Soneran "halvin ja hitain" nettiliittymä?

halvinjahitain

Päivitin soneran nettipaketista käyttöön sen halvimman ja hitaimman netin. En katsele koneella elokuvia, pelaa enkä tee mitään muutakaan mikä vaatisi täysiä tehoja, niin ajattelin sen "huonommannkin" kelpaavan. 6e/kk se maksaa. Mutta nyt tuntuu, että tämä on jo liian hidas. Kestää useita minuutteja, että sivut aukeavat, pyörä vaan pyörittää... Onko tuo oikeasti tommoinen vai mikä tätä konetta vaivaa? Soneran matkapuhelimen nettikin on ollut vähän epäkunnossa aika-ajoin.

5

91

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • mainokset_veks

   Onko käytössä mitään adblockeria eli mainosestoa? Tavallisesti suurin osa mainosrahoitteisten nettisivujen datamäärästä on mainoksia. Sivun tavallinen koko mainoksineen voi olla esim. 2 Mt, jonka lataaminen esim. 1 Mbps yhteydellä kestää n. 20 s. Kiinteissä yhteyksissä teoreettinen lukema voi olla hyvin lähellä käytännön eroa. Eli jos olet vaihtanut nopeuden esim. 10 -> 1 Mbps, niin sivujen latautuminen kestää 10x kauemmin. Et ehkä huomaa eroa, jos sivu ennen latautui sekunnin kymmenyksessä ja nyt sekunnissa, mutta jo muutaman sekunnin viive alkaa herkästi ärsyttää.

   Voit myös pyrkiä käyttämään mobiilisivuja, jos mahdollista. Ne on yleensä kevyemmin toteutettu sen lisäksi, ettei mainoksia ole niin paljon. Voi olla kyllä ihan päinvastoinkin. Esim. Finnkinon mobiilisivusto on ihan hirvee.

  • Siis käytät 256 kbit/s liittymää tietokoneella? Toki se on hidas. Tuollaisia käytettiin 10 vuotta sitten, mutta nykyään nettisivut vievät paljon enemmän tilaa. Tuollainen toimii vain aivan täysin satunnaiseen käyttöön, jos on pakko saada joku maksu maksettua tms. 2 Mbit/s toimii jo kohtuullisesti.

   • muumitmärkänä

    eikös suomessa ole nopeudesta yleisvelvoite aivanlaissa. Se taitaa olla nyt 2 megaa ja jos oikein muistan, niin Kiuru halusi tuoda jopa 10 nopeuden yleispalvelun perusnopeudeksi.
    Alkajalla kyhllä ei ole kaikki muumit kotona.


  • Nettipetti

   Minulla on 1 Mbit/s liittymä Saunalahdelta, todellinen nopeus 1.5mb ja 0.5mb verkkoon lähetys. Tosi hyvä. Irtisanoin kiinteän yhteyden kun tajusin, että tuollakin pärjää kun asuu yksin. On vaan läppäri ja jaan älypuhelimesta, muita nettilaitteita ei ole. Pyörii YouTube SD-laadulla 480p, musiikki soi verkosta, pankkiasiat hoituu ja videopuhelut toimii ulkomaille. Miksi siis maksaa enemmän? Mun entinen laajakaista kotiin maksoi 40 eur ja nykyinen 10 eur, niin onhan tuossa hinnassa ero. Toki nopeus on hidas nykyaikaan, mutta on erilaisia netinkäyttäjiäkin.

  • debianxfce1

   meille tuli sonera 4G 50 Mbit/s. On juurikin sitä mitä luvattiin, maksimi sisään on 51 Mbit/s ja ulos 40 Mbit/s. Tukiasema on parin sadan metrin päässä näköyhteydellä. Latviasta ostin 20 eurolla 4G tikun ja kiinasta 5 dollarilla lte antennin. Liittymä maksoi tarjouksesta ostettuna vain 14.30 eur/kk. Ainoa asia mikä suomessa onkin hyvää ja halpaa on nettiyhteydet.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mulla on niin ikävä sua mies

   taas senki hunajakipon mies. Tai aina :)
   Ikävä
   290
   1818
  2. Slava Ukraine-mölisijöiden vuoksi Suomi syöksyy nyt synkkään lamaan

   Eivät tainneet mölisijät tajuta millaisia kustannusseurauksia tästä maalle ja sen kansalaisille seuraa.
   Maailman menoa
   429
   1687
  3. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   38
   904
  4. Eikö olenkin niin, että

   jos sinulla mies on ikävä, niin sinä otat yhteyttä vaikka sinua olisi kielletty. Jos, oikeasti tuntee ja haluaa, sitä taistelee.. eikös? Teen vain
   Ikävä
   64
   877
  5. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   22
   875
  6. Millanen oli tunnereaktio

   Millanen tunnereaktio oli viimeksi ku kaipauksen kohteen näit?
   Tunteet
   58
   791
  7. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   67
   786
  8. Miksi Sanna pukeutuu kuin katuhuora?

   Phyi! https://www.is.fi/viihde/art-2000009002181.html
   Maailman menoa
   222
   762
  9. Martina taistelija.

   WSOY tällä hetkellä listan kärjessä, eli myydyin kirja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   685
  10. Sopiiko sinulle?

   Jos nyt kaikesta huolimatta löydettäisiin yhteistä aikaa niin, että voisimme keskustella tämän sotkeentuneen lankakerän auki. Jos et itsesi vuoksi, ni
   Ikävä
   28
   656
  Aihe