taiteen kehitys

taiteenpuolesta

taiteen kehitys
taiteenpuolesta
14.12.2015 19:45
Kannattaa heittää pallo suoraan korkealle, sinne, mistä se ei palaudu ainakaan pitkään, koska kun tavoitteet ovat pienet, niin tulos on pieni. Kannattaa panostaa taiteesen, kansainvälisyyteen ja vaatia itselleen tasaarvoa.

Tavoitteet:

1)

Normaali työmiehen kuukausipalkka. Taide on ammatti ja mentaliteetti. Mentaliteettiin synnymme ja muun opimme. Globaalisessa väkirikkaassa maailmassa turvallinen työkalu on taide ja urheilu. Taiteella voi työllistyä sosiaalialoilla. Taide on humaani tiede. Humaanisuutta voi olla hyödyksi monessa. Sosiaalialat ovat: vankilat, sairaalat, vanhainkodit, lasten tarhat. Taiteilija voi toimia vapaasti valittavana työkaluna, joka tuo luovuutta siihen, mistä se puuttuu eri taitein keinoin.

2)

Työvoimatomiston sivuilla pitää olla erityiset taiteilijoille suunnatut sivustot, joilla on sopivat palstat kunkin taiteen representaatiolle. Vastavalmistuneita taiteilijoilta ei kannata jättää sivuun, vaan ottaa suoraan taidejärjestöön. Yksityinen tilaaja valitsee tilaustaiteen suorittajakseen mieluisan taiteilijan ja taidetyylin, josta hän pitää. Valinnan rikkaus on myös asiakkaan etu ja koko taidekentän palvelujen kanssa.

Nykyaika vapautti ilmaisukielen. Tyyli on vapaa, vaikka kivikautinen, kun tahtoo. Lähtökohtana on tilaustyö ja rahanteko. Valtio siis ohjaa laajasti yhteiskuntatöihin työnimikkeellä Taiteen asiantuntija. Ihmisoikeusjulistus puhuu, että jokaisella pitää olla riittävät rahat elämiseen, vapautta harrastaa omaa ammattiaan. Siksi yhteiskunnan pitää ottaa taidetta aktiivisesti yhteiskuntakiertoon. Nykyisin taidetta jätetään paitsioon liian usein.

Esimerkiksi kun insinööri jää ilman taiteita, niin hän tekee virheitä eikä edisty. Taide avartaa näkökantoja, auttaa hallitsemaan kokonaisuuksia.

3)

Vapaat apurahat ovat samalla tavalla kuin yliopistossa, vapaata tutkimusta varten. Muut taiteilijat tekevät taidetta valtion tilaamissa töissä. Vapaata tutkimusta ei kannata usuttaa kaikille, koska toisten taiteen teko on luonteeltaan käytännönläheisempää kuin toisten. Kaikista ei kannata tehdä filosofeja ja yksityisiä yrittäjää, koska toiset automaattisesti tippuvat kelkasta. Toisten mentaliteetti on sellainen, että heille kannattaa pitää ohjeistusta ja annettua kontaktia yhteiskuntaan, josta syntyy todellinen taiteen kuva ja tarve - siis itse käytännöstä, elämästä. Vapaa tutkimus on filosofiaa ja kokeilua varten. Kokeilu itsessään ei ole koko aikaista vaan se toimii silloin, kun on mitä sanoa eli tutkia. Jos ei ole mitään juttua, niin tilaustaide on vaihtoehtoinen tapa luoda ja harrastaa ammattiaan. Moni taiteilja menehtyy yksinäisyyteen, tarpeettomuuteen. Pitää olla yhteiskunta kontaktia ja sitä luodaan annetulla taidetyöllä.

4)

Pitää hyväksyä kaikki ilmaisukielet vapaaksi ja voimassaoleviksi. Nykyaika vapautti keskutelutapoja ja siksi voimme käyttää sitä, mitä haluamme. Ei saa siis kriminalisoida, jos tyyli on vanhaa, väärää ym, koska tyylin taju syntyy usein kulttuurista, siitä mistä elinolosuhteista ihminen tulee. Ei voi sanoa, että yksi tyyli on paras. Erilaisuus on rikkautta. Kysymys tyylistä palautuu nykyaikaan, mutta Globaaliseen kaikkien ihmisten sekoittuneeseen kulttuuriin on vielä pitkä matkaa, josta vielä tulemme löytämään kaikki tyylit, mitä on ollut historiassa ja luomaan yhteistä uutta, mutta Länsimainen tyyli ei ole ainoa oikea, sillä taas kerran Länsimaat eivät ole ainoa oikeutettu asuinpaikka. Ei voi sanoa, että meidän tyylimme on paras, koska maailma on iso ja tyylistä on moneksi. Tämä on erityinen seikka maahanmuuttajien keskuudessa. Maahanmuuttajaa ei saa syrjiä.

5)

Kehittää kiireesti Maailman laajuista Taiteilija Järjestöä, joka hoitaa liikenteen ja on tuki ja turva. Se akkreditoi taidetyötä ja hoitaa poliittiset "väkivaltaisuudet" eli sopimukset, jotta taiteen asema olisi stabiili. Taide on rauhan puolesta ja sikäli sillä on myös painoarvoa maailman politiikassa muiden ihmisjärjestöjen ohella. Taiteilija järjestö kiinnittää taitteen asemaa laajemmin hyväksyttäväksi.

5)

Nykykulttuuri perustuu paljon puolustusvoimiin: armeija, poliisit. Heillä on liikaa valtuuksia, rahaa, asemaa. Kun ammattiin kuuluu sota ja väkivaltaisuuden käsittely, niin pakosta sellainen käytäntö voi synnyttä kitkaa. Historiasta asti sotilaallisesta toiminnasta ovat kärsineet lapset, naiset, vanhukset. Jopa rauhan aikana. Palkkoja taiteeseen saa puolustusvoimien budjetista.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

        Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
        Sinkut
        113
        8690
      2. Olet sä kyllä

        ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
        Ikävä
        40
        2605
      3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

        Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
        Maailman menoa
        128
        2346
      4. Hiljaiset hyvästit?

        Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
        Ikävä
        23
        1986
      5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

        Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
        Särkynyt sydän
        15
        1734
      6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

        Oot mikä oot ja se siitä
        Suhteet
        12
        1534
      7. Kyllä poisto toimii

        Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
        80 plus
        15
        1487
      8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

        "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
        Yhteiskunta
        10
        1427
      9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

        Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
        Ikävä
        15
        1292
      10. Kristityt "pyhät"

        Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
        Kristinusko
        7
        1219
      Aihe