Itä-helsinkiläisen (vuokra)talon pesula-ongelmat

Kulttuurillinenko_asia

Talopesulan käyttäjien ongelmat ovat varmaan yleisempiä kuin mitä koskaan tulee julkisuuteen, IS:n linkin jutussa yksi esimerkki?

Mitä kokemuksia olette kohdannut aso-asuintalojen pesuloiden tiloissa tms.?
Itse tiedän mm. asukkaiden käyttöön tarkoitetussa pesutilassa pestään / pesetetään myös sukulaisten ja mahd. tuttavine yms. pyykkiä ihan vaan pelkästä "auttamisen halusta" tai uusavuttomuudestakin jos asukkaan aikuiset lapset tai muut eivät osaa, voi tai ei ole mahdollisuutta pestä omaa pyykkiään asuin taloissaan!?
Itse olen kokenut myös näitä artikkelissa esiin tulleita "aikataulu-ongelmia" ja niistä johtuvia väärinkäsityksiä ja väärin muistamisiakin... ja kokemusta on sekä vuokra- että aso-asuintaloista!
-???-

http://www.iltasanomat.fi/asuminen/art-1450417732408.html?utm_campaign=tf-IS&utm_medium=tf-desktop&utm_term=3&utm_source=hs.fi&utm_content=article

Itä-Helsingissä sijaitsevan taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Wilma Schlizewski parahtaa tyytymättömyyttään. Vuosikausia jatkuneet ongelmat taloyhtiön pesutuvassa eivät ota loppuakseen.
Muutamat asukkaat käyttävät pesutupaa miten sattuu: pyykkiä pestään suuria määriä, mattoja tungetaan herkkiin laitteisiin kielloista huolimatta ja pesuvuorojen aikatauluihin suhtaudutaan välinpitämättömästi. Pyykkiä pestään myös öisin niin, että Schlizewskin taloyhtiöön on jouduttu hälyttämään poliisit.

Lopulta taloyhtiön pesutuvasta katkaistiin yöksi sähköt. Schlizewskin mukaan tämä ei kuitenkaan vähentänyt märkien pyykkien jättämistä pesutupaan yön ajaksi. Yön aikana ne eivät aina viileässä kuivu, ja aamulla uudet käyttäjät joutuvat siirtämään toisten läpimärkiä pyykkejä pois tieltä.

– Meidän taloyhtiömme ei ole mikään poikkeus. En ole kuullut taloyhtiöstä, jonka pesutuvassa ei olisi ongelmia, Wilma Schlizewski muistuttaa.

Ideoita kaivataan
*** Schlizewskin mukaan ongelmia aiheuttavat erityisesti ihmisten erilaiset aikataulu- ja siisteyskäsitykset sekä kulttuurien yhteentörmäykset.
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
– Vaikkapa aikakäsitys voi olla eri kulttuureissa hyvinkin venyvä. Myös suomalaisten pesukoneiden käyttötavat voivat olla muualta tulleille vieraita.
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
!!! – Aika monessa pesutuvassa ohjeet on kirjoitettu monella eri kielellä. Tämä ei ole ratkaissut ongelmaa, Schlizewski sanoo.

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja vetoaakin nyt kansalaisiin toimivien pesutupakäytäntöjen keksimiseksi. Heidän taloyhtiössään melkein kaikkea on kokeiltu.

– Meihin ovat ottaneet yhteyttä myös yritykset, joilla on ihan näppäriä ideoita systeemeistä, joiden avulla pesutuvan käyttäjiä voidaan seurata niin, että väärinkäyttäjät on helppo tunnistaa.

– Olisi kuitenkin kiva saada kuluttajalähtöisiä ideoita, kuinka pesutupien ongelmat saadaan ratkaistua porukalla. Vai pitäisiköhän ottaa avuksi valtakunnansovittelija, Schlizewski naurahtaa.

Wilma Schlizewskin taloyhtiön ongelmista kirjoitti ensimmäisenä Kiinteistöposti.

Onko teidän taloyhtiössänne ongelmaton pesutupa? Kommentoi alle, kuinka asiat on saatu sujumaan!

Maarit Rasi

28

1764

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NäinMeollä

      No sitä en nyt pidä pahana, jos joku pesee silloin tällöin vanhojen vanhempiensa tai kiireisten muualla asuvien lastensa pyykkejä. Jos on varannut vuoron, mitä se muille kuuluu, kenen pyykkejä siellä pesee. Sen sijaan koneiden rikkominen pesemällä mattoja ym. on raivostuttavaa. Meillä tämä ratkaistiin niin, että hommattiin pesetupaan sellainen kone, jossa voi pestä mattoja. Aikatauluista pitää tietysti ehdottomasti pitää kiinni, ja se puoli on meillä toiminut yleensä. Joskus on joku jättänyt kuivaushuoneeseen pyykit yliajan, mutta ollaan sääntöihin nyt kirjattu, että silloin voi pyykit ottaa naruista ja heittää kuivaushuoneen nurkkaan.

      • Anonyymi

        Entäs kun nillitetään,että pitäisi pyyhkiä puhtaiden pyykkien jäljiltä lattiat..kuivaushuoneen ja pesutuvan siis..taloyhtiössä käy kerran viikossa siivooja maksun edestä. En pese enkä pyyhi lattioita siksi,kyllä silloin ,jos huomaan tehneeni kurajälkiä tms.


      • Anonyymi

        Ei vaan Roskikseen, kuten Ismo Leikola laulaa.


    • Pääsääntöisesti_asukkaat

      Jopas oli kommenttia ja kantaa, siis ihan todellako, 'omat pesemiset vaikka liki "ammattimainen" tms. muiden ja muualla asuvien sukulaisten ja muuten omalla ajalla pesemiset eivät kuuluisi muille'?
      - Ehkä niinkin, mutta siinä samalla tuhlaat sähköenergiaa ja kulutat vettä jonka muut kiinteistöä asuvat maksavat kylläkin kanssasi yhtiön muissa kuluissa vuotuisella mittarilla! Ja usein juuri lisääntyneiden kulujen kohoaminen tällä tasolla tulee takautuvasti, - kysyä voikin kuka on tällöin "syyllinen" tms. sillä kaikki asukkaat maksavat kohonneet kustannukset, onko se siis oikein voi jokainen miettiä? Samaa voisi miettiä veden kulutuksessa jos ei ole ns. asuntokohtainen mittari joka sekään ei näytä asioita aina oikein edes asukasta kohden!
      Siinä voi jäädä sitten jopa yhtiön hallinnosta riippuen soveltamisen mahdollisuuden jakaa kustannuksia mielensä mukaan!

      Mutta, ehkäpä se varauksesi näiden ulkopuolisten pyykin pesuissa vie ajan joltain muulta talon asukkaalta joka varauksen viivytät toimillasi?!

      Vaikka jo toisessa lauseessa oletkin jo tuomitsemassa "niiden muiden, ehkä pyykkinsä kuivaushuoneeseen unohtaneiden pyykkinsä yliajalle jättämistä", aikansa ylittäneiden kohdalla, ja näinkin raflaavin toimenpiteiden kanssa, kuten esität vaikka "heittää vaatteet naruilta nurkkaan"!?

      Mattojen pesu on ongelmallinen, ja sitä ei nykyisin sallita missään muodossa edes käsin tehtynä talojen pesutiloissa!
      Vaikka kone siihen tarkoitukseen on aivan hyvä idea! Mutta kuivaaminen taas ei koska siihenkin pitäisi olla erilliset tilat! Mm. koska tavallisen varauksen 2-3h ajalla eivät matot yms. raskaat kuteet kuiva!
      Kuivausrumpu ei samoin sovi siihenkään tarkoitukseen!

      Yleensä nämä on ohjeistettu ja hyvin noudatettuja asioita, mutta aina on uusia ja tietämättömiä (kokemattomia) joille käytännöt ovat uusia!

    • NäinMeollä

      Kannattaisi opetella sisälukutaitoa ennen kuin antaa verensä kuohahtaa. Jos silloin tällöin pesee pesutuvassa sukulaistensa pyykkejä, se ei tarkoita sitä, että harrastaisi ammattimaista pyykkihuoltoa. Minun tapauksessani homma menee näin: otan pesutuvan kahdesti kuussa ja siinä yhteydessä pesen omien pyykkieni kanssa silloin tällöin vanhan äitini liinavaatteita ja aikuisen poikani paitoja. Asun yksin. Naapurissani asuu kuusihenkinen perhe. He käyttävät pesutupaa kahdesti viikossa. Ja se on tietysti ihan oikein, sillä isossa perheessä pyykättävää piisaa. Mutta energian- ja vedenkulutuksessa jään kyllä kauaksi heistä... Ja meillä on talossa muuten matonkuivatusteline.

      • Anonyymi

        Vieraat eivät maksa vastiketta,jolla koneet korjataan.Kukin pesköön omassa talossaan pyykkinsä.


    • No_onkos_tullut_kesä

      Voi jösses, siis aikuisen pojan pyykkiä pesee äidit vielä? Siis uusavuttomuus on huipussaan näin jos äidit uhrautuvat niin pitkälle kuin voimat kantaa!?
      Mitä tämäkin poika tekee kun äidistä aika jättää tai että hän tulee vaiheeseen ettei kykene omiakaan pyykkejään pesemään?

      Mutta eri asia on jos jälkeläinen on rajoittunut ja ei kykene itse huoltamaan vaatteitaan tai jopa syömisiään!

      Tsemppiä vaan kaikille uhrautuville äitimammoille pesuloissa ja kodeissa, taas näinkin joulun tullessa!

      • Naapurikyttääjälle

        Jos nyt eläisit ihan sitä omaa elämääsi tai hankkisit sellaisen. Ei tarvitsisi kytätä naapureiden pesutupavuoroja eikä moralisoida toisten valintoja, kun et kuitenkaan voi tietää juuri mitään toisten elämästä.


      • twh

        Asun vanhustenrivitalossa vuokralla yksin. En ole vanhus. Itselläni ei ole pesukonetta, joten käytän talon konetta. Joka on ilmainen. Tai kuuluu vuokraan. Ongelma, minkä huomaan on vanhusten hoitajat.
        He tuovat kotoansa omat pyykit mukanaan ja pesevät ja kuivattavat ne pyykkihuoneessa työnsä ohella.
        Ovat pesevinään mummojen pyykkiä!
        Varauskirjan vein pyykkitilaan, mutta kukaan ei suostu käyttämään sitä. Asukkaat tuovat omissa kämpissään pestyjä pyykkejä kuivahuoneeseen milloin vain. Talon koneella pesijälle ei välttämättä löydy sitten kuivatushuoneessa tilaa. Eli, kun menee pyykkikasseineen pyykkihuoneeseen, siellä on usein kone varattu, juuri hoitajien toimesta.
        Kun muutin taloon, minulle nimenomaan suositeltiin talon koneen käyttöä. Asunnot kun alunperin suunniteltiin niin, ettei niissä käytettäisi omaa konetta.


      • Hyvät_neuvot_tarpeen
        Naapurikyttääjälle kirjoitti:

        Jos nyt eläisit ihan sitä omaa elämääsi tai hankkisit sellaisen. Ei tarvitsisi kytätä naapureiden pesutupavuoroja eikä moralisoida toisten valintoja, kun et kuitenkaan voi tietää juuri mitään toisten elämästä.

        Sorry en ole naapurisi, tai edes kyttääjä joita KYLLÄ RIITTÄÄ joka asuin talossa muutekin!

        Kirjoitan ja kerron täällä mielipiteenä mitä aloituksen artikkelista tulee mieleen mm. kysymyksiä johon vastaaminen ja kommentoiminen on täysin *vapaaehtoista*, eikä tarvitse mennä itse jos muidenkaan elämäntapaan sen syvällisemmin kaikesta huolimatta! Sopiiko se? Ollaan vaan "yleisellä tasolla" ja näin voi myös esittää näin suoria kommentteja, jotka voi tuntua äidistä pajalta jos on itse tehnyt esim. pojastaan uusavuttoman mamman pojan!
        Näitä on enemmänkin, joten älä huoli ja ota itseesi.

        Hanki siis elämäsi pesukone niin pojallesi kuin itsellesi on sopiva neuvo!
        Opeta myös lapsiparkaasi koneen käyttöön ja pyykin käsittelyyn siitä on hyötyä myös jos sattuu ns. kotiorjan saamaan joskus niin voi siirtää "perinnettä" sukupolvien yli?


      • Ulkopuolisen_kommentti

        Lupas nyt hyvä ihminen, mitä kirjoitit. Ensin sanot, että ollaan vaan yleisellä tasolla ja heti samassa virkkeessä väität, että äiti on tehnyt pojastaan uusavuttoman mamman pojan. Neuvot myös, miten äidin pitäisi ostaa oma pesukone itselleen ja pojalleen etc.

        Tämä on tyyppiesimerkki viestinnästä, jossa ei kuunnella eikä kunnioiteta toisen sanomisia. Lopputuloksena on vain riitaa. Ei kukaan muuta toimintatapojaan, jos asiat esitetään noin. Mutta ehkäpä tarkoituksesi onkin vain haastaa riitaa? Siihen viestintätyylisi lähinnä viittaa.


      • tyyppiesimerkki_erkki

        Juurikin niin poimi se mitä haluttaa teksteistä, mutta muuten yleisellä tasolla kaikille vastaavassa tilanteessa eläville se sopii esittää mainitut asiat?

        Ulkokuntalainen juu toki mekin.


    • Ilmoitusasiana_todettava

      Elellään omaa elämää kyllä... mutta ei voi todella itsekin mutta harvakseen pesulan käyttäjänä huomaamatta miten yksikin talon asukas "mummeli" todella pesee aikuisen lapsensa ( eri talo kuin edellä oleva) tai jopa lapsenlapsensa ja toinenkin mummo jonkun ystävänsä tai sisar-mummon ym. pyykkiä talon pesulassa yhteisillä varoilla ylläpidetyn kiinteistön resursseja tuhlaten!

      Huomaa juuri se energian kulutus pyykätessä ja kuivatessa, sekä myös kiistelty vesi niin lämmin kuin kylmä!
      Ja vielä se ajankäyttö todella jotka on varattu asukkaiden omaan käyttöön, mutta nämä ulkopuolisia palvelevat haluaa varmaan tehdä siitä jopa liiketoimintaa joutessaan jos mahdollista!

    • hirveetäkauheeta

      joo hirveetä ku pesukone pyörii

      • maskinen-rullar

        Mitä kauheeta siinä, mutta jos ei osaa lukea ja sisäistää lukemaansa se on hirveetä jos kommentoi asioita joista ei ole hajuakaan?!

        Parempi kone pyörii kuin kävelee, ja rullaa!


    • Rillitäti

      meillä on hyvä systeemi,aamulla 8-17 ensimmäinen vuoro 17,00seuraavaan aamuun toinen vuoro sisältää pesutuvan ja kuivaushuoneen.Lista pyykkituvan ovessa josta oma vuoro varataan vuoron jälkeen siivotaan omat sotkut toiminut hyvin jo useamman vuoden.Talossa 34 asuntoa kaikille riittää vuoroja .Uuden vuoron voi varata kun entinen on käytetty.Näin ei yks voi varata monia vuoroja etukäteen.

    • ahsdddaaaa

      Buahhahhaa SIMO-LEIKKAA-LIIMAA iski taas

    • mummopupu

      Ongelmat saa ratkaistua sillä että jokainen huolehtii omasta pyykkivuorostaan eikä puutu muiden vuoroihin. Jos ovet on aina auki niin vittuako marista miten sinne pääsee, poliiseille ei tämmönen kuulu. Miksi ette pese pyykkiä kotona niinkuin muutkin sivistyneet ihmiset.

      • Hyvää-pyykkipäivää-aina

        Hahahaheheheheheh!!!
        Kiitos mummelle, hänellä asia kunnossa, mutta haluaa lusikkansa soppaan?! Mummo kuuluu siis "sivistyneistöön" ja jopa asokkaana, pesee kotona pyykkinsä?
        Juu juu sekin hyvä joka tavalla, nyt onkin aloituksessa kysymys vaate-yms. pyykin pesusta taloyhtiön eli kiinteistön omassa pesulassa, ei perheriidoista!
        Pesula on yleishyödyllinen ja monille myös varsin taloudellinen vaihtoehto. Myös nykyaikaiset suuret pesukoneet, mankelit kuivausrummut jne. ovat pyykkärille hyvinä apuina.

        Puhumattakaan märkien vaatteiden kuivaamisesta jos vaan olisi asianmukaiset ja riittävät tilat ja asianmukaiset kuvauspuhaltimet, ja kullakin riittävästi aikaa siihen kuivaamiseen.
        Kotona ei onnistu isommat vaate yms. kappaleet, kuten tyynyt, peitteet jne.

        Mattojen pesuhan on nykyisellään kielletty talopesuloissa, mutta esiityy edelleen sitäkin!

        Jos tätä huomattavaa etua käyttää, uskoisi olevan kiinnostunut myös oman vuoronsa jälkeisestä tilanteesta ja asianmukaisesta vain pienestä vaivasta huolehtia että tila jää asialliseen kuntoon ja kuten säännöt edellyttää ja ennen kaikkea ihmisen oman järjen tulisi toimia!
        Huomattava seikka on miten juuri naisihmiset ovat sottaisempia vai sanoisimmeko välinpitämättömiä! Vaikka asian luulisia olevan päinvastainen, mutta perheissä nainen on kait useimmiten se joka pesee ja pyykkää jos muutenkin?


        ** Jätä siisteys siihen tilaan jonka olettaisit ja toivot sen ja koneiden olevan kun itse aloitat pesemisen**


        Suomalaisille eli meille valtaväestölle asian pitäisi olla selvä hyvin selvä asia, ja neuvoa ja opastaa tulisi jos tilanne sitä vaatii tai isännöitsijän/ talon asukastoimikunnan valistuksella jos ei muuten tehoa!?


    • jom.king

      Vaihtakaa ne perkeleen pesukoneenne pyykkilautaan tai karttuun,niin loppuu se ainainen ruikutus.Vetäkää ne narunne vaikka pihalle,tai jos oikein vituttaa niin kaulaanne.

    • Vuokrakolhoosin_älykkö

      Asutko sinä saatanan luuseri vielä vuokralla, vaikka korot ovat olleet vuositolkulla lähes nollilla? !!!

      Älä marise. Itse olet vain saamaton vätys!

    • mummopupu

      Silti tuo poliisin kiusaaminen asialla tuntuu ihan bimbon touhulta, anteeksi kiroilu, halusin olla katu-uskottava ;)

      • Ihan-normaalia-käytäntöä

        Mitä kiusaamista poliisin hommassa on kutsua paikalle? He tulevat jos ja kun tarpeelliseksi asian näkevät! Siihen velvoittaa laki jos kutsu käy he tulevat! Jopa yksin kuolleen vainajan luokse pitää kutsua poliisi - ja tutkinta alkaa siitä miksi kuoli ja kuinka jne.
        Voihan kaiken sortin "bimbot" (sorry saatana piti sanoa) vaikka tapella ja ottaa kättä pidempää avukseen jolloin välimies on paikallaan aina ja se on poliisin työtä ei häirintää! HÄH?


    • eksynyt_väärään_seutuun

      No tämä Itä-Helsinki on muutenkin outo paikka. Parasta on runsas (ihmeen runsas) luonto eli metsäalueita on vielä jäljellä ainakin Vuosaaren alueella. Mutta, ihmiset ovat pääosin outoja, tai ainakin heidän seassaan tunnemme olomme muukalaisiksi. Olen kuullut, että alueella asuu runsaasti ns. paljasjalkaisia Stadilaisia jotka ovat oma ihmislajinsa. Ylpeitä identiteetistään, vanhemmat miehet hiljaisia tulokkaita kohtaan, yrmeitä ja hymyttömiä, nuoremmat tyypit taas jotakin tatuoituja salskeita partasuita tai gangstaräppiä kuuntelevia huppupäitä. Naiset taas töykeitä ja puolet suunnilleen tatuoituja prätkäjengigimmoja ja puolet miesmäisiä möreä-äänisiä sohvaperunoita. Liikennehän täällä on agressiivista ja paljon on vanhaa bemaria ja audia kaahaamassa. Kaljatölkit kourassa melkein jokaisella bussipysäkillä. Ei tänne ikinä totu....

      • Aso-haso-taso-maso-laso

        Hrrruuhhhhhrrrrr...! Pelottavaa mihin tää maa ja maailma onkaan vielä menossa? Meilläkin jo noin pelottavia ilmiöitä!? Ja pahemmaksi menee jos vielä elää saamme näemme!
        Onko enää suoja-alueita taviksille jotka haluaa elää rauhassa?

        Mutta missä "simottajat" viipyy tuomitsemaan tätä keskustelua? Sekin yksi ihmislaji jotka kulkevat laput silmillä kuin putkinäköisinä vain yhtä asiaa ja suunta a hakien.


    • Kulttuurillinenko_asia

      !!!Talopesulan käyttäjien ongelmat ovat varmaan yleisempiä kuin mitä koskaan tulee julkisuuteen, IS:n linkin jutussa yksi esimerkki?!

      Mitä kokemuksia olette kohdannut aso-asuintalojen pesuloiden tiloissa tms.?
      Itse tiedän mm. asukkaiden käyttöön tarkoitetussa pesutilassa pestään / pesetetään myös sukulaisten ja mahd. tuttavine yms. pyykkiä ihan vaan pelkästä "auttamisen halusta" tai uusavuttomuudestakin jos asukkaan aikuiset lapset tai muut eivät osaa, voi tai ei ole mahdollisuutta pestä omaa pyykkiään asuin taloissaan!?
      Itse olen kokenut myös näitä artikkelissa esiin tulleita "aikataulu-ongelmia" ja niistä johtuvia väärinkäsityksiä ja väärin muistamisiakin... ja kokemusta on sekä vuokra- että aso-asuintaloista!
      -???-

      http://www.iltasanomat.fi/asuminen/art-1450417732408.html?utm_campaign=tf-IS&utm_medium=tf-desktop&utm_term=3&utm_source=hs.fi&utm_content=article

      Itä-Helsingissä sijaitsevan taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Wilma Schlizewski parahtaa tyytymättömyyttään. Vuosikausia jatkuneet ongelmat taloyhtiön pesutuvassa eivät ota loppuakseen.
      Muutamat asukkaat käyttävät pesutupaa miten sattuu: pyykkiä pestään suuria määriä, mattoja tungetaan herkkiin laitteisiin kielloista huolimatta ja pesuvuorojen aikatauluihin suhtaudutaan välinpitämättömästi. Pyykkiä pestään myös öisin niin, että Schlizewskin taloyhtiöön on jouduttu hälyttämään poliisit.

      Lopulta taloyhtiön pesutuvasta katkaistiin yöksi sähköt. Schlizewskin mukaan tämä ei kuitenkaan vähentänyt märkien pyykkien jättämistä pesutupaan yön ajaksi. Yön aikana ne eivät aina viileässä kuivu, ja aamulla uudet käyttäjät joutuvat siirtämään toisten läpimärkiä pyykkejä pois tieltä.

      – Meidän taloyhtiömme ei ole mikään poikkeus. En ole kuullut taloyhtiöstä, jonka pesutuvassa ei olisi ongelmia, Wilma Schlizewski muistuttaa.

      Ideoita kaivataan
      *** Schlizewskin mukaan ongelmia aiheuttavat erityisesti ihmisten erilaiset aikataulu- ja siisteyskäsitykset sekä kulttuurien yhteentörmäykset.
      ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
      – Vaikkapa aikakäsitys voi olla eri kulttuureissa hyvinkin venyvä. Myös suomalaisten pesukoneiden käyttötavat voivat olla muualta tulleille vieraita.
      ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
      !!! – Aika monessa pesutuvassa ohjeet on kirjoitettu monella eri kielellä. Tämä ei ole ratkaissut ongelmaa, Schlizewski sanoo.

      Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja vetoaakin nyt kansalaisiin toimivien pesutupakäytäntöjen keksimiseksi. Heidän taloyhtiössään melkein kaikkea on kokeiltu.

      – Meihin ovat ottaneet yhteyttä myös yritykset, joilla on ihan näppäriä ideoita systeemeistä, joiden avulla pesutuvan käyttäjiä voidaan seurata niin, että väärinkäyttäjät on helppo tunnistaa.

      – Olisi kuitenkin kiva saada kuluttajalähtöisiä ideoita, kuinka pesutupien ongelmat saadaan ratkaistua porukalla. Vai pitäisiköhän ottaa avuksi valtakunnansovittelija, Schlizewski naurahtaa.

      Wilma Schlizewskin taloyhtiön ongelmista kirjoitti ensimmäisenä Kiinteistöposti.

      Onko teidän taloyhtiössänne ongelmaton pesutupa? Kommentoi alle, kuinka asiat on saatu sujumaan!

      Maarit Rasi!

    • bart-ja-homer

      Aloitusviesti ei ole palstan aihepiirin mukainen!

    • Anonyymi

      Ratkaisu on pesette ajallanne OMAT PYYKIT ja sillä selvä!
      Väärinkäytökset jotka ovat havaittavissa toistuvasti on syytä ilmoittaa Hason / isännöinnin suuntaan. Jos rikos tiloissa tapahtunut siitä ilmoitus virsnomaisille!
      Tämä tulanne on entistäkin aiheellisempaa kulujen ja kustannusten kohottua, vedi j energia!
      Mutta kovin tuntuu olevan tässä vuosien mittaan näitä mahdollisia väärin käyttäjiä, jotka vähättelee toimiaan mutta tuolitsee muiden tekoja! Pieni tai iso pyykki toisten kustannuksella on samanlainen rike.
      ( Avaus jo vuodelta 2015. Mutta ei muuta tilannetta missä ollaan eri puolilla).

      HUOM.
      Se ei oikeuta erivapauksiin jos sattumoisin esim. "istuu" tai kutoo talon toimikunnissa yms.!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      380
      3820
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      210
      1881
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1424
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      152
      1295
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      961
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      58
      920
    7. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      903
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      890
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      868
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      849
    Aihe