Isältä jäänyt ase perintönä. Osaako joku sanoa onko tällä aseella rahallista arvoa?
winchester 1885 lisäksii maininta 1807, Kivääri
16
1594
Vastaukset
- isi6
Totta maar sillä on, ameriikan ihmemaassa hinnat vaihtelee alle tonnista kymppitonniin, riippuen mallista ja kunnosta. Kiikuta vempele asekauppaan ja pyydä asekeräilijän hinta-arvio. Ja huomaa, että olet nyt luvattoman aseen haltija, ase pitäisi joko luvittaa itsellesi tai sitten myydä ostolupaa vastaan, käy helpoiten aseliikkeen välityksellä.
Älä hätäile ainakaan luvattomuuden kanssa. Winchester m1885 Hig Wall kiväärit sarjanumeroltaan alle 45000 on tehty ennen 1890 ja ovat siten lupavapaita.
- isi6
Pötypuhetta. Valmistusvuosi ei automaattisesti luo lupavapautta.
Ampuma-Aselaki 9.1.1998/1
19§ poikkeukset luvanvaraisuudesta. Tämän lain mukaan luvanvaraista ei ole: Ennen vuotta 1890 valmistettujen mustaruutiaseiden kuljettaminen ja säilyttäminen. Luvanvaraista ei myöskään ole tällaisten mustaruutiaseiden pitäminen museossa tai kokoelmassa, ellei aseella ammuta.- isi6
Vaan jos aseella onkin lupa ollut olemassa, kuten tässä tapauksessa ymmärsin olevan, vaaditaan se lupa. Esim. Vetterli-kivääreitä on sekä lupakirjalla että ilman. Kukaan täysijärkinen ei niillä terroritekoja tee, eivät täysjärkiset muutenkaan, mutta jos se joskus on ollut kirjoissa ja kansissa, se on edelleen luvanvarainen ase. Ja luvallisena se pitää eteenpäin myydä, jos haluaa lainkuuliaisena pysyä.
- Pentta
Menee koko ajan enemmän sivuun alkuperäisestä kysymyksestä. Mutta mikäli ns lupavapaa ase on joskus luvitettu, sitten pitää anoa aserekisteristä sen poistoa, jos haluaa sen taas lupavapaaksi. Ei sen kummempaa. Vain yksi A4 paperi oikein tehtynä ja se poliisille jne.
- isi6
Menee kyllä, ja alkuperäisen kysymyksen esittäjä on hiljaa. Lie rahansa saanut. Mutta luvitettu tai luvatonkaan ase ei ole laillinen (asiayhteydessä) muussa kuin perikunnan "armopykälässä", jossa puolen vuoden kuluessa pyssy on tavalla tai toisella saatettava viranomaisen tietoon. Jos pyssy on joku esim. 1885 Winchester, jolle löytyy valmiita tehdaspatruunoita, se on ilman muuta luvan vaativa, poliisin silmissä. Vaikka valmistusvuosi olisikin 1885.
Yritäpä saada, ilman keräilylupaa, vaikka 1873 Winchester antiikkiesineenä takan ylle ameriikasta. Tulliin jää. No ei ole jäänyt yksikään tulliin ainakaan minulla. Mistä muuten aiot saada valmiita mustaruutitehdaspatruunoita, joita uskaltaa kokeilla jossain alkuperäisessä mustaruutiaseessa.
- isi6
Niitä "mustaruutipatruunoita" kun saa vieläkin kaupasta, kuten .44-40, 45-70, 45 Long Colt jne. Ja nyt Ameriikasta myös esim. .44 henry rimfire, ja . 56 Spencer , ihan uutena. Meillä tietysti harvinaisia, eikä täällä suht yleisille Berdan ja Vetterli kivääreille ole patruunoinenkaan suhteen kysyntää. Mustaruudilla et kyllä ittellesi vahinkoa aikaan saa.
Yritetään vielä:
Lainaus laista: Luvanvaraista ei myöskään ole tällaisten mustaruutiaseiden pitäminen museossa tai kokoelmassa, ellei aseella ammuta.
Ei laissa mainita mitään mahdollisesta panosten saatavuudesta. Usko nyt vaan.- isi6
pentta46 kirjoitti:
Yritetään vielä:
Lainaus laista: Luvanvaraista ei myöskään ole tällaisten mustaruutiaseiden pitäminen museossa tai kokoelmassa, ellei aseella ammuta.
Ei laissa mainita mitään mahdollisesta panosten saatavuudesta. Usko nyt vaan.On laki, ja sitten tulee lain tulkinta. Ilman ostolupaa et vaikkapa Winsun 1873 mallia saa, tai 1885. Usko nyt vaan.
Jos tähän voisi laittaa kuvan, näkisit ne. Hyvää uutta vuotta ja Herran siunausta epäuskoinen ystäväni.
- S.A.45
isi6 kirjoitti:
On laki, ja sitten tulee lain tulkinta. Ilman ostolupaa et vaikkapa Winsun 1873 mallia saa, tai 1885. Usko nyt vaan.
Puutun hiukan tähän keskusteluun, itse näin pari vuotta sitten erään aseliikkeen
nettisivuilla, otsikon "lupavapaat aseet" alla Winchester 1873, 44-40 kiväärin.
Hinta oli korkea, mutta niinhän ne yleensä ovat ko.aseilla. - isi6
pentta46 kirjoitti:
Jos tähän voisi laittaa kuvan, näkisit ne. Hyvää uutta vuotta ja Herran siunausta epäuskoinen ystäväni.
Kiitoksia siunauksen toivotuksista, vaikka en varsinaisesti Jumalan miehiä olekaan. Aselaki todellakin puhuu "ennen 1890 valmistettujen aseiden säilyttämisestä ja kuljettamisesta," ei siis hankkimisesta. Virallinen asekeräilijä toki voi hankkia keräilysuunnitelmansa mukaisen aseen, kokoelmaansa. Mutta ilman keräilijän statusta, silloin kun aseeseen on patruunoita saatavilla (kuten 1873 ja 1885 esim), ovat sekä myyjä että ostaja heikoilla jäillä. Ja jos pyssyllä on alun perin ollut Suomessa lupa, vaatii se luvan vastedeskin, jos lakia noudatetaan.
Mitäs tähän sanot, ja totta kai, oikein hyvää alkanutta vuotta Sinulle myös! - S.A.45
Katselin aselain tekstiä, ja hankkimisesta en löytänyt tosiaankaan mainintaa.
Mutta säilyttäminen ja kuljettaminen,( jos ko.aseella ei ammu) eivät lakitekstin mukaan vaadi lupaa, lakitekstistä voisi päätellä että voin ottaa säilytettäväksi
ko.ennen vuotta 1890 valmistetun mustaruutiasen, ilman aselupaa. Kerran vielä pojat:
1) ennen vuotta 1890 valmistetun mustaruutiaseen pitäminen itsellään ei vaadi lupaa kuin korkeintaan vaimolta. Se ei vaadi keräilylupaa. Asia ei liity mitenkään mahdolliseen panosten saatavuuteen. Jos aseella aikoo ampua (eli panoksia on esim itseladattuna saatavilla luvituksen jälkeen), silloin se on luvitettava.
2) Jos itsellä on ollut ampumista varten ao mustaruutiase luvilla ja aikoo myydä sen lupavapaana, se on poistettava ensin aserekisteristä poliisin kautta ja sitten myytävä lupavapaana.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Minulla heräsi huoli sinusta ajatteluni kohteesta!
Toivottavasti sinulla on siellä jossain kaikki hyvin. Välitän sinusta edelleen vaikka olet varattu, etkä tykkää minusta.958176- 1743792
- 533299
Missä Sanna nyt suvaitsevaisuus?
Tekijä on nyt kuitenkin jotain muuta kuin suomalainen niin eikös nyt pitäisi suvaita kulttuuri eroja ja rakastaa tekijä2552551- 482185
- 422035
Mieleenpainuvin hetki kaivattusi kanssa.
Mieleenpainuvin hetki kaivattusi kanssa. Millainen se oli?291980- 481912
- 601788
- 191783