En halua silmälaseja!!

DooraDollari

Oon 14-vuotias tyttö. Äitini oli pakottanut minut menemään terkkarille, sillä olin kerronut etten näe hyvin taululle. (Sanoin kyllä että opelle on huono käsiala) Eilen terkkari antoi lapun ja vein sen vanhemmilleni. Siinä sanottiin että oli aika huono, pitää vielä mennä optikolle mutta terkkarikin jo sano että luultavasti saan ne. MUTTA EN HALUA! Luokallani on yksi silmälasipäinen tyttö, ja häntä kiusataan, haukutaan rumaksi ja läskiksi (rasvapalloksi, nelisilmäksi, ja paljon muuta) tyttö ei silti oikeestaan oo lihava. Olisiko jotain keinoa jolla en niitä tarvitsisi ottaa?
Piilareita en halua, koska en uskalla laittaa niitä silmiin.

8

2015

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aloittajaaaa

      Tarkoitin opella on huono käsiala

    • nator21

      Piilarit ovat nykyään todella kehittyneitä ja miellyttäviä käyttää, joten sinultakin varmasti onnistuisi piilarien käyttö. Alussa saattaa vaatia tunnin tai parin reenaamisen sen silmäänlaiton kanssa, mutta se on aika pieni vaiva loppupeleissä.

      Ymmärrän hyvin pelkosi liittyen tuohon nimittelyyn ja kiusaamiseen, sillä itselläni on ollut silmälasit 7 vuotiaasta lähtien ja se vasta ihmeellistä olikin ala-asteikäiselle. Loppujen lopuksi kyse on kuitenkin siitä kuinka helppo uhri olet ja miten kannat itseäsi ja silmälasejasi. Jos häpeät ja piilottelet niitä kovin paljon niin se huomataan ja sinusta tulee helppo kohde. Jos kannat niitä arkailematta niin et varmasti joudu pilkan kohteeksi satunnaisia heittoja lukuunottamatta. Vai meinaatko, että sinäkin lihot yhtäkkiä "rasvapalloksi" kun saat silmälasit? Veikkaan, että kuvailemasi tytön kohdalla kiusaaminen kumpuaa aivan muualta kuin silmälaseista (hän on helppo kohde). Kun tekee hyvän kehysvalinnan ammattitaitosen optikon avustuksella niin eivät silmälasit rumenna.

      Itse en antanut koskaan siimaa silmälasieni haukkujille. Joskus vieraat uudet "koulukiusaajat" koittivat kepillä jäätä, mutta kun eivät saaneet minusta irti muuta kuin heitä säälivän hiljaisen katseen ja ilmeen niin se loppui joka kerta hyvin nopeasti. Minulla tosin oli aina tukevat kaverit ja vanhemmat kotona joten oli sen ansiosta helppoa pysyä vahvana.

      Olen oikeastaan yllättynyt, että vielä nykyäänkin silmälasien takia kiusataan kun niitä on kuitenkin tooooodella monella ihmisellä nykyään. Silmälasit lapsilla/nuorilla olivat paljon harvinaisemmat 20-25v sitten. Tiedän muutama vuosi takaperin omalla luokallani (opiskelin siis AMK:ssa) oli tyttöjä, jotka pitivät silmälaseja ihan vaan ulkonäön takia (kehykset ja niissä oli siis linssit ilman vahvuuksia).

    • lasitkäyttöön

      Koeta nyt vain hyväksyä se että tarvitset silmälaseja. Koulunkäyntisi kärsii jos lykkäät asiaa. Olet kasvuiässä vielä ja näkösi huononee jatkossakin. Ota ensin kunnon kehykselliset lasit. Totuttele käyttämään niitä sillä likinäköisenä tulet jatkossa tarvitsemaan laseja yhä voimakkaampina. Piilolinssejä voi käyttää välillä. Opettele tarkka puhtaus niitä käsitellessä, se on tärkeää. Piilolasien käyttäjät tarvitsevat aina myös oikeita kehyslaseja.
      Ole reipas ja käytä laseja. Ei niiden käyttö tee sinusta huonompaa,rumempaa tms.

    • VaihtoehtojaOn

      Hei. Voithan sinä hankkia ne silmälasit ja käyttää niitä vaikka pelkästään kotioloissa. Sekin on tuossa tilanteessa mielestäni ihan hyvä vaihtoehto. Varmaan helpottaa sitten sitä koulussa näkemistä, kun silmät toisessa paikassa eli kotona eivät väsy niin paljon. Eli pidä silmälaseja kotona, mutta älä koulussa. Sekin on jo jotain. Tai sitten voisit hankkia sellaiset auringonvalossa automaattisesti tummuvat linssit. Ne näyttävät auringovalossa aurinkolaseilta, kun ne linssit muuttuu mustiksi auringonvalosta johtuen, joten kukaan ei tiedä, että niissä on vahvuutta ja ne on oikeasti silmälasit :))

    • lasitpäähänvaan

      Silmälasit ovat todella hyvännäköisiä tänäpäivänä eikä ketään sen takia kiusata.

      Eli jo sinua ei kiusata nyt, niin ei tulevaisuudessakaan.

      14v ei saa piilareita

    • Anonyymi

      Käytä Piilo Laseja mäkin Käytän Kuolen enemmin Kuin Pidän Silmä Laseja

      • Anonyymi

        Niin Ja Huomaan Ettei Niistä Piilo linesseistä Ole Sulle Ainakaan Hyötyä Oikein Kirjoituksessa .


    • Anonyymi

      Kun ei itse kiinnitä silmälaseihinsa juurikaan huomiota, kukaan ei kiusaa, ellei ole kiusattu muutenkaan.
      Likinäköiselle silmälasit ovat välttämättömät. Näkö huononee 14 ikävuoden jälkeen vielä paljon. Tilanne siis vain pahenee, jos silmälaseja ei ole. Tosin luulen, että lasit alkavat kelvata hyvin, kunhan ensin joudut puolisokeana tonttuilemaan ihan odottamatta. Koulussakaan ei pärjää, jos ei näe. Siitä voi kiusaamista tullakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2612
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1988
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe