Pitkävedon järjellisyydestä

hiiiiiihaaaaa

Jos haluat voittaa tai hävitä muutamalla tai kenties yhdellä ainoalla vetolapulla suuria summia rahaa, älä jatka tämän lukemista. Esimerkkien todennäköisyydet on laskettu Veikkaus Oy:n palautusprosentilla 87,7 %.

Pitkäveto on peliteorian kannalta päättymätön peli, jota ei teoriassa ole mahdollista pelata voitollisesti. Käytännössä epätarkkuudet johtavat siihen, että on olemassa hyvin pieniä "rakosia", joissa on myötäilemällä peliyhtiön näkemystä kohteen todennäköisyyksistä mahdollista pelata voitollisesti, kunhan panostus sekä hajautus on huomioitu. Oleellista on siten voitollinen pelaaminen pitkällä tähtäimellä, jollaiseksi voidaan ajatella vaikkapa 3 kk ajanjaksoa. Pyri aina katsomaan kohteita, joissa on selkeät erot kertoimissa, esimerkiksi:

1 = 1,20, X=4,75 ja 2=16,75

Tämä on siinä mielessä järkevää että merkin 1 todennäköisyys on 73 %, merkin X todennäköisyys on 18,5 % ja merkin 2 todennäköisyys on 5,2 %. Tässä tasapelivaihtoehdon todennäköisyyden sijoittuminen ääripäiden väliin lisää "natiivia" todennäköisyyttä, koska ääripäiden välinen kisa voitosta kulkee aina tasapelin kautta. Siis 0 - 0 on tasapeli, mutta myös 1 - 1, 2 - 2 jne ovat tasapelejä.

Varo kohteita, joissa kerroin tekee tasapelin kohdalla kummun. Etenkin tätä tulee varoa tasoituskohteita pelattaessa. Epävarmuus kasvaa jos itse eperuskohteessa käyrä menee yllä kuvatun kaltaisesti "ääripäiden" välillä, mutta tasoituskohteeseen syntyy kumpu. Tällöin saattaa jopa peruskohteen pienintä kerrointa laskea todennäköisyyden lisäksi sille tehtyjen vetojen suuri määrä. Kysymys on peliyhtiön riskienhallinnasta ja yhtiö laskee paljon pelattua kerrointa pienentääkseen ulos maksettavaa rahavirtaa.

Halutessasi pelata varman päälle, valitse useita kohteita, joissa pienin kerroin on mahdollisimman pieni panokseen nähden. Jos panos on 1 euro, riittää kun kerroin on 1,10. Samoin tulee kohteen merkkien kerrointen poiketa riittävästi toisistaan ja mielellään saisi korkein (eli epätodennäköisin merkki) omata mahdollisimman suuren kertoimen. Toiseksi epätodennäköisimmän merkin kertoimen tulisi olla noin kolminkertainen pienimpään kertoimeen, mielellään suurempikin. Kun tällaisia kohteita on vaikkapa 30 kpl, niin pitkällä tähtäimellä on mahdollista pitää peli voitollisena, mikäli panostus on järkevä suhteessa kassan kokoon.

Varmin tapa hävitä on pelata pelkästään kertoimia 1,20 ja siitä ylöspäin. Kertoimen 1,50 todennäköisyys onkin enää 58 % ja kertoimella 1,75 todennäköisyys on 50 %. Teoriassa voisi riittävän isolla kassalla pelata kertoimia 1,75 ja alle voitollisesti, mikäli vetojen määrä olisi lähes rajaton, mutta käsite odotusarvo pudottaa väkisinkin pelin tappiolliseksi, olipa kohteiden määrä kuinka suuri tahansa. Koska kassa sekä tarjonta ovat rajallisia, kannattaa panos pienentää sellaiseksi että kohteen onnistuessa päästään juuri ja juuri voitolle, koska peliyhtiö takuulla asettaa tulevaisuudessakin vastaavan kertoimen tarjolle. Samalla näitä pieniä kertoimia kannattaa pelata mahdollisimman paljon yhdellä kierroksella sekä mahdollisimman monella kierroksella, jolloin päästään todennäköisimmin siihen tilanteeseen, että voittoja on riittävästi enemmän kuin tappioita pelin pitämiseksi voitollisena.

Oletamme että kerroin olisi 1,10. Tällöin todennäköisyys on 79,7 %, jolloin tuota merkkiä pelatessa on voiton todennäköisyys suurempi kuin merkillä, jonka kerroin olisi edellä laskettu 1,50, joka siis vastaa todennäköisyyttä 58 %. Koska kuitenkin on olemassa käsite odotusarvo sekä ennen kaikkea epätarkkuustekijöitä, ei kannata koko kierroksen panostusta missään tapauksessa laittaa yhdelle kohteelle. Olkoonkin että merkin kerroin olisi 1,10 tai alle. Kannattaa ehdottomasti hajauttaa useammalle mahdollisimman pienikertoimiselle kohteelle.

Kohteen panostuksen minimikoko kertoimella 1,01 on 10 euroa, kertoimella 1,02 minimipanos on 5 euroa, kertoimella 1,03 minimipanos on 4 euroa, kertoimella 1,04 minimipanos on 3 euroa, kertoimella 1,05 minimipanos on 2 euroa. Kerroinvälillä 1,06...1,09 on minimipanos samoin 2 euroa ja kertoimella 1,10 tulee minimipanokseksi 1 euro.

Jos et ymmärtänyt edellisestä mitään, niin neuvoni kuitenkin on: Jos sinulla on pelattavksi 100 euroa, niin älä laita yhtä satasen panosta yhdelle kertoimelle 1,80 (jonka todennäköisyys on siis 48,7 %). Tee mieluummin useampia vetoja (peruskohteiden) kertoimille välillä 1,01...1,20. Tasoituksia pelatessasi pyri katsomaan mahdollisuutta myötäillä l. "vahvistaa" peruskohdetta.

15

307

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • shakkimaN

      ootko sienissä?

      • poolfani

        Oon joo, mitä sitte?


    • beterpanbet

      otan kyrpää suolistoon paria latia vastaan. minut löytää laakson kallioilta

    • mitvitttt

      "Oletamme että kerroin olisi 1,10. Tällöin todennäköisyys on 79,7 %." Miksi ihmeessä pelaisit tälläistä kohdetta jos sinun tavoitteesi on tehdä rahaa pitkässä juoksussa. 79,7x1,1=87,67. Suosittelet pelaamaan kertoimia väliltä 1,01-1,2, tajuatko että sinun pitää saada yli 99% 1,01 kertoimisista vedoista oikein että teet voittoa jos onnistut saamaan 100/100 1,01x vedoista euron panoksella niin tienaat kokonaisen euron?

      • AikaKyösti

        Koripallossahan on tuplassa 12 kohteissa kerroin 1,01-1,03 välillä, mutta ei ne varmoja ole.
        Varmana osuu koripallossakin se tasapeli, jos pelaa 12 tuplasysteemiä 1 eurolla, että voittaisi sen 0,01 euroa.
        Kyllä se tasapeli tulee, jos 100 koripallo ottelua pelaa putkeen, on testattu.
        Ei tarvinut pelata edes 40 vetoa, niin tasapelihän se tuli.
        Ei ole oikein järkeä ajallisestikaan pelata 1,01 vetoja.
        Jos pelaa yhden vedon joka päivä ja jos vielä osuisivat, niin vuodessa voittaa 3,65 euroa, että menee jo sähköön enemmän rahaa.
        Saman summan ja enemmänkin voi voittaa jo yhdessä vedossa.


    • hauskamiesxDDD

      1 = 1,20, X=4,75 ja 2=16,75

      Tämä on siinä mielessä järkevää että merkin 1 todennäköisyys on 73 %, merkin X todennäköisyys on 18,5 % ja merkin 2 todennäköisyys on 5,2 %.

      73 18,5 5,2 = 96,7 :DD

    • trollollollloloo

      trollololollollololllol

    • hauskaajatuottoisaa

      Älä yritä saada vedonlyöntiä näyttämään vaikeammalta kuin se onkaan. Prosentteja ei tartte laskea koskaan, kun on tarpeeksi näkemystä ja tietoa. Näkeehän sen pöljäkin kertoimista mitä kannattaa pelata. Kukaan voittava peluri ei elä noilla minikertoimilla.

      Vedonlyönnissä oleellisinta on tiettää joukkueen tämänhetkinen suoritustaso suhteessa vastustajaan.

      Pitääpä tästä taas lähteä etsiskelemään livevedosta makeita ylikertoimia. Enkä siis todellakaan tartte laskinta mihinkään prosenttilaskuihin. Se on panos sisään ja voitto ulos kato! Kassan saldo kasvaa ja sitten kotiutellaan.

    • KyöstinVinkki

      Eräässä artikkelissa käsiteltiin voitollista pelaamista, jossa suositeltiin pelaamaan joka kerta vähintään 1,50 kerrointa.

      • Lumiukko-

        Kahden kerroin on vielä parempi raja - ainakin jos kyseessä ei ole tasoitusvetoja, money line tai draw no bet.


    • pelllimies

      Pelimies pelaa aina vähintään keroimella 3,6 ja tekee niistä triplan. Muuten ei tule varmaa voittoa.

    • tonninveto

      Lisäksi kun uskaltaa panostaa, niin voittaa todennäköisemmin. Tonnin panoksella voittaa enemmän kuin satasella, olipa kerroin melkein mitä tahansa. Miettikää pöljät sitä!

      • TonniSuuriKundi

        Pöljä voi miettiä myös sitä, että tonnin panoksella menettää melko suuren summan, enemmän, kuin satasen panoksella, et hei.


      • Tonnihan on pelkkää taskurahaa. Hyvän aterian hinta viineineen päivineen.


      • tonninveto
        Gilbert58 kirjoitti:

        Tonnihan on pelkkää taskurahaa. Hyvän aterian hinta viineineen päivineen.

        Pidä vittu pappa se pää kiinni, sossunrahoillas on helppo haaveilla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      98
      6927
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2710
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2293
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      84
      1970
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1691
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      7
      1493
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1387
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1304
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1268
    Aihe