VEROTUS UUDISTUU

Suomen ja Espanjan välinen uusi verosopimus allekirjoitettiin tänään.

Seuraavana Portugali.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1450159857106.html
Ilmoita


Portugalin hallituskuviot saattavat vaikuttaa neuvottelujen aikatauluun.

14.8.2015 "Suomi tavoittelee neuvottelujen saamista valmiiksi vielä tänä vuonna."

- http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1439523377755.html

***

Portugali akoskevaan verotuskäytäntöön on edellä olevan jälkeen jo tullut muutoksia / täsmennyksiä.

Aika sitten näyttää millaisessa muodossa uusi sopimus tulee olemaan.

Mikäli uusi sopimus tulee vastaamaan Espanjan kanssa tehtyä, niin 0-vero tulee poistumaan ilman siirtymäaikaa.

***

Portugalissa asuvan Suomesta saaman eläkkeen verotus
Diaarinumero: A155/200/2015
Voimassaolo: Toistaiseksi
Asian kuvaus

Verosopimuksen mukaan Portugalissa asuva henkilö saa Suomesta eläkettä. Miten eläkettä verotetaan Suomessa?

- http://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Verohallinnon_kannanottoja/Kansainvalinen_verotus/Kansainvalinen_henkiloverotus/Portugalissa_asuvan_Suomesta_saaman_elak(38516)
Ilmoita
http://portugalinelintasoparatiisi.fi/

tällähän tehdään jo pisnistä, myydään pakettina koko paska
2 VASTAUSTA:
Antakaa asian jo olla koska ei verotus tule mihinkään muuttumaan. Suomi ei etes neuvottele tällä hetkellä kun ei ole vastapeluria.
"Antakaa asian jo olla koska ei verotus tule mihinkään muuttumaan. Suomi ei etes neuvottele tällä hetkellä kun ei ole vastapeluria."

Olipa mielenkiintoinen kommentti Lisboalta tässä tilanteessa! Yritys johtaa harhaan vielä joitakin! Oliko asialla Pexi, Tuuli, Teppo, Matti .....??
.........................................
Ikäviä uutisia Portugalin veropakolaisille - Suomi valmistelee verosopimuksen irtisanomista
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016022521174327_uu.shtml

Valtiovarainministeriössä on saatu mitta täyteen Portugalin haluttomuudesta neuvotella uutta verosopimusta, jolla Suomi saisi palautettua itselleen maahan paenneiden eläkeläisten verotusoikeuden. Ruuvia kiristetään nyt sillä, että Suomi on alkanut valmistella verosopimuksen irtisanomista.

Valtiovarainministeriö jätti viime viikolla lausuntokierrokselle luonnosesityksen sopimuksen irtisanomisesta. Tavoitteena on saada eduskunnalta hyväksyntä esitykselle kevään aikana.
+Lisää kommentti
8.2.2016 - "Stubb: Portugalin verosopimuksella kaksi vaihtoehtoa"

"Valtioneuvosto hyväksyy torstaina Espanjan ja Suomen verosopimuksen, joka antaa siirtymäajan jälkeen Suomelle oikeuden verottaa Espanjassa asujilta heidän yksityisellä sektorilla ansaitsemiaan eläkkeitä."

"– Samalla pyrimme viimeistelemään samantyyppisen verosopimuksen Portugalin kanssa, valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) kertoi tänään ministeriön pitämässä koulutustilaisuudessa."

"Portugalin kanssa tilanne on auki, ja Suomi voi jopa joutua purkamaan vanhan kahdenvälisen sopimuksen, Stubb sanoi."

"– Tässä meillä on kaksi valintaa. Jos emme onnistu Portugalin uuden hallituksen kanssa, joka on pyytänyt meiltä muutaman viikon jatkoaikaa, valitsemme toisen tien ja lopetamme verosopimuksen Portugalin kanssa kokonaisuudessaan."

- http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2016/02/08/stubb-portugalin-verosopimuksella-kaksi-vaihtoehtoa/20161475/12
1 VASTAUS:
veroilla elätetty paskaloinen, siinä tuon mielisairaan kiihkon syy... jos stupiloinen maksaisi veroja niin ääni olisi ihan toinen kellossa...
+Lisää kommentti
Onkos Grania ja Tammista näkynyt? Pikkuisen olisi asiaa.
Ilmoita
Uskokooko tuohon kukaan ?

Siis mihinkään ei pääsisi veroja karkuun ja kultainen oksa katkaistaisiin etuoikeutetuilta ? Enpä ole kummempaa haavekuvaa kuullut. No jaa onhan yksi sellainen toki olemassa. Ihmiset lopettavat sodat ja elelevät sulassa rauhassa asekauppa loppuu ja kuljemme käsi kädessä. Siinäpä on sitä ruusunhohteista maailmankuvaa ! Lakia jolla saadaan veropinnarointi ja keinottelu kotimailla ja rahoilla ei ole, ei tule, eikä säädetä. Miksi eduskunnassa olisi tyhmiä jotka tukkisivat tulevaisuutensa rahahanat typerillä laki ja muilla esteillä elämässään ?? Joten palataampas lähtöruutuun näpräillään hetkinen kunnes sekin osa joka ei voi käyttää kallita konsultteja rahojensa suojaamiseen hoksaa reiän. Tulee kova poru ja tukitaan sitä aukkoa kuten veneessä tapinreikään tuikattaisiin kaislankorsi !!!!
Ilmoita
23.4.2016 12:28 Taloussanomat

"Suomi sopuun Portugalin kanssa – eläkeläisten nollavero poistuu"

"Suomen ja Portugalin välisestä verosopimuksesta on saatu neuvottelutulos. Valtionvarainministeriön mukaan valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) sai tänään Portugalin valtiovarainministeri Mario Centenolta kirjeen, jossa vahvistetaan Portugalin sitoutuminen uuteen verosopimukseen."

"Verosopimus mahdollistaa Suomen verottaa maassa asuvien yksityisellä sektorilla työskennelleiden suomalaisten eläketuloja, jotka nykyisin ovat tietyin ehdoin verovapaita."

"Uuden sopimuksen yksityiskohdat tulevat julkisiksi sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. Valmistelut sopimuksen allekirjoittamiseksi ovat käynnissä ja Suomen tavoitteena on allekirjoittaa sopimus mahdollisimman pian."

- http://www.taloussanomat.fi/raha/2016/04/23/suomi-sopuun-portugalin-kanssa-elakelaisten-nollavero-poistuu/20164420/139
Ilmoita
Mikä sopu tai sopimus se on sellainen, jota vastapuoli ei ole vielä ratifioinut. Nuohan nauraa typerille suomalaisille, joita pääsevät lypsämään ja erityisesti Stubukalle, jota vievät kuin lehmää lahtarille. Pässejä on viety taas narusta.
2 VASTAUSTA:
Espanjassa vaalit edessä. Portugali seuraa tilannetta myöskin verosopimuksen osalta joskin on pieni asia isompien joukossa. Aikaa tulee ottamaan ennenkuin kaikki ko.asioissa sovittu.
"Mikä sopu tai sopimus se on sellainen, jota vastapuoli ei ole vielä ratifioinut."

Maiden väliset sopimukset etenevät etapeittain ja nyt on saatu asiasta neuvottelutulos ja sitoumus, joka sitten odotaa vahvistamista, jota taasen Portugalin hallituskuviot riskeeraavat viivästyttää kuten nyt Espanjan kohdallakin.

"Suomen ja Portugalin välisestä verosopimuksesta on saatu neuvottelutulos. Valtionvarainministeriön mukaan valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) sai tänään Portugalin valtiovarainministeri Mario Centenolta kirjeen, jossa vahvistetaan Portugalin sitoutuminen uuteen verosopimukseen."

Mikäli nyt jo sovittu homma hypoteettisesti kariutuisi uuden hallituksen myötä, niin sitten on sen yksipuolisen irtisanomisen mahdollisuus.

"Valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan Suomen ja Portugalin välisen verosopimuksen irtisanominen on mahdollista, jos sen muuttamisesta ei päästä yhteisymmärrykseen."

- http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000976265.html

*

"Espanjan ja Suomen verosopimus lykkääntyy – syynä Espanjan poliittinen kriisi"

Julkaistu: 7.10. 11:03

"Suomen ja Espanjan välistä uutta verosopimusta ei ryhdytäkään soveltamaan vuodenvaihteessa kuten oli tarkoitus."

"Espanjan hallituspulan johdosta soveltaminen voi alkaa aikaisintaan vuonna 2018."

- http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000001924776.html

*

Kuitenkin kaikki epävarmuus ja alati muuttuvat pelisäännöt ovat myrkkyä erilaisille sitoumuksille ja elämänsä pitkäjänteiselle suunnitelmalle, niin yrityksille kuin yksityisillekin.

Sama ongelma Suomessa sen sisäisen verotuksenkin jatkuvine muutoksineen ja edelleen sama ongelma muissakin maissa. Yksityisten ja yrityksien on vaikea sitoutua ja tehdä suurempia suunnitelmia sitoumuksineen kun pelisäännöt muuttuvat kaiken aikaa, joka ei ole hyväksi taloudellekaan.

Valitattavasti on vain harvoja maita joissa verosäännöstö on stabiilia ilman ikäviä muutoksia.
+Lisää kommentti
Uusimmassa Seurassa on juttua tästä. Ei tule näillä näkymin verotus muuttumaan vuosiin ja porsaanreikiä on edelleen.
Ilmoita
Suomi ja Portugali allekirjoittivat uuden verosopimuksen.

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000001948199.html
3 VASTAUSTA:
Juuri myös huomasin tuon uutisen ja nopea 'treeman111' olikin jo ehtinyt sen laittaa näkyviille tänne ;-)

Pitääpä jossakin vaiheessa tutustua myös tuohon sopimuksen sisältölinkkiin.

Saas nähdä jos on valmis sovellettavaksi jo heti ensi vuoden alusta alkaen.

*

"Suomen ja Portugalin verosopimus allekirjoitettiin"

Julkaistu: 7.11. 20:56

"Suomi on allekirjoittanut Portugalin kanssa verosopimuksen, joka mahdollistaa maahan maksettavien yksityisen alan eläkkeiden verottamisen."

"Valtiovarainministeriö kertoi sopimuksen solmimisesta jo keväällä, mutta allekirjoitus on venynyt. Sopimuksen voimaantulo edellyttää vielä molempien maiden parlamenttien hyväksyntää."
Buenos dias. Mielenkiinnolla odotan parlamenttien päätöstä verosopimuksesta. Suomi saattaa saada jaa päätöksen aikaan mutta Portugali ei saa päätöstä aikaan joten aikaa kuluu. Onneksi jäi vielä takaportti sopimukseen jolla 0-vero vain jatkuu riittävän pitkän ajan versus 10v. Gracias.
+Lisää kommentti
Suomi ja Portugali ovat allekirjoittaneet sopimuksen ja Suomen hallitus on sen jo myös hyväksyttänyt eduskunnalla joulukuussa 2016. Suomen puolesta se alkaa olemaan valmista. Portugali ottaa asian myös todennäköisesti nyt jo keväällä esiin parlamentissa ja sen jälkeen odotellaan että muu tarvittava sisäisessä järjestelmässä maittain saadaan valmiiksi. Vuoden 2018 alusta alkaen alkaa sitten menemään vero kaikista Suomesta maksettavista eläkkeistä, joten taitaa Portugalin etelärannikolta jäädä pois lähes kaikki niistä jotka sinne talvien yli lähti asumaan jotta pääsivät veroetua hyödyntämään. Espanja kun saa myös oman käytäntönsa uuden sopimuksen osalta valmiiksi, alkaa Suomessa olemaan tämänhetkistä kovempi pula vuokra-asunnoista. Portugalista palaa parisataa ihmista ja eiköhän sieltä Espanjastakin sitten palaa tuhansittain. Tähän saakka Suomi on saanut näiltä ihmisiltä verotettua kuitenkin sairaanhoitomaksun, ilman että heistä on aiheutunut kuluja. Suurin osa on käyttänyt yksityistä vakuutusta tai muuten yksityisiä lääkäripalveluita, osa on käyttänyt paikallisen terveydenhoidon palveluita residenssin myötä saamalla asiointi numerolla.
Siitä ei ole tullut laskuja Suomelle. Suurimmalla osalla on ollut kuitenkin varaa käyttää yksityisiä lääkäripalveluita veroedun vuoksi ja nyt kun se etu päättyy ja palataan Suomeen, kuormittuu jo nyt ruuhkainen kunnallinen terveydenhuolto lisää, eikä tuo saavutettu verotusoikeus ja 0 veron poisto ainakaan jää plussalle valtion kassaan.
Asumis-ja toimeentulotukia tarvitsevat monet palaavista, samoin paljon erilaisia terveyden hoito palveluita, jos ei heti niin ihan lähivuosina. Mitenköhän paluumuuttoon on saatavissa avustusta valtion puolesta niille, jotka ovat Suomen omaisuuden hävittämisestä saadut rahat jo tuhlanneet ja jatkossa pienemmällä käteen jäävällä osuudella joutuvat Suomessa hankkimaan tarvikkeet ja valmiuden elämiseen ?
Saattaa tulla eteen melkoisia vaikeuksia. Helpompi se olisi ollut jättää edut niille joilla se jo oli ja laittaa uusien osalta homma poikki siihen kun uusi sopimus tulee voimaan.
Portugalista ja espanjasta Suomeen asunto jonoon...
Ilmoita
Eipä kovin helposti tule mieleen palata Suomeen vaikka verotukselle kävisi miten vain. Muutto Suomeen ei pienennä veroja, mutta kasvattaa merkittävästi kustannuksia, täytyy maksaa lämmityskulut, talvivaatteet, talvirenkaat ja ruokalaskutkin ovat yli 2 kertaa isommat kuin täällä Portugalissa. Eiköhän Suomi ole jo ottanut ihan riittävästi maahanmuuttajia yhteiskunnan elätettäväksi, hoidelkaa niitä me pysymme täällä, emmekä edes ole rasite Portugalin taloudelle, koska tulemme toimeen omillamme, siis niillä säästöillä, joista olemme Suomeen jo maksaneet veroja useita vuosikymmeniä ja joilla te nyt hoidatte niitä maahanmuuttajien kustannuksia. Nauttikaa olostanne, niin teemme mekin täällä lokakuun 25C lämpötilassa :-)
Ilmoita
Eipä ole tuo verosopimus edistynyt Suomen valtion toivomalla tavalla. Lykkäystä näkyvissä eläkeläisten eduksi...

https://www.hs.fi/talous/art-2000005471619.html
Ilmoita
Nyt eletään jo vuotta 2018 eikä vieläkään veroteta Portugalissa asuvia mutta jos vero tulee niin pieni haitta eläkeläisille, eipähän muta veroa tarvitse Suomeen maksaa ja tuohan se veronmaksu jotain mukanaan.
1 VASTAUS:
Bom dia. Entinen siirtomaaherra ei tule hyväksymään entisen nauriinpaistajan ehdotusta. Elikkä se siitä ja odotellaan innolla tulevia käänteitä.
+Lisää kommentti
Bom dia! Onko Portugalissa vuokrattavana omakotitaloja vakituiseen asumiseen jos muuttaa Portugaliin, paljon näyttäis olevan loma-asunnoiksi vuokrattavavia ja onko Suomalaisia kiinteistövälittäjiä?
Pakko melkein vuokrata " sika säkissä" kun ei viitsi lähteä katsomaan paikan päälle asuntoa, uskottava valokuviin ja tehtävä päätön niiden perusteella ja sitten myöhemmin kun asuu Portugalissa voisi katsella oman talon ostoa.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

VEROTUS UUDISTUU

Suomen ja Espanjan välinen uusi verosopimus allekirjoitettiin tänään.

Seuraavana Portugali.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1450159857106.html

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta