Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mies 41 vuotta 182cm 206kg

fatman

Apuhuuto. elämän huonot valinnat vievät minut vielä hautaan.

Ammattiauttajan neuvoja.
ja saa toki antaa sitä suoraan sanoen huonoa palautetta miten oot noin läski ym.. mutta jätän ne niiden täydellisien ihmiosten omiin arvoihin jotka vaan hakee mielihyvää haukkumisesta.

Sairasta masennusta . olen liikuntarajoitteinen koska paikat eivät kestä liikkua.
peruskunto nolla.
Onko muitakin samassa tilanteessa olevia ihmisiä olemassa.
Tarvittavaa apua ei saa moneti sitä pyytänyt lääkäreiltä kuntoutusjaksoista mistä alkaa. ruokavaliosta ym. syön päivässä 1300-2000 kilokaloria. tiedän mitä pitää syödä ja mitä ei. mutta syön vissiin aivan liian vähän.

24

290

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pyörivä-pallo

      Kannattaa nyt kuitenkin vähän lisätä kcal-määrää. Eihän 2000kcal riitä 182cm nelikymppisen miehen tarpeeseen. Noilla rupeaa kuihtumaan. PAV:kin on pelkästää tossa parissa tonnissa.

    • lenkkarileena

      Onhan meitä täydellisessä rapakunnossa ja läskihelvetissä eläviä/eläneitä muitakin. Viime vuoden alussa 25 metrin kävely oli huikea saavutus minulle, nyt kävelen jo muutaman tunnin lenkkejä.

    • tsottsot

      oliko ensi lihava ja sitten masennuit vaiko masentunut ja sitten vielä lihonut?

    • Squarequota

      Jos aloitus on pelkkä provo, mitä vahvasti epäilen, niin ei haittaa. Vastaan kuten vastaisin kenelle tahansa. Itselläni pituus 180 ja paino saman verran eli 180. Olen jonossa laihdutusleikkaukseen. Suosittelen että otat omalääkäriisi yhteyttä ja keskustelet hänen kanssaan.

    • minun_mielipide

      Voit kirjoittaa tänne, mitä sinulle on neuvottu syömään. Todennäköisesti väärin, sillä nykyiset ravintosuositukset ei laihduta ketään, aivan oikein ei ketään.
      Mene huomenna kirjastoon/kirjakauppaan ja etsi sieltä hyvä karppaus kirja ja tutustu. Se on ainoa pelastuksesi. Tiedän mistä kirjoitan.

    • fffffki

      Minulla on sama tilanne, bmi on 60 ja kävely itsessään tuottaa tuskaa kovien kipujen vuoksi. Olen päättänyt, että nyt on se viimeinen hetki, kun kilot lähtee putoamaan tai hauta kutsuu. Talvella oli todella paha masennus ja puolenvuoden sairastelu vienyt viimeisetkin voimat. Tuleva kesä piristää ja kävin jo ravitsemisterapeutilla ja kohta pääsen fysioterapeutille jalkojen tarkistukseen. Molemmat jalkani ovat tapaturmien vuoksi rikki ennemmän jos vähemmän.

      • fffffki

        Tilannekatsaus. Painoni on pudonnut parikymmentä kiloa ilman liikuntaa, kun fyselle en ole vielä päässyt. Neljä naposteluhetkeä päivittäin 500-1000 kcal/pv. Nälkä kyllä on ollut, mutta motivaatio kilolista eroon vie voiton.


    • KallionorppaN

      Runsaasti ylipainoisille sopii vesiliikunta kun se ei rasita niveliä. Älkää välittäkö toisten katseista keskittykää itseenne ja menkää samaan uimahalliin laihtuneena treeniin, niin kukaan ei enää tunnista teitä. Päin vastoin saatatte saada ihailuja.

    • näinmeitä

      Nainen 175 cm 114kg.
      Kolestrooli 3,3 ldl 2,0 hdl 0,96
      verenpaine 110/75
      sokerit alle 5,9.
      Rapakunto ja masennus.

      • vege2016

        Hyvä on genetiikka, jos sokerit ja verenpaineet ovat tuota luokkaa ylipainosta huolimatta (samat, olen puolet kevyempi). Et ole rapakunnossa. Ja jokainen masentunut ei ole ylipainoinen. Masennus on eri asia kuin syömishäiriö, tosin voivat olla samallakin ihmisellä, ja usein lie syömishäiriöinen masentuu. Huomattava ylipaino on mielestäni aina syömishäiriö.

        Tuolla painolla jaksaisit ihan hyvin liikkua, ja vielä kehtaisitkin. Vesijuoksemaan! Kuntosali on toinen hyvä vaihtoehto.


    • Kokenutterve

      Se mitä suuhunsa laittaa, vaikuttaa siihen onko lihava vai laiha. Ruoka ja herkut on se mikä lihottaa. Kasvikset, hedelmät ja varsinkin sitruuna virkistää. Puristaa sitruunan mehun lasiin ja pikkuisen soodaa lusikan kärjellä sekoittaa ja juo. Virkistää ja puhdistaa vatsaa.

      • vege2016

        Sitruuna ja sooda kuluttavat hampaita, ja massiivisen ylipainoisella lienee refluksia joka tapauksessa. En suosittele. Hedelmilläkin lihoo, ne on jalostettu ylimakeiksi = kohtuus. Ehkä vesimelooni on ihmisystävällisin. Itseasiassa kasviskunnan tuotteista marjat ja vihreät vihannekset ovat ne, joita jokaisen pitäisi syödä hyötyaineiden vuoksi. Useimmat ylipainoiset lie karttavat väkeviä makuja. Sitä liene ajoit takaa sitruunaidealla?


    • nnnnxxxx

      En usko ollenkaan, että aloittaja syö "liian vähän". Yleensä lihavat vähättelevät syömisiään ja ihmettelevät, mistä ne kilot tulevat, kun syövät "niin vähän" ja kuitenkin, jos tarkkaan laskisi kaiken, minkä lihava ihminen päivässä suuhunsa panee, niin varmasti tulisi kaloreita reippaasti yli kulutuksen.

      Jos aloittaja tosiaan söisi tuon verran kuin väittää (1300-2000kcal) hän kyllä pikkuhiljaa laihtuisi tuollaisella painolla. Rehellisyyttä peliin!

      • vege2016

        Jossain lemmikkiohjelmassa oli juttua hyvin lihavan kissan perheestä. Kissa sai laihdutusruokaa, mutta paino ei ainakaan vähentynyt. Kissa oli oikeasti säästöliekillä, syöminen oli kontrollissa. Lopulta katti piti narrata liikkumaan, vaikka lähinnä omistaja siinä sai liikuntaa. Muistaakseni lopulta ne kissan kannalta kriittisimmät kilot lähtivät.

        Itse olen samaa mieltä kaloriasiassa. Ihminen on hyvä pettämään itseään. Kaloreita ei pitäisi laskea, vaan opetalla määrittelemään ateriakoot ja niiden koostumukset silmämääräisesti. Vähäinenkin napostelu tai muun kuin veden juonti sotkee energiakuviot.


    • tahdonauttaa

      Itsekkin suosittelen ihan vain menemään lääkäriin ja hakemaan apua sitä kautta. En suosittele mitään julkkisdiettejä yms koska niissä usein lukee, että jos olet perusterve ihminen niin voit aloittaa sellaisen, etkä masentuneena ole perusterve. Muista kuitenkin vaatia myös psykologista apua. Ei riitä, että fyysisille ongelmille tehdään jotain vaan pitää huomioida aina se henkinenkin puoli. Viesti on jo monen kuukauden takaa joten olisi kiva kuulla miten nykyään menee :) ellei tosiaan ollut vain provo.

      • ghjksdfg

        Laihduttaminen on hyvin helppoa. Tutkii ruokien kalorimääriä ja syö vähäkalorisia ruokia muistaen samalla myös vitamiinit ja hivenaineet. Liikunnalla ei ole juuri merkitystä laihtumisen kannalta, koska mikään liikuntamäärä ei kuluta energiapitoista ruokaa. Myöskään nivelet eivät kestä suurta määrää liikuntaa ja erityisesti ylipainoisella. Hedelmiä voi syödä niin paljon kuin jaksaa. Ruokavaliosta pitää jättää pois makeiset, herkut, rasvaiset juustot, leipä, pasta ym. energiapitoiset ruoat.

        Lihavilla on usein ahmimishäiriö, syömisellä paikataan tunne-elämän ongelmia tms. Näihin on vaikea saada apua julkisesta terveydenhuollosta, koska psykiatrinen hoito on kaikkein kalleinta hoitoa. Mutta mielikin virkistyy, kun syö kohtuudella ja liikkuu muutaman kerran viikossa.


    • rajat

      Useampi Julkis on ilmoitellut laihtuneensa jättämällä pois sokerin ja vehnän. Kalliala Hektori..
      Laskin tuossa, että ihan tavallisessa ruokavaliossa vehnä ja sokeri tuottaa 1/3 kokonais kaloreista.
      Keskiverto suomalainen syö: 110 g leipää 76g lihaa 6dl maitoa {500g kasviksia ja hedelmiä toivottavasti }
      Mitä popsit eniten punnitse aamulla päiväruoka äläkä syö muuta.

    • pikku-belinda

      Hei fatman ja muut! Oma tilanteeni on minulle hankala, painoindeksi lienee 40-50 välillä. Olen kauan käyttänyt masennuslääkkeitä, ne ovat osittain aiheuttaneet painon nousun. Peruskunto on lähellä nollaa, polvet rajoittaa liikkumista, lisäksi särkyä jalkoterissä. Taiteilua sopivien diabetes ja verenpainelääkkeiden kanssa. Jos vähänkin käyn liikkumassa, paikat kipeytyvät ja palautumisaika on pitkä. Käyn huonopalkkaisessa osapäivätöissä, mielelläni haluaisin olla jo vapaalla, mutta rahatilanteen takia on yritettävä pinnistellä vielä töissä, olen 60 v. Olen käynyt ravitsemusterapeutilla, ollut liikuntaryhmässä, en saa otetta kumpienkaan neuvoista. Yleensäkään en saa otetta mistään, kotiasiat jäävät tekemättä, jos ei ole ihan pakollista. Mikään ei huvita. Tulevaisuus tuntuu epävarmalta monien asioiden suhteen. Nyt jo toisen kerran kokeilin karppausta kun kyllästyin jatkuvaaan hiilihydraattien ylensyöntiin. Karppausta kesti tälläkin kertaa noin 1,5 viikkoa, tuli niin heikko olo että oli pakko alkaa syödä muutakin. Nyt sitten paluu tavalliseen ruokaan. Aion taas kerran ostaa Obesimed-tabletteja, (kahdesta aikaisemmasta suurin osa jäänyt käyttämättä kun pitää tuntia tai kahta ennen tietää milloin aikoo syödä). Suurin piirtein kaikki tietämäni niksit monilla osa-alueilla on kokeiltu, sitä sopivaa en ole löytänyt tai saanut toimimaan. Onko kellään vastaavanlaisia kokemuksia?

      • vege2016

        Pitääkö ruokailuissa mennä äärimmäisyyksiin? Eli äärikarppaamisen sijaan voisit siivota yksi kerrallaan pahimmat ongelmakohdat ruokavaliossasi. Uusiin makutottumuksiin tottuminen vie pari viikkoa ja rutiinin syntyminen taitaa viedä 5 - 6 vkoa. Eli puolentoista viikon karppauksella et tiedä todellisuudessa mitään siitä, miten ruokavalio olisi vaikuttanut sinuun. Aloita jostain vähäisemmästä. Muutkin ovat siihen pystyneet, pystyt sinäkin.

        Elimistö ei tunnista juomasta saatua energiaa, eli aluksi kannattaa lopettaa energiapitoisten juomien juominen kokonaan. Mieluiten vain vettä janojuomaksi, koska aivot eivät hyväksy keinotekoisilla makeutusaineilla narraamista, vaan koukuttavat ihmistä hankkimaan "menetetyt" kalorit.

        Lopeta napostelu. Asian kääntöpuoli on, että syö kunnolla ruoka-aikoina. Olen nähnyt liian monen ylipainoisen syövän kuin hiiri aterioilla, mutta mässyttelevän enemmän tai vähemmän muun aikaa. Vieraskoreus ehkä onnistuu, mutta totuus selviää ostoskärrystä. Olen normaalipainoinen, syön paljon ruoka-aikaan, mutten mitään välissä. Eiköhän asia ole todistettu?

        Sinun ei ole tarkoitus kiduttaa itseäsi, vaan parantaa elämäntapojasi ja terveyttäsi. Älä ota laihdutusta rangaistuksena, vaan positiivisena haasteena. Eivät normaalipainoset ole normaalipainoisia intohimoisen laihdutuksen vuoksi, vaan jokapäiväisten valintojen vuoksi. Kun ongelmiin puuttuu heti, ne eivät ennätä kertyä.

        Masennuslääkkeiden syönti ei ole pakollista. Itsekään en niitä syö, vaikka paljon on painostettu. Itse asiassa psykiatriamme on hyvin vinoutunutta. Tarjotaan lääkkeitä ihmisen kohtaamisen sijaan. Jos lääkeet eivät auta masennukseesi, niin ne eivät toimi. Itse ajaisin varovasti vähitellen mokomat kemikaalit alas.


      • elämäntapamuutos

        Lihaviin ihmisiin yhdistyy tyypillisesti lyhytjännitteisyys. Elämän suunnittelu on muutenkin vaikeaa ja omaa elämää ei hallita. Lyhyillä karppauksilla ei laihduta, vaan normaalipainossa pysyminen on elämäntapa. Masennuslääkkeet eivät myöskään lihota, vaan syöminen. Lihavilla on usein kaikenlaisia syitä, miksi he lihovat, mutta ne eivät perustu totuuteen.

        Millään ihmedieeteillä ei saavuteta elämäntapamuutosta. Hoikat ihmiset voivat syödä ihan mitä tahansa, mutta he tekevät sitä kohtuudella. Kannattaa aloittaa esim. sillä, että jättää roskaruoan, limut ja makeiset pois ruokavaliosta.


    • plmb2016

      BMI 206/1,82/1,82 =62,19.
      Osta uusi vaaka ja pyydä sitten kahden todistajan, esim 2 sairaanhoitajan lukemaan vaakanumero.

    • plmb2016

      On olemassa bariatrista kirurgiaa morbidissa patologisessa lihavuudessa Suomessakin.
      Body Mass Index and Bariatric Surgery

      According to the National Institutes of Health (NIH), bariatric surgery is appropriate for people who are 100 pounds or more above an ideal body weight or have a BMI of 35 or higher.

      However, most insurance companies require that…

      Your body mass index is above 40 or
      Your body mass index is between 35 and 40 and you have a serious co-morbidity (obesity health problem)

      You may also find that weight loss surgery is difficult to get approved if your BMI is too high, as higher BMI’s carry greater risks during surgery. For example, some surgeons require that your BMI is below 50 in order to operate. Other bariatric doctors will operate if your BMI is over 50, but may require that you lose 10% of your body weight first.

      To read more about bariatric surgery and whether it's right for you, see our Bariatric Treatment page .

      Click here to attend a free local bariatric surgery seminar(offered by most surgeons), or to speak with a local qualified surgeon (to learn more about your options).
      - See more at: http://www.bariatric-surgery-source.com/how-to-calculate-bmi.html#sthash.l3F59f2c.dpuf

      • plmb2016

        http://www.bariatricservices.eu/wp-content/uploads/2012/02/Bariatric-info_FIN.pdf
        Pitää musitaa että vahvalihaksisset terveet miehet joilla on esim BMI 32-33 ovat ihan normaalipainoisia lihaksikkaita miehiä. Pitää ajatella talonpojan järjellä tuo BMI. Mutta yli 40 nousevat arvot ovat kyllä jo liikaa vaikka on vahvat luut ja paljon hyviä lihaksia. Sellaista tervettä suojaavaa pyylevyyttä kuten BMI 27-29 ei kannattaisi lähteä kauhomaan itsestä irti. Siinä kauhoo jo omaa puolustuskykyään ja elinikäänsä ja kuntoreservejään. Mutta arvot BMI yli 40 on tosiaan lääketieteen alueelle kuuluvaa hoitoaluetta ja dietistit ovat avainasemassa tilanteen arvioinnissa.


    • anneliiini

      Se syöminen. Voisitko kokeilla uutta tapaa syödä? Aamupalaksi hedelmälautanen, ei happamia. Omena, banaani, päärynä. Sitten kauraLESEpuuroa ja maitoa. Kahvia jos käytät kaffetta, tai sit teetä.
      ruoaksi paistettua kalaa, kanaa tai pihvi ja kasviksia, saa olla myös perunaa vähän. Ei ranskalaisia. Juo vettä välillä, sius aterioiden välillä. Ota liikunnaksi tunnin vesijuoksu, mikäli taloutesi sallii. Kolme kertaa viikossa, tunti per kerta. Kahvia iltapäivällä, tai te pienen ruisleivän kanssa. Illalla hernemaissipaprika pussillinen, keitetty muna ja tonnikalaa sekaan. Syö se ja juo piimää niin paljon kuin napa vetää. Kokeile tätä. Kirjoita kuinka oot edenny. Onnea uudelle elämälle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe