Kreetan pakolaiset, onko viihtyvyys kärsinyt?

kakkua

Onko kenelläkään mitään tietoa, kuinka paljon Kreetalla on lähiaikoina oikein ollut pakolaisia ja onko saarella jotakin keskittymiä, minne pakolaiset saapuvat? Haluaisin varata keväälle matkan, mutta mietityttää kuinka paljon vallitseva tilanne on mahdollisesti siihen mennessä karannut käsistä ja voiko lomalaiset nauttia enää lomasta lähestulkoon samalla tavalla kuin ennen. Toinen asia on tietenkin yleinen turvallisuus. Onko turvallisuuden taso kovastikin tippunut viime aikaisen menon mukana? Todennäköistä kai on, että sielä hengissä selviää perille vieläkin, mutta vähän tuo pistää mietityttämään...

21

5110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minotaurustaetsimään

      Kreetalle menevien ei oikeastaan kannata pakolaistilanteesta olla lainkaan huolissaan, ainakaan näillä näkymillä. Saari on valtava, eikä sinne tule kovinkaan paljoa pakolaisia, sillä välimatka Pohjois-Afrikasta on kumiveneille mahdoton (toisin kuin Turkista Lesbokselle ja Kosille). Suurin osa Kreetalle tulevista pakolaisista saapuu sen eteläiselle rannikolle, lähinnä Ierapetran alueelle, joten tavallisesti pohjoisrannoilla lomailevien ei paljoakaan tarvitse pelätä pakolaisiin törmäävänsä. Toisaalta sieltä etelästä he sitten joutuvat kylläkin matkaamaan taivaltaan pohjoisrannikon kaupunkeihin päästäkseen jatkamaan matkaansa sieltä edelleen laivalla Ateenaan.

      Reippaasti siis vaan Kreetalle lomalle! Ohessa sinulle loistava linkki ihan suomenkielisen Kreikka-aiheisen sivuston Kreeta-osion pääsivulle:

      http://kreikkaan.net/matkakohteet/kreeta

    • Maimou2

      Kreetalle ei tosiaankaan pakolaisia juuri tule. Pakolaisten suuri aaltohan on saapunut Kreikkaan Turkin kautta. Kun katsoo karttaa, on helppo ymmärtää, että Kreetalle tätä kautta tulevien pakolaisten ei kannata pyrkiä. Kreetan ympärillä on joka suuntaan, erityisesti etelään iso meri, jota ei niin vain pikkuveneillä ylitetä. Pakolaisongelmaa ei tosiaankaan kannata Kreetalle matkustavan pelätä. Muutenkin turvallisuus on erittäin hyvällä mallilla.

    • googl

      Höpö höpö, googleta kreikan saaret ja pakolaiset ja lue kuinka pettyneitä turistit ovat!!!

    • nolotsuomalaiset

      No se nolous ja tollous iskee juurikin sinusta ja betonilähiö-perhestäsi silmille ja kaltaisiasi vyölaukkua ja räppiä kuuntelevista kaljuksi päänsä ajalevista. On todella hävettävää nähdä kaltaisesi porukka jo lentokentällä ja toiveena onkin, ettei vaan tuo sisäsiittoinen porukka tule samaan koneeseen . Pargakin on nimittäin hyvin käyttäytyville sopiva kohde, mutta vyölaukkuräppikuulokkeilla varustettuna olet vääräsäs paikassa. Fuengirola on sinulle sopiva..jos edes tiesit missä se on.

      • ggoott

        Mitähän sä hipsteripelle selität.


      • agia

        Kreetalla olen nähnyt vain siististi pukeutuvia Suomalaisia. Ja sitä paitsi kalju on maailmalla muotia. Paikalliset siellä pukeutuvat vielä 80 luvun tyyliin paitsi oscarin pitäjä, joka on saaren ainoa muotitietoinen


      • kalimeras

        Nämä köyhät omantien kulkijat nuukuuspäissään pilaavat Suomalaisten maineen. Maksa palvelusta. Pitäähän paikallistenkin saada leipä pöytään.


      • syksyllä_kreetalle

        "nolotsuomalaiset" Suomi24 kirjoittajat ja Suomesta Kreetalle matkustavat on hyvin pitkälle Suomalaisia. Venepakolaisenako olet Suomeen tullut, meitä arvostelemaan. Joko sosiaalitoimi maksaa lomamatkojakin ?


    • hassenmatkatjatkuu

      Olennaisinta on etsiä lomakohde, jossa ei ole muita suomalaisia tai heitä on mahdollisimman vähän. Kreeta ei ole sellaiseen mukavaan matkailuun paras mahdollinen paikka, sillä voit joutua tilanteeseen lentokentällä ((myös Hania), jossa n.30v perheen-isä kailottaa, että ei hänen matkailu-uransa aikana ole "ikinä sattunut tällaista!" Toista se oli sentään Intiassa, jossa kaikki toimi(pikkumies olisi voinut valita aamu-lennon, mutta säästi 20euroa....) Emme koskaan tule pääsemään tästä omasta tärkeydestä, mutta kannattaa selailla muitakin vaihto-ehtoja kuin Kreetan Hania. Mikä siinä viehättää?

      • OmanTiensäKulkija

        Käytännössä ainakin koko Kreetan etelärannikko on suomalaisista pakettimatkaajista vapaata aluetta - ehkä Paleohoraa ja Ierapetraa lukuunottamatta. Jos oikein pelottaa niin voi paeta Gavdokselle Euroopan eteläisimpään paikkaan. Sielläkin on elämää mutta suomalaisiin en todellakaan törmännyt!


    • KahdestiVuodessaCrete

      Katsoo kartasta Kreetan sijaintia. Libyaankin matkaa parisataa kilsaa, ei ole ihan kumivenematka. Mutta, toukokuussa menen taas tsekkaamaan ja aika varma olen siitä että vierasperäistä populaa - yleensä kaupustelijoita - löytyy lähinnä Hanian sataman tienoilta. Kuten ennenkin.

    • Sipi52

      Mutta uutiset välittävät nyt Kreikasta pelottavia kuvia. Ateenakin on ilmeisesti täynnä kodittomia.

    • Ratzie

      Onko joku käynyt viime aikoina Kreetalla? Joko pakolaiset on pilanneet senkin?

      • 6598632

        samaa mietin minäkin....


      • mitäensivuonna

        2 vuotta sitten itkettiin kuittien perään, viime vuonna pelättiin että automaateista ei saa rahaa ja ruoka loppuu, tänä vuonna pakolaiset tuppaavat pilaavan loman


    • eläpähättäileennää

      jos niitä pakolaisia haluaa pelätä, ei tartte lähtä kotia kauemmaksi, ku samoilla nurkilla oleskelevat. ei kait sillä sitte enää väliä, minne matkustat, jos ovat jo täällä pohjoisessakin. Samos lähellä Turkkia ja takuulla siellä enemmän heitä ku Kreetalla. nim. kaveri kyseisellä saarella lomailleena kertoi paikan päältä tarinaa...

    • pelottaajokohtatäällä

      Täällä Stadissa pyörii aika paljon aggressiivisen ja pelottavan näköisiä irakilaisia yms. nuorukaisia. Voisinkohan itse hakeutua pakolaiseksi Kreetalle.

    • LiianPitkäMatka

      Onhan siellä Haniassa tummia kaupustelijoita mutta ei ne kumilautalla ole sinne tulleet. Mitään havaintoa pakolaisista ei ollut reipas viikko sitten etelärannikollakaan kun parin viikon lomalta sieltä palailin.

    • Haaoo

      On tää niin urpoa. Väki miettii että meneekö loma pilalle jos näkyvillä on sotaa pakenevia ihmisiä. Hävetkää. Olisko myötätunto mitään ?

    • Suosittelen18

      No kyllä on, pakolaisilla on jo kiintiöt hotelleihin koko saarella. Ihan mukava sinne on matkustaa, myös Haaoo voisi mennä sinne, pääsee täysillä myötätuntoaan tarjoamaan. Suosittelen.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Au Pairit Maltalla - Keskustelua !!

      Keskustelua uudesta kaudesta. Täällä kaikki jaksot katsottu kun verot pakko maksaa.. Myyn ulkopuolelle jättäminen oli su
      Tv-sarjat
      254
      2705
    2. Suomalaisia valmistautuneena pakenemaan

      https://yle.fi/a/74-20084635 “Auto on aina tankattuna ja pari laukkua valmiiksi pakattuna, jos tulee äkkilähtö.”
      Maailman menoa
      378
      1774
    3. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      65
      1683
    4. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      88
      1469
    5. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      112
      1241
    6. Ei kiinnosta idän humpuuki

      Onko kukaan ihminen koskaan hyötynyt idän opeista pätkääkään? Ei ole, uskallan väittää!
      272
      1047
    7. Ristinryövärin kastamattomuus?

      KASTAMATON RISTINRYÖVÄRI Ristinryövärin pelastumista ilman kastetta on joskus käytetty perusteena sille, ettei kasteell
      Luterilaisuus
      276
      952
    8. Ikävöin sinua nainen

      Vaikka lopetin yhteydenpidon kokonaan. Ehkä joskus ymmärrät, et se oli ainoa järkevä vaihtoehto. Ei rakkaus lopu siihe
      Ikävä
      43
      948
    9. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      31
      805
    10. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      97
      780
    Aihe