Itsenäisyyspäivä vankilassa

Itsenäisyyspäivä

Halusin kertoa kaikille kuinka itsenäisyyspäivä sujuu suomalaisessa vankilassa. Pieniä talokohtaisia eroja tietysti on, mutta pääasiassa homma menee näin:

1. Keskusradiosta kajahtaa iloinen kuulutus: Hyvää huomenta, vankilassa herätys itsenäisyyspäivään.
2. Ovet aukeavat ja aamupalaksi tarjotaan itsenäisyyspäivän kunniaksi juhlallisesti kananmuna, kupillinen kahvia, neljän viljan puuroa voisilmällä tai hillolla, tuoretta ruisleipää, kinkkuleikkelettä, 2 palaa sokeria ja hedelmä.
3. Vangit järjestäytyvät vankiasuissa parijonoon käytävälle, repivät ryhtiä ja astelevat reippain askelin vankilan pihalle lippujuhlaan.
4. Sodissa palvelleet vartijat ja vangit pitävät puheita.
5. Vangit marssivat takaisin selleihin ja hetken kuluttua onkin juhlallinen itsenäisyyspäivän lounas: kanaa tai sisäfilettä, hilloa, villiriisiä, salaattia, mangorahkaa ja kahvit.
6. Vangit järjestäytyvät vankiasuissa parijonoon käytävälle, repivät ryhtyä ja astelevat reippain askelin pihalle, jossa järjestetään vartijoiden ja vankien välinen leikkimielinen kaukalopallo tai koripallo-ottelu lumi- ja jäätilanteesta riippuen.
7. Kun hiki on saatu pintaan, vangit marssivat takaisin selleihin ja valmistautuvat itsenäisyyspäivän saunaan hakemalla pefletit, pesu- ja voiteluaineet sekä folioon käärityt lenkkimakkarat, pyyhkeet ja muut saunatarvikkeet.
8. Saunominen kestää 2-3 tuntia, jonka aikana lämmitetään nakit kiukailla ja toisenlaiset nakit hierotaan juhlakuntoon. Saunan jälkeen pukuhuoneessa rakastellaan ja käydään sen jälkeen suihkussa huuhtomassa paikat. Mukana myös osa vartijoista.
9. Saunan jälkeen vangit marssivat takaisin selleihinsä ja valmistautuvat jälleen ulkoiluun, jossa tapahtuu lipunlasku ja jutustellaan Suomen itsenäisyydestä vapaasti. Mukana myös osaston vartijat.
10. Vangit marssivat takaisin sisälle, jossa tarjoillaan illallinen: kanaa tai sisäfilettä, hilloa, villiriisiä, salaattia, mansikkarahkaa ja kahvit.
11. Vangit lukitaan selleihin, jossa kaikki aloittavat linnanjuhlien seuraamisen televisiosta.
12. Ennen iltahiljaisuutta oven taakse toimitetaan iltalääkkeet ja iltapala. Ruisleipää, kananmuna, margariinia, hedelmä ja mehua.
13. Hiljaisuus alkaa.

1

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kenttäkeijo

      Jep Jep, onhan näitä. Tämä tarina myös, nimittäin TOSI. Vai miten se meni ja missä me oltiin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3387
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      2035
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      197
      1678
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1593
    5. 80
      1145
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1094
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      266
      996
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      123
      938
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      909
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      855
    Aihe