Jatkuvaa ahdistusta kaikesta

15v

Miten olette päässeet eroon jatkuvasta ahdistuksesta, sairauksien pelosta jne/tms? Pelkään aivan koko ajan, tämä ahdistus on aivan järkyttävä jne. Mielialalääkkeitäkään en uskaltaisi alkaa syömään jos minulle sellaisia määrättäisiin...

24

1652

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ensuosittele

      Venlafaksiinilla.

    • Samatäällä

      Sinulla on luultavasti ahdistuneisuushäiriö. Ahdistuneisuushäiriön hoitona käytetään psykoterapiaa tai mielialalääkkeitä. Itse en suostunut kumpaankaan, joten työstän ongelmaa kirjallisuuden avulla. Tutustuin ensin kunnolla sairauteeni ja sekin on jo auttanut askeleen eteenpäin.

    • Aloittajaaaaaa

      Googletin tuon venlafaksiinin ja sanon vain että huhhuh... Juuri sivuvaikutusten, vieroitusoireiden jne takia en MISSÄÄN NIMESSÄ tahdo mielialalääkkeitä

    • HelppoaKuinMikä

      Fokusoimalla mieli ja aatokset oleelliseen....

    • aloittajaaaaa

      Voi kun olisikin niin helppoa :( Nykyään pelkään saavani esim. hivin jotenkin huomaamattani ja olen ahdistunut 24/7... :(

    • Aloittajaaa

      Ja hei Samatäällä! Tuota olen itsekin epäillyt, terapiaan suostuisin kyllä mutta lääkkeisiin en aio koskea metrin kepilläkään... Olisi kiva kuulla että kuinka olet edistynyt ahdistuksen voittamisessa :) Tsemppiä!

    • Hippijahei

      Uuvuttava ongelma :( Hyvä juttu että tunnistat kuitenkin ahdistuksen olevan epätavallista ja aiheetontakin. Tuo on totta mitä yllä kirjoitettiin että omaan ongelmaan tutustuminen auttaa askeleen eteenpäin. Lue vaikka jokin kirja ahdistuksen hallinnasta.

      Veikkaan kanssa että juttelusta jonkun kanssa voi olla apua, soita terkkariin ja kerro ongelmasta. Lääkkeitä ei tarvitse syödä jos ei halua, ne yleensä hoitaakin vain oiretta eikä syitä. Voi kuitenkin pyytää päästä juttelemaan esim psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa. Jo ahdistuksen purkaminen jollekkin voi auttaa ihmeen paljon ja hyvä tyyppi kun sattuu kohdalle voit saada hyviä kikkoja ahdistuksen hallintaan.

    • Aloittajaaa

      Minulla on tulossa aika sitä varten, että kartoitetaan, että alanko käymään psykiatrilla (?) ja uskoisin, että alan. Täytyy vain toivoa että sattuu hyvä tyyppi kohdalle ja pääsen tästä eroon :) Ja joo juuri tuon takia koenkin lääkkeet turhiksi: ne hoitavat oiretta mutteivat syytä ja kamalien sivuvaikutusten kanssa... Ei kiitos.

    • samatäällä

      Mulle ehdotettiin ensimmäisenä mielialalääkkeitä, mutta uskon että ne vaan pahentaa tilannetta. On parempi opetella selviytymään itse entä turvautua lääkkeisiin ja jäädä niihin koukkuun. Toisena vaihtoehtona oli terapia, mutta en halunnut puhua ongelmistani, joten minulle määrättiin propralia, jota voin ottaa paniikkikohtaukseen joka minulla on yleistyneen ahdistushäiriön lisäksi. Pelkään itsekin ihan suunnattoman paljon että minulla on joku sairaus, että joku hyökkää kimppuuni pihalla ja tappaa, että kaadun kotona ja kuolen, lisäksi pelkään suunnattoman paljon läheisteni vuoksi. Näen kauhukuvia päässä että heille sattuu jotain.
      Ihan aluksi googlailin hirveän paljon ahdistuneisuushäiriöstä ja otin siitä kaiken selvää. Käyn pään sisällä vuoropuhelua missä selitän itselleni miksi pelkään ja rauhoitan itseäni vakuuttamalla ettei minulla ole mitään hätää. Luin tunnelukoista kertovan kirjan joka auttoi minua keskustelemaan itseni kanssa. Kannattaa käydä varaamassa vaikka krjastosta :) Tsemppiä sinullekkin!

    • OnnellinenOlen

      Vanha kiinalainen konsti on hieroa korvanlehtiä voimakkaasti muutaman kerran päivässä. Korvanlehdissä on mielialaan vaikuttavia akupisteitä, itsellä tuo tehosi jo viikossa ja hieron edelleen mutaman kerran päivässä. .

      • Sistinasnight

        Voisitko kertoa, että mitä pisteitä tarkoitat?? Kiitos jo etukäteen. :)


      • Acedia
        Sistinasnight kirjoitti:

        Voisitko kertoa, että mitä pisteitä tarkoitat?? Kiitos jo etukäteen. :)

        Vastaan edelllisen puolesta: korvalehdet ovat täynnä akupisteitä, joten voit hieroa korvalehtiä kauttaaltaan voimakkaasti minuutin tai parin ajan.

        Toinen hyvä piste on ranteessa, kolmannen sormenleveyden kohdalla ranteen taitteesta ranteen sisäpinnalla keskellä käsivartta. Pisteet löytyvät helposti, kun etsii kohdan, joka tuntuu enemmän tai vähemmän kivuliaalta tai epämiellyttävältä. Itselläni ainakin erinäisiä fyysisiä tai psyykkisiä ongelmapisteitä vastaavat kohdat aristavat aina aika paljonkin. Aristus vähenee ajan mittaan, kun jaksaa tehdä käsittelyn säännöllisesti.

        http://www.finebalanceacupuncture.com/2011/04/acupressure-for-instant-anxiety-relief/

        Yhtä pistettä kannattaa hieroa voimakkaasti parin minuutin ajan muutaman kerran päivässä.


    • sumjaasunjaarum

      Kasvu on kivuliasta, mutta voit voittaa sen oikeassa pelossa.

    • Aloittajaaaa

      Moi samatäällä ja OnnellinenOlen, kiitos vinkeistä, kokeilenpa noita! :)

    • Sinkofein

      Lopeta kahvin, teen, cola-juomien ja kaiken muukin kofeiinin käyttö. Kofeiini aiheuttaa ahdistusta! Lopetin itse kofeiinin käytön muista syistä ja kas, ahdistus häipyi siinä sivussa. Kokeile, mutta valmistaudu vieroitusoireisiin. Kannattaa ensin googlata ne. Tsemppiä!

    • apila_

      Moikka

      Mäpäs kerron vähän itsestäni. About 4 vuotta sitten en uskaltanu tehä mitään, olin paljon poissa koulusta, ahdistuin ihan mistä vain ja pelkäsin tulevaisuutta. Näin sen mahdottomana kaukaisena ajatuksena. Sitten alkoi lukuisien psykologi/psykiatrien jälkeen elämä helpottaa. Hain kokoajan itse ratkaisua. Mielialalääkkeet ollu suurena apuna, ilman niitä en aluksi olisi selvinnyt.

      Mutta tässä sitä ollaan. Teen kaikkea melkein mitä olen pelännyt. Olen onnellinen! haaveilen lapsen saamisesta, mitä en olisi ikinä uskonut uskaltavan edes toivoa. Olen 27 vuotias.

      Kyllä sä nouset vielä :)

    • Aloittajaaa

      Kofeiinin käyttöä vähennän koko ajan jne (aloitin ihan vasta). :) Ja tosi kiva kuulla apila_ rohkaiseva kokemus! :)

    • SometJaSenSellaiset

      Ahdistus johtuu tasan tarkkaan siitä, että nykyään kaikki paikat ovat aistiärsykkeitä täynnä. Ihmiset tuijottavat jatkuvasti jonkun älylaitteen näyttöä, josta aiheutuvan informaatioähkyn vuoksi aivot hirttävät kiinni. Ihmiset ovat myös velvollisia olemaan jatkuvasti yhteydessä ihmisiin; jos puhelimeen ei vastata, viestejä satelee kaikista mahdollisista paikoista ja jos niihin viestiinkään ei vastaa, se koetaan loukkaavana.

      Ihmiset ovat siis käytännössä katsoen jatkuvassa stressitilassa.

    • Artsi6568

      Samaa mieltä. Ihmisten pitäisi mennä vaikka viikoksi luontoon ilman kännyköitä ja televisiota esim eräretkelle. Ihmiset ovat tosiaan jatkuvassa stressitilassa.

      Töissä halusivat mulle älypuhelimen. Sanoin et en mä niin tyhmä ole - räpläisin puhelinta koko ajan. Eihän sellainen mitään elämää ole.

    • Depersonalisaatio

      Itsellä paniikkihäiriö kestänyt pian 20v. Alkoi teininä koetun sairauden seurauksena. Viime syksynä tilanne paheni voimakkaasti. Kroppa alkoi oirimaan voimakkaasti. Huimaus , lihasnykäykset ja depersonalisaatio lopuksi pahimpana. Oli pakko hakea apua. Synkkiäkin ajatuksia tuli mieleen. Sain essitalopramia, joka pikkuhiljaa auttoi. Fyysiset oireet katosivat. Johtuivat siis ahdistuksesta. Suosittelen kyllä lääkkeiden kokeilua jos olo on paha. Minut lääke nosti pohjalta. En olisi selvinnyt ilman niitä. Terapiakin voi auttaa joitakin. Itsellä taudin syyt selvillä. Odotin vain liian kauan, ennenkuin otin lääkkeet. Pääsi menemään jo pahaksi. Älkää viivytelkö vaan hakekaa apua.

    • Depersonalisaatio

      Minulla oli myös näitä sairaus ja kuolemapelkoja. Ja tietysti pelkoja läheisten puolesta. Tupakkalakkokin meni, olin ollut polttamatta 14v. En olisi uskonut kuinka paljon paha ahdistus voi aiheuttaa ihan fyysisiä oireita. Ja kuinka paljon lääke vähentää ahdistusta. Sivuvaikutuksia ei ole ollut muuta kuin ihan ensimmäisillä viikoilla. Kieltäydyin monia vuosia lääkkeistä ylpeyden takia. Kuinka olinkaan tyhmä. Päästin tilanteen pahenemaan jo vaaralliselle rajalle. Nyt tilanteeni huomattavasti helpottunut, joskin huonoja päiviäkin välillä. Tärkeää on muistaa että apua on saatavissa ja turha ylpeys kannattaa unohtaa. Kuolemanpelkoakaan ei enää minulla ole. Turhaa on pelätä mitään. Pelko vain ruokkii ahdistusta. Yrittää vaikuttaa vain niihin asioihin mitkä on omissa käsissä. Hyvää kevään odotusta kaikille. Ja vielä yks juttu. Kahvi pahentaa ahdistusta minulla voimakkaasti, yritän kahvista eroon.

    • Joona19

      Mullakin vähän samanlaisia oireita, pelkään esimerkiksi aina kun olen vähänkin humalassa että olisin harrastanut seksiä jonkun kanssa sitä muistamatta vaikka muistan koko illan hyvin.Silti ajattelen että jossain välissä en olisikaan muistanut ja pelkään saavani hivin tms.

    • Jeesuksen avulla. Mun kohalla ongelma oli niin paha, että en usko että mikään muu olisi auttanut. Ja kyllähän terapiaa kokeilinkin, intensiivistä. Hetken avun siitä aina sain mutta pian ahdistus palasi. Onneksi Jumalalle ei mikään ole mahdotonta!

    • Minävaintäältä

      Mulla on jatkuvasti ahdistus rahanmenosta tai silleen mietin onko liikaa käytetty,vaikka ihan on lapsille ruokaa ja vaatteita ja laskuja tullut kustannettua. Olen yksinhuoltaja tai kyllä lapset on isäänsä yhteyksissä ja tapaa harvakseltaan. En tiedä,millä tämä lähtisi. Joskus poltan halpaa tupakkaa... Olen työtön ja ei sitä rahaa niin suuria summia edes olekohtuu. Saan jonkin verran vanhemmiltani apua talouteen. Ehkä tämä tästä. Omaa aikaa minulla todella harvoin . Viimeksi joulukuussa. Elämä on elämää... Pitäisi oppia rauhoittumaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      106
      7658
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2842
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2422
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2155
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1819
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1563
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1426
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1424
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1349
    Aihe