Murhasta syytetty 25 vuotias suonenjokelainen

saman-kylän-asukas

Savon Sanomat 16.12.2015 18:52 (16.12.2015 20:16)

Syyttäjä vaatii suonenjokelaiselle 25-vuotiaalle miehelle elinkautista tuomiota murhasta, törkeästä pahoinpitelystä, kahdesta pahoinpitelystä ja ryöstöstä. Mies myönsi jo kuulusteluissa käyttäneensä vakavaa väkivaltaa uhrejaan kohtaan.

Lisäksi syyttäjä vaatii miehen 50-vuotiaalle isälle ehdollista vankeusrangaistusta törkeästä pahoinpitelystä ja pahoinpitelystä.

Kaikki teot tapahtuivat Suonenjoella viime kesä–syyskuussa. Asiaa käsiteltiin Pohjois-Savon käräjäoikeudessa koko keskiviikkopäivä.

Raaka teko

Henkirikos oli niin raaka ja väkivaltainen, että syyttäjä vaatii nuoremmalle miehelle tuomiota murhasta tapon sijasta.

Suonenjokinen 49-vuotias mies löytyi kotoaan kuolleena syyskuisena päivänä, kun uhrin veli meni käymään asunnolla. Vainaja makasi lattialla ja asunnossa oli runsaasti verta.

Tutkinnassa selvisi, että vainajan kallo oli murtunut vakavan väkivallan seurauksena.

Nuori mies kertoi kuulleensa joltain, että uhri tai hänen tuttunsa olisi aikonut pahoinpidellä häntä aiempien väkivallan tekojen vuoksi. Hän kertoi sen syyksi, miksi oli mennyt aamuyöllä uhrin asunnolle.

Kun uhri avasi asunnon oven, epäillyn syytetään lyöneen häntä 80 senttiä pitkällä laudan pätkällä mahaan. Keskellä yötä tapahtunut hyökkäys tuli yllättäen.

Kun uhri kaatui lattialle, nuori mies hakkasi hänen päätään lattiaan, löi useita kertoja laudalla sekä hyppi vielä maassa maanneen uhrin päällä.

Tien vierestä löytyi kätkö

Naapuri kertoi myöhemmin poliiseille kuulleensa jyskytystä asunnosta yöllä, mutta hän ei ilmoittanut siitä minnekään.

Kun poliisit seuraavana iltapäivänä saivat hälytyksen paikalle, uhri löytyi asunnosta kuolleena ja epäilty tekijä ulkoa Iisvedentieltä. Tien varrelta löytyi sivullisten havaintojen perusteella murhaan liittynyt piilo.

Poliisit löysivät lähimetsästä kätkön, johon oli piilotettu verinen matto, miesten kengät, kaksi veritahraista pyyhettä sekä Fairy-pesuainepullo.

Sama epäilty potki toisen uhrin

Epäilty ja uhri olivat kohdanneet julmissa merkeissä jo aiemminkin.

Viime juhannuksena nuori mies ja hänen isänsä oli päihtyneinä kävelemässä Peurankadulla, kun uhri oli tullut heitä vastaan kaverinsa kanssa.

Nuori mies potki ja löi uhria, joka pakeni paikalta ja hälytti poliisit.

Kun poliisit lopulta tulivat ilmoitettuun osoitteeseen, kadulta löytyi alastomaksi riisutettu ja pahoinpidelty uhrin kaveri, suonenjokinen mies.

Nuori mies oli humalapäissään saanut päähänsä nöyryttää tätä, joten hän oli riisunut ja repinyt vaatteet miehen yltä ja hakannut tämän erittäin pahoin.

Mies sai vakavia vammoja etenkin päähänsä, kun häneltä murtui useita kasvojen luita etenkin bootseilla potkimisen seurauksena. Näyttönä teoista ovatkin vammojen laatu sekä nuoren miehen pahoin vereentyneet bootsit.

– Olen humalapäissäni aggressiivinen ja väkivaltainen. En pysty sanomaan, monesti olen lyönyt tai potkinut, nuori mies kuvaili tekoaan kuulusteluissa.

Poliisille mies myös selitteli, että hänellä on tapana ”opettaa” muita ihmisiä, joiden väittää puhuneen hänestä pahaa kylillä. Mies selittikin milloin kenenkin puhuneen hänestä pahaa – oikeasti tai hänen luulemansa mukaan.

Vaatteista löytyi verta

Esitutkinnan mukaan myös isän epäillään osallistuneen juhannuksen aikaiseen pahoinpitelyyn, sillä hänen vaatteistaan löytyi verta ja toinen uhreista kertoi hänen osallistuneen tekoihin.

Pahoinpitelyn yhteydessä pahimmin hakatulta uhrilta myös ryöstettiin kännykkä ja rannekello. Molemmat löytyivät epäillyiltä miehiltä.

Lisäksi nuoren miehen syytetään lyöneen vielä yhtä muuta miestä aiemmin toukokuussa Suonenjoella.

Nuori mies oli viime kesänä vangittuna kuulustelujen ajan, mutta kun hän myönsi teot, hän pääsi vapaaksi odottamaan esitutkinnan valmistumista.

Se ei hillinnyt miestä, vaan seuraava epäily olikin sitten henkirikos. Oikeus käsitteli tapausta koko päivän ja antaa tuomionsa asiassa ensi viikolla sekä isälle että pojalle.

9

1948

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei_jatkoon

      Helvetin mukava näitä elukoita täällä elättää. Tuollaiset ihmisjätteet joutaisi jauhaa minkin rehuksi.

    • HelvettiinTäältä

      Tuo mies joka tuon hirvittävän teon teki ja joka myös pahoinpiteli nuo kaksi miestä silloin juhannuksena, on tällä paikalla tunnettu rettelöitsemisestä ja häiriökäyttäytymisestään, siellä missä on joku tästä perheestä, seuraa heti lukuisat eri ongelmat. Ne ovat yleensä väkivaltaan littyviä, tämä poppoo on tunnettu siitä että he ovat tekemisissä virkavallan kanssa jatkuvasti. No nyt ainakin yksi heistä tulee olemaan poissa pelistä aika kauan aikaa, toivottavasti ikuisuuden. Ei tuollaiset apinat meidän yhteiskuntaan tule koskaan integroitumaan, joten on parempi että tällaiset saastat korjataan talteen ja laitetaan lukkojen taakse.

    • Entiijätulenko

      Onko tää suku kotoisin Suonenjoelta? Kiinnostaa, koska olen muuttanut sieltä aikoinaan tyän perässsä etelään, ja suunnittele paluuta eläkepäivilläni. Onko se samaa sukua, joka tappoi vanhan kauppiaan 70-luvun alussa?

    • tietot

      Kyllähän se täkäläistä kantaa on ainakin isän puolelta jo useammassa polvessa, emän puolesta ei tietoa, saattaapi olla vaikka sukurutsa.
      Kauppiaan murhasta en muista kuulleeni, kerrotko lisää??

    • Unapomperi

      ...Ja mikä parasta, isältä joka osallistui myös pahoinpitelyyn, ei poliisit korjannu ees metsästysaseita parempaan talteen!! :/

    • tietot

      Onko tosiaan noin?

      • tietoo

        Kyllä. Metsällähän tuo käy!


    • Anonyymi

      Liikaa auki netissä nämä joku lisää mä sanan puhehaku,tämä on miesten vaihtopuhe kirjoittelua syyttely.

    • Anonyymi

      Haloset muistaa tapahtuneen. Karma käy elämässä....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      149
      10852
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3063
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      209
      2890
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1898
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1719
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1696
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1617
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    10. 83
      1546
    Aihe