Valkojuuresta eroon ilman rounduppia

valkojuuripois

Vanhassa perunapellossa on todella paljon valkojuurta.
Pelto pitäisi ottaa hyötykäyttöön mutta millä saa valkojuuren pois ilman rounduppia?

Vanhan kompostin kun purin pois, niin siinä oli pohjalla täysin ehjä musta muovi.
Muovin alta, jonne aurinko ja vesi ei ollut päässyt vuosikymmeneen, oli kohtalaisen täynnä valkojuurta. Eli ei se ainakaan muovittamalla / tukehduttamalla kuole.

4

67

Vastaukset

 • Tarkoittanet juolavehnää.
  Jos yhden kesän kun sitä päivittäin möyhennät niin että heinäkuinen helle kiuvattaa juuret niin vähän auttaa.
  (Toinen asia ehditkö sitä päivittäin möyhentää ja onko kuiva hellekesä)
  Suosittelen kaikesta huolimatta että glyfosaattia nyt kun sitä vielä saa.
  Varoaikahan siinä on ennekun perunaa siihen voi istuttaa.
  Mutta niin tai näin niin ensi keväänä et siitä perunamaata vielä saa.

 • Puhut todellakin ilmeisesti juolavehnästä. Se, että vanhan kompostin alusmuovin alla oli juolavehnän juuristoa, ei vielä tarkoita, etteikö juolavehnäkin kuolisi valon puutteeseen. Löytämäsi juuristo kuului todennäköisesti ympärillä kasvavalle juolavehnäkasvustolle. Niihin juuriin kuuluvat lehdet siis olivat ihan onnellisina auringonvalossa, ja juuret hakeutuivat paikkaan, mistä saa kosteutta ja ravinteita - ihan samalla tavalla kuin ne kasvavat maan sisässä. Eivät ne mitään siitä piittaa, että yläpuolella on muovi, siitä vaan kasvetaan niin kauas, että vettä ja ravinteita löytyy - ja päästään kasvattamaan uutta maanpäällistä osaa.

 • jotkut sanoo vuohenputkea myös valkojuureksi, varsinkin pohjaalaaset....molempiin tehoaa sama, käännä ja kerää juuret pois, toista tätä pari kesää, monesti. ja loput mitä nousee niin vetelet pois ja jos on juuret syvässä niin glufosaattia..Ainakin vuohenputken juuret on tiivistä valkoista suolikkoa liki metrin syvyyteen.Töitä teettää, mutta poiskin sen saa jos oikein haluaa.Minäkin sain .

 • Mekaaninen juurien poisto ja jos on mahdollista, niin tuo musta muovi. Muovissa pitää olla tiivii saumat, ettei auringovalo pääse saumoista muovin alle. Nämä raot rehottavat loppukesästä vihreänä. Muovi pitää tosiaan olla paksua, eikä mitään ohutta jätesäkkiä.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.