Huvittaako laittaa joulua enää kuin välttämättömän

jaanamä

Minua ei meinaa hotsittaa enää joulut eikä muukaan hösääminen.
Pitäs nuo kynttilät tuonne akkunalle etsiä taas.

29

114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ö-Öö

      Vinkki.

      Mua ei kiinnosta joulu mitenkään, vuoden tympeintä aikaa. Mutta sen verran olen hyödyntänyt joulun markkinataloutta, että aikanaan kun tuli lahjoiksi(joita en halunnut) tollasia sähkökyntelikköjä.

      Koska keskitalvella pimeää, naulasin ne mökin ikkunalautoihin. Ne on siinä aina, pimeään vuodenaikaan valaisimina täällä mökillä. Samaten tsadissa naulasin jotkit led-valot kiinteästi terassille. Niitä aivan turha ähertää joka vuosi, otan net tosiaan valaisimina. Naapurin laiska lestaati täällä pöndellä tehnyt saman, sillä talon päätyyn naulattuna kans jotkit "jouluvalot" :DDDDD

      Että lisävalot hyödyllisiä keskitalvella, niin kotona, kuin autossakin.

      =DW=

      • ainaainaaina

        :))


    • Pois.kaikki.krumelus

      No heitä ne kynttilätkin roskikseen helevetti ja heti!

    • hytinäx1

      Laita nyt tämän kerran, on ne niin nättejä ja luo kauniin tunnelman iltapimeällä.

    • ent.siivoojaparka

      Minäkin aloitin jouluvalmistelut hetki sitten.
      Yhteen pikkulamppuun vaihdoin varjostimen tilalle paperitähden. Jospa jo toiseenkin lamppuun vaihtaisin huomenna. Täytynee pitää sitten yksi lomapäivä raatamisesta ja jättää kolmannen tähden vaihtaminen viikonlopuksi, ettei tule liikaa rehkittyä yhdellä kertaa.
      Mitään ei kannata tehdä ennenkuin näkee, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Tiedän joitakin, joita piruttaa nyt halkeamiseen asti. Justiinsa kun ovat pesseet ikkunat, vaihtaneet puhtaat verhot, laittaneet kyntteliköt ikkunoille ja joulun kotiinsa muutenkin, niin heidän taloissaan on alettu vaihtamaan ikkunoita.

      • Tuikkukynttilöitä

        Elämän varrelta tiedän tosi monta tapausta, kun ihmiset ovat laittaneet joulun valmiiksi niin viimeistään aattona on palanut koko talo tai kerrostalohuoneisto. Jumakaut jos sellainen ei vituta niin ei sitten mikään.


    • Lämmintä.joulua

      Eihän sitä tarvitse muuta kuin luoda itselleen oma, lämmin joulutunnelmansa. Sen, minkä jaksaa ja mihin on varaa. Joka tuo itselle hyvän ja lämpimän mielen.

      Vähän valkoista, kultaista, vihreää ja punaista väriä sinne tänne. Pikkuisina joululiinoina pöydillä käytän mm. joulu- / talviaiheisia serveettejä.

    • Minua ei ole kiinnostanut koskaan eikä vaimoanikaan pitkälti yli 10:een vuoteen jos sellaiseksi ei lasketaolkipukin nostamista ikkunalaudalle ja paria kuusen oksaa maljakossa.

    • Viatonsivullinen

      Kyl mie olen niin hyvilläni, mennään samaan paikkaan kun viimejouluna.
      Niin monta joulua olen elämässäni laittanut että osaan antaa arvoa
      valmiiksilaitetulle joululle. Kodin laitan kuntoon ennen lähtöä, on sitten
      kiva palata. Tutussa porukassa mennään.

    • Joulu ei tule laittamatta, muuten se on vain yksi pidempi vapaa muiden joukossa. Eläkeläisillä kun on muutenkin vapaata, niin onko sitten enää mitään eroa?
      Jos antaa niin saa. Jos antaa vähän hössötystä ja tuoksuja kämpälle, se antaa sulle hyvän mielen takaisin.

    • ei-tykkää-joulusta-

      Jouluna on t a a s monta pyhää peräkkäin, huh huh ,
      mikään ei ole niin kammottavan tympeetä kuin juhlapyhät, vanha yksineläjä kuolee ikävään ja nälkään noin monen yksinäisen pyhän aikana,
      kaupat on kiinni, ravintolat kaukana ,
      olisi edes kaupat auki, jonne vanha voisi laahustaa,
      jossa olisi muitaki harhailijoita ikävissään hortoilemassa,

      • "kaupat on kiinni, ravintolat kaukana" kirjoitit, mutta mihin "vanha voi laahustaa"?

        Ajattelit sitten mennä (laahustaa) juuri noina päivinä ravintolaan? Siellähän ei yksin eläjä kuole ikävään, eikä nälkään? No entäs kauppa? Osaatko itse hankkia ruokatarpeita muutamaksi päiväksi?

        Suosittelen sinulle Joululahjaksi Ilkka Remeksen kirjaa "Jäätävä helveti" ja nyt ainakin "laahustat" sinne kauppaan ja varaat ruokaa ainakin vuodeksi.

        Anteeksi, mutta mielestäni kirjoituksesi on hieman "dramasitoitunut" mielialojesi mukaan. Itse olen jo osannut säädellä ostokseni, että kerran kuukaudessa käyn kaupassa ja silloinkin on ehkä tupakat loppuneet?:)))


      • ent.siivoojaparka
        Kristiina23 kirjoitti:

        "kaupat on kiinni, ravintolat kaukana" kirjoitit, mutta mihin "vanha voi laahustaa"?

        Ajattelit sitten mennä (laahustaa) juuri noina päivinä ravintolaan? Siellähän ei yksin eläjä kuole ikävään, eikä nälkään? No entäs kauppa? Osaatko itse hankkia ruokatarpeita muutamaksi päiväksi?

        Suosittelen sinulle Joululahjaksi Ilkka Remeksen kirjaa "Jäätävä helveti" ja nyt ainakin "laahustat" sinne kauppaan ja varaat ruokaa ainakin vuodeksi.

        Anteeksi, mutta mielestäni kirjoituksesi on hieman "dramasitoitunut" mielialojesi mukaan. Itse olen jo osannut säädellä ostokseni, että kerran kuukaudessa käyn kaupassa ja silloinkin on ehkä tupakat loppuneet?:)))

        Meillä on kaupat auki joulunakin, ehkä joulupäivänä voi olla vähän lyhyempi aukioloaika joillakin kaupoilla. Tapaninpäivä sitten on jo suuri ostospäivä, kun välipäivien alennusmyynti ottaa varaslähdön ja kauppoihin on oikein ryntäys (paitsi ei minulla).
        En minäkään silti itseäni ihan niin yksinäiseksi tunne, että pitäisi laahustaa joka päivä kaupasta etsimään seuraa ja muita yksinäisiä hortoilijoita henkeni pitimeksi.


    • Autottomana_
      • Tonttu-liirumia

        "Hei pikku-veitikat hyppikää
        nyt on viagra reseptin aika
        Hei pikku-veitikat hyppikää
        enää lerpat ei paina
        Hetken kestää emäntä
        sitten on synkkänä, tosi ikävää
        Hei pikku-veitikat.....


    • onneksi-kohta-ohi-taas

      Joulu on rasite vanhuksille yksinäisille ihmisille, suorastaan jokavuotinen painajainen,,

      • vanhalla.onneakin

        Tyytymätön mielesi sen painajaisen saa aikaan. Lakkaa surkuttelemasta itseäsi ja yksinäisyyttäsi, tuolla luonteella olet karkoittanut kenet tahansa. Ottaisit vastaan ilon jouhlavaloista ja hymyilevistä ihmisistä, lapsista, lemmikeistä, ja silitä tukkaasi hellästi itse. Niin teen minäkin, jos tunnen yksinäisyytä. Kokeilehan!


    • eppu2

      Joopajoo. 7 päivää on viikossa oli joulu taikka juhannus.
      Sen voi ihan omassa päässään ajatella miten mihinkäkin suhtautuu.
      Ei kai tämän ikäisiä ihmisiä nyt kukaan määräile vasten tahtoaan mitään touhuamaan ja viettämään, jos ei taho.
      On kiva tehdä ja laittaa, jos se on oma valinta.

    • att2

      Jouluvaloa on ikkunoissa ja puissa, kaupat ovat aina auki.

      Jouluna kuuntelen vanhoja joulun säveliä.

    • Se.ol.siinä

      Kirjoitin ja koristelin juuri 8 kpl. joulukortteja, yksi lähtee ulkomaille. Tulipahan sekin tehtyä. Joskus ensiviikolla vien postiin.

      Tänään muuten ensimmäistä kertaa kokeilin kaupan kotiinkuljetusta. Itseasiassa tein tilauksen eilen illalla. Ihan kätsyä, vaikka kylläkin kallista n. 10 euroa kuljetusmaksu. Mutta kannattaa käyttää joskus.

    • juhlapyhät-on-riesa

      joulu ei kiinosta,
      - aattona menen nukkumaan, vedän peiton korviin,
      herään ja avaan silmäni vasta kun ensimmäinen kokopitkä arkipäivän aamu koitaa,
      hyiii,
      juhlapyhät puistattaa,,,
      joulun saisi julistaa kokonaan lopetetuksi,
      samoin juhanus, pääsiäinen vappu sun muut juhlat,,

      • nakrattaa

        Hihii mikä provo )))! Oma valinta on kaikilla paras.


      • joulunaeistressiä

        Joulu on tärkeä juhla. Aina ajattelin menneinä vuosina, koskaan ei ole tarpeeksi hyvä joulu, sitten keksin osallistua hyväntekeväisyyteen. Kun edes hiukan voi lievittää toisten ahdinkoa, saa ainakin joulumieltä.


    • kesivä

      Minulla on semmoinen joulu, että sponssaa jouluruoat, jotka tyttäreni valmistaa. Kokoonnumme hänen luokseen jouluaattona. Oman kodin kynttilöin huomenna ja se on siinä,

    • Paloma.se.co

      Jotenkin sellanen oikee joulu ei koskaan lakkaa kiinnostamasta. vaan ei tule enää tehtyä, pelkkää saamattomuutta ja laiskuutta. Tiedättehän, kun talo siivotaan joulukuntoon ullakolta kellariin, kaikki kodin tekstiilit vaihdetaan jouluaiheisiksi, kynttelikköja ja tonttuja joka ikkunalle, himmelit heilumaan kattoon, joulukukkia ja asetelmiä, leipomiset ja ruuanlaitot, ruuan hamstraaminen joulunpyhiksi (vaikka siihen ei ole mitään tarvetta), lahjojen ostaminen, joululaulut, glögit ja siiderit, tv:stä joulukalenteri ja joulu Ernstin kaa ja Carola laulaa ja Kalle ja Tiku ja Taku ja lasten iloinen joululahjojen odotus jne....
      Jossain välissä käymme tietysti hautausmaalla viemässä joulutervehdyksen edesmenneille.
      Taidan fuskaa siivouksesta ja verhoista (vaihtaa vain eteiseen ja keittiöön) ja etenkin leipomisista.

      • hytinäx1

        Monien, monien vuosikymmenten jälkeen olen tänä vuonna tehnyt jo kahdet piparkakkutaikinat . Onneksi ne leivottiin lasten perheiden kanssa ja valmiit piparkakut jäivät heille. Minulla olisi kuitenkin olleet näpit siellä kakkupurkissa aivan yhtenään.:)


    • MissäKicksit

      Sama fiilis kuin ketjun aloittajalla. Yhtikäs mikään ei kiinnosta eikä sytytä, siis jouluun liittyen. Vähitellen ihan kaikki tähän aikaan liittyneet tunteet ja tunnelmat täysin poissa. Onko se niin, että ihan kaikki asiat tähän ikään mennessä riittävän kamalan useasti toistuttuaan menettävät täysin merkityksensä? Yleensäkään elämästäni en löydä mitään, mikä oikeasti mua ns. huvittaisi. Tämä on oikeastaan kamala tila, on niin tyhjää ja autiota sitten. Siis niinkuin mitkään ohjelmat ulkona tai sisällä eivät piristä, anna.
      Toisaalta, kylläkin radio on paras. Monia eri kanavia sieltä vääntelen, se niinkuin elää kanssani tässä kuitenkin. Olen yksineläjä, mutta lienee sama ilmiö, vaikka muitakin olisi. Kiitos kun ja jos joku kuunteli. Lähden nyt ulos kaupungille, kuitenkin, jospa saisi jonkin kicksin.

    • Minä.vaivane.oon

      Minulla juuri uunissa joulutorttuja. Toisissa Dronningholmin omenakaneli-tähtitorttuhilloa, toisissa luumuhilloa. Tosi hyvää tuo omenakaneli, taitaa olla aika uusi maku torttuhilloissa, en ole ennen ainakaan huomannut.

      Myös omenakaneli-glögi on hyvää. Mutta jostain syystä vatsani ei oikein pidä omenamehuista, eli alkaa kipeästi närästää. Koska kuitenkin minä itse, ei vatsani, PIDÄN omenamehuista, otan sitten lääkekipollisen närästyslääkettä päälle. (Itseasiassa mulla on refluxitautilääkitys, joka aamu yksi kapseli, ollut jo n. 20 vuotta.)

      Huomasin eilen mainoksessa, että on olemassa Dementia-apuväline-nettikauppa:
      http://www.dementiaonlineshop.com/epages/dementia.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20111021-11092-64659-1/Categories

      Linctusin asiakas olenkin jo:
      http://www.linctus.fi/?osasto=Etusivu

    • Ei tartte enää tässä iässä, eikä varsinkaan sortua ylensyömään. Sentit tulevat erittäin helposti vyötärölle. Lunkisti vaan, perheen kanssa tai yksin, ilman mahdollista syyllisyyttä, että unohdetaan Vapahtajan syntymäjuhla, sitä voi viettää aina. Ei sen ajankohta ole jouluna.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1407
    2. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      349
      1131
    3. Kieli pitkällä täällä odotan :D

      Pus pus :D
      Ikävä
      37
      812
    4. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      70
      796
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      157
      765
    6. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      42
      752
    7. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      48
      722
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      695
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      44
      679
    10. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      49
      632
    Aihe