Harvemmin uudet ikkunat...

Harvoin

Tosi harvoin ikkunavaihdolla uusiin ikkunoihin saadaan lämmityskustannuksia pienemmäksi. Päin vastoin. Jos ikkunassa on korvausilmaventtiili, niin vedon tunteen estämiseksi joudutaan sisätilojen lämpötiloja nostamaan 23-25 asteeseen.
Yhden asteen lämmön korotus lisää lämmityskustannuksi n 5%

Vain vetoa aiheuttavien ikkunoiden vaihto on täysin turha ja kallis toimenpide.

Kiinteistön kaikkien ikkunoiden ja ovien tiivistys oikeilla tiivisteillä ja tiivistystavoilla laskee kiinteistön lämmityskustannuksia 10-15% edullisesti
Kaikki uudet ja vanhat ikkunat ja ovet on tiivistettävä aika-ajoin uudestaan.

34

546

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • talous.nousuuun

      Ikkunanvaihto ei koskaan kannata säästöjen takia paitsi jos ikkunat on kaksilasiset tai lahot. Meikäläisellä on vuoden 85 kolmilasiset kolmella puitteella. Kahdenkymmenen vuoden päästä voi katsoa onko tarvetta uusimiseen, tuskin vielä silloin. Kuultokäsitellyt on helppo 'limuttaa' viiden vuoden välein ja sillä selvä.
      Omakotialueilla meilläkin päin kiertää kaupustelijoita joiden takia nyt on korkea aika hankkia uudet ja säästö on huima.

    • raksaaja

      Alkuperäisen kanssa täysin samaa mieltä. Kolmilasisen ikkunan vaitaminen nelilaseisseen ehkä tuo pientä säästöä mutta ei maksa itseään takaisin.
      Jos kaksilasieen ikkunaan on jo lisätty kolmas ruutu (kuten anopilla), ei sitä ikkunaa enään auta toiseen kolmilasiseen vaihtaa. Kunhan vain huolehtii tiiveydestä ja huoltomaalauksista, se riittää.

    • haisevaa

      Joo, talossa vaihdettiin ikkunat. Vanhojen ikkunoiden aikana sisäilmassa ongelmallinen, kun olohuoneen ikkunaa ei saanut auki millään lailla, paskaa täynnä ilmanvaihtoraot. TERVEYDELLE VAARALLINEN! Ja tätä ennen, ehkä vuosi aikaisemmin, kävi huoltomies mittarimiehen kanssa asunnoissa katsomassa, miten sitä ilmanvaihtokoneen imua pitäs säätää... että olis tasapainosempaa. Haju senkun kävi pahemmaksi ja pahemmaksi nyt ikkunarempan aikana.
      No, nyt on uudet lasit. Niissä on kai joku sellainen systeemi, että tuloilma lämmitetään.... No, vanhojen lasien aikana syksyllä alkoi tuntua kämppä helvetin kylmältä, nyt ei uusien aikana ei vielä ole palellut... vaikka tosin eihän nyt ole ollut pakkastakaan.

      Mutta se tässä on, että tämä vaihtoporukka... taisi olla rempan pitkittämisestä kyse, kun juoksivat lopussa asunnossa useampaan kertaan, vaihdetyötä, ens asennettiin pellit ikkunaan ja sitten seuraavana päivänä uus juoksu parvekkeen takia, ei sitten millään niin kuin kaikki kerralla. Ja sitte vielä se, että tässä viimeisessä vaiheessa, niin kun vähän kyseli, että mites kun tuossa yhdessä lasissa näyttäs ulkopinnalla olevan pari iskeymää.... niin jätkä oli kyllä hinkannut sen lasin siitä kohdilta ihan suttuun, mutta siellä ne iskeymät vieläkin ovat, eikä ollut vaivautunut vastaamaan että ei niillä mitään merkitystä ole... ja suttuun oli vetänyt ikkunoihin kuuluvaa säleverhoakin ja parvekkeen ovea... oliks se joku mielenilmaus, kun tyhmänä mennään kyseleen ja valittaan jostain iskeymistä... ja sitten oli vielä se, että asunnosta poistuessaan OLI JÄTTÄNYT OVEN RAPPUUN AUKI! Niin kuin oli parvekkeen ovikin jätetty lukitsematta!

      SELLAINEN MIELENILMAUS, KUN KAHJU AKKA MENEE VALITTAAN!

      HYVÄ DOMUS! OVET LEVÄLLÄÄN!

      MUTTA PASKA HAISEE VÄHEMMÄN!

      • Pysytään_asiassa

        Tuskin Domus jätti ovia auki!!!


      • eikö_jättänyt

        Domuksen asentaja jätti asunnon oven auki! Rappuun auki. Äijiä ei missään.

        Että sillain. Domuksen nimissä toimivat, allekirjoitus kaikissa tiedotteissaan Domus.

        Näin.

        Ja tästä ilmanvaihdosta. Eipä tuo raitis ilma kauan kestänyt. Nyt haisee sama katku kuin ennen ikkunoiden vaihtoa. Ja tuuletusaukkoon ei asukas ole koskenut.... Pitäisi olla auki. Jossain vikaa. Joku vetää jotain röökiä tai sen tapaista kämpässään. Samoin rappukäytävässä haisee kitkerän katkera katku! Eipä ole terveellistä tässä talossa ilman suhteen.

        "Tuskin Domus jätti ovia auki!!!"

        Kyllä se vaan oli Domuksen nimissä toimiva asentaja, joka jätti oven rappuun auki niin kuin myös parvekkeen oven auki, ja oikein niin kuin suttasi mielenilmauksena sitä rohjukohtaa lasissa! Että tervetuloa vaan kaikki halukkaat....


      • Ei_auttanut
        Pysytään_asiassa kirjoitti:

        Tuskin Domus jätti ovia auki!!!

        Pysytään asiassa! Olisi saattanut olla oivallista jos Domuksen porukka itse olisi pysynyt asiassansa. Sillä näin asia taisi olla, että Domuksen asentajaporukka itse aloitti irvailunsa näistä ilmanvaihdoista.... tosin mitäpä se tässä on kenenkään muun asia kuin isännöitsijän.

        Vaan minkäs nyt teet, kun edelleenkin, niin kuin asialliset ja arvostetut kansalaiset itse, sellaiset joita yleisesti kai pidetään aivan asiallisina ihmisinä, oikein kunniakansalaisina, niin huutavat että PASKA HAISEE! Kurkku suorana huutavat PASKA HAISEE! Ja siltinkin menevät ihan NORMIKANSALAISINA LÄPI, sellaisina TÄYSJÄRKISINÄ. Niin tota, mitäs jos kerran on ok huudella, että paska haisee, ja kaikkea muuta olennaisen älykästä ja reipasta vitsailua ja oikein ketterää näennäisälyä osoittavaa mölinää pitää, niin mitäs, todetaan tässä sitten näin, että kyllä se PASKA TAITAA KITKERÄSTI HAISTA EDELLEENKIN! Vaikka kuinka reippaat asentajat ne ikkunat paskasinen juttuineen vaihtoivatkin!
        '
        Ja normikansalaiset ne vaan mekkaloivat, kaikki hyvin! Kaikki kotona ja kaikki hyvin, on niin kuin kanttia huudella! PASKA HAISEE! Terhikkiin merkitty älypää vielä kajauttelee PASKANTUOTTAJAAAAAAAAA!

        NÄÄ ON NÄITÄ KUNNIAKANSALAISIA, POKKUROIKAA JA OLKAA NÖYRIÄ! HEILLÄ ON SE ASEMA, ETTÄ KAIKKI MENEE KIRKKAASTI LÄPI, HUUTELEVAT TAI TEKEVÄT SITTEN MITÄ TAHANSA, AINA OK!


      • Mara__

        Tuohon on hyvä ja helpporatkaisu. Laita tälle palstalle kuva joka virheestä muutaman päivän välein, niin että firma pysyy listan kärjessä. Sopivassa tilanteessa firmalle vinkki, että olette olleet keskustelupalstan kärjessä jo pitempään, niin johan alkaa tapahtua, jos firmalla on halua pysyä markkinoilla.
        Kokeilin tätä systeemiä toisella palstalla, niin 2 viikon kuluttua tuli firmasta yhteydenotto ja viikko sen jälkeen asiat oli hoidettu kuntoon.


    • palveluala

      Kyllä suomalainen asukas on erittäin vaatimaton palvelujen sekä ikkunalaatujen suhteen. Normaali käytös riittää asukkaalle, joka toisaalla ei ymmärrä ikkunoista sen hölväsen pöläystä. Tosin näkyvät pintavauriot tai rikkoontuneet osat saattaa asukas huomata. Vain palvelutaidoton ja asennevammainen asentaja tuntee palvelun pokkuroinniksi. Asentaja on toisen henkilön asunnossa töissä, joten asentajan työ kuuluu palvelualojen piiriin. Kaiken lisäksi asukas on se joka saa sekä maksaa kyseisen ikkunan. Asentajat, katse peiliin sieltä se ilmapiirin pilaaja löytyy.

    • näin_meillä

      Meille laitettiin uudet ikkunat kesällä 2011 ja sähkönkulutus putosi 20000:ta 15000:teen. Meillä takaisin maksu aika on noin viisi vuotta.

      • mullakin.vippaa

        Ja mielikuvitus lentää. Taidatkos asetella esteitä sen tielle.


    • eiventtiiliä

      Niissä ikkunoissa ei ole korvausilmaventtiiliä jos energiankulutus laski.

    • akknos

      Vuoden 2011 jälkeen on kaikilla leutojen talvien takia lämmityskulut pudonneet...

    • Talot-on

      Niin sanottu ikkunaveto hävisi, kun vaihdettiin uudet ikkunat ok-taloon ja lattiat lämpeni, kun kylmä ilma ei laskeudu lattialle. Jos ei säästö, niin mukavuussyistäkin voi ikkunat vaihtaa.

    • mistärahat

      "Ikkunaveto hävisi." Ikkunoiden uusiminen on aika kallis tapa tiivistää ikkunat ilmatiiviiksi. Ikkunoista ja ovista vetää vain, jos niiden tiivisteet ovat liian ohkaisia tai menettäneet ilmantiiveys kykynsä.
      Ikkunoiden tiivistys on suoritettava aika-ajoin kaikkiin vanhoihin ja uusiin ikkunoihin.
      Vaihdatko taas ikkunat kun nykyiset tiivisteet menettävät tiivistyskykynsä?

    • talot-on

      Vanhojen ikkunoiden tiivistys on sinänsä ok, mutta ikkunan U-arvo ratkaisee lämmön pitävyyden sisällä. Vanhan kolmilasisen U-arvo lienee jotain 2,7 ja uuden 1,0 , eli uusi laskee lämpöä läpi vain kolmanneksen vanhaan verrattuna. Vanhat ikkunat jäätyivät kovalla pakkasella, mutta uudet eivät edes huurru sisältä ja tuntuvaa ikkunavetoa ei tunnu. Asumismukavuus on parantunut huomattavasti. Se että maksaako ikkunat lämmönsäästönä itsensä koskaan on toinen juttu.

    • mistärahat

      Uudetkin ikkunat vanhenevat ja niiden tiivisteet on uusittava useamman kerran niiden elikaaren aikana. Maassamme on kovia pakkasia vain muutamien viikkojen ajan. Talviaikaa on korkeintaan 3 kuukautta. Eli 9 kuukautta melkein kaikki oikein tiivistetyt ikkunat ovat lämpöarvoiltaan saman vertaisia.
      Jos ikkunat on tiivistetty oikein ja asunnon ilmanvaihto toimiii säätöjen mukaisesti, niin ei yksikään ikkuna jäädy sisäpuolelta eikä lasien välitiloissa.
      Asumismukavuus paranee aina kun tiivistetään ilmaa vuotavat tiivisteet vanhoista tai uusista ikkunoista ja ovista.
      Tärkeintä lienee se, että olet tyytyväinen, maksoi mitä maksoi.

      • tyhmiä_tarinoita

        mistä tuo tulee, 3 kuukautta talviaikaa? Jos ulkona on kylmää, oli talvi taikka ei, täytyy talossa olla lämmitys päällä. Jos ikkunat ovat huonot, ei ne siitä muutu lämpimällä tai kylmällä säällä


      • rahaaoli

        Kerrostaloissa vähäinenkin lämmitys lopetetaan myöhäiskeväällä ja lämmitys aloitetaan syksyllä kylmien säiden alkaessa. Asukkaiden taito tulkita mikä ikkuna on huono, perustuu maalipintoihin ja tiiivisteiden aiheuttamiiin ilmavuotoihin. Ei ne uusien ikkunoiden maalipinnat ja tiivisteet pysy ja toimi yhtään sen kauemmin kuin vanhoissakaan ikkunoissa. Tottakai ikkunat kannattaa vaihtaa kun tiivisteet menettävät tiivistyskykynsä ja auto vaihtaa kun tuhkakuppi tulee täyteen.


      • oli_rahaa_taikka_ei

        eli tarkoittaa että lämmitys lopetetaan kesäkuussa ja aloitetaan syyskuussa. Lämmitys on pois päältä 2 kuukautta


      • rahaaoli
        oli_rahaa_taikka_ei kirjoitti:

        eli tarkoittaa että lämmitys lopetetaan kesäkuussa ja aloitetaan syyskuussa. Lämmitys on pois päältä 2 kuukautta

        Kyllä 2-4 kuukautta. Riippuen kesän lämpötiloista - kosteudesta, taloyhtiöstä ja paikkakunnan sijainnista.


    • Talot-on

      Ok-talon viisi ikkunaa maksoivat 2400,- euroa itse asennettuna, liekö paljon tai vähän, riippuu siitä onko lompsassa täytettä. Tuosta on aikaa nelisen vuotta.

    • Inssi_

      Aikoinaan oli Fenestran sivuilla laskuri, paljonko ikkunoiden vaihto säästää. Minun 3-lasisten ikkunoiden vaihto olisi säästänyt 87,-/vuosi. Uudet ikkunat olisivat maksaneet 13000,- eli takaisinmaksu aika 149,5 vuotta. Ikkunoiden maalit ja tiivisteet maksoivat 700,-

      • Tyypillinen-inssi

        Kuka on niin tyhmä että vaihtaa eristyslasilla varustetut ikkunat eristyslasilla valmistettuun ikkunaan!!!


      • tarkkaeuro

        Inssi. Ikkunatehtaat ilmoittavat, että puu / alumiiini-ikkunoiden elinkaari on 40 - 50 vuotta. 149.5 vuotta? Olisit joutunut hankkimaan tuona aikana 3 uudet ikkunat.


    • järkiraha

      Huolletun puuikkunan ja oven elinkaari on loputon.
      - peittävät ja ehjät ja maalipinnat estää sadeveden ja kosteuden pääsyn puuhun
      - tiiviit rakenneliitokset estävät veden ja kosteuden pääsyn puuhun
      - ilma ja vesitiiviit tiivisteet estävät sadeveden ja kosteuden pääsyn lasien välitilaan.
      ---tarpeen mukaan sisälasin tilalle voidaan vaihtaa eristyslasi (lämpölasi)
      HUOLTOVAPAATA IKKUNAA EI OLE

      Huolletun sekä ilmatiiviin ikkunan hyödyt
      - estää lämmön kulkeutumisen ulos
      - estää melun ja äänen kulkeutumisen sisälle
      - estää ilmavirtausten kulku rakenteen läpi
      - estää sateen ja lumen tunkeutumisen rakenteeseen
      - kestää käsittelyn ja tuulen aiheuttamat kuormitukset
      - omaa riittävän hyvät rakenteelliset - ja kulutuskestävyydet
      - on turvallinen käyttää ja huoltaa
      - mahdollistaa hallitun ja suunnitelmien mukaisesti toimivan ilmanvaihdon.

      Ikkunan ja oven tiivistys ja huolto-ohjeita: Korjaustieto.fi (Ympäristöministeriö) sekä
      www.ikkuna-asiantuntija.fi
      Tiivistämisestä ja ikkunoiden huollosta käytännön kokemuksia: KIINTEISTÖposti 3/2016.
      - Tiivistäminen on taitolaji "Ikkunoiden ja ovien huolto taloyhtiöiden vastuulle"
      - Terassitalojen ikkunaremontti onnistui (Vuosaari)
      Asumismukavuus kasvoi ja veto kaikkosi

    • eikannata

      Kannattaako ikkunoiden vaihto?
      Nykyisten tietojen perusteella, ei kannata ainakaan energiansäästömielessä.
      Lisäksi "Huoltovapaata" ikkunaa ei ole edes saatavissa.

      - Luin netissä, Kiinteistöpostin 3/2016 artikkelit.
      Käytännön tietojen mukaan, ikkunoiden tiivistäminen ja kunnostaminen on ylivoimaisesti kannattavampi ratkaisu.

      Ikkunoiden valmistajien jättimäiset mainostukset, ovat luonneet kiinteistöjen haltijoihin käsitteen, että ikkunoiden vaihto muka kannattaa.
      Käytännössä on jäännyt toteen näyttämättä, että kerrostaloissa ikkunoiden vaihdolla vähennetään lämmityskustannuksia ja että ikkunat ovat "Huoltovapaita."

      Ilman tiivisteiden vaihtoa ja huoltotöitä uudetkin ikkunat ovat vaihtotarpeessa 40 vuoden jälkeen.

      • Ei-mitään-järkeä

        Vaarallisinta tässä on se, että joku vielä uskoo tuollaiseen lehteen


      • ja-päivä-kirkastuu
        Ei-mitään-järkeä kirjoitti:

        Vaarallisinta tässä on se, että joku vielä uskoo tuollaiseen lehteen

        Älä ikkunakauppias hermostu! Tehosta mummojen ylipuhumista. Voit saada myytyä uudet ikkunat vaikka v. 2000 rakennettuun taloon. Ainakin jos entiset on teidän firman laatua.


      • Ei_mitään_järkeä

        vai ei ole merkitystä, että onko ikkuna kaksi tai kolmelasinen


    • Älyäon

      IKKUNOIDEN VAIHTAMINEN USEIN TURHAA.
      Tavallisesti huoltaminen ja korjaaminen riittävät.
      - Ikkunoiden tiivisteet ovat sitä varten, että ikkunoiden rakenteet pysyvät kunnossa.
      Ikkuna tiivistetään ulkopuolelta vesi- ja lumitiiviiksi ja ja sisäikkuna tiivistetään
      ilmatiiviiksi. Iltasanomat, asuminen 26.4.2016

    • näkeepäpihalle

      Vaihdan silti -70 luvun taloon, vanhat 3ker lämpölasit, n 90mm karmilla, joihin on päässyt kosteus väliin, melkein kaikkin.. 11 kpl asennan itse , ja hinta on ALLE 4t€
      MSEA ikkunoilla!

    • tarkkaeuro

      Jos ikkunoita on vähänkin huolettu ja tiivisteet vaidettu säännöllisn väliajoin, niin ne ovat kyllä täysin käyttökelpoisia ja riittävän energiatehokkaita.
      Tosiasiat puhuvat puolestaan.
      Maassamme on hieman alle 20 miljoonaa yksikköä vanhoja ikkunoita ja ovia.
      Uusia ikkuna ja oviyksiköitä on hieman yli 10 miljoona kappaletta.
      Kyllä kansa tietää mikä kannattaa.

    • 2K-lasit

      Minulla on kesämökilla kaksilasiset (2K) lämpölasit, ollut 16v. Nyt on lasien väliin alkanut kertyä kosteutta! Luultavasti liima on vanhemmuuttaan pettänyt ja kuivunut.
      Kuka tietää voiko näitä korjata muuta kuin vaihtamalla uudet tilalle?

    • aikansakesti

      Eristyslasi (lämpölasi) ei voi, eikä edes kannata yrittää korjausta. Oikein asennettuna nykyisten eristyslasien elinkaari on kyllä pidempi kuin 16 vuotta.
      Aikansa kutakin. Huoltovapaata ikkunaa ei ole.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1458
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1154
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1143
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1096
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1091
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      5
      1062
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1050
    Aihe