Tyttövauvan vaivat

Äiree

Heippa vaan. Kirjoittelen tänne, kun ihmettelen, mikä vaivaa yhdeksän kk ikäistä tyttöäni. Hänen ollessaan n. kuukauden ikäinen aloin antaa hänelle äidinmaitovastiketta imetyksen lisäksi. Voi sitä röyhtäilyn, paukuttelun ja pulauttelun määrää. Parin kuukauden kuluttua aloituksesta vaihdoin vastikkeen merkkiä, koska tytön kakka muuttui todella kummallisen hajuiseksi ja väriseksi. Tämä tuntui auttavankin asiaa. Syksyn aikana on astunut kuvaan räkäisyys ja erikoinen punoitus kasvoilla. Tyttö punoittaa kasvoistaan päivittäin, enemmän ja vähemmän. Punoitus keskittyy alueelle posket, leuka ja nenä. Tänä iltana koko otsa ja ohimot olivat äkkiä täynnä punaista laikkua. Vatsan toiminta on ollut seilaavaa pitkän aikaa, välillä maha on kovalla, välillä taas löysällä ja ilmaa tuntuu riittävän. Sitten on päiviä, kun pulautuksia tulee pitkin päivää useaan otteeseen. Kerran annettuani tytölle jonkin rahkapiltin, epäilin sen olleen pilaantunut, koska tytön maha oli aivan sekaisin pari kolme päivää.
Nyt ollaan oltu löysällä kohta pari viikkoa. Tyttö kakkaa useamman kerran päivässä, välillä löysää ja limaista, välillä kakka on vetistä ja imeytynyt vaippaan. Välillä hän itkeskelee enemmän ja välillä on taas oma peruskiltti itsensä. Ja naama helottaa enemmän ja vähemmän.

Vein tytön lääkäriin terveyskeskukseen. Lääkäri oli sitä mieltä, että oireilu johtuu hampaiden puhkeamisesta. Tytöllä on kyllä puhkeamassa ylös hampaat ja olen myös kuullut, että hampaiden tulo voi löysyttää vatsaa jne. Kuitenkin ihmettelen tuota kasvojen punoitusta ja laikullisuuttakin, se tuskin johtuu hampaista. Mietin jo kissaakin, siskollani on kissa ja olemme lähes päivittäin tekemisissä. Kissalle herkistyminen tuskin taas aiheuttaa vatsavaivoja, mutta jos mahavaivat johtuvatkin hampaiden tulosta ja voi herranen aika sentään! Mutta kun ei ne mahavaivatkaan ole mikään ihan uusi juttu. Ei kai tässä muu auta kun mennä uudelleen lekuriin, jos ei helpota. Ja toisaalta vaikka toi ripulointi loppuis niin jää punotus, joka ei mun mielestä ole ihan normaalia.

3

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Äiree

      Uppaan

    • allergialapsi

      No en allekirjottais sitä, että mahavaivat johtuu kissasta, ruokintaan tuo viittaa ilmiselvästi. Itsellä lapset jo nuoria, mutta kolmella ( neljästä ) heistä on allergiaoireita.
      Vanhin lapsistani oli jo vauvana Tyksin ihotaudeilla hoidossa ihottuman takia. Neljäs lapseni sai äidinmaidon jälkeen soijamaitoa apteekista, kun ei kestäny normimaitoa.

      Vie lapsesi allergialääkärille !! Nuo maidot eivät sovi lapsellesi.

    • minun_mielipide

      Mitä äidinmaidon vastike sisältää? Jos se sisältää vehnää, niin tapaus on selvaä. Kysymyksessä on gluteeni herkkyys.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1305
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1145
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      54
      850
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      659
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe