Onko Hirvensalmi hyvä paikka asustaa?

maallemuuttava

Onko Hirvensalmi hyvä paikka asustaa kun ei jaksa kaupunkielämää? Vähintäänkin kakkoskotia etsin. Hirvensalmikin käyny mielessä. Onko siellä mökkejä,taloja,tontteja, tiloja hiljasessa myynnissä? Jotain netissä ollu, mut ei oikeanlaista. Tosissaan oon etsimässä. Kaipailen järkeviä kommentteja.

17

738

Vastaukset

 • Toisille on, toisille ei. Hirvensalmi on järvimaisemiltaan uskomattoman kaunis ja rauhallinen paikka. Toiset ei sitä rauhaa sitten kestä. Mikkelin hulinat on siellä 30 kilometrin päässä.
  Jotain hiljaisessakin myynnissä on, mutta voittopuolisesti välittäjät tietää nekin. Netissä kiertää hulppeitakin kämppiä, mutta 400tE tuo harvat paikkakunnalle.

  • No rauhaa kaipailen. Sitä kestän kyllä. Joo niitä hiljasessa myynnissä olevia kaipailen kun netistä ei löydy?? Ja joo edullista.


 • Kuinkahan monen kunnan palstalle tämä epätoivoinen muuttaja on suoltanut tekstinsä?

  Tätäkin kutsutaan nettitrollaukseksi. Yksi piruillessaan kirjoittaa aloituksen ja toiset tosissaan vastaavan. Naureskelee partaansa.

  Hirvensalmi on sinänsä tyypillinen maalaiskylä: umpeutunut kepulainen persläpi. Jokaista vähänkin fiksumpaa katsellaan kieroon. Pontikkaa, rattijuoppouksia, lestadiolaisten lasten raiskaamisia ja muita Sipilän porukan rientoja riittää.

  Rohkeasti vain mukaan rientoon.

 • Joo-o. No joo..epätoivoinen. Vain Mäntyharjulle ja tänne Hirvensalmen keskustelupalstalle oon laittanut kyselyn.

 • Mielestäni Hirvensalmi on mukava paikka niille, jotka kaipaavat kaunista luontoa. Jos et piittaa muutamista juopoista ja huonosti käyttäytyvistä penskoista, niin kyl tääl asua voi. Pitää vaan muistaa, että omia asioita ei kannata kertoa muille. Vaik se naapuri oiskin niin mukava ja luotettavan oloinen. Täällä kun on vähän ihmisiä ja tekemistä, osa ainakin akoista hakemalla hakee juoruja joita kääntää mieleisekseen.
  Muuten suurin osa ihan mukavia savolaisia. Sopeuduin minäkin, ihan eteläisestä suomesta tänne.
  Älä puhu liikaa, älä kuuntele liikaa äläkä usko mihinkään, pärjäät varmasti!

  • Siinä on ajatuksia ,erittäin sopivia hyviä ,, kenenkään kanssa ei saa olla tekemisissä 10 minuuttia kauempaa, Mökkiläisen silmin,,,,


  • Kikkomaa kirjoitti:

   Siinä on ajatuksia ,erittäin sopivia hyviä ,, kenenkään kanssa ei saa olla tekemisissä 10 minuuttia kauempaa, Mökkiläisen silmin,,,,

   No eihän nykyään olla noinkaan kauaa tekemisissä kenenkään kanssa.


 • Hirvensalmi on hyvä paikka asua. Olen asunut kaksikymmentä vuotta, eikä ole moitteen sanaa. Itsestähän moni asia riippuu. Kateellisia juoruajia löytyy tietysti paikasta kuin paikasta, mutta ne voi jättää omaan arvoonsa. Täällä on sydämellisiä ja kaverista aidosti välittäviä ihmisiä. Tällä palstalla tuntuu kirjoittelevan joukko paskanjauhajia, kuten Mäntyharjun palstallakin, jotka kääntävät jutun ku jutun. Heistä ei kannata välittää.

 • Tavallinen pieni kunta asua. Kesällä vilkkaampaa, kun on lomalaisia. Talvella hyvin hiljaista. Parasta on järvet. Sopii eläkeläiselle hyvin tai etätyöntekijälle. Paikkakunnalla ei ole liikaa työpaikkoja tarjolla. Mikkelissä ja hieman Mäntyharjussa käydään töissä. Helsinkiin 2 h 15 min, jos ei jonoja.

 • Kun vilkaisee mitä Hirvensalmella myynnissä taloja/asuntoja niin onpa kovia hintapyyntöjä osassa. Tuli mieleen et onko ne lähelläkään sitä tasoa millä kaupat syntyy, kun paikka on kuiteskin aika lailla keskellä ei mittään. Ja aika monessa myydään torppaa sanoilla et sopii hyvin myös loma-asunnoksi. Onkohan Hirvensalmelle koska viimeksi muuttanut joku normaali tällä seudulla työssä käyvä perhe?
  Onko muuten tosta Ryökäsvedeltä nykyään pienveneellä millanen yhteys Puulan puolelle?

 • ON SE!

  • Niin se oli!


 • Hirtsuun muuttaa tasaiseen tahtiin työssä käyviä sekä lapsiperheitä, siinä kuin paluumuuttaja eläkeläisiä. Kaunis ja kiva paikka on asua. Mikkeli lähellä, ajo aika yhtä lyhyt kuin pääkaupungiss 10km (kokemusta on), eikä esim. Lahti, Jyväskyläkään liian kaukana ole. Harrastusmahdollisuuksia kylällä ihan kohtuullisesti. Keskellä kylääkin voi asua ihan omassa rauhassa, jos haluaa ;) Asuntojen hinnassa varmasti neuvotteluvaraa. Kaikki päivittäisjutut saa kylältä, esim. terv palvelut.

  • Älkää houkutelko persaukisia. Hyvänkin kunnan talous kääntyy siten kuralle, jos niitä muuttaa.


 • Kunnan kannattaisi selvittää verottajan kanssa julkaistavaksi, missä määrin esim. Mikkelissä töissä käyvän kulut saa vähentää verotuksessa. Bussiyhteydet on niin surkeat, että luulisi verottajan suhtautuvan sallivasti tulkinoissaan verovähennykseen.

 • Ja alkoihan täälläkin se ruokajakelu:)
  Tosin, osa tuotteista todella vanhoja mm lihaa jopa 5pv päiväyksen jälkeen. Ruuanjakajat ei oikein hallitse hommaa ja vähän tuntuu kuin näitä tois maalaisia suositaan enemmän.
  Muuten kyllä tää on melko mukava ja rauhallinen paikkakunta asua, mutta nuo bussiyhteydet todella surkeat. Oma auto pitäisi olla.
  S-market varmaan savon kallein ja poistavat näitä ns halpoja merkkejä koko ajan.
  Luonto on kaunis, järvi ja metsät.
  Ja totta, että omista asioista ei kannata huudella paljon.
  Minä olen tavannut vain hyväkäytöksisiä lapsia.

  • Trollin tulisi pysyä poissa Hirvensalmenpalstalta. Tuollainen "vitun pässi" ilmaisut eivät kuulu tänne.


Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  43
  1175
 2. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  611
 3. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  30
  476