Aihe

Ilmoita ajan merkit koululle

SanonVaan

Koulujen joululomat muuten alkavat jo ensi viikolla. Joulujuhlat pidetään varmaankin jo perjantaina tai lauantaina. Ja mahdollisia "joulukirkkoja" eli jumalanpalveluksia sekä samanaikaisia ei-uskonnollisia tilaisuuksia pidetään jo aiemmin.

Jos on vielä epäselvää, osallistuuko peruskoulun oppilas ei-uskonnollliseen tilaisuuteen vai "joulukirkkoon", asiasta huolehtimisella on kiire. Pitää varmistaa, että oppilas ei vahingossa joudu jumalanpalvelukseen.

Niiden kuuluisien perinteiden mukaan "joulukirkko" on iät ajat ollut se ensisijainen vaihtoehto, mutta nykyisten säädösten ja yhdenvertaisuuden mukaan asia on pikemminkin päin vastoin.

Ensisijainen vaihtoehto on katsomuksellisesti neutraali tilaisuus ja sille mahdollisesti tarjolla oleva uskisvaihtoehto on toissijainen lisä, joka ei ole pakollinen koululle.

Yhä useampi koulu tai lukio luopuukin jumalanpalvelusten tyrkyttämisestä, koska oppilailla on mahdollisuus päästä kirkkoon muutenkin.

1

<50

  Vastaukset

  • Kirkkoon liittyminen tai kirkosta eroaminen vaikuttaa vasta seuraavan vuoden kirkollisveroon
   "Kirkollisveron kannalta ratkaisevaa on se, oletko kuulunut kirkkoon edellisen vuoden lopussa. Kirkollisveroa ei siis makseta vielä kirkkoon liittymisvuodelta, vaan vasta seuraavalta vuodelta.
   Myös kirkosta eroaminen vaikuttaa kirkollisveroon vasta seuraavana vuonna. Eroamisilmoitus on siis tehtävä viimeistään vuoden viimeisenä päivänä, jotta seuraavalta vuodelta ei tarvitse maksaa kirkollisveroa."
   https://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Maksaminen/Kirkollisvero(27601)

   Laki verotusmenettelystä: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1995/19951558
   26 § (26.6.1998/477)
   "Verotuksessa noudatettavat yleiset periaatteet (22.12.2005/1079)
   Verotusmenettelyssä ja muissa verotukseen liittyvissä toimissa veronsaajien ja verovelvolli-sen edut tulee ottaa huomioon tasapuolisesti. (14.12.1998/946)"

   67 § (18.4.2008/238)
   "Valitusaika
   Verovelvollisen tai muun muutoksenhakuun oikeutetun on tehtävä valitus viiden vuoden kulu-essa verovelvollisen verotuksen päättymistä seuraavan vuoden alusta."

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   6643
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   71
   6232
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   259
   3825
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   70
   2943