Digita lopettaa YLE HD:n antenni-tv:stä vuodenvaih

Kannattiko.myydä.Digita

11

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MeilläEiHdOleVieläNäkyny

      Jos et katso maksukorttikanavia, pärjäät todellakin kauan vanhalla digiboksilla/televisiolla. Lupaushan oli, että ylen "ilmaiset" kanavat näkyvät vielä kymmenkunta vuotta.

      • jee_10-vuotta

        taisi mennä ne 10vuotta lupauksesta. :) lupasivat vuonna 2006.


    • Valtioneuvosto_tietää

      http://www.lvm.fi/-/uusi-verkkotoimija-antennitelevisiomarkkinoille-856757 tulos alkaa näkyä. Miksi Digita rahoittaisi Ylen HD-näkyvyyttä, kun kanavanippuja on lahjoitettu v. 2017 alusta norjalaisille. Tämä on sitä vapaata kilpailua: Hinnat painetaan alas, sillä DNA:n on pakko saada verkkoonsa maksu-tv:lle asiakkaita kattamaan VHF-verkon tappioita. Plus-tv ei aikanaan tuottanut antenniverkossa voittoa eikä tilanne liene siitä muuttunut? Suomalaiset eivät suostu helpolla maksamaan tv-palveluista.
      Telenorilla on varaa lähettää vaikka ilmaiseksi, ja se tietää lisää vaikeuksia DNA:lle, jonka pitää investoida tuottamattomaan VHF-verkkoonsa ensi vuonna Lapin ja Itä-Suomen näkyvyyden kattamiseksi.

      • Kkzkzzlzkdldl

        Aikoinaan norjalaiset tulivat halvan lohen kanssa suomen markkinoille. Jo alussa tiesin mistä on kyse, kun lohta myytiin parin euron kilohinnalla. Tarjoitus oli vaan pelata suomalaiset firmat pois markkinoilta. Ja se onnistui ja nykyään norski-lohta myydään usein kympin kilohinnalla.


      • Valtioneuvosto_tietää

        Korjaan aikaisempaa tekstiäni: DNA tuskin on laajentamassa VHF-verkkoa, sillä VHF-kanavien verkkotoimilupa edellyttää, että näkyvyysalue kattaa Manner-Suomen asukkaista 80%. Koska DNA ilmoittaa kattavansa jo nyt 85% katsojista, niin siinä se sitten on. Taajuuskoordinaatiot Itä- ja Pohjois-Suomen osalta vievät oman aikansa, mutta mitään kiirettähän ei ole, kun lupaehto voidaan jollain laskentakaavalla osoittaa täyttyvän.
        A- ja B-kanavanipuilta vaaditaan 100% peittoalue, josta 0,04% voidaan kattaa satelliittien avulla. Miten kauan muuten tätä satelliittijakelua kustannetaan? Oman säväyksen tuo vaatimus, että jos A-, B- ja C-kanavanippujen UUDELLA katvealueella asuu 50 asukasta, niin verkkoluvan haltijan rakennettava sinne täytelähetin. DNA:ta tämä sääntö ei koske, vaan katsojaa kehotetaan hankkimaan pitempi mastoputki ja suurempi antenni..


    • ei_osata

      Yle - Digita on yhtä sirkusta. Eihän Yle edes kykene tuottamaan paikkansa pitävää tv-ohjelmalistaakaan.
      Keskiviikon lehdessä on aivan erilainen ohjelmalista kuin Ylen nettisivulla ja digiboksin EPG sivulla.

      Ei ohjelmalistan tekeminen voi olla mitään erityisen vaativaa supertiedettä. Kyllä siihen riittää pelkkä kirjoitustaito ja tieto mitkä ohjelmat ovat valmiina.

      Ja koskahan se dvd-tekstitys saadaan kuntoon? Alkaa jo kyllästyttä tuo ilmoitus:
      Pahoittelemme tekstityksen puuttumista.

      Henkilöstöä on vaikka kuinka paljon mutta perusosaamisetkin puuttuu tyystin.
      Onko tv-mediasta ja tekniikasta tehty osaamattomien suojatyöpaikka?
      Onhan sitä jo harjoiteltu vuosikymmenet mutta vieläkin tökkii ja tulee tökkimäänkin niin kauan kunnes henkilöstön osaamista aletaan arvostaa.

    • 3rc22w4rf

      Me YLEläiset otetaan kyllä verorahat omille tileillemme, mutta ei me viitsi mitään ohjelmia ruveta värkkäämään, helpompaa on istua kahvilla ja lukea iltistä.

    • liikevoitto_25_47_prosen

      Suomen tv-verkosta tuli ulkomaisten sijoittajien rahasampo
      Yleisradio myi lähetysverkkonsa ulkomaiselle omistajalle. Digita perii nyt suomalaisilta kovaa hintaa televisiolähetyksistä. Monopoliyhtiö tekee huipputulosta, mutta maksaa vain vähän veroja.
      Sunnuntai 17.8.2014 2:00 Päivitetty: 17.8.2014 8:28
      http://www.hs.fi/sunnuntai/a1408086091307

    • Sippilä

      Tätä se sitten on kun huimia palkkoja nostavat, nerokkaat suomalaiset yritysjohtajat rukkaavat tilinpäätöksiä omien bonustensa kannalta edullisiksi. Kaikki muu unohtuu, kun myydään kansallisomaisuutta ulkomaille.

      Ylen jakeluverkko meni digitalle, taisi lennä sähköverkkokin jo jollekin nikitalle.

      Kansa maksaa ja kärsii. Toisaalta, onhan s3 kiva upouusillla telkkareilla katsoa 50 vuotta sitten kehitetyn lähetystekniikan mukaista kuvaa. Täysi vastine Yle-verolle.

      • Urheilun_kallis_lisenssi

        Digitan hinnat ovat pientä verrattuna siihen, mitä Yle ja kumppanit joutuvat jo nykyisin maksamaan esim. urheilusta. http://www.kauppalehti.fi/uutiset/yle-ei-suostu-kiristykseen-olympialaisten-tv-oikeuksista/kwHhtEht kertoo, että Discovery osti olympialaisten oikeudet ja Yle saattaa jäädä ilman signaalia, jos Discovery saa 90% näkyvyysalueen aikaiseksi omilla kanavajärjestelyillään. EU määrää, että osa kisoista pitää nähdä ilmaiseksi, mutta loppu onkin sitten vain maksukanavilla.
        Maikkari ja Nelonen käyvät omaa kisaansa urheilun oikeuksista: KHL, NHL, jalkapallo, F1, hiihdot, mäkikisa, jne oikeuksista joudutaan maksamaan huomattavan paljon, ja ne näyttävät kiinnostavan yhä harvempia, jos hintaa nostetaan vuodesta vuoteen.
        Ne ajat ovat menneet, jolloin YLE sai olympialaisten ja MM-kisojen signaalin ilmaiseksi. Nyt isot kaupalliset yhtiöt ostavat esim. EU-alueen oikeudet ja Ylen kokoisella ei ole paljoa varaa näissä kisoissa..


    • se-siitä-joo

      ""Miten kauan muuten tätä satelliittijakelua kustannetaan?""

      Niin pitkään kun muutakin TV toimintaa, jopa maailmanloppuun asti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8336
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2539
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe