Reittiohjeet lentokenttä-keskusta julkisilla

Matkaajanapu

Sziasztok! Joku kirjoitti äskettäin todella hyvät ohjeet minibussin käytöstä lentokentältä keskustaan.

Kirjoitan tähän myös selkeät ja ajankohtaiset (joulukuu 2015) suomenkieliset ohjeet siirtymiseen lentokentältä keskustaan julkisilla, Budapestin liikennelaitoksen (BKK:n) bussilla metrolla, koska sitä on täällä aina sillon tällöin kyselty. Se on halvin tapa (tosin ei varmaan nopein tai helpoin) kulkea lentokentältä kaupungin keskustaan. Hinnaksi tälle reitille tulee siis 530ft eli alle 2e/suunta/henkilö (jos hotelli sijaitsee lähellä metroasemaa) ja kestää ajallisesti noin tunnin.

Virallinen ohje ja aikataulu:
http://www.bkk.hu/apps/docs/terkep/repter.pdf

Klo 3.30 - 22.59
Saavuttuasi lentokentän tuloaulaan, katso heti suoraan oikealle puolelle (T2A, johon Finnairin, Ryanairin ja Norwegianin koneet yleensä saapuvat; Terminaali 2B:ssä vasemmalle). Siellä näet BKK:n lipunmyyntipisteen, puhuvat englantia.
Lentokenttä sijaitsee kaupungin julkisen liikenteen alueella. Matkaa varten tarvitset vähintään vaihtolipun (átszállójegy/transfer ticket 530ft) tai sitten jos julkista liikenettä aiotte loman aikana enemmän käyttää, parempi ostaa suoraan 24h, 72h tai viikkolippu. Hinnat löytyvät: http://www.bkk.hu/en/tickets-and-passes/prices/
Jos sinulla ei ole forintteja valmiiksi mukana, en suosittele vaihtamaan rahaa lentokentällä (huono kurssi), vaan maksamaan kortilla. Eurot saattavat käydä myös maksuvälineenä, mutta en ole varma.

Lipun ostettuasi, mene ulos ovesta raikkaaseen ulkoilmaan. Noin 50m oikealla (T2B: vas.) näet bussipysäkin. Bussi 200E joka kulkee lentokentän ja lähimmän metroaseman (Kőbánya-Kispest, M3) välillä, kulkee noin 7-8min välein. Lentokenttäbussiin mennään etuovesta (muihin busseihin yleensä voi mennä mistä tahansa ovesta), kertalippu leimataan sisäänmennessä ja aikaliput vain näytetään kuljettajalle.

Kerta/vaihtoliput (vaihtolipusta leimaa kerrallaan vain se osa jonka käytät) pitää leimata, tietylle ajalle ostettuja lippuja ei tarvitse leimata (metroon mennessä tai tarkastuksen sattuessa ne pitää esittää). Leimauslaitteet (punaiset laatikot) löytyvät metrojen sisäänkäynneiltä, sisältä busseista ja raitiovaunuista. Metron sisäänkäynnillä on usein myös lipuntarkastaja.

Matka kestää noin 20-25min. Maisemat ovat Budapestin laitakaupunkia, joka voi näyttää vähän surulliselta. Mene päätepysäkille asti (tietäjät tietävät että toisiksi viimeiseltä pysäkiltä (park and drive car park) metroon pääsee myöskin nopeasti vaikka opastus ei sitä kerrokkaan). Bussista poistuttaessa kävele ns. bussiterminaalin läpi vastapäiselle seinustalle bussin suunnasta vasemmalla ja mene kauimmaiset portaat ylös. Suuntaa vasemmalle, ja näet metron sisäänkäynnin heti edessäsi. (Voit myös suunnata metroon myös kauppakeskuksen sisältä, jossa liukuportaat: käänny heti bussin ovesta tultuasi vasemmalle, pyöröovesta sisään, sitten oikealle, liukuportaat ylös, käänny vastapäiseen suuntaan ja metron sisäänkäynnille vievä käytävä alkaa edestä oikealta puolella).

Olet nyt Kőbánya-Kispestin metroasemalla (Metro 3, sininen linja), junia kulkee noin 5-10min välein riippuen vuorokauden ajasta. Matka keskustaan kestää noin 15-25min pysäkistä riippuen. Leimaa uusi kertalippu/vaihtolipun puolikas. Metron sisällä voit vaihtaa linjaa vapaasti samalla vaihtolipun puolikkaalla/kertalipulla!

Keskustan julkisen liikenteen kartta:
http://www.bkk.hu/apps/docs/terkep/belvaros.pdf
Tärkeimmät vaihtoasemat lentokentältä tullessa:
M4: Kálvin tér
M1, M2: Deák Ferenc tér
4/6 raitiovaunu (24h): Corvin-negyed
Julkinen liikenne kulkee n. 4.30-23.30 joka päivä normaalisti. Öisin parhaita kulkuvälineitä ovat omat jalat, raitiovaunu 4/6 sekä yöbussit.

Jos sinun pitää taittaa matka lentokentältä keskustaan yöaikaan, yöbusseja kulkee keskustan ja lentokentän väliä. Niistä kannattaa katsoa tarkempaa tietoa BKK:n sivuilta http://www.bkk.hu/ ja Googlen reittiohjehausta.
Huomaa paluumatkalla että vaikka Suomesta tulevat lennot usein saapuvat terminaaliin 2A, lähtö on usein 2B:stä. Niiden väli ei ole kuin 100m, mutta kuitenkin hyvä tietää. Bussi jättää matkustajat tuloaulojen eteen, joten lähtevien auloihin päästäksesi mene portaat ylös (joko sisää tai ulkoa).

Tietäjät tietää paremmin ja trollaajat trollaa.

Hyvää matkaa!

P.S. Jos jollain on nälkä jo heti saapuessa Budapestiin, Kőbánya-Kispestin metroaseman ostoskeskuksen yläkerroksesta löytyy pieni ravintolamaailma, mm. KFC, meksikolainen ja Grill Land.

11

397

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TomppeliR

      Kiitos ! Oli hyvä tietää , että saa heti ostettua ruokaa perillä. Lentomatka kaksituntia on pitkä aika olla ilman ruokaa.
      Saa heti Suomalaiset läskiperseet syötävää

      • Ihanhoikkanälkäinen

        Lentomatka on tosiaan pari tuntia, mutta kentällä pitää myös olla pari tuntia ennen koneen lähtöä ja suurin osa ihmisistä ei asu ihan lentokentällä ... Pääkaupunkiseudun sisältäkin lentokentälle matkustaa julkisilla helposti tunnin, joten jos matkaan menee esim. viisi tuntia, se on jo pitkä aika olla syömättä.


      • Koita_jaksaa

        Syö lentokentällä tukevasti , ennen koneeseen nousua . Kaksituntia on pitkäaika olla ilman ruokaa. Budapestin lentokentällä voi sitten tankata lisää
        Suosittelen, että teet lennonajaksi voikkoleipiä reppuun ja Airamipulloon osta kaffeeta Helsingin lentoasemalta.
        Toivottavasti , näillä ohjeilla et kärsi nälkää matkalla


      • Kiittivinkistä

        Lentomatkustuksessa matka-aika ei ole sama kuin lentoaika. Kun lentoaika ilmassa on 2 tuntia, niin matkaan menee helposti 4-5 tuntia. Onhan se pitkä aika olla syömättä.

        Kaikilla ihmisillä ei myöskään ole kyse ihan vaan omasta nälänsietokyvystä, vaan esim. epästabiili verensokeri ja ihan diabeteskin on aika yleinen, ja ellei ole ihan täysin insuliinihoitoinen tapaus, niin pitäisi voida ruokailla säännöllisesti niin ettei verensokerit heittele.

        Vinkit edullisista ruokapaikoista matkan varrella on tervetulleita. Lentokentällä ja koneessa ruoka on kallista.


      • Koita_jaksaa

        On siinä sekin vaara ,jos ei syö ,niin laihtuu .
        Tee omat eväät mukaan , saat halvemmalla syötävää.
        Keimolan Kesoililla syö ennen lentoasemalle menoa.


      • NälkäinenOpiskelija

        Huoltoasemalla on kallista syödä. Lentokentän alakerrassa on Alepa, josta saa edulliset purtavat koneeseen. Unkariin ei kannata viedä Suomesta eväitä.


    • Hyvin asiallinen ohje Matkaajanavulta. Vuonna 2016 alkaa sinimetron remontti eli M3 joka lähtee Kőbánya-Kispest metroasemalta on kyseessä. Siis jos tietty osa on työn alla siellä kulkee sitten korvikebussi...
      Airport shuttle vuoden alussa ei ole kulkemassa.

    • minbus

      Nykyinen minibussi lopettanut toistaiseksi toimintansa Budapestin lentokentällä, uusi aloittaa kevään aikana mutta vielä siitä ei ole ilmoitettu tarkkaa ajankohtaa.

    • Halpamatkalainen1234

      Kiitos hyvistä neuvoista. Eiköhän näillä löydy

      • Nyt-toimii

        Nyt siellä ainakin toimii pikkubussi kuljetus, firman nimi on Minibud https://www.minibud.hu/
        Viiden henkilön ryhmän maksu keskustaan oli 8900 HUF eli saa pientä alennusta verrattuna yhden henkilön maksuun.


    • HyväPetteriKunKirjoitit

      Nämä jotka kirjoittaa sääntöjen vastaisia viestejä ovat tämän palstan "suolaa". Parasta osaamista ilman matkustamista, osaaminen korkeintaan Tallinnan vanhasta kaupungista!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 125
      3156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2886
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2248
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      23
      1787
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1519
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1494
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1397
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1335
    Aihe