Miksi valmentamaan junnuja?

isävalkuillamennään

Tällä palstalla kovasti keskusteltu siitä että pitäisi saada jo ihan pikkujunnuihin ulkopuoliset valmentajat. Mutta miksi niin moni ihan pätevä valmentaja ei sitten lähde valmentamaan? Ensinnäkin se vie paljon aikaa ja pikkujunnuissa siitä ei makseta kuin mitättömät kulukorvaukset eikä ne monesti edes kata kaikkia kuluja saatikka että siitä saisi palkkaa. Ja varmaan on myös niitä jotka ei viitsi lähteä sen takia että ei jaksa kuunnella sitä vanhempien valitusta vuodesta toiseen. Se vain on niin että kaikkia et voi miellyttää ja vanhemmat ovat kyllä hyviä keksimään mitä erilaisempia syitä miksi tuo valmentaja on huono kun se oma jantteri ei ole ykköskentässä. Ainakin nämä asiat vaikuttaa siihen että niin moni joukkue joutuu tulemaan toimeen ilman ulkopuolista valmentajaa.

77

1290

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarvitaantoimijoita

      Eiköhän se ole niin että on niitä nuoria valmentajia jotka pyrkivät eteenpäin ihan niin kuin pelaajatkin ja junnuista se monesti on aloitettava ja sitten on onneksi myös niitä jotka hyvää hyvyyttään lähtevät tekemään talkootyötä toisten lapsien eteen valmentamalla ulkopuolisena valmentajana jotain joukkuetta.

    • Valkkujenpojatekaks

      Tuskin mitään muutosta tulee. No huoli. Kyllä isävalkut varmasti pääsevät tulevaisuudessakin siloittamaan oman poikansa uraa muiden kustannuksella!!

      Eihän se mitään että epäpätevät siellä häärää yms. Pääasia on, että valkkujen pojat pelaa!!

      Kun meidän junnut aloittivat kiekon tuhat vuotta sitten eräs vanha jääkiekkojoukkueiden tuli minulle sanomaan, että junnuissa pelaa aina valmentajan pojat - muista viis. Otin tämän vitsinä, mutta tottahan tuo on...

      • 876

        Se on hyvä. Kun sinä isävalkkuna annat pojallesi etulyöntiaseman, treenaa ja panostaa minun poikani enemmän. Minun poikani menee Amerikkaan pelaamaan, sinun itkee, kun divarikaan ei ota.

        On myös olemassa isävalkkuja, jotka vaativat pojaltaan enemmän kuin muilta ja pitää poikaansa penkillä.

        Semmoinen tasapuolisesti toimiva isävalkku taitaa puuttua. (Toki aina löytyy naapurin Pentti, joka ei osaa valmentaa, eikä sen poika pelata, mut valitetaan kyllä kaikesta)


    • isätosaa

      muitten pojat on niin paskoja, tarvii vaan omia.
      niillä ne pelit voitetaan

    • eipidähyväksyä

      Mutta miksi otatte niitä epäpäteviä valmentajia valmentajaksi? Ei mihinkään joukkueeseen ole pakko ottaa isävalkkua hyysäämään omaa poikaa. Oma vika jos tälläisen valmentajan on vanhemmat hyväksyneet.

      • Isävalkutok

        Ainakin meillä seura palkkaa valmentajat. Oli ne sitten isiä, äitejä tai ulkopuolisia. Isien sitoutuminen joukkueen toimintaan on ainakin täällä ollut paljon parempaa kuin ulkopuolisten. Ulkopuoliset valmentajat eivät lähde useampaan turnaukseen yms.


    • Ssffrewq

      Mitäs itte ja mitäs mitäs. Kyllä joukkueissa valkut kaappaa päätösvallan eikä siinä maksajia kuunnella.

      isät pilaavat junnukiekon pönötyksellään. Ilo häviää pelistä kun toimihenkilön kiintiötjunnut elvistelevät kentällä, koulussa ja kotona.

      Valkut pääasiassa peluuttaa ja valmentaa omia lapsiaan. Muut maksaa ja mahdollistaa valkkujen ipanoiden etenemisen.

      • toimikaaelkääkitistä

        Miten ihmeessä muut vanhemmat voivat olla niin idiootteja että hyväksyvät tuollaisen? Valkulla on päätösvalta joukkueen asioihin niin kauan kuin te hyväksytte sen koutsin valmentamisen. Sitten kun te päätätte vanhempainkokouksessa jossa seuran johto on paikalla että nyt teille riittää ja ilmoitatte palkkaavan ammattivalkun niin silloin sen isävalkun valta loppuu. Niin helppoa se on.


    • suksikaavittuun

      minä niin pahotin mieleni kun niitä isiä on siellä heilumassa poikain kansa

      • Rewqqqqqq

        Opettele oikeinkirjoitus.


      • rööriroope2

        tule pois sieltä mieshuora


    • ksaowuc

      Ulkopuolisella valmentajalla joka rupeaa koutsaamaan vaikka jotain E tai D junnuja jaa saa siitä vaikkapa 500 - 1000 euroa vuodessa niin motivaatio on käytännössä se että haluaa edetä valmentajan uralla eteenpäin ei taatusti kukaan tee tuollaista hommaa ainakaan rahan takia.

      • Uskiii

        Kyllä jos talousasiantuntija osataan hoitaa ja turhat turnausteissut jätetään väliin niin kyllä hyvin voisin maksaa kunnon valmentajasta. Eli esim 300 € kk. Tuossa summassa 100 € valkun palkkaan. Jos on 30-40 junnua niin eiköhän 3000 € kk osa-aikatyöstä riitä....

        Mut sitten isät pillittää kun ne ei voi enää hyysäillä siellä sitä omaa vauvaansa. Muita voi dissata mutta kun on se oma oma oma poika siellä..,,


      • Talousasiantuntija

        Joo, varmaan sitä talousasiantuntijaa tarvitaan tekemään noita sun laskelmia, palkan sivukulut melkein tuplaavat tuon 3000 €/kk.


      • Asasasas

        Tässä laskelma. Palkka 6 000 €. Ennakonpidätys 20 % = 4273,75 €. Tästä summasta vähennetään työeläkemaksu 5,70% = 265,53, työttömyysvakuutusmaksu = 30,28 e, lomakorvus9% = 384,64 €. Maksetaan about 3430,90 €.

        Jos työtä esim 20 h/ viikko eli 90 h/kk.

        Lääkärin palkoissa pyöritään.


    • Asadass

      Luulisi, että tuosta summasta pystyy maksamaan ne sivukulutkin. Jos esim 20 h viikkotunneilla mennään. Ainakin itse yrittäjänä tiedän tasan paljon kulut on ja voin vain haaveilla näistä valmentajien palkoista.

      Tai itse voisin kyllä maksaa vaikka 400 € kuussa josta valkulle voisi mennä 200 €, Riittääkö sulle sitten se 6000 € osa-aikavalkulle. Laskelmat sivukuluista löytyvät esim netistä. Verot maksaa jokainen itse.

      Laita tähän mikä summa kuussa sivukuluineen riittäisi sulle? Vastauksia.

      • ammattikoutsi

        Minua ei kiinnosta sivukulut, sillä sinä saat hoitaa ne, mutta minulle riittää että saan 5000 euroa nettona käteen kuukaudessa niin voin tulla valmentamaan poikasi joukkuetta. Laske sinä paljonko minun bruttopalkka suunnilleen on ja siitähän sitten
        pystyt laskemaan sivukulut eläkemaksuineen.


      • MukavaValkku2015

        Semmoinen millä elää ja jää vähän säästöönkin. Mikä se summa on niin se riippuu tietysti vähän paikkakunnasta (asumiskustannukset, julkiset/oma auto.)


      • mistä_teitä_riittää
        ammattikoutsi kirjoitti:

        Minua ei kiinnosta sivukulut, sillä sinä saat hoitaa ne, mutta minulle riittää että saan 5000 euroa nettona käteen kuukaudessa niin voin tulla valmentamaan poikasi joukkuetta. Laske sinä paljonko minun bruttopalkka suunnilleen on ja siitähän sitten
        pystyt laskemaan sivukulut eläkemaksuineen.

        No olipas siinä hurjan miehen hurja kirjoitus.
        Sivukulut sinua eivät kiinnosta, koska et ymmärrä niistä mitään etkä niin ollen myöskään osaa niitä laskea.
        Etkä sinä, pösilö, ymmärtänyt edes sitä, että pelkän nettopalkan avulla ei pysty laskemaan mitään. Miten voit niin pihalla olla, että et ymmärrä, että tarvitaan henkilökohtainen veroprosenttisi? Et tietenkään nykyistä 17 %:n veroa olisi kehdannut edes kertoa vaikka olisit ymmärtänyt veroprosenttia tarvittavan....


      • matikantunnille
        mistä_teitä_riittää kirjoitti:

        No olipas siinä hurjan miehen hurja kirjoitus.
        Sivukulut sinua eivät kiinnosta, koska et ymmärrä niistä mitään etkä niin ollen myöskään osaa niitä laskea.
        Etkä sinä, pösilö, ymmärtänyt edes sitä, että pelkän nettopalkan avulla ei pysty laskemaan mitään. Miten voit niin pihalla olla, että et ymmärrä, että tarvitaan henkilökohtainen veroprosenttisi? Et tietenkään nykyistä 17 %:n veroa olisi kehdannut edes kertoa vaikka olisit ymmärtänyt veroprosenttia tarvittavan....

        toivottavasti tämä setä joka kirjoittaa että pelkän nettopalkan avulla ei pysty laskemaan mitään ei ole missään tekemisessä liike-elämän kanssa tai urheiluseurojen taloudesta vastaavana. Voin sinulle kertoa että meille on vuosien saatossa tullut ulkomailta henkilöitä töihin projekteihin jotka kestää 2 - 3 vuotta ja on aika yleistä että he palkkatoiveissaan esittävät vain sen nettopalkan jonka haluavat saada kuukaudessa. Ihan sentin tarkkuudella kaikkea ei pysty laskemaan, mutta hyvinkin helposti saadaan kokonaiskustannus laskettua niin tarkasti että voimme arvioida kannattaako kyseinen henkilö sillä summalla palkata ja emme siinä vaiheessa todellakaan tarvitse kenenkään henkilökohtaisia verokortteja.


    • Usikissa

      Kyllä se pointti on, että isät haluaa sählätä poikiensa kanssa ja siksi isät haluavat "hyvää hyvyyttään" valmentaa.

      Kyllä liigatason joukkueissa F-junnuissa pitäisi olla ammattivalmentaja.

      Missä muussa lajissa valmennuspätevyyden saa, että on isä ja joskus pelannut jossain vuonna sataviis.

      Siellä ammattitaidottomat isät valkkaamaan sitten omat poikansa AAA ryhmään. Reilua? Ei todellakaan.

      Uskoisin, että Suomesta tulisi yhtä paljon NHL pelaajia kuin Ruotsista jos koko valmennussysteemi annettaisiin ammattilaisten vastuulle.

      • miksieinoin

        Miksi noin ei ole tehty jo aikoja sitten? Tuohan tuntuu tosi fiksulta ja helpolta ratkaisulta miten Suomen kiekon taso lähtisi nousuun! Osaatko yhtään arvella miksi noin ei toimita?


      • Zxzxzxx

        Siksi kun valkkuisät haluavat hyysätä omaa poikaa. Ja tekeytyvät valkuiksi. Hyvävelijärjestelmä pyörii. Tiedä mitä kähmintää kulisseissa tapahtuu, mutta ilotonta touhua on.

        Siksi junnujen eitoimihenkilöisät eivät voi luottaa näihin toimihenkilöisiin. Ja härskisti toimihenkilöt käyttävät valtaansa väärin ja hyysäävät omaa poikaansa.

        Isävalkkumafia toimii näin. Pojilta katoaa peli-ilo kun päävalmentajan ja muiden toimihenkilöiden junnuja suositaan. Ilman mitään näyttöjä.

        Mistä näitä pyhiä isiä oikein löytyykin valmentajiksi jotka hyväähyvyyttään valmentavat ilman ammattitaitoa...kerro sinä mistä tämä into kumpuaa? Ja miksei valmentaminen jatku sitten kun oma Junnu lopettaa yms. Yhtäkkiä häviää se hyvyys kun ei ole omaa poikaa hyysättävänä.


      • helppoakuinheinänteko
        Zxzxzxx kirjoitti:

        Siksi kun valkkuisät haluavat hyysätä omaa poikaa. Ja tekeytyvät valkuiksi. Hyvävelijärjestelmä pyörii. Tiedä mitä kähmintää kulisseissa tapahtuu, mutta ilotonta touhua on.

        Siksi junnujen eitoimihenkilöisät eivät voi luottaa näihin toimihenkilöisiin. Ja härskisti toimihenkilöt käyttävät valtaansa väärin ja hyysäävät omaa poikaansa.

        Isävalkkumafia toimii näin. Pojilta katoaa peli-ilo kun päävalmentajan ja muiden toimihenkilöiden junnuja suositaan. Ilman mitään näyttöjä.

        Mistä näitä pyhiä isiä oikein löytyykin valmentajiksi jotka hyväähyvyyttään valmentavat ilman ammattitaitoa...kerro sinä mistä tämä into kumpuaa? Ja miksei valmentaminen jatku sitten kun oma Junnu lopettaa yms. Yhtäkkiä häviää se hyvyys kun ei ole omaa poikaa hyysättävänä.

        Miksi suostutte tuollaiseen toimintaan? Tässä teille ohjeet miten toimia niin saatte valkkuisät ja muut toimihenkilöt vaihdettua ulkopuolisiin. 1. Kutsukaa vanhempain kokous koolle ja kutsukaa siihen kokoukseen myös seuran johto. 2. Ilmoittakaa että ette ole tyytyväisiä nykyiseen valmennukseen ja toimihenkilöiden toimintaan ja jos seura ilmoittaa tukevansa nykyistä valmennusta niin sitten ilmoitatte kaikki että pelaaminen loppuu kaikilta muilta tässä joukkueessa. Varmasti käy niin että valmennus ja toimihenkilöt vaihtuu koska muuten koko joukkue loppuu. 3. Ilmoitatte että palkkaatte kaikki toimihenkilöt ja valmentajat joukkueen ulkopuolelta ja sitoudutte myös maksamaan siitä aiheutuvat kulut. 4 Sitten vaan etsimään uutta ulkopuolista valmennusta ja muita toimihenkilöitä. 5 Sitten vaan treenaamaan uuden valmennuksen alaisuudessa ja kaikilla on kivaa!


      • Koutsi73

        Monille tahtoo olla sekin paljon kun kehtaa pyytää jotain, ilmaiseksi pitäs tehdä. Ulkopuolisena olen valmentanut vähän kaikkea G-junnuista A-nuoriin ja se muutama tonnikin on joskus tuntunut vanhempien mielestä ihan liian suurelta korvaukselta. Yksi joukkueenjohtaja ehdotti semmoistakin, että voin valmentaa jos hommaa korbaukseni verran sponsoreita.


    • paljonselänteitä

      Kun tätkin palstaa lukee niin ihmetellä täytyy miten kukaan kehtaa lähteä valmentamaan ulkopuolisena valmentajana muiden penskoja. Näyttää jokaisessa joukkueessa olevan ainakin 20 Selännettä joiden pitäisi olla siinä ykköskentässä. Tietäisittepä kuinka paljon valmentajat saavat puheluja tyyliin miksi sinä sitä peluutat tai maksaako jonkun pelaajan vanhemmat sulle että annat heidän poikansa pelata ja niin edelleen...

      • nähtyon

        siellä isät toteuttavat ja äidit omia haaveitaan mitä heiltä oli jäänyt kokematta penskana kun ei ollut se paras , joten oma penska on pakko olla paras... pitää saada peliaikaa ja ykkösketjussa eikä millään muulla ole merkitystä,aivan sama kuka siellä valmentaa kun valmentaja on lähinnä maskotti, taustatyön tekee isät ja äidit toimii muusana


      • Bobbybriwni

        Just tollein ne valkutkin ajattelee omasta pojasta. On parempi kuin taviksen Junnu. Luulet Sä että muka valkut ei hyysää omiaan? Siitähän se ongelma tulee kun valkkuihin ei voi luottaa, että toimivat reilusti. Vanhempien möykkäsakki on ihan oikeutettua jos näkyy, että valkkujen poikia peluutetaan enemmän. Aina sama tekee maalit kun kentällä, muut vain komppaa tätä yhtä.


      • keownsowln
        Bobbybriwni kirjoitti:

        Just tollein ne valkutkin ajattelee omasta pojasta. On parempi kuin taviksen Junnu. Luulet Sä että muka valkut ei hyysää omiaan? Siitähän se ongelma tulee kun valkkuihin ei voi luottaa, että toimivat reilusti. Vanhempien möykkäsakki on ihan oikeutettua jos näkyy, että valkkujen poikia peluutetaan enemmän. Aina sama tekee maalit kun kentällä, muut vain komppaa tätä yhtä.

        No eikös se ole aika inhimillistä omasta pidetään huolta? Ja koska valmentamisesta ei saa palkkaa vaan joutuu uhraamaan paljon aikaa suunnitteluun ym niin kai se työ sitten mielummin tehdään ilmaiseksi omalle lapselle kuin muiden penskoille. Katsomossa valittaa ne isät jotka on niin laiskoja ettei viitsi lähteä joukkueen toimihenkilöksi.


    • Asioll

      Lähde valmentamaan kun saat oma junnusi AAA-ryhmään. Ei haittaa että on jäähykuningas ja hermot pettää. Junnuvalkkuisä näkee oman poikansa parhaana - jopa Selännettä parempana!

      Itse koen ahdistavana isät jotka valmentavat vain omia poikiaan. Ja ristiriidat syntyvät juuri siksi kun vanhemmat eivät voi luottaa, että kaikkia kohdellaan tasa-arvoisesti. Kuten meillä - päävalmentajan pojan meriitti on jäähykuningas. Ja silti on ykkösketjussa ja kiikaritehoilla. Ei tarvitse olla idiootti jos ei ymmärrä, että poika pelaa siksi kun iskä valmentaa.

      • neoenenwl

        Eikös tässä viestiketjussa nimenomaan ihmetellä sitä miten kukaan kehtaa lähteä junnujoukkueelle ulkopuolisena valkkuna eikä isävalkkuna???


      • Jujutsut

        Ei sinne pääse kun isävalkut kansoittavat paikat. Järjestelmä huono. Systeemiin olisi hyvä saada muutos ja ammattivalmentajille palkkaa. Oma junnuseura maksaa 80 000 € / vuosi pääseuralle.


      • voi-helvetti

        Missä seurassa maksetaan noin älytönsumma pääseuralle ?? Jokeritko??


    • jokeeriit

      eikös ne siellä matinkylässä maksa kaikille koutseille ton. mulle ainaki

    • Untamoo

      Tässä syy valmentamaan tai joukkuejohtajsksi: Ahon isä joukkuejohtaja, Hintzin isä ainakin ollut ja Kapasesta ei tarvii edes laittaa mitään. Saa pojat enemmän ja parempia reenejä kun valitaan hyviin. Kun kukaan ei uskalla sanoa mitään. Ja oma Junnu voi joutua penkitetyäväksi myös. Eli tästä syystä pitää hakeutua sinne valkuiksi tai toimihenkilöiksi.

      • Puljukka

        Vaikka olisi ulkopuolinen valmentaja, kyllä vanhemmat osaavat puhua poikansa ykkösryhmään. Poika on hyvä, koska isä entinen pelaaja, isoveli pelaa ykkösryhmässä, joten totta kai myös pikkuveli on ykköspelaaja. Ei ulkopuolinen valmentaja takaa sitä, että on tasapuolinen kohtelu. Eikä kaikkien toimihenkilöiden lapset pelaa ykkösryhmässä, kokemusta on.


    • Ämmölööö

      so what? hyvinhän nuo lellipenskatkin näyttää pärjäävän, hopeaa 20- vuotisten kisoissa tänään

      • Leelliii

        Entäs jos oikeita talentteja alettais hyysätä noin? Monen mosen isäkin on organisaatiossa mukana. Jotkut lopettaa kun näitä hyysätään.


      • jeiekskskwl
        Leelliii kirjoitti:

        Entäs jos oikeita talentteja alettais hyysätä noin? Monen mosen isäkin on organisaatiossa mukana. Jotkut lopettaa kun näitä hyysätään.

        Vaan kun niitä "oikeita talentteja" ei nää kuin omat vanhemmat.


    • elimiten

      Aika mielen kiintoisia kommenteja tällä palstalla,nyt pakko itse heittää oma kommentti tähän mollattavaksi.Olen kahden pojan kanssa lätkä treeneissä kulkenut ja tukena ollut...ovat tosin eri ikäluokkaa..eivät pelanneet samassa joukkueessaa.Vanhin pelasi noin 5v..siis kiekkokoulusta saakka B junnuihin saakka samassa joukkueessa.Siellä oli alussa isiä valmentajana,itse en lukeutunut siihen porukkaan.Heillä oli itsellä lätkä taustaa takana...valmennus oli hyvää ja tasapuolista..korvauksista en tiedä mitä oli.Mutta kun kundit kasvoi ja jokainen kehittyi tavallaan,mutta annettiin vanhempina rauha heille,vanhempain iltoja järjestettiin joukkueen johdon pyynnöstä kun ja halusivat keskustella mahdollisista muutoksista.Joukkue sai kyllä ulkopuolisen valmentajan pari vuotta ennen kuin poika teki itse päätöksen lopettaa..sanoi että ei sellaista paloa enään mitä pitäisi olla.Päätös oli hänen ja se oli sillä selvä.Nuorempi poika aloitti saman ikäisenä kiekkokoulusta muutama vuosi jälkeen kuin veljensä.Kun joukkuetta alettiin kiekkokoulun jälkeen perustaan päätin itse jollain tavalla ottaa osaa joukkueesseen.Ja ryhdyin huoltajaksi varustepuolelle,hommasta sain vapauden kuukausimaksuista pojan kohdalta,se oli ok,valmentajat tuli myös isien puolelta,mutta käytettiin monia tekniikka harjoituksissa ulkopuolista ammattilaista....luistelu....maalivahti...ja muutenkin tekniikka harjoituksissa.Mutta joukkueeseen valitut valmentajat hoiti muun pienellä korvauksella ja ammattitaidolla.No poika lopetti D junnu kauden jälkeen..itse jatkoin kaksi kautta ilman mitään korvausta sen jälkeen.Mutta tällä kirjoituksella haluan tuohon valmentajan palkkaukseen ottaa kantaa,antakaa hyvät vanhemmat nuorten harrastaa ja niiden jotka sillä hetkellä siitä valmennuksesta ym vastuun kantaa,tekevät jokaisen seuran valitulla valmennuspäällikön alaisuudessa ja valvonnassa.Ei aina raha ratkaise,ja lopuksi vielä että vanhimman pojan kiekkokoulu ja joukkue kavereista pelaa nyt sm liigaa,ja nuorimmaisen yksi silloin nähtynä lahjakkuutena pelaaja kaveri pelaa tänään häkkipäässä venäjää vastaan MM kisoissa.Ja montako hyvää ja taito pelaajaa on nyt meillä mailmalla....ja ei niitä ole palkatun ammatti valmentajan ansiosta sinne päässyt...Vaan intohimo lajiin ja oma tahto.Joka vuosi suomesta nousee kuumia pelaajia mailmalle ja omaan liigaan.Nyt olen ylpeä isä ja katson sivusta kun tytöt pelaa ringetteä ja haluavat menestyä..ei ole kun yksi äiti valmentajana..kaksi muuta jotka johtaa valmennusta ja vastaavat ovat seuran ylemmistä joukkueesta,palkkaa en tiedä mutta asiallista ja tehokasta on..ja joukkueen tytöt kunnioittaa heitä.

      • Siisnain

        Niin, mutta kun 9-vuotiasta valkun poika valitaan parempiensa joukkoon. Saa parempaa valmennusta, ykkösketjupaikan, turnauspaikan ykkösketjussa. Kukaan ei uskalla tämän junnun yli kävellä isän tähden.

        Siellä pitää tavisjunnujen vanhempien pitää puolensa. Jos et pidä niin jalkoihin jäät.

        Siis näiden Valkkujenkin pitäisi tajuta, että muillakin pojilla voi olla unelmia eikä vain omalla junnulla.


      • elimiten
        Siisnain kirjoitti:

        Niin, mutta kun 9-vuotiasta valkun poika valitaan parempiensa joukkoon. Saa parempaa valmennusta, ykkösketjupaikan, turnauspaikan ykkösketjussa. Kukaan ei uskalla tämän junnun yli kävellä isän tähden.

        Siellä pitää tavisjunnujen vanhempien pitää puolensa. Jos et pidä niin jalkoihin jäät.

        Siis näiden Valkkujenkin pitäisi tajuta, että muillakin pojilla voi olla unelmia eikä vain omalla junnulla.

        Miten voi saada parempaa valmennusta??Jos näin niin väärä tie...tasojoukkueita kyllä tehdään,mutta ihan sen junnun takia joka sitä pelaa,saa tasoaan vastaavan joukkueen vstaan.Nyt olisi jos näin niin vanhempain ilta olisi paikallaan.


    • KyllästynytIhmetelijä

      Kyllä valitettavasti tänä päivänä treenataan yksipuolisesti VAIN jääkiekkoa jo 5-6-vuotiaasta lähtien ja näistähän ei tule monipuolisia tasapainoisa pelaajia. Tutkimukset kertoo, että huipulle päässeet ovat harjoiteleet lapsuusvaiheessa 4,3 lajia yhtä aikaa.
      Tänä päivänä lätkää tahkotaan jo kesällä vaikka olis paljon muita lajeja tarjolla. Jääkiekko on itse vienyt asiat tähän.

      • näinmeillä

        Tuo on osittain totta. Sen verran voin ainakin meidän alueella todeta että ollaan jo muutama vuosi tehty yhteistyötä muutaman muun seuran kanssa jotta pojat voi harrastaa eri lajeja. Ja ei jääkiekko todellakaan ole se pahin laji joka rajoittaa toisten
        lajien harrastamista.


      • partanenjärvi

        Lapsuusvaiheen aikana mahdotonta harrastaa kahta lajia useampaa täysipainoisesti.
        Lapsuusvaiheessa kokeillaan vähän aikaa 1-2 kk useampaa, mutta pääsääntöisesti se painottuu akselille jalis, jääkiekko ja toisinpäin.


      • juupajuujuu

        Ja koska mahtaa se 5-6 vuotias lapsi levätä,tai mahdollisesti tavata kavereita pelata ja leikkiä. Ei jumal.. en ymmärrä näitä useisiin lajeihin pakottavia vanhempia. Pahin minkä olen nähnyt on että lapsi 13v on lopettanut urheilun uupumuksen takia


    • Kultapoju

      Niin se vaan isin pikku kultapoju ratkaisi pelin ! :) hahaa . Jotkut mielensä pahoittajat kirjoittelee kun ei omat pojat osaa pelata ja pääse pelaamaan..

    • alpha535

      Jääkiekko on idioottien hommaa, enkä ymmärrä miten jotkut jaksavat katsoa sellaista turhaa roskaa! Minulle on ainakin ihan sama vaikka suomi häviäisi kaikki pelit, ei mitkään turhat leijonat kiinnosta

      • kiekkoparastaviihdettä

        Miten eksyit tänne kiekkokeskusteluun? Joku tässä mättää.


    • karjalallalyöty

      Nii, mixei? Yksi sponsori puuttuu pikkuleijonien paidoista. Isit(intrumjustitia)näkyy useemmin, ku laki sallii..

    • veewa

      Suomi junnut nappas voiton. Upeeta!. Kaikkien junnujen isät olleet valmentajia, hyvin ovat valmentaneet. Parempi vaan tulee joukosta esiin. Se nähdään jo hyvin pienenä.

    • ugholenpuhunut

      Jääkiekko on kallis laji harrastaa, useimmiten. Kun maksut kohoavat ja kipuraja tulee vastaan, niin säästökohteiden etsinnässä valmentajan korvaus on yleensä ykkönen. Parhaissa seuroissa, enkä puhu nyt vain suur-seuroista, on tajuttu että valmennus on viimeinen asia, josta pitää tinkiä. Hyvä valmennus takaa laadukkaan toiminnan ja jos kaveri on hyvä ihmisjohtaja jää vanhempien purkaukset ja omien poikien etujen ajaminen pois.
      On hyviä ja huonoja isä-valmentajia. Oli isä tai ei, täytyisi seuroissa olla (avoin)linjaus valmentajien korvauksista. Korvauksissa tulisi johdonmukaisesti pitää huoli siitä, että valmentaja myös kouluttaa itseään. Vain näin voidaan taata eteenpäin vievä pelaajapolku.

    • Hatanpää

      Mestaruuden Ratkaisi ,,Kapanen....Niiin ovat tehneet Koivut ym...."Vaklkkuisiä " vastuva ei ymmärrä ,että hänen lihavanja laiskan pojan paikka ei vain ole ykkös tai kakkosvitjassa,,,Vaan Siwalla,kassaneitinä...

      • Asiill

        Meidän pojat on pitkiä ja laihoja.


    • kaukalolta

      Tutulta kuulostaa, meillä f1 junnuille on 5 valkkuisää. Kovasti kaivattaisiin jäälle
      ulkopuolista valmentajaa, jakamaan tasapuolisuutta pojille. Rivijunnuja ei kehuta ja kannusteta samallalailla.Toimihenkilöiden pojat saavat töni ja taklata, ei uskalleta puuttua. Jaot treeneissä ja peleissä ovat omaa poikaa tukien tehty yms. Isot seurat ja niiden johto voisitte jotenkin järjestää ja tai ainakin kehittää asiaa.
      Olisi joskus edes mukava vanhempana kuulla, missä oma lapsi on kehittynyt ja mitä
      kannattaa erityisesti petrata lisää. Puhumattakaan, että neuvottaisiin varusteista.
      Meidän joukkueessa jopa ollaan valmennus/joukkueenjohtaja puolella töykeitä, jos
      jotain joukkueen asiaa tiedustellaan. Tyyliin olkaa te rivivanhemmat hiljaa, pysykää pukukopissa käytävältä poissa ja maksakaa!
      Se on totta, että Suomesta nousisi lisää monia hyviä lätkänpelaajia, kun siihen vain
      annettaisiin kaikille sama mahdollisuus.
      Katsotaan miten pitkälle tämän joukkueen poikien motivaatio kantaa.
      Tsemppiä rivipoikien junnuille....

    • isä65

      Seurojen valmennuspäälliköt,ottakaa kantaa junnukiekon valmennukseen.
      Miten näette asian, miten ne on eri seuroissa järjestetty?

      • Kalajoenhiekat

        Tää on joko loistava trollaus tai sitten tämän kirjoittaja on Suomen tyhmin ojankaivaja, jonka poika pelaa Vetelin Löysien A:ssa isävalkkumafian ja ammattitaidottoman valmennuspäällikön salaliiton vuoksi, koska kukaan täysijärkinen tuskin luulee, että seurojen valmennuspäälliköt lukevat suoli24:n keskustelua nuorten jääkiekosta...


      • näinmeillä

        Omasta seurastani voin sanoa että meillä asiat on hyvin ja kaikki saa ihan samanlaista valmennusta. Jokaiselle seuran valmentajalle tarjoamme koulutuksen.
        Emme ole huomanneet mitään eroa palautteen määrässä valmentaako jotain joukkuetta ulkopuolinen valmentaja tai jonkun pojan isä.


    • rahaxxx

      Oikeat valmentajat haluavat, oikeasti hyvää palkkaa jota junnukiekkoilu ei tarjoa.

    • Jake_50

      Minun mielestä nappulat pitäs viimeistään esikoulu vaiheessa laittaa sisäoppilaitokseen ja palkata joku vanha neukku valmentaja niitä valmentamaan. Siellä ne olis sitten armeija ikään saakka kuin herran kukkaros, poissa ulkopuolisista houkutuksista ja katsojat sais tulevaisuudes nautti "sinikone" joukkueesta. Oikeesti olen huomannu, että vanhemmat omien lasten kautta siirtää kaikki omat epäonnistumiset lasten menestymisen paineeksi ja lasten urheilu tuo kaikkeista suurimman kusipäisyyden vanhemmissa esiin.

    • Itse olin ulkopuolisena kaverina valmentamassa 15-vuotiaita kaiffareita, mutta mut ajettiin pihalle, kun toin uusia näkemyksiä ja toimintatapoja oman peliurani taustoilta. Eiköhän syy ole siinä. Kyllähän pätevät koutsit pysyy, kunhan heille ei kettuilla. Lähinnä niitä "Olen isä ja valmennan poikani joukkuetta" isiä harmittaa se, kun heidän ymmärryksensä ei riitäkään ja sit ruvetaan kateelliseks jne.

      • Sasaaa

        Just näin se menee.


    • VOISAATANASENTÄÄN

      Varmasti vaikuttaa ja vielä enemmän vaikuttaa se, että "meidän Matti ei pääse pelaamaan", kun vanhemmat kuvittelevat että juuri se oma poika on valmis NHL:ään vaikkei olisi minkäänlaisia lahjoja ja sitten vanhemmat huutavat, raivoavat ja käyvät jopa käsiksi niihin valmentajiin. Usko pois, olen ihan omin silmin nähnyt näitä ihan liikaakin. Ei kukaan normaali ihminen kestä niitä vanhempia.

      • Valkkujenpoikiengretskyt

        Onks tämä taas valkkuisän puolustus sille, että oma poika pelaa aina. Meidän joukkueessa on lahjakas poika, mutta eipäs vain kelpaa valkulle. Laskin just, että kaikkien valkkujen, huoltajien yms pojat pääsevät aina pelaamaan yms.

        Ymmärrän toki, että tämä on tavallaan "palkka" valkuille, että "hyvää hyvyyttään isät valmentavat"...

        Ihan yhtä taviksia ootte kuin myyjän - luulette vain, että pojillanne on superlahjoja...harva NHL pelaaja valmentaa omaa junnua. Mutta kait noi valkkuisät pitävät geenejään NHL isien tasolla...


      • Valmennuspäällikkökö

        Tää on siinä mielessä hauska keskustelu, että valmennuksen avulla kukaan ei pääse änäriin tai edes liigaan. Kaikki pojat, jotka ammattikiekkoilijiksi päätyvät ovat erityisen lahjakkaita ja (huom!) rakastavat lajia ja harjoittelua niin paljon että koko ajan tekevät joukkueen harjoittelun lisäksi omatoimista ja ovat ulkojäillä mahdollisuuksien mukaan.

        Äkkiseltään kun asiaa miettii niin ei tule mieleen ketään suomalaista, joka olisi sanonut että mähän olin aika lahjaton, mutta valmentaja teki musta ammattilaisen... Sen sijaan tulee mieleen vaikka Jarkko Ruutu, joka oli junnusarjoissa pistelinko ja ite ammattilaisuraansa luodessaan huomasi, että junnusarjojen esityksillä ei ole kauheasti tekemistä ammattilaissarjoissa.


      • ettäsilleen
        Valkkujenpoikiengretskyt kirjoitti:

        Onks tämä taas valkkuisän puolustus sille, että oma poika pelaa aina. Meidän joukkueessa on lahjakas poika, mutta eipäs vain kelpaa valkulle. Laskin just, että kaikkien valkkujen, huoltajien yms pojat pääsevät aina pelaamaan yms.

        Ymmärrän toki, että tämä on tavallaan "palkka" valkuille, että "hyvää hyvyyttään isät valmentavat"...

        Ihan yhtä taviksia ootte kuin myyjän - luulette vain, että pojillanne on superlahjoja...harva NHL pelaaja valmentaa omaa junnua. Mutta kait noi valkkuisät pitävät geenejään NHL isien tasolla...

        Ei ole valkkuisän puolustus mihinkään, vaan noin se valitettavasti monessa joukkueessa menee. Ei tietenkään kaikissa joukkuossa ole ongelmia, mutta itse olen toiminut ulkopuolisena valmentajana joukkueessa jossa oli vanhempien mukaan ainakin 25 gretskyä. Voin sanoa että oli hirveää kuunnella sitä kuinka vanhemmat soittelivat ja haukkuivat toisia pelaajia ja myös vanhempia. Oma poika oli jokaisen soittajan mielestä kehittynyt hyvin......


      • Valkunpojatkomuka
        Valmennuspäällikkökö kirjoitti:

        Tää on siinä mielessä hauska keskustelu, että valmennuksen avulla kukaan ei pääse änäriin tai edes liigaan. Kaikki pojat, jotka ammattikiekkoilijiksi päätyvät ovat erityisen lahjakkaita ja (huom!) rakastavat lajia ja harjoittelua niin paljon että koko ajan tekevät joukkueen harjoittelun lisäksi omatoimista ja ovat ulkojäillä mahdollisuuksien mukaan.

        Äkkiseltään kun asiaa miettii niin ei tule mieleen ketään suomalaista, joka olisi sanonut että mähän olin aika lahjaton, mutta valmentaja teki musta ammattilaisen... Sen sijaan tulee mieleen vaikka Jarkko Ruutu, joka oli junnusarjoissa pistelinko ja ite ammattilaisuraansa luodessaan huomasi, että junnusarjojen esityksillä ei ole kauheasti tekemistä ammattilaissarjoissa.

        Eli sun mielestä on siis oikein, että osaa porukasta lellitään muiden kustannuksella kun junnun isä valkku? Mitenköhän se vaikuttaa motivaatioon ja joukkuehenkeen?!

        Tällä joku junnuvalkku sanonut jopa että "Siwan kassan ylilihava poika luulee olevansa jotain". Tällä asenteella kiekossa valmennetaan ja tuo asenne tarttuu. Miksi Siwan kassan pojalla saa olla unelmia...ihan kuin valkun pojillakin...


      • Eijojo

        Eli susta on reilua että 12 toimihenkilön poikaa pelaa enemmän kuin 12 tavallisen kansalaisen poikaa...näin se vaan menee.


        Ja oottekste ihan tyhmiä te isävalkut kun kaikki junnukiekossa tietävät, että valkkujen pojat pelaa aina.

        Onks tää vielä epäselvää jollekin!?!?


      • sellaistase
        Eijojo kirjoitti:

        Eli susta on reilua että 12 toimihenkilön poikaa pelaa enemmän kuin 12 tavallisen kansalaisen poikaa...näin se vaan menee.


        Ja oottekste ihan tyhmiä te isävalkut kun kaikki junnukiekossa tietävät, että valkkujen pojat pelaa aina.

        Onks tää vielä epäselvää jollekin!?!?

        No ei ole oikein että toiset pelaa enemmän jos isä on toimihenkilö, mutta tässä viestiketjussa taisi olla tarkoitus keskustella siitä miksi lähteä ulkopuoliseksi valmentajaksi junnuille. Siis ei isävalkuista! Moni ei lähde sen takia että vanhemmat syyttävät heti suosimisesta jos oma poika ei ole ykköskentässä ja valmentajan mustamaalaminen alkaa heti. En keksi mitään syytä miksi minä ulkopuolisena suosisin ketään?


    • Sentteriii

      Ei se mitään rakettitiedettä ole se valmentaminen. Ja miten voisi olla kun muutaman tunnin kurssin käynyt voi sitä tehdä?! Voi vaikka excel- taulukolla tehdä pelisuunnitelmat ja peluuttaa kaikkia poikia saman verran.

      Voittaminen ei alle 10-vuotiaissa ole se tärkein vaan se, että opitaan pelaamaan yhdessä ja että, junnuilla olis kivaa pelata lätkää.

      Ei sillä vähättelemällä asenteella, että "se kaupan kassan ylilihava poika" jätetään ulkopuolelle..,yhtä hyvin voisi jättää sen työttömän valkun pojan ulkopuolelle.

      • tämätässä45

        Hyvä, tässä on juuri se itseäni häritsevä asia juniorilätkässä. Peli halutaan voittaa tänään, eikä tähdätä siihen että pelit voitettaisiin huomenna ja ylihuomenna jne. Ei ole koviin montaa valmentajaa sadasta, jotka haluaisivat kehittää joukkuetta. Pikakikkoja voittoihin on mm. pelaajien lainaaminen (nämä liiton seurojen välinen liikenne pitäisi kieltää) yhteistyöseuroista. Taisi mennä asian vierestä, mutta menkööt.


      • malttionvalttia
        tämätässä45 kirjoitti:

        Hyvä, tässä on juuri se itseäni häritsevä asia juniorilätkässä. Peli halutaan voittaa tänään, eikä tähdätä siihen että pelit voitettaisiin huomenna ja ylihuomenna jne. Ei ole koviin montaa valmentajaa sadasta, jotka haluaisivat kehittää joukkuetta. Pikakikkoja voittoihin on mm. pelaajien lainaaminen (nämä liiton seurojen välinen liikenne pitäisi kieltää) yhteistyöseuroista. Taisi mennä asian vierestä, mutta menkööt.

        Tässä asiassa varmasti on myös poikkeuksia jotka näkevät tämän päivän peliä pitemmälle, mutta olen huomannut jos on nuori ulkopuolinen valmentaja niin hän haluaa monesti voittaa aina vaikka sitten lainapelaajilla. Tämä johtuu siitä että nämä nuoret valmentajat haluavat urallaan eteenpäin ihan samalla tavalla kuin ne pienet juniorit. Sitten kun tulee eteen se tilanne jossa mietitään kuka valmentaa seuraavalla kaudella missäkin joukkueessa niin onhan se jonkinlainen "myyntivaltti" nuorelle valmentajalle jos hänen joukkueensa on pärjännyt. Näin nuori valmentaja voi saada taas vähän vanhemman ikäluokan valmennettavaksi.


      • 3vilmanjoukkuetta

        Sen olen huomannut, että se voittaminen on tärkeintä, eikä kaltaisilleni vanhoille jäärille, jotka keskittyvät hetitässäjanyt voittamisen sijaan pelaajan ja joukkueen kehittämiseen pitemmällä aikajänteellä, ole kysyntää. Kokemusta olisi mullakin melkein 20 kautta...


      • Aaaaa1

        Sääliksi käy yhtä lupaavaa junnua. Pelaa muita enemmän - alivoimaa ja ylivoimaa juuri voiton takia. Muut junnut istuvat penkillä. On joka kokoonpanossa ja pelas AA pelejä. Sinne merkattu aina nelosketjuun. AAA ssa pelaa ykkösketjussa. Voitto siis tärkein eikä joukkueen kehittyminen.


    • kivaaonvalmentaa

      Junnujen valmentaminen on kivaa! Olen toiminut vapaaehtoisena valmentajana kymmenille eri joukkueille eikä isompia ongelmia ole ollut koskaan. Omat lapseni ei koskaan ole kiekkoa pelanneet joten ei ole myöskään kukaan tarvinnut miettiä sitä suosinko omia poikia. Minulle kaikista paras palkinto työstä on se kun näkee poikien kehittyvän ja oppivan toimimaan ryhmässä. Siitä on varmasti apua elämässä onpa se tuleva ammatti sitten jääkiekko tai mikä tahansa.

    • gojunnujavalmentamaan

      Siksi että tulee uusia Laineita, Ahoja ja Puljujärviä!

    • Anonyymi

      hyvin sanottu,vanhemmat yrittää vaikuttaa kuka pelaa,valmentasivat itse! Itse valmensin,vanhemmilla ei asiaa tulla treeneihin viisastelemaan!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      191
      1905
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      62
      1320
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      58
      1073
    4. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      150
      970
    5. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      52
      958
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      81
      934
    7. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      54
      808
    8. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      82
      790
    9. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      739
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      320
      698
    Aihe