Missä kulkee sairaalloisen mustasukkaisuuden raja?

Olen 30v mies ja seurustelen 24v naisen/tytön kanssa. Hänellä piisaa miespuolisia kavereita joita tapailee kahden kesken, enkä edes tiedä keitä he ovat. Noh kysäsin kerran että kukas se oli ja mistä tunnetta toisenne niin sain kuulla että vanha säätö ja nykyään vain kavereita ja niitä vanhoja säätöjä löytyy useampia ja vain kaveraa kuulemma heidän kanssaan. Itse en kaveraa vanhojen säätöjen kanssa ja kyllä niitä minullakin piisaa. Minusta se ei vain kuulu asiaan. Joskus on kuitenki ollu pilkettä silmäkulmassa ja ihastumista niin miksi niihin enää pitää yhteyttä? Saattaa alkaa vaikka vanha suola janottaanki.. Olisko hullua mennä kieltämään hellulta vanhojen säätöjen tapailu? Ei kovin mieltä ylentävää että "kahvittelee" kahden kesken siellä ja jos ovat aikasemmin paneskelleet sun muuta niin jotenki vähän tuntuu inhottavalta koko ajatus. Mites muut tähän suhtautuisi?

12

427

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tuttuapuuhaa

   No toinen osapuoli voi tehdä toisen mustasukkaiseksi ihan vaan käytöksellään, toisin sanoen, kun on aloittanut pelin (parisuhteen) niin ei tiedä pelin sääntöjä, ei siinä tarvitse olla sairaalloisen mustasukkainen, joka tarkoittaa olemattomien luulemista.
   Vähän on vielä nuori tyttö, mutta ei se siitä vanhempanakaan miksikään muutu.

  • aikuinen39

   Minusta kumppaniaan kunnioittava ei tapaile entisiä panojaan ja muitakaan säätöjään! Jos minun kumppani tekisi noin, niin voisin ehkä kerran varoittaa ja seuraavasta kerrasta suhde poikki. Itse en tekisi rakkaalleni noin, enkä myöskään itse hyväksy tuommoista.

   Sinun tyttöystäväsi ei taida oikein tiedä kenenkä kanssa säätää. Hän haluaa pitää ovet auki joka suuntaan.. ei ole tosissaan sinun kanssasi, eikä kunnioita teidän suhdetta.

  • eräskinmies

   Kuulostaa siltä ettei tyttösi halua vielä vakiintua vaan on "avoin" vähän joka suuntaan. Jos olet todella rakastunut, niin aloitat pitkähkön väsytystyön ja saat ehkä saalista, mutta voipi käydä toisinkin. Huono idea on alkaa rajoittaa toisen toimintaa. Mikä on oikein/väärin suhteessa pitäisi olla täysin selvää molemmille sanomatta sitä ääneen. Luottamus kasvaa pidemmän yhteiselon myötä. Et tunne häntä vielä tarpeeksi hyvin...

  • Ellu11223344

   Riippuu täysin noiden vanhojen suhteiden laadusta. Jos kyseessä on ollut hyvin fyysisellä pohjalla ollut tai fyysisesti toiminut suhde, on tulella leikkimistä ja nykyistä kumppania loukkaavaa tavata eksää. Jos joku suhde on päättynyt fyysisen kemian puutteeseen ja esim. ystävyys on säilynyt, olisi hulluutta katkaista välit kokonaan. Miksi heittää ystävyys menemään? Tarkoittaako "säätö" entistä panoa, vai henkilöä, johon on tutustunut ja on osoittautunut ettei fyysinen yhteys toimi? Ainakin naisilla tämä jälkimmäinen vaihtoehto on myös mahdollinen ellei jopa yleinen.

   Huolestuttavaa tilanteessa(nne) on, jos eksiä tapaava henkilö ei halua puhua avoimesti ketä tapaa ja mistä on kyse. Jos eksä on kiva ihminen, miksei voi tavata joskus vaikka niin, että nykyinen kumppani tapaa hänet myös? Samoin on huolestuttavaa, jos toinen kokee, että voi kieltää toista tapaamasta jotakuta. Johtuuko toisen vaikeneminen tapaamisistaan siitä, että keskustelutilanne on heti syyttelevä tai uhkaava?

   Kerro siis tyttöystävällesi rauhallisesti (ei siis kesken riidan), että sinua loukkaa "salaileva" tapa tavata ihmisiä. Keskustelkaa mitä pidätte sopivana käytöksenä parisuhteessa. Tavallista on, että eri ihmiset pitävät eri asioita "normaaleina", eli kummankaan käsitys ei lähtökohtaisesti ole oikea tai väärä. Jos erot ovat liian suuria, sitten on pakko erota.

   Mustasukkaisuus on normaali tunne ja toiselle pitää voida kertoa jos ahdistaa. Mustasukkaisuus ja siitä johtuva ahdistus ei kuitenkaan oikeuta tekemään mitä vaan, esim. rajoittamaan toisen menoja. Et siis voi kieltää tyttöystävääsi tapaamasta ketään, mutta voit kertoa miksi tietyt asiat loukkaavat sinua ja hänen pitäisi ottaa tämä tekemisissään huomioon.

   Voi myös miettiä miksi tietyt asiat aiheuttavat itselle niin paljon mustasukkaisuutta tai ahdistusta. Yleensä kai on kyse menettämisen pelosta tai häpeän tunteesta. Voiko omaa itsetuntoa vahvistaa jotenkin ilman toisen käyttäytymisen muutosta?Jos mustasukkaisuudessa on pohjimmiltaan kyse menettämisen pelosta, on parempi sanoa "Pelkään, että jätät minut, ja siksi olen ahdistunut. Olet tärkeä minulle." kuin "Vitun huora, et lähde mihinkään kahville."

  • Nnnn33

   Minusta ei kunnioita sinua, jos tapailee useampaa vanhaa säätöä ilman, että edes kutsuu sinua mukaan. Ja riippuu myöd kuinka pitkä aika säädöistä on.
   Minulla on miespuolisia kavereota joiden kanssa ei koskaan ole ollut mitään sutinaa ja 1 noin 8 vuoden takaa, jonka kanssa kootettiin suhdetta.
   Jos näitä parisuhteessa tapaisin, niin tottakai kumppani olisi tervetullut mukaan. En missään nimessä haluaisi loukata miestäni.
   Jos ei oyydetä edes mukaan, niin minusta ei kunnioita omaa kumppania.

  • eimitäänsäätöi

   Olen sitä mieltä, että ne vanhat säädöt on parempi jättää taakse kokonaan. Eiköhän noita muitakin kavereita jokaisella ole. Toinen tapa on kertoa avoimesti omasta tunnemaailmastaan niitä tai sitä vanhaa säätöä kohtaan ja jos tapaa, niin tapaa häntä yhdessä, ei yksin. Ratkaisevaa on tietysti, miten paljon viettää ja lohkaisee aikaa siitä omasta suhteesta muiden vuoksi.

  • MoreTalkLessWalk

   Tunteella sitä seurustellaankin.... mustasukkasuus o normaalia, mut sitä pitää kyl työstää ettei piinaa seurusteluanne

  • pidäpääsi

   No olen kyllä ehdottomasti sitä mieltä että vanhat "säädöt" ei kuulu enää uuteen suhteeseen.
   Minkä ihmeen takia jonkun pitää tavata exiä(ellei lasten takia pakko), se on ollutta ja mennyttä....
   Seuraavaksi kun hän aikoo tavata niin ilmoita hänelle että joko mennään yhdessä tai sit ei mennä ollenkaan, ei itäisi olla pienintäkään yytä olla ottamatta sinua mukaan.
   Aika usein naisilla tahtoo nämä exät jäädä sinne roikkuun....jos is toistapäin niin naiset kyllä osoittaisivat mieltään....

   • happpadappaa

    Minusta taas on aika outoa, jos joku haluaa kategorisesti karistaa kaikki eksät kannoiltaan. Suhtautuuko sellainen ihminen toisiin ylipäänsä käyttötavarana: ei muuta kuin uutta putkeen ja vanhat unohdetaan? Vai onko sellaisen ihmisen asenne kumppaneihin pelkästään seksiin keskittyvä, jos suhteessa ei ole ollut mitään säästettävää? Vai ovatko entiset suhteet päättyneet niin huonosti (ko. ihmisestä johtuen?) ettei voi olla missään väleissä. En haluaisi olla sellaisen ihmisen kanssa...


   • Aikahauskaa

    Kuulostaa huoran perusteluilta sille että pitää yhteyttä kaikkiin vanhoihin säätöihin.

    Huora se vasta itseään ja toista käyttötavarana pitääkin.

    Ja nimenomaan seksiin keskittyvä.

    Älä selitä huora paskaa siis.

    Et haluis olla, no ylläripylläri huora ei halua sitoutua? :D


   • Voiraukkaa
    Aikahauskaa kirjoitti:

    Kuulostaa huoran perusteluilta sille että pitää yhteyttä kaikkiin vanhoihin säätöihin.

    Huora se vasta itseään ja toista käyttötavarana pitääkin.

    Ja nimenomaan seksiin keskittyvä.

    Älä selitä huora paskaa siis.

    Et haluis olla, no ylläripylläri huora ei halua sitoutua? :D

    Sieltähän se heti tuli, kun vähän pintaa raaputti. :D Jos nainen on eri mieltä kanssasi tai paljastaa epävarmuutesi ja vallanhalusi, nainen on huora. Eli jos mies ei kestä, että nainen säilyttää osan itsenäisyydestään parisuhteestaan, täytyy rajoittaa ja haukkua naisia noin yleisemminkin. Toivottavasti tajuat pysytellä yksin, parisuhde ei ole vankila, jonka vartija sinä olet.


   • upsjust

    Jos on kykenemätön luottamaan toiseen, niin ei sellaista "neitsyt mariaa" olekkaan, joka tuon vamman parantaisi. Omasta päästä se ongelma pitää tunnistaa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Netta pelkäsi Maisan nappaavan kauramiljanäärin

   Samanlaisia naisia tuntuvat muutenkin olevan. Tietää kertoa: https://www.seiska.fi/rikos/kauramiljonaari-jp-kukkosen-ne
   Kotimaiset julkkisjuorut
   138
   5240
  2. Harvinaiset kuvat: Iskelmäkuningatar Eini ja Lars-rakas yhdessä juhlimassa "Jotain suurta pienen..."

   Iskelmäkuningatar Eini oli tänä vuonna Linnan juhlissa puolisonsa Lars Pajumäen kanssa. Lars-puolisoa ei ole paljon julk
   Suomalaiset julkkikset
   27
   1554
  3. Jouluahdistus

   Mitä te sinkut teette Jouluna?
   Sinkut
   104
   1442
  4. Tietäisinpä mitä sinä haluat

   Annat vihjeitä, että haluaisit kenties lähentyä, mutta jos otan askeleen lähemmäs, saan osakseni vain torjuntaa. En tied
   Ikävä
   62
   1368
  5. Se olet todella sinä

   En voisi onnellisempi olla ❤️ Se olet oikeasti sinä joka mulle kirjoitellut ❤️ Mulla ollut ihan kamala ikävä sinua ❤️
   Ikävä
   78
   1214
  6. Voitko nainen kertoa

   Miksi rakkaus sinua kohtaan ei vain lopu vaikka kuinka yrittää :(
   Ikävä
   59
   962
  7. Edellinen alotukseni poistui joten

   Uusiksi sama. Hyvää viikonloppua ystävä ja anteeksi kaikesta.
   Ystävyys
   129
   932
  8. Olet tosi ihana

   Ja rakas.
   Ikävä
   53
   900
  9. Professori ministeri Rantasen turvapaikkakirjeestä: Tyrmistyttävä

   Nyt persut haluaa koko Euroopan hylkäävän laillisuuden ja kansainväliset sopimukset. Kansainvälisen oikeuden emerituspr
   Maailman menoa
   215
   810
  10. Mitä olet hankkinut

   kaivatullesi joululahjaksi?
   Ikävä
   47
   717
  Aihe