FC ja K1 erot potkunyrkkeilyssä??

MakkeAnkara

Olen nyt harrastanut 4-5 kuukautta potkunyrkkeilyä. Kisoihin toki nyt en ole vielä menossa tai mitään, mutta olen yrittänyt selvittää FC ja K1 erot mutten ole oikein kunnolla vastauksia löytäny. Ja mitenköhän tuo low kick säännöt toimii?? Jos joku voisi asiallisesti valaista minua tässä asiassa niin kiitos :)

4

132

  Vastaukset

  • En muista kaikkia juttuja, mutta K1:ssä ei käsittääkseni saa sitoa lainkaan, polvilla saa potkia, mutta kyynärpäillä ei saa lyödä.

   Suomen potkunyrkkelyn säännöt tulevat kai WAKO-liitosta, näitä on vielä paljon muitakin K1:n ja sen lisäksi, eli kannattaa todellakin lukea tarkkaan millä säännöillä on lähdössä ottelemaan... Eli jos muualla jotain sanotaan 'kickboxingiksi', säännöt voivat olla aivan erilaiset jos kyseessä onkin eri liitto.

   • Saa siinä sitoa yhden polvipukkaisun ajan, jopa päästä. Voi olla liittokohtaisia eroja tosin, tuomarilinjoja jne. mutta niiden alkuperäisten K1-sääntöjen mukaan.

    Nk. full contact -säännöt on ne ei-alapotkulliset, eli mikkitossut, mukamas vain jalkaterällä potkut virallisesti (käytännössä sääriluulla sallitaan), ei potkuja vyön alle. Lyönneissäkin saattaa fc:llä olla jotain rajoituksia, esim. saako lyödä vain rystysosalla hanskaa vai myös esim. nyrkin pohjalla, en ole varma.

    Niin, ja sitten tietysti amatöörisääntöjen ja ammattilaissääntöjen erot vielä.

    Andy voisi kertoa tarkemmin kun lukee kuitenkin...


  • Ja minä kun lulin että se fullcontact olisi rajumpi kuin k1 D::

   • Aloittelijasäännöt taitavat potkiksessakin olla vielä erikseen, muistaakseni. Eli tyrmäykset ja tyrmäyshakuinen ottelutapa kielletty, vähän kuin juniorisäännöt joissakin lajeissa siis. Toinen juttu sitten diskataanko tyrmääjä, riippunee vallitsevasta tuormarilinjasta, niistä tuomareista jne. Vai olikos tämmöisiä käytössä Suomessa, saatan puhua läpiä päähäni...

    Light contact ja semi contact vielä erikseen, noista semi contact on käsittääkseni yleensä avoimella tatamilla tms., pisteestä poikki jne., muistuttaa siis hippakarateottelua - ja näitä Suomessa ei ole taidettu otella. Light contact sitten jotain yllä kuvaamani aloittelijaotteluiden tyylistä käsittääkseni.

    Musiikkikata vielä, mutta sitä on Suomessa ollut vain kerran. Järjestäneen seuran edustaja kertonee tarkemmin.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Järkyttäviä Paljastuksia Nikon TV-sarjasta

   Tänään se sitten alkaa, sarja nikosta ja katiskasta. Ennakkotietojen mukaan sisältö paljon ikävämpää kuin luulin. Niko käyttänyt huumeita jo 13 vuotia
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   5250
  2. Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin..

   ..eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla? Vastuuton mokailija maksakoon mokiensa kulut itse! Se on Ruotsin risteilyltä tai Balk
   Maailman menoa
   167
   4883
  3. Henna ja Tauski jälleen yhdessä onnellisina

   Kihlatkin hankittu. https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/503fdd42-5bef-4519-ae07-de01ca6aa9ba
   Viihde ja kulttuuri
   25
   2478
  4. Suomi olisi itse tarvinnut kehitysapua

   suomen koronatalous ja sannan lahjarahat italiaan on kestämätön setti. Suomen julkinen ajetaan alas, teitä ei kunnosteta, omaa taloutta ei elvytetä..
   Maailman menoa
   222
   2260
  5. Heti alkoivat "asiantuntijat" sössöttämään

   ettei hallituksella ole oikeus pistää ihmisiä pakkokaranteeniin https://yle.fi/uutiset/3-11487500
   Maailman menoa
   242
   1778