kadonneet ihmiset

pakolainen343

Oletteko koskaan miettineet minne ihmiset katoaa?
Osa katoaa suohon ja osa ihan omasta tahdostaan.
Esim itse katosin aikoinaan ulkomaille ja kas kummaa siellähän oli muitakin niin sanotusti kadonneita. olivat vaan lähteneet lomalle ilmoittamatta ja tulleet ryöstetyiksi. noh eihän siinäkään voi muuta kun jäädä asumaan ellei sitten ole jotain tuttua joka voisi lähettää rahaa. mutta tosiaan moni elelee esim aasiassa ja tekee töitä tai sitten asustelee jonkun naisen siivellä. yksi nainen möi itseään mutta tyytyväisen oloinenhan tuokin oli. vankiloissa viruu myös suomalaisia lusimassa jopa 40 vuoden kakkuja. ja siitähän ei selviä hengissä eli hehän jäävät kadoksiin koska viranomaisilla ei välttämättä ole harmainta aavistustakaan heidän identiteetistään saatika kiinnostusta ilmoitella heistä minnekkään. nämä kaikki siis omien kokemusten pohjalta. mitäs muut on saanut selville?

15

594

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Fghjjj

   Ihmetellyt olen joo.... osa löytyy vuosikymmenien päästä, tai luut löytyvät...

   • etteuhkaile

    Kuulostaa piilouhkaamiselle tarkkana nyt voi mennä tiedote poliisille.


  • gjfgjfjfzj

   Tampereella olisi monta suota ja lätäkköä tutkittavana.

  • Base75

   Pääkaupunkiseudullakin on liuta ihmisiä kadoksissa tällä hetkellä. Vesistö lienee yleisin katoamispaikka jos kadonnutta ei löydetä. Kuukausia ja vuosia kadoksissa olleen jäännöksiä on vaikea havaita maastossa. Olen siis tätä myös miettinyt.

  • hieman.väärä.käsitys

   Osa päätyy elinluovuttajiksi ilman omaa suostumustaan. Sairaala-ala on aika paljon toisenlainen kuin mitä moni kuvittelee.

  • Juupelis.juu

   Suomessa jää pidemmäksi aikaa kateisiin noin 10-20 ihmistä per vuosi. Osa näistä lienee henkirikoksen uhreja, joiden ruumiit on piilottu. Osa on itsemurhia ja onnettomuuksia, joiden seurauksena ruumis on joko vesistössä tai niin syrjäisessä paikassa, ettei alueelta osata etsiä.

   Lyhytaikaisia tahallisia katoamisia tapahtuu paljon, mutta en muista ikinä kuulleeni, että kukaan suomalainen olisi ollut vuosikymmeniä tahallaan kateissa ja sitten löytynyt. Myöskään pitkäkestoisia kaappausdraamoja en muista Suomesta. Ei se tietenkään tarkoita, etteikö niitä ole tapahtunut, mutta todennäköisesti sellaisia tapauksia ei ole kovin montaa.

  • twh

   Ei ole oikea palsta, mutta kirjoitan silti.
   Hoidin aikoinaan kaikki miehen ja minun asiat.
   Miehen pankkitunnukset oli minulla. Apteekkiin oli valtakirja, joten sain miehen lääkkeet hänen Kelakortillaan ulos.Miehen kirjastokortilla hain kirjat kirjastosta.
   Menin jopa hänen puolestaan kerran lääkärin vastaanotolle.
   Miehen kanssa mietittiin, että kuinka pitkälle toinen voi pyörittää toisen puolesta asioita, näkemättä koko tyyppiä?

  • jythngb

   Eipä maailmasta kovin montaa sellaista ainakaan suomalaisten edes jotenkin yleisesti matkaamaa maata löydy, josta ei jollain keinolla saa yhteyttä lähimpään Suomen lähetystöön tai sellaisen virkaa tekevään muun sivistysmaan lähetystöön.

   Ryöstetyksi tuleminen ja rahatta jääminen siis on kutakuinkin pois laskuista, kyllä sen verran aina autetaan, vaikka lähtökohtaisesti matkustaminen onkin omalla vastuulla.

   Samoin jos tuomitaan pitkään vankeustuomioon, niin suurimmasta osasta maailman maita se tieto jotain kautta kulkeutuu ainakin Suomen ulkoministeriölle, eli kokonaan kateisiin ei jää kovin helposti silläkään tavalla.

   Se on sitten toinen juttu, tuleeko tieto olinpaikasta esimerkiksi omaisille asti, mutta kyllä viranomaiset henkilön löytäessään kertovat, että yhteys henkilöön on saatu tai muu tieto henkilöstä on, ja hänen tahdostaan sitä ei kerrota eteenpäin.

   Ehkä jossain Afrikan banaanivaltiossa, Lähi-Idän uskontokiihkoilun pilaamilla alueilla tai Kaakkois-Aasiassa paikallisten "vapaustaistelijoiden" huomassa voi elossa oleva ihminen olla siten kateissa, että vaikka itse tahtoisi, ei tietoa kotimaahan kulkeudu.

   Kuoleminen tai sitten oma tahto lienevät ne tavallisimmat syyt miksi ihminen pysyy kateissa.

   • 3456787654

    jos haluat kadota niin miksi ilmoittaisit oman henkilöllisyytesi? jos joudut vankilaan niin ei sinun nimeä kukaan saa selville ellet itse kerro. jos esim on tiedossa 30 vuotta linnaa niin aivan turha siinä vaiheessa on puhua enää yhtään mitään :D esim thaimaan karkoituskeskukseen saa jäädä asumaan. ei sieltä ole kenenkään pakko lähteä tai ilmoitella mitään tietojaan.mustat ihmiset ei kerro edes maataan koska heitä ei auteta missään tapauksessa ellei ole käteistä. mutta kun kyseessä on edelleen katoaminen niin sinne jäädään asumaan.


   • jythngb
    3456787654 kirjoitti:

    jos haluat kadota niin miksi ilmoittaisit oman henkilöllisyytesi? jos joudut vankilaan niin ei sinun nimeä kukaan saa selville ellet itse kerro. jos esim on tiedossa 30 vuotta linnaa niin aivan turha siinä vaiheessa on puhua enää yhtään mitään :D esim thaimaan karkoituskeskukseen saa jäädä asumaan. ei sieltä ole kenenkään pakko lähteä tai ilmoitella mitään tietojaan.mustat ihmiset ei kerro edes maataan koska heitä ei auteta missään tapauksessa ellei ole käteistä. mutta kun kyseessä on edelleen katoaminen niin sinne jäädään asumaan.

    Niin, vastaukseni olikin aloittajan kontekstissa, eli voiko noissa tapauksissa jäätä kateisiin, vaikka ei itse haluaisi.

    Toki jos itse haluaa kadota, niin kyllä se onnistuu.


  • jhgfdsafgjkdsfafg

   Itse jään pian kodittomaksi. Teen muuttoilmoituksen poste restante -osoitteeseen, koska se lienee pakollista, mutta en aio hakea posteja. Puhelinliittymää minulla ei ole. Ehkä minustakin joskus tehdään katoamisilmoitus, vaikka olenkin "kadonnut" omasta tahdostani. Jos olisi jokin keino ilmoittaa poliisille ennalta, ettei poliisi tuhlaisi resursseja etsimiseeni, niin tekisin sen, mutta tällaista keinoa ei taida olla.

   • dfghjkl

    mikäli käytät pankin palveluja et ole kadonnut. jos taasen elät pyhällä hengellä niin sitten asia on eri. itse asuin aikoinaan kadulla ja poliisit kysyivät papereitani joka viikko että aika hankala on kadota kadulle :D


  • Katoaa.sitä.muuallakin

   Matujahan katoaa kai paljonkin. Omasta ja muitten tahdosta.
   Taannoin olin työkomennuksella Brysselissä pariinkin otteeseen. Usein kävin turkkilaisperheen pitämässä pikku kuppilassa saslikilla. Hyvää oli salik vaan en tunnistanut, minkä lihaa. On pieni mutta sitkeä epäilys, että ihmisen. Kuppila oli ihan alamaailman rajalla. Paikallinen taksikuski varoitti liikuskelemasta sillä alueella. Toki päivällä käytiin, porukalla. Oli sen näköistä sakkia, ettei taatusti kukaan huomaa jos joku porukasta puuttuu.
   Oli joku vuosi aikaisemmin Brysselin poliisi keskikaupungin kuppilan pakastimesta löytänyt puolitoista ihmistä. Kuppila lähellä EUvostopalatseja ja EUvostoroistot siellä usein asioivat...

  • kaadonZ

   Joo, olen huomannut että ihmiset katoaa.
   Jos sinusta ei ole enää hyötyä kenellekään, melkein kaikki katoavat jonnekin.
   "Menestyjät" katoavat kaikista tehokkaimmin. He menevät toisten "menestyjien" seuraan. Laitoin lainausmerkit, koska ovat paskasakkia. Tämä aikakausi on täysin kieroutunut, mutta mitä muuta voi odottaa apinalta joka söi liikaa karkkia.

  • xfcv

   Oon miettiny paljon missä on Jere Juhani Kumpumäki, syntyny marraskuussa -84. Oulussa katos ehkä 2006. Lukioajoilta muistan hy in viakka en sen kavereihin kuulunutkaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   225
   6677
  2. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   94
   2127
  3. Oma kansa ensin?

   Mitä tarkoittaa oma kansa ensin? Mihin verrattuna. Muitten kustannuksella? Miten voisimme olla erillään maailmasta? Mikä on se kansa, joka on vauras
   Maailman menoa
   442
   1603
  4. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   20
   1456
  5. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   286
   1439
  6. Yllätys! Maajussille morsian -sarjan maajussi ja tangokuningatar v. 2019 Temptation Islandissa!

   Oooo, Maajussille morsian kohtaa Tempparit… Aika villiä. Mitä tunteita herättää, aiotko katsoa nyt Temptation Islandia, jos olet katsonut Maajussill
   Tv-sarjat
   11
   1184
  7. Naton kannatus Suomessa on hiipunut olemattomiin.

   Ovatko aiemmin fanaattisesti natoa kannattaneet tajunneet, että sotajärjestöön liittyminen onkin täysin turhaa, kun itänaapurista ei mitään uhkaa ole?
   Maailman menoa
   252
   1072
  8. Martina menestyi Barcelonassa

   Martina kävi kisaamassa Espanjan Barcelonassa ja sijoittui hienosti sijalle 7. Pyöräilyssä Martina oli 2 nopein.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   171
   994
  9. Aiotteko tehdä mitään saadaksenne kohteenne

   Aiotteko tehdä mitään oikeassa elämässä saadaksenne henkilön jonka perään täällä haikailette vai aiotteko vain ikuisesti kirjoitella tänne?
   Ikävä
   63
   909
  Aihe