Aihe

Aaltoon rahoitukseen lyhyellä matematiikalla?

rahoitus

Voiko Aaltoon päästä opiskelemaan rahoitusta, jos on opiskellut lyhyen matematiikan lukiossa?

6

373

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kylterii

   Voi, se ei vaadi muuta kuin hyvän ensimmäisen vuoden kurssien keskiarvon (4,3?). Se on sitten toinen asia pärjääkö siellä. Olen ihmetellyt lyhyttä matematiikkaa lukevien hinkua päästä lukemaan kauppiksessa aineita, jotka vaativat jokseenkin kehittynyttä päättelykykyä.

  • Tällaistanäin

   No, onhan TKK:llakin kukkaisteekkareita, joten mikä ettei. Tarkoittaa varmaan kuitenkin jonkin verran itsenäistä työskentelyä matematiikan parissa sitten yliopiston ohella.

  • tietäjäs

   Aikoinaan Aallossa rahiksen proffa sanoi peruskurssilla, että ei muista kenenkään joutuneen jättämään tutkintoa kesken lyhyen matematiikan takia. Ei se ole mitään mahotonta settiä, pahimmillaan joudut vähän lukemaan matikkaa omin päin.

   Ja toi ylemmän 4,3 KA on pikkusen yläkanttiin, kaveri pääsi pari vuotta takaperin n. 3,8 KA rahikseen. Se(kään) ei ole mahoton saavutus.

  • rahizz

   Kyllä rahoitusta voi päästä opiskelemaan lyhyellä matikalla. Kokonaan toinen asia sitten on, että riittääkö rahkeet asioiden sisäistämiseen - kuitenkin (luultavasti) kauppiksen haastavin aine ainakin meillä Aallossa kyseessä. Muutenkin kilpailu rahoituksen opiskelijoiden kesken on kovaa, kun käytännössä tilanne on, että koulun kovin porukka menee rahoitusta lukemaan. Kuitenkin jos kiinnostusta ja matemaattista lahjakkuutta löytyy tarpeeksi mutta lukiossa vain on laiskottanut, niin en usko että lyhyt matikka on täysi este. Kyllä kursseista läpi pääsee lyhyellä matikallakin (kai?), mutta arvosanoissa ei välttämättä pärjää pitkästä matikasta kovia arvosanoja vetäneille.

   • motivratk

    Matematiikka on täysin opittavissa myös lukion jälkeen. Sillä mitä teit ja luit lukiossa, on vain hyvin vähäinen merkitys rahoituksen opiskelussa. Motivaatio ja kiinnostus asiaa kohtaan ratkaisee.


   • Taloustiederahis

    Kyllä taloustieteessä esiintyvä matematiikka on hankalampaa kuin rahoituksen matematiikka, ihan riippumatta opiskelupaikasta. En toki vähättele yhtään rahoituksen haastavuutta, mutta ei se johdu niinkään ylitsepääsemättömän vaikeasta matematiikasta, vaan juurikin tuosta ko. aineen luonteesta vetää kilpailuhenkisiä tyyppejä puoleensa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   246
   18760
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   366
   6912
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   127
   2059