SUOMESSA YLISUURET MAATALOUSTUET

OECD_RAPORTTI

Nyt kun tietoa on saatavissa, paljastuu mielenkiintoisia asioita Suomen maataloustuesta. Suomen maataloustuet nimittäin ovat viisinkertaiset esim. Saksaan ja Ranskaan verrattuna. Suomen maataloudessa tuottavuus on todella matalalla tasolla ja se käy veronmaksajille kalliiksi.

Saksa € 5,0 miljardia = asukasluku 80 milj

Ranska € 2,7 miljardia = asukasluku 50 milj

Suomi € 2,0 miljardia = asukasluku 5 milj

Eli rasite todellisille veronmaksajille on aika helppo nähdä;-)) Me olemme reippaassa johdossa ja parasta on se, että nykyisin suhde on meille vieläkin huonompi.

Suoraan asukasluvun mukaan maksut meni seuraavasti:

Saksa € 62,00 per asukas

Ranska € 54,00 per asukas

Suomi € 400,00 per asukas

37

89

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osmium76

      Ja kun näihin lukuihin lisäämme maatalouden eläkkeet, sellaiset jotka veronmaksajat naksavat yli 700 000 000 euroa vuosi ja lomat ja luopumiskustannukset ja kaiken huippuna vielä muut eläkevakuutusyhtiöt maksoivat 2014 110 000 000 euroa näille todellisille syöttiläille ja vapamatkustajille, pääsemme alkuun tarkasteluissa todellisia maaataloustukia Suomessa 2015.
      Mahtaako tämä Toteemitollisko tietää mitään näistä "virallisen tuen" ulkopuolisista rahan Kankkulankaivoista? Ei se mitään, ei Esko Alo0kkKAN OLLUT MITÄÄN TIETOA KUNTIEN VALTIONAVUISTA.

    • Kyllä.muistetaan

      Seuraavassa hallituksessa alkaa luuta lakaisemaan näitä ylisuuria maataloustukiaisia. Ei voi olla niin että jos kaikilta muilta leikataan niin maanviljelijät eivät säästötalkoisiin osallistu. Edestänne tukijussit tämän vielä löydätte. Kosto on oleva suloinen ja armoton.

    • Siinä sivussa tuotetaan elintarviketeollisuudelle halpaa ja hyvää raaka-ainetta. Maanviljelijät maksavat eläkemaksuja aivan kuin muutkin yrittäjät, ikärakenne vaan sattuu olemaan sellainen että se ei riitä. Minullakin MYEL-eläkemaksu on 16% työtulosta. Siinä on valtion tuki huomioitu. Jos tukea ei olisi, tuskin 32 % riittäisi.
      Lomiakin pidän, veronmaksajat kustantavat yhden lomittajan, mutta samalla palkkaan pari muuta tekijää. Lomittaja tekee vain välttämättömimmät rutiinityöt.
      Eihän tässä voi muuta kuin esittää nöyrimmät kiitokset veronmaksajille, teette paljon hyvää. Ai niin maksan itsekin tuloveroja noin 12000 euroa vuodessa, sitten kiinteistöverot päälle, huom. kiinteistövero maatalousrakennuksista on yli kaksinkertainen asuinrakennukseen verrattuna.
      Tässä faktaa yhdeltä tilalta.

      • Tutkittua_tietoa

        ”Suomalaisten viljelijöiden tukiriippuvuus EU:n suurin”

        Maatalouteen erikoistuneen hollantilaisen Wageningenin yliopiston tutkimus paljastaa, että Suomessa viljelijät ovat riippuvaisempia maataloustuista kuin missään muussa EU-maassa, kertoo Lapin Kansa.

        Selvityksen mukaan Suomessa tukien osuus maatalouden kokonaistuotosta on peräti 66 prosenttia, kun Ruotsissa vastaava osuus on 25 prosenttia. Esimerkiksi Hollannissa tukien osuus on vain viisi prosenttia.


      • On liian iso riski itsenäiselle valtiolle lopettaa maanviljely. Seurannaisvaikutukset ovat arvaamattomat. 20 vuotta sitten otettiin löysät pois maataloudesta, näkeehän sen viljelijöiden määrästäkin.


      • Osmium76

        On aivan liian suuri riski panna joka ikinen vuosi yli 5 tuhatta miljoonaa näiden vapaamatkustajien elättämiseen. Mikasi nämä syöttiläät eivät edes yritä itseään perhtään ja/ tai läheisiään


      • Mehän elätetään teidät kaikki muutkin. Arvaa mille tämä homma näyttäisi jos tänne vielä pitäisi ruokakin tuoda.


      • Muutko_tyhmiä
        caseman kirjoitti:

        Mehän elätetään teidät kaikki muutkin. Arvaa mille tämä homma näyttäisi jos tänne vielä pitäisi ruokakin tuoda.

        "Maatalouden osuus Suomen bruttokansantuotteesta on enää prosentin luokkaa. Maataloutta siis tuetaan suuremmalla summalla kuin on maatalouden oma bkt. Tuosta tukipotista selvästi alle puolet tulee EU:n kautta ja loput saa Suomen valtio maksaa EU:n luvalla. Käytännössä kaikki tämä raha on kuitenkin suomalaisten omia rahoja, koska Suomi on EU:ssa nettomaksaja. Missään muualla ei maataloustukiin käytetä suhteellisesti laskien näin paljon rahaa.

        Kaikesta Brysselin kautta Suomeen kierrätettävistä rahoista 70 prosenttia menee maatalouden tukemiseen."

        Siis jos ikäänkuin uskot, että maatalous elättää kaikki...taisi jäädä Hanken tai Kauppakorkea käymättä kun ajatukins kuulostaa, että vain itse uskot kanssaveljiesi ja-sisariesi kanssa tuon soopan.


      • Osmium76

        Sillä rahalla, yli viidellä tuhannella miljoonalla mikä menee nyt täysin hukkaan syöttiläiden elättämiseen, saisimme todella hyvää ja terveellistä tuontiruokaa.
        Eikö teille syöttiläseläteille kepupamput ja -pampiuttaret kerro mitään oikeaa totuutta.?


      • Väärät perusteet. Pitää huomioida lopputuotteen hinta kaupan hyllyllä. Siitä se pitää oikeasti laskea. Sitäpaitsi itänaapurissa on meille rajattomat vientimahdollisuudet. Ilmastonmuutos aiheuttaa maataloustuotteiden hintoihin moninkertaiset korotukset. On se ihan oikeasti viisasta tuottaa kaikin mahdollisin keinoin ruokaa. Kyllä siitä hyötyy kaikki. Väärien perusteiden kanssa ei kannata kikkailla, vaan keskitytään työn tekemiseen.
        Muistetaampa että emme ole edes energiaomavaraisia. Maataloudesta saadaa ruoan lisäksi mojovat määrät energiaa liikenteeseen ja sähköverkkoon. Pannaan vaan toimeksi ja käytetään etevyytemme myös tässä asiassa.
        Tulkaa nyt ihmeessä sieltä vuosikymmenten takaa nykyaikaan!
        Herätys, me olemme EU:n jäseniä ja eurossa. Ei tätä maata vippaskonsteilla nosteta!


      • Brutto_kansantuote
        caseman kirjoitti:

        Väärät perusteet. Pitää huomioida lopputuotteen hinta kaupan hyllyllä. Siitä se pitää oikeasti laskea. Sitäpaitsi itänaapurissa on meille rajattomat vientimahdollisuudet. Ilmastonmuutos aiheuttaa maataloustuotteiden hintoihin moninkertaiset korotukset. On se ihan oikeasti viisasta tuottaa kaikin mahdollisin keinoin ruokaa. Kyllä siitä hyötyy kaikki. Väärien perusteiden kanssa ei kannata kikkailla, vaan keskitytään työn tekemiseen.
        Muistetaampa että emme ole edes energiaomavaraisia. Maataloudesta saadaa ruoan lisäksi mojovat määrät energiaa liikenteeseen ja sähköverkkoon. Pannaan vaan toimeksi ja käytetään etevyytemme myös tässä asiassa.
        Tulkaa nyt ihmeessä sieltä vuosikymmenten takaa nykyaikaan!
        Herätys, me olemme EU:n jäseniä ja eurossa. Ei tätä maata vippaskonsteilla nosteta!

        Mikä onkaan väärä peruste ja pitääkin laskea lopputuotteen hinnasta kaupan hyllyllä?
        Ruoan tuottaminen ei nosta bkt:ta vaan vientiä pitäisi lisätä. Jos viedään ruokaa, pitää huomioida sen tuottamiseen tuleva tuki. Muu teollisuus ei saa tukia kuten elintarvikkeiden tuottaminen ja tuotanto.


      • Kyllä se ruoan tuottaminen parantaa kansantaloutta, koska se vähentää tuontia.


      • Utut22
        caseman kirjoitti:

        Kyllä se ruoan tuottaminen parantaa kansantaloutta, koska se vähentää tuontia.

        Ruoan saisi ulkomailta huomattavasti halvemmalla. Yhteiskunta tukee kannattamatonta kotimaista maataloutta jäjettömin tukisummin.Eli jos puhtaasti kansantaloutta ajatellaan niin omasta maataloudesta tulisi luopua.


      • Varmaan sitten asiaa voi tuollatavalla pyöritellä, kun meillä on täystyöllisyys ja tarvitaan vielä 300 000 uutta työntekijää.


      • Eivät maatalousSYÖTTILÄÄT maksa omista eläkkeistään kuin noin 20% ja "eläkkeen kaltaiset etuudet" siis 52/56 saavat, maksaa 100% veronmaksajat. Metsän omistajia veronmaksajat tukevat 200 eri tuen voimin. Miksi?
        Suomalainen ruoka ei ole kuin korkeintaan välttävää tai heikkoa. Suomalainen leipävilja on oikea vitsi. Elohopeapitoisuudet ovat olleet ja ovat varmasti vieläkin järkyttävän korkeita. Kepusyöttiläät eri ministeriöissä ovat pystyneet viime vuosina estämään näiden tulosten esittämisen. Niin, kun se totuuden etsintä ei ole milloinkaan ollut kepulaisten vahva alue! Ankara ryssänkiima, maaliman johtavan Rauhanvaltion, Neuvostoliiton sokea ihannointi sen sijaan on!


      • osmium1 kirjoitti:

        Eivät maatalousSYÖTTILÄÄT maksa omista eläkkeistään kuin noin 20% ja "eläkkeen kaltaiset etuudet" siis 52/56 saavat, maksaa 100% veronmaksajat. Metsän omistajia veronmaksajat tukevat 200 eri tuen voimin. Miksi?
        Suomalainen ruoka ei ole kuin korkeintaan välttävää tai heikkoa. Suomalainen leipävilja on oikea vitsi. Elohopeapitoisuudet ovat olleet ja ovat varmasti vieläkin järkyttävän korkeita. Kepusyöttiläät eri ministeriöissä ovat pystyneet viime vuosina estämään näiden tulosten esittämisen. Niin, kun se totuuden etsintä ei ole milloinkaan ollut kepulaisten vahva alue! Ankara ryssänkiima, maaliman johtavan Rauhanvaltion, Neuvostoliiton sokea ihannointi sen sijaan on!

        Kyllä me maksetaan omat eläkkeet. Mulla MYEL-työtulosta maksuprosentti 18%. Ei siinä ole paljoa veronmaksajien rahaa. Maanviljelijän keskimääräinen eläke on alle 1000 euroa. MYEL-eläkkeensaajia on paljon enemmän kuin maksajia, siitä se valtion osuus johtuu.

        Metsätalouttu tuetaan siksi että varmistetaan teollisuuden puunsaanti kaikkina aikoina. Meillähän metsät sisältävät enemmän puuta kuin koskaan. Metsäteollisuuus on meidän talouden tukijalka, onneksi siihen nyt investoidaan.


    • Aamullatallintaa

      Tähän keslusteluun minulla on pari omakohtaista kommenttia. Vaimoni setä, viljan viljelijä, pähkäili talvella, kun muut ihmiset olivat töissä, että en taida nyt lähteä merelle pilkille, kun on pakkasta ja tuntuu vähän tuulevan. Eräs haastateltava maatalousasiantuntija varmaan erehdyksessä lipsautti radiohaastattelussa, ettei maanviljelijä koskaan saa sanoa olevansa tyytyväinen. EU:ko siis maksaa nämä panssarivaunua suuremmat nelivetotraktorit, joita lähes jokaisen maatilan pihassa seisoo? Usein useampiakin moisia. Jos tulojen pienuus vaivaa, eikö riitäisi vähempikin?

      • 11123

        Samaa olen ihmetellyt minäkin.


    • SAKnKanta

      "Jos tulojen pienuus vaivaa, eikö riitäisi vähempikin?" Ajatus kuten Marko Piiraiselta matalapalkka-alojen naisille.

      • Jyväjemmari.jurrissa

        Nyt ei oikein höpötyksesi avaudu. Joko olet kovankin kumaran perjantaipullosta nykäissyt?


    • Stoppi_hulluudelle

      Ilmankos taloutemme sitten on kuralla ja jäljet ne johtavat sylttytehtaalle. Maajussit kuppaa tätä menoa kansakunnan kirstun tyhjäksi.

      • PALKATALAS

        PALKANNUSSIJAT TEKEVÄT TAI PIKEMMINKIN LAISKOTTELEVAT TYÖPAIKOILLAAN
        JOS 3 MILJOONAA TEKEE PÄIVÄSSÄ LUME TUNNIN NIIN SE ON SILLOIN 3 MILJOONAA TUNTIA ELI 1764 HENKILÖTYÖ VUOTTA HUKKAAN HEITETTYÄ AIKAA
        KEHOITAN TYÖNANTAJIA PAISKAAN PORUKAT PIHALLE
        JA MAMUJA TILALLE 1764 X 200 =VUODESSA 352 941 HENKILÖTYÖVUOTTA


      • Exom
        PALKATALAS kirjoitti:

        PALKANNUSSIJAT TEKEVÄT TAI PIKEMMINKIN LAISKOTTELEVAT TYÖPAIKOILLAAN
        JOS 3 MILJOONAA TEKEE PÄIVÄSSÄ LUME TUNNIN NIIN SE ON SILLOIN 3 MILJOONAA TUNTIA ELI 1764 HENKILÖTYÖ VUOTTA HUKKAAN HEITETTYÄ AIKAA
        KEHOITAN TYÖNANTAJIA PAISKAAN PORUKAT PIHALLE
        JA MAMUJA TILALLE 1764 X 200 =VUODESSA 352 941 HENKILÖTYÖVUOTTA

        Onko se Sipilä ite kun kirjottelee. Jutut kuin hänen suustaan.


    • rkp

      lumetunti työpäivässä on 1/8. lumevuodenaika 1/4.

    • ylisuuret.tuet

      Voisi toimiakin, että maataloustukia vähennettäisiin, jos se tapahtuisi koko eu:n alueella ja tuottajahinnat nousisi oikeammalle tasolle.
      Jos lopetetaan maatalous täällä, on turha luulla että elintarviketeollisuus säilyy kun
      halpaa ruokaa saadaan ulkomailta. Ei se ole kauan halpaa ehkä joitakin dumppauseriä lukuunottamatta; älyäähän jokainen maa rahastaa , jos siihen annetaan kaikki mahdollisuudet.

      Naapureina on maajusseja eikä näytä olevan mitään rahan lapioimista sekään homma.
      Mm. kiinteistöverot ja ympäristölupien hinnat on korkeita. Työvälineet kuten traktorit pitää olla isoja, koska pienemmillä ei ehdi peltotöitä tekemään.

      Palkkakustannukset on ylisuuria. V:n 2008 lamasta lähtien palkat nousseet 9 % vaikka laskusuhdanne ollut koko ajan.

      Ensimmäinen säästökohde pitäisi olla kokonaan verottamattomat pääosin ay-taustaiset vuokrafirmojen ylisuuret voitot. Alkupääoma kerätty verottomana
      ja sitten vielä huippuvuokrilla kierrätetään asumistuet verottomina taseisiin.

      • Tosi_on

        Maatalousmenojen osuus EU:n budjetista on selvästi pienentynyt: enimmillään se oli 1970-luvulla 70 %, kun se nykyisin on noin 38 %. Tämä heijastaa sitä, että EU:n muut vastuut ovat laajentuneet, ja osoittaa, että uudistuksilla on saatu aikaan kustannussäästöjä.

        Esimerkkinä voidaan todeta, että maatalouden määrärahat eivät ole kasvaneet, vaikka EU:hun on vuonna 2004 ja sen jälkeen liittynyt 13 uutta valtiota.

        "Selvityksen mukaan Suomessa tukien osuus maatalouden kokonaistuotosta on peräti 66 prosenttia, kun Ruotsissa vastaava osuus on 25 prosenttia. Esimerkiksi Hollannissa tukien osuus on vain 5 prosenttia."

        Suomen tulee päästä edes keskimääräiselle EU:n tasolle tukien jakamisessa. Halutaanko täällä edes yrittää viljellä ilman tukia yhtään mitään? Tuet laiskistuttaa ja resurssit keskittyvät vain niihin, mistä tukea jaetaan. Jos sama tilanne olisi teollisessa tuotannossa, kaikki tukien varassa, tämä maa olisi "kaatunut" jo ajat sitten.

        Maataloustuotannon on panostettava kilpailukykyyn eli tehtävä oma kilpailuloikkansa ja kehityttävä. Helpon rahan saaminen tappaa tosi yrittämisen
        jatäysin kannattamatontahanja kehityskelvotona tuotantoa ei tarvitse edes tukea.


    • Ex_keskustalainen

      Maataloustuet ovat valtion budjetin se luokka, josta on kaikkein yksinkertaisinta leikata ja rajusti. Maajussit ovat yhteiskunnan syöpä. Vain radikaalileikkaus auttaa.

    • Yäk_hyi_prööt

      Törkeän suuret tukiaiset maajusseilla.

    • Tukiaisjenkka

      Sipilän hallitus on vain nostamassa maataloustukitasoa. Sen vuoksi valtio joutuu ottamaan lisää velkaa.

    • SuomlaineNN

      Keneltä Antti Rinne varastaa seuraavaksi?

    • hyvä.OECD

      OECD näpäytti tässä männä viikolla Suomea ylisuurista maataloustuista.

    • Kun_Väykky

      vie Suomen ulos eurosta, nostetaan kansalliset tuet Norjan tasolle. Punarupujen parku vaan kiihtyy....

    • vitunaikainenpunikki

      Veikö rinne pottosen kiljupänikän kun emännän vierestä lähti.

    • JanisPetkos

      Kyllä meitä kusetetaan mutta kosto on oleva hirmuinen seuraavassa hallituksessa.

    • KissaPöydälle

      Maataloustuotteiden on poistettava.

    • olli.oppipoika

      Maatalous imee Suomen veronmaksajat kuiviin. Maataloustuet ovat Suomessa hirvittävän suuret.

    • JuhaSipponen

      Maataloustuet on poistettava.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      322
      3373
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      209
      2779
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      143
      2495
    4. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2015
    5. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      17
      2009
    6. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1672
    7. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      10
      1606
    8. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      20
      1556
    9. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      122
      1276
    10. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      246
      1221
    Aihe