Syyllisen löytäminen

Jhfgjjggjooihg

Tämä keskustelu on tarkoitettu ainoastaan lapsuudessaan narsistisen vanhemman uhriksi joutuneille.
Jos aihe kiinnostaa, mutta haluat ottaa siihen parisuhde näkökannan, niin ole ystävällinen ja avaa sille oma keskustelu, älä pilaa tätä.

Kaikki mielenterveysongelmista kärsivät ihmiset käyttäytyy hyvin narsistisesti ja ero käyttäytymisessä (tuhossa) voi olla hyvin pientä vaikka sairaus on eri.

Narsistin, rajatilaisen, läheisriippuvaisen puolustusmekanismi on myös hyvin samanlainen kun he kieltävät omat tekonsa, mitä he ovat tehneet lapsen ollessa pieni.

Uhrin kannalta ei ole merkitystä sillä, mitä pahantekijä on sairastanut. Olennaista on se, että uhri ymmärtää lapsuudenkotinsa olleen sairas ja vanhemman käytöksen olleen sairasta. Tärkeätä on myös nähdä, että sairaan vanhemman valheet olivat ihan oikeasti valheita, ei oman pään tuotetta niin kuin sairas vanhempi yrittää uskotella.

Jos sanalla narsisti saadaan selittävä tekijä kaikelle sille sairaudelle, mitä lapsuudenkoti pursusi, niin se ajaa asiansa, vaikka kyse olisikin ollut jostain muusta.

9

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kkjkjhgfdhj

      Anteeksi, minä olen sama totuusjankuttaja kuin edellisessä ketjussa, ja minä suuntaudun totuuden löytämiseen, en syyllisen.
      Tavallaan sama asia tulee selvitetyksi näinkin, mutta hieman eri merkitysmaailmassa.

      • sdadads

        Millainen narsistinen vanhempi sinulla oli kkjkjhgfdhj ? Kerropa meille nyt totuutesi.


      • uyuöliuhlgkf

        Ymmärrän hyvin, että mustavalkoisen ihmisen on vaikeaa tajuta, että on elämää myös hänen ulkopuolellaan, mutta siltikin...haloo!

        Tämä ei liity mitenkään sinuun, eikä sinua todellakaan kaivata tänne filosofoimaan. Jos haluat keskustella "totuudessa", niin avaa sille oma keskustelu, älä tärvele toisten keskusteluja.


      • ggkjkhlhlhlh

        siis edellinen oli tarkoitettu nimimerkille kkjkjhgfdhj


    • lkhjgklhjkg

      Ehkä on hyvä selventää...
      Jokainen narsistinen ihminen toimii tietyllä tavalla ja aiheuttaa sanoinkuvailematonta tuhoa jälkikasvun psyykkeeseen. Silloin on täysin merkityksetöntä, mitä sairastuttaja on itse sairastanut.

      Silloin on ensisijaisen tärkeää, että uhri tajuaa, ettei syy ollutkaan hänessä, se valehtelu oli totisinta totta, ei oman mielikuvituksen tuotetta, se äiti (tai isä) joka alisti toimi ihan oikeasti väärin ja vika ei ollut minussa, lapsessa...

      Se, mitä sairas vanhempi on sairastanut on ihan toissijainen asia. Sitä voi sitten miettiä kun on itse tarpeeksi pitkällä ...jos sen miettimisessä on enää sitten mitään mieltä tai mielenkiintoa.

      • kjgfdlkjhgfghj

        Olen tuo kritisoitu kirjoittaja ylempänä. Olen samaa mieltä, mutta vain allerginen sanalle syyllinen.


    • aqwertrewqa

      Oikeastaan uhrin kannalta katsoen ei mikään entinen ole merkityksellistä, ei sitäkään tarvitse tajuta että lapsuudenkoti olisi sairas. Sen on yllättävän moni jo sisäistänyt jo lapsena (mm. minä olen). EI ole tärkeää edes nähdä että narsistisen vanhemman puheet olivat täyttä paskaa ja valhetta. Ne kyllä jokainen lapsikin aistii jo hyvin nuorena. Ainoa ja tärkein asia on kuvioista ulos pääseminen, narsistipaskojen heittäminen taakseen sen kummempia niistä ajattelematta. Mitä lie hörhöjä olleet kadulla. Tuo on ainoa parantava asia joka toimii, asioiden selvittely itselleenkin tai analysointi sotkee vain entistä enemmän verkkoon. Mitä sillä on väliä millaisia assholeja ne vanhemmat olivat, heistä on heti päästävä eroon ja piste. Narsistit on heitettävä kuin räkäinen paperinenäliina roskikseen, sen kummempia tunteita siihen tuhlaamatta.
      Välimatka on tärkein ja yhteydenpidottomuus, älä pidä yhteyttä narsisteihin lainkaan. Tee radikaaleja päätöksiä eroon pääsemiseksi. Älä kuvittele että jos jäät lähelle he antavat sinulle rauhan. Mene niin kauas ettei teillä ole mitään mahdollisuuksia nähdä toisianne. Narsistin omistussiteet katkeavat, hän ei enää omista sinua, oli hän vanhempi tai aviopuoliso, Katoa niin etteivät he löydä sinua koskaan, tai ainoastaan kun sinä sitä haluat, aloita kokonaan uusi elämä jossakin muualla ilman paskiaisia. Ajattele positiivisesti itsestäsi. kun olet narsisteista selvinnyt, et enää olekaan uhri etkä kuka tahansa, olet joku, et enää jokin. Kuka tahansa pystyy tuohon, hylkäämään narsistiset vanhempansa. Narsistin uhrilla on vain yksi asia yli muiden: se on omasta tulevaisuudesta huolehtiminen.

    • fhhffhjgff

      Sinä olet jo pitkällä, mutta aina asia ei ole niin.
      Itse vasta neljänkympin hujakoilla ymmärsin mistä oli kysymys ja sen, että minä en ole syyllinen kaikkeen.

      Siihen asti olin epäillyt itseäni, vähätellyt tapahtumia, sulkenut ikävät asiat pois mielestä...enkä tiennyt, mistä kaikki psykosomaattiset sairaudet johtui.

      Uusia mahdollisuuksia vanhemmalle, uusia pettymyksiä, uusia selkäänpuukotuksia, Usko siihen, että minun täytyy jaksaa, minun täytyy kantaa vastuu, muiden onnellisuus on minusta kiinni... syyllistämistä, haukkumista, alistamista... totta kai omaa vanhempaa pitää auttaa, ymmärtää...

      Tosi harva eläkkeellekään jäävä uhri on uskaltanut käsitellä lapsuutensa traumoja ja hyväksikäyttöä.

      • fdddddf

        Ehkä "jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen" sanonta on ollut narsistivanhemmilla oppina vähän liikaa ja heillä se on kääntynyt näin: "Me loimme lapsen omaksi kuvaksemme" Eli narsistivanhempi yrittää tehdä sinusta itsensä kaltaista ja näköistä, jolloin hän tulisi hyvästi toimeen itsensä kanssa, kaikki valinnat olisivat helppoja, se minkä hän itselleen valitsee sopii myös aina sinulle.

        Riidat tulevat siitä ettet ole kuten hän , vaan olet uniikki yksilö, jolla on erilaiset tarpeet kuin narsistivanhemmallasi. Sitä hän ei hyväksy että teet asiat toisin kuin hän ja olisit erilainen koska silloin hänen tulisi ottaa sinut huomioon, jos olet kuin hänen kuvansa, ei hänen tarvitse sinua huomioida, kuulut silloin hänen kokonaisuuteensa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6329
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      527
      3749
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      188
      3611
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2814
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2519
    6. 288
      2245
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1603
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      110
      1502
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1439
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1220
    Aihe