Myllypuro HasoSpurtti hakuun maalis-touko 2016

Vallesmanninkuja

Spurtti uudiskohteen arvioitu hakuaika maalis-toukokuu 2016. Kohteessa rivitaloasuntoja sekä pienkerrostaloja.

23

524

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • Vallesmanninkuja

      • fywhtrywy
        Vallesmanninkuja kirjoitti:

        Eiköhän tuo rakennuslupa ole jo kunnossa, jos katsoo esim. Vienanpuiston Hankeselostusta, niin sen mukaan suunnitelmaa ei ole käsitelty missään, mutta rakentaminen alkaa ihan kohta.
        Lisäksi tuosta Spurtista on jo Hilmassa tietoa http://www.hankintailmoitukset.fi/fi/notice/view/2015-029118/

        Vienanpuiston urakkatarjous on hyväksytty jo yli vuosi sitten ja Spurtin tarjoukset tulee jättää helmikuussa 2016 eli jos Vienanpuistoa pidetään verrokkina niin Spurtin haku ei ole 3-5/2016 vaan joskus myöhemmin, mutta kohteethan ovat eri eikä niitä siksi kaiketi voi vertailla. Epäilen kuitenkin ettei haku Spurtissa ole ennen kesää 2016.


    • Spurtin rakennuslupa EI todellakaan ole vielä ollut rakennuslautakunnassa. Sen sijaan lautakunta hyväksyi Vienanpuiston rakennusluvan 15.9. kokouksessaan - ja siitä ei myöskään kukaan valittanut. Ja niinpä Vienanpuiston kuviot on nyt selvillä:

      http://www.skanska.fi/fi/Media/Uutinen/?nid=jU1SIjK9 - ...ATT rakennuttaa Mellunkylään yhteensä 250 asumisoikeus- ja vuokra-asuntoa. Skanska ja ATT allekirjoittivat esisopimuksen asuntojen rakentamisesta maaliskuussa 2015, ja varsinainen urakkasopimus on solmittu 10.12.2015.

      ”...Hankkeen rakennusluvat myönnettiin tavoiteaikataulussa, ja on hienoa päästä vihdoin rakentamaan laadukkaita koteja. Rakentamisen aikainen kosteudenhallinta on tässä kohteessa turvattu runkovaiheen jälkeen asennettavalla kiinteällä sääsuojalla. Asumisoikeusasuntojen myynti aloitetaan ensi vuoden tammi-helmikuussa”, kertoo ATT:n projektipäällikkö Jarkko Liuska...

    • Vallesmanninkuja

      Tuo arvio maalis-toukokuusta on ihan att:n antamaa tietoa ja niinkuin aloituksessa mainitsen se ON arvio.

    • HASO Spurtin rakennuslupa käsitellään lautakunnan kokouksessa 2.2:

      http://www.hel.fi/static/rakvv/LTK/2016/2esityslista_MMT_web.pdf

      Alakiventie 9 ... Kolmen luhtikerrostalon ja viiden rivitalon rakentaminen (s. 73)

      Tasaiselle kaupungin vuokratontille rakennetaan kolme kolmikerroksista luhtikerrostaloa ja viisi kaksikerroksista rivitaloa, joihin tulee 91 asumisoikeusasuntoa (keskipinta-ala 80,3 m²). Rivitaloasuntoja on 35 (keskipinta-ala 102 m²) ja kerrostaloasuntoja 56 (keskipinta-ala 66,5 m²). Kaikissa asunnoissa on huoneistokohtainen sauna.

      Betonirunkoisten rakennusten julkisivuilla on pääosin luonnonvalkoinen peittävä kuultorapattu tiili, harjakaton katteena on vaalean hopea pelti. Asuntojen maantasoterassit ja asuntoparvekkeet lasitetaan pystypuitteettomin liukulasein...

      Tontille rakennetaan yhteensä 75 autopaikkaa. Asemakaavan edellyttämiä katoksia ei hakijan ilmoituksen mukaisesti toteuteta. Pääpiirustuksissa on kuitenkin esitetty katoksista suunnitelmat (yhteensä 180 m²), minkä mukaan ne voidaan toteuttaa luvan voimassaolon jälkeen ilman erillistä lupaa.

      Kerrostaloasuntoja varten on 93 polkupyöräpaikkaa, joista 50 on sisätiloissa. Rivitaloissa on 88 pp-paikkaa asuntokohtaisissa varastoissa...

      Kuuleminen - Rakennusvalvontavirasto on ilmoittanut naapureille hakemuksen
      vireille tulosta ja kuullut vähäisten poikkeamisten johdosta. Naapurit eivät ole esittäneet huomautuksia hakemuksesta tai poikkeamisista.

      (Eli tuskin tulee valituksia rakennusluvastakaan - jolloin ehkä jo maaliskuussa luvan saatua todennäköisesti lainvoiman voivat nämä tosiaankin tulla hakuun.)

    • Vallesmanninkuja

      Ihan loistavaa...tuo on kyllä sellaisella paikalla jotta sinne haluan! Toivottavasti vaan numeroni ei ole liian tuore jotta asunnon saisin.

    • Jätesangossa

      Huhun kuulin että tuo spurtti tulossa hakuun kesän jälkeen. Mutta ihmettelen ketä oikeasti haluaa muuttaa myllypuroon ja vielä kaatopaikalle??!?!?!?

      • spoller

        Ketä, kuka??? Äidinkieli?


      • Jätesangossa
        spoller kirjoitti:

        Ketä, kuka??? Äidinkieli?

        Urpo!!


      • hiffaaxskönee
        spoller kirjoitti:

        Ketä, kuka??? Äidinkieli?

        "Ketä, kuka??? Äidinkieli?"
        Kerro mitä et ymmärtänyt, kyllä täällä älyllistä elämää on sen verran, että sulle saadaan selitettyä viestien tarkoitus.


      • Jätesangos

        hih


      • ei_keskustaan

        Me haluamme! Mistään muualta Helsingistä emme saa pientaloalueelta erillistaloa siihen hintaan, mitä tulevasta talosta maksamme. Lapsiperheellä vaakakupissa painavat sijaintia enemmän tila, uusi ja toimiva talo sekä alueen viihtyvyys. Nimimerkillä itse ydinkeskustassa kasvanut, ja siellä en lapsiani kasvata.


      • Jätesangos
        ei_keskustaan kirjoitti:

        Me haluamme! Mistään muualta Helsingistä emme saa pientaloalueelta erillistaloa siihen hintaan, mitä tulevasta talosta maksamme. Lapsiperheellä vaakakupissa painavat sijaintia enemmän tila, uusi ja toimiva talo sekä alueen viihtyvyys. Nimimerkillä itse ydinkeskustassa kasvanut, ja siellä en lapsiani kasvata.

        Tuo vaan ei ole pientaloaluetta, kerrossotaloaluetta. Lisäksi spurtissa ei tule olemaan erillistaloja vaan rivi- ja pienkerrostaloja. Se Ratasmylly on ennemminkin pientaloaluetta.


    • Nyt Spurtista on tehty urakkasopimus, (tämänkin) kohteen rakentaa Skanska, ks:

      http://www.hel.fi/static/public/hela/Asuntotuotantotoimikunta/Suomi/Esitys/2016/Att_2016-04-20_Asuntk_5_El/29352BC8-4986-4464-9248-605EA0A58DC4/Helsingin_Asumisoikeus_Oy_Spurtti_kokonaisurakkata.html

      ...Urakkatarjousten perusteella lasketut rakennuskustannukset alittavat luonnospiirustuksista lasketun rakennusosa-arvion mukaiset kustannukset 0.6 %.

      Kun rakennuskustannuksiin lisätään liittymismaksut 39 e/asm2, pilaantuneen maan puhdistamisen osuus ja rakennusaikainen tontinvuokra, muodostuu hankinta-arvoksi 3.284 e/asm2.

      Pilaantuneidenmaiden puhdistustyö toteutetaan erillistilauksella ennen urakkasopimuksen allekirjoittamista.

      Varsinaiseen urakkatarjoukseen ei sisälly rivitalojen ja kerrostalojen 1.krs terassien lasitukset, joista kilpailussa kuitenkin pyydettiin tarjoukset. Myynnin edistämiseksi esitetään tilattavaksi em. lasitukset Skanska Talonrakennus Oy:ltä 167.765 euron arvonlisäverolliseen lisähintaan.*

      Pilaantuneen maan puhdistusurakka on suunniteltu aloitettavaksi toukokuussa 2016. Rakennustyöt aloitetaan arviolta syyskuussa 2016 kun pilaantuneen maan puhdistusurakka on saatettu päätökseen.

      (*Eli lasitukset päätettiin teetättää kaikkiin asuntoihin nyt jo ATT:n toimesta, kun niistäkin saatiin kohteen rakentajaksi valitulta Skanskalta hyväksi nähty tarjous.

      Ja nähtävästi tosiaan vasta kesän jälkeen hakuun tämä kohde - siinä vaiheessa kun pilaantuneet maat on puhdistettu ja rakennustöiden aloitusaika on varmistunut.)

      • Vallesmanninkuja

        Kiitos ptjp infosta! toivottavasti numeroni ei ole liian tuore tuohon kohteeseen :)


      • Odotankosit

        Millä numeroilla noita olis mahdollista saada, about? Onks kellään hajua :)


      • dfgsrygwegweg
        Odotankosit kirjoitti:

        Millä numeroilla noita olis mahdollista saada, about? Onks kellään hajua :)

        Kohteessa on vain kaksi alle 40neliön asuntoa ja alle 60neliöisiäkin on vain 14. Asuntojen keskipinta-ala on yli 80.
        Sanoisin, että pienimpiin asuntoihin tarvitaan lähempänä 100000 oleva numero(mielummin alle) ja niihin isompiin rivareihin saattaa päästä 150000 numerolla ( kilometrin päässä olleesta rivarikohtohteesta ei kaikki asunnot menneet ensimmäisellä hakukierroksella jos muistan oikein eli voi olla, että tuolta irtoaa asunto suhteellisen tuoreellakin numerolla.


      • odotansit

        Kiitos, kuulostaa lupaavalta ! :) Mulla on just suuremman asunnon tarve, ja numero himppasen alle 150 000... Tiedätkö miten prosessi ajallisesti etenee, esim. haku syksyllä, ja mikäli natsaa niin maksetaanko asumisoikeusmaksu jo silloin vaikka muuttamaan pääsee vasta paljon myöhemmin? :) Rupeankin nyt heti ottamaan lisää selvyyttä kohteesta, Myllypuro on mukava paikka!


      • retywtywywyw
        odotansit kirjoitti:

        Kiitos, kuulostaa lupaavalta ! :) Mulla on just suuremman asunnon tarve, ja numero himppasen alle 150 000... Tiedätkö miten prosessi ajallisesti etenee, esim. haku syksyllä, ja mikäli natsaa niin maksetaanko asumisoikeusmaksu jo silloin vaikka muuttamaan pääsee vasta paljon myöhemmin? :) Rupeankin nyt heti ottamaan lisää selvyyttä kohteesta, Myllypuro on mukava paikka!

        Älä nyt vielä kuitenkaan rupee pakkaamaan tavaroita sillä nuo arviot olivat ihan hatusta heitettyjä eli vain ja ainoastaan suuntaa antavia. Sen lisäksi asumisoikeusasunnot ovat lievässä vastatuulessa kun ARA ei ole antanut lainavarausta varojen vähyyden takia ja siksi useampikin kohde joutuu miettimään rahoituksen uusiksi ja tässä vaiheessa saattaa asumisoikeusrakennus muuttua vuokra- tai hitas-asunnoiksi.
        Muutama kohde on jo muuttunutkin tosin ei välttämättä juuri tästä ARAn päätöksestä johtuen.

        Asumisoikeusmaksu pitää HASOn kohteissa maksaa silloin kun sopimus tehdään ja ne tehdään 1-2 kuukautta hakuajan jälkeen.

        Eli jos rakentaminen alkaa syyskuussa haku voisi alkaa lokakuussa niin asumisoikeusmaksu olisi maksettava varmaankin vuodenvaihteen tietämissä.(tosin voi mennä pitkälle ensikevään puolellekkin kun stadin aikataulujen pitävyydestä on kyse tai pikemmin niiden pitämättömyydestä)


    • spurttinen1

      Täällä myös odotellan rivitaloja Spurtista, kun Ratasmylly jäi väliin.. numero hieman alle 150000!

    • Vallesmanninkuja

      Mulla odotuksessa kaksio...ja numero todella tuore joten en usko että on mahdollisuuksia, mutta aina kannattaa yrittää :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tirkistelijä T...

      Tirkistelijä T... ei ole sokeutunut, vaikka näin juorutaan. Asuu nykyään Limingassa ja jatkaa sekopää touhujaan ainakin
      Haapavesi
      5
      2115
    2. Liian kiltti.. ?

      Tässä jo jonnunaikaa olen tuumaillut tätä kiltti ja kunnollinen juttua. Siis miksi oikeasti kiltit eivät muka kelpaa?
      Sinkut
      266
      1814
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      293
      1775
    4. 1982 syntynyt Mahdi Alcheikh tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-raiskasi-15-vuotiaan-uimahallissa-turussa/8964984 Yli 4 vuotta vankeutta Oike
      Oulu
      68
      1753
    5. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      109
      1605
    6. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      30
      1463
    7. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      55
      1307
    8. Kansan vihaama elokapina aikoo pysäyttää moottoritien ruuhka-aikana

      Mielenosoitus alkaa perjantaina kello 15 Länsiväylän ja Porkkalankadun risteyksessä. On se kummallista, että tuollainen
      Maailman menoa
      292
      1242
    9. Voiko 40 tai yli

      Enää rakastua vai onko se jo game over?!
      Ikävä
      159
      1234
    10. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      66
      1213
    Aihe