Pakolaiset saapuivat Hartolaan

Petäjistöön

Tiedettiinhän tämä, mutta ei tiedetty milloin. Yllätys seurasi kun olin iltapäivällä tulossa kaupasta ja oli jo hämärää. Valkoinen limousinesaattue ajoi Keskustietä pitkin. Olihan se melkoinen näky. Poliiseja ei näkynyt missään. Kaikki rauhallista. Hyvää Joulua. Muistakaa kuitenkin lukita ulko-ovet! Ja jouluna kannattaa olla varuillaan millaiselle pukille ovensa avaa.

19

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei.auttanut.yrityksesi

      Niko pieni! En avaa linkkejäsi eikä kukaan toinenkaan. Ties mitä sieltä löytyy pöpöjä! Huhuhuhuh! Yritä muualta!

    • Pöljät

      Väärää tietoa jollain oli häät.

      • Vanhapiikavm70

        Oli upea näky keskellä harmaata kylää! Onnea hääparille!


    • iosjdfdioj

      Lapsiperheitä tulee Petäjistöön. Mukava, että tulee säpinää vähän liiankin hiljaiseen Petäjistön "lähiöön". Muslimiperheiden lapset ovat ehkä suomalaisittain ajatellen vilkkaita ja kovaäänisiä, mutta samanlaisia lapsia kuten kaikki maailmassa. Eli tiedoksi sitten niille, jotka kaipaavat hiljaisuutta, niin kannattaa muuttaa muualle tai sopeutua muuttuvaan äänimaailmaan ja siihen, että nukkumaanmeno-ja heräämisajat ovat erilaisia.

      • Vituttaa57

        Ollaan jo totuttu kantaväestön eriskummallisin tapoihin koko hartolan alueella nukutaan päivät ja huudetaan yöt.


      • IbrahimAhne

        Niinpä. Kyllähän luterilaisella on myös oikeus harjoittaa uskontoaan viisi kertaa päivässä kuten muslimeilla. Ja jokainen tietää, että se ei ole ns. hiljainen hetki muslimeilla vaan siinä herätetään naapurusto myös harjoittamaan hartautta.


    • Vituttaa57

      Ei liity uskontoon vaan alkoholiin ja huumeisiin sitä tarkoitin.Riehutaan yöt häiriköidään naapureita lapset myös mukana ja nukutaan päivät,,sossun piikkiin.

    • afafafaf

      Leikki ja ilkeydet sikseen. Otetaan rakentava asenne niin kauan kun ei ole syytä ajatella toisin. Hartolan yhtenäiskouluun oli auki kaksi opettajanvirkaa ja joululoman jälkeen n. 20-40 alle 17-vuotiasta lasta aloittaa opintien Hartolan peruskoulussa. Koska lapsissa on tulevaisuus ja lasten käsissä on myös meidän vanhempien tulevaisuus, on syytä muistaa, että miten kohtelette pienenpiänne niin siten he kohtelevat aikanaan teitä.

      Suuremman kritiikin minä kohdistaisin koulun henkilökunnalle kuin tuleviin, eri kulttuuria edustaviin oppilaisiin. Minun mielestäni olisi ollut korrektia tiedottaa asiasta myös koululaisten vanhemmille esim. Vilman kautta. Hölmömpiäkin ja turhempia tiedotteita kulkee sähköisen reissuvihkon kautta. Tiedä häntä onko edes kaikilla luokilla oppilaita informoitu uusista oppilaista. Kulttuurishokki tulee olemaan molemminpuolinen (en tarkoita pahalla), joten oletan, että myös maahanmuuttajalapset ja heidän vanhempansa toivovat laajempaa keskustelua, mikä olisi pitänyt tapahtua aiemmin kuin ensimmäisenä koulupäivänä.

    • Tseesusmaria

      Hartolassa koulutyttö 10v.kantaväestöön kuuluva yritti kuristaa koulutoverinsa.Opettaja ei puuttunut.Äiti puuttui hänet haukuttiin.Rehtori ei puuttunut.Joten älkää maahanmuuttajia syyttäkö vinoutuneita löytyy omastakin sakista..

      • JoosefSiunatkoon

        Nimimerkille Tseesusmaria, luepa tarkemmin mitä kirjoitin. En syyttänyt maahanmuuttajia vaan kuulutin rakentavaa keskustelua. Joku haluaa tulkita väärin. Ja kertomasi juttu on puuta heinää. Minulla on kaksi lasta ala-asteella enkä ole kertomastasi jutusta kuullut ikinä. Lienee joku ikivanha juttu, jos edes on tapahtunut. Tuollainen tapahtuma olisi ylittänyt iltapäivälehtien uutiskynnyksen.


    • Tseesusmaria

      Eipä ole vanha juttu.Tapahtunut nyt ennen joululomia 2015.Nämä ovat niitä asioita jotka halutaan lakaista maton alle että Kuningaskunnan puhtoinen imago säilyy.Ja lisäksi meillä on nyt opettajina sellaisia henkilöitä joilla ei ole riittävää ammattimaista otetta näin vaativaan työhön.Ikävää mutta totta.

    • huolestunutvanhempi

      toottahan sitten käynnistetään kristiuskon opetus välittömästi heille koska maassa maan tavalla missään tapauksessa ei kannata ajeluttaa lahdesta taksilla ketään ihmistä muslimi uskontoa heille opetettajaksi
      samalla miten kuolutoimenjohtaja estää näiden 17v (käytännössä 20-35 vuottiaitten) häiriökyttäytymisen nuorten tyttöjemme keskuudessa, kuka estää että heitä ei raiskata pallovarastossa ruokatunnilla, ettei heitä pakoteta suuseksiin välitunnilla nurkan takana, ettei heitä seurata kotimatkalla ja käydä käsiksi yms kuka ottaa vastuun koulussa siitä

    • sdfghjklhgfd
      • KoululaisenÄiti

        Kysy koululta. Niin minäkin tein. Vastausta vielä odottelen.


    • asdfghjhgfds

      sitä saat odotellakkin

      • KoululaisenÄiti

        Sinulle tiedoksi, että kyllä sain vastauksen ja jo samana päivänä kun kirjoitin, eli toissapäivänä. Ihan asiallinen ja kattava vastaus.


    • fghjkjhgfd

      no mikset kerro vai onko tuo provoa taas

      • KoululaisenÄiti

        Ei ollut provoa vaan ajattelin, että kun lähetin yksityisviesinä kysymyksen, johon liitin myös henkilökohtaisia kannanottojani ym. niin vaikea selittää. Sitäpaitsi koulu informoi asiasta hetimiten ensi lukukauden alussa niin en ryhdy sen takia selittelemään, jottei tule väärinkäsityksiä. Ilmeisesti on niin, että Kepiläkodin "nuoret" eivät ainakaan ensi lukukauden aikana osallistu yhtenäiskoulun opetukseen samoissa tiloissa kantaväestön kanssa. Se mikä vielä on epäselvää, on maahanmuuttajaoppilaiden ikäjakauma. Tästä on monenlaista tietoa. Ilmeisesti koulukaan ei ole saanut kovin tarkkaa informaatiota. Sain kyllä kattavan vastauksen koululta, mutta se on ristiriidassa sen tiedon kanssa mitä Maahanmuuttovirastosta on annettu. Tai sitten minun ymmärryskyvyssäni on vikaa.


    • kjhgfdfghghjkl

      kansa vaatii tietoa nimenomaan oikeaa tietoa

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3168
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1962
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1821
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1518
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1375
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1365
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1089
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1008
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      834
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe