Luontaislääkkeen turvallisuus Suomessa

vain.iherb.com

kova kiistely luontaislääkkeiden terveydestä.

Olen raitis ja tupakoimaton ja "täysin terve", söin kai liikaa Kalanmaksaöljyä ja maksakokeissa tuli hälytys ja uudet tutkimukset. En tiedä oliko virallinen maksavaurio, mutta ainakin minusta, vakavaa oli.

http://www.tritolonen.fi/uutiset/2850-yle-valehteli-taas-luontaistuotteista

tolonen pitää kiinni arvioistaan ja euroistaan. Paljon tekstiä, vähän oikeaa faktaa, ina vain vaikutusarvioita, lukija päättäköön............

En uskalla syödä pienessä Suomessa myytäviä ja mainostettuja tuotteita enää yhtään.

4

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • öljytön

      Lopeta moisen litkun käyttö. Itse lopetin d-vitamiinin syönnin. ihmettelin viimesyksynä kun aloin syömään 50mg/vrk, alkoi ihmeelinen häntäluukipu. En osanuut ajatella että vois d-vitamiinistä johtua. Sitte pisti silmään joku artikkeli jossa kerrottiin haittavaikutuksista,siinä mainittiin luustokivut. Lopetin syönnin ja ei ole häntäluukipu enää vaivannut, mene ja tiedä mutta oliko yhteys d-vitaamiiniin mutta ei kiitos enää. Monta muutakin "luontaistuotetta" kokeillut vaivohini mutta tulos plus/miinus nolla, joillakin jopa inhottavia sivuvaikutuksia. Tavallinen monipuolinen ruoka ajaa mennetullen moiset "myrkyt".

      • eiluustosärkyä

        D-vitamiinimyrkytys on myös yksi syy. Aikuisilla D-vitamiiniannoksen tulee tyypillisesti olla yli 1000 mikrogrammaa useiden kuukausien ajan, että myrkytys syntyy.

        Oireet:

        Neuropsykiatrisia oireita ovat väsymys, lihasheikkous, voimattomuus, depressio, sekavuus. Muita oireita ovat mm. ruuansulatuskanavan oireet, munuaisoireet ja sydänperäiset mm. QT-ajan lyheneminen ja rytmihäiriöt.

        Ainoa merkittävä väestötason D-vitamiinimyrkytys tapahtui Bostonissa, jossa vuosina 1985-1991 yli 30 000 kuluttajaa käytti noin viiden vuoden ajan maitoa, jossa oli litraa kohden 900-9000 mikrogrammaa D-vitamiinia. Myrkytysoireita saaneineilta (n=56) mitattiin kalsidiolin pitoisuuksia välillä 500-700 nmol/l. Amerikkalaiset endokrinologit mainitsevat kalsidiolin pitoisuuden toksisuuden rajaksi 375 nmol/l ja tason 250 nmol/l turvalliseksi sekä lapsille että aikuisille.

        Liiallisesta D-vitamiinin nauttimisesta on haittaa. D-vitamiinin myrkyllisyyttä on kuvattu imeväisillä, kun vitaminoidusta ruuasta tai vitamiinivalmisteista saadun D-vitamiinin päiväsaanti on ollut tasoa 100 µg (4 000 KY). Kun painoero otetaan huomioon, tämä vastaa aikuisella yli 1000 µg päiväsaantia.


        Käytännössä viime aikoina raportoidut D-vitamiinimyrkytykset ovat liittyneet munuaispotilaiden saamaan D-vitamiinin aktiivisen muodon, kalsitriolin, liika-annokseen. D-vitamiinin saanti ihosta ei voi aiheuttaa myrkytystä. D-vitamiinin tablettina annettava lisä tulisi määrittää yksilöllisesti veren D-vitamiinipitoisuuden (S -D-25) mittauksen perusteella. Tällöin annosalue 1 000–5 000 (25–125 µg) IU on turvallista korvaushoitoa. Isokokoiset ja ylipainoiset saattavat tarvita vielä suurempia annoksia.

        Lääketieteen historiassa ei ole todettu yliannostusta alle 400 nmol/l tasoilla ja annostuksella enintään 250µg/vrk.

        D-vitamiini ei aiheuta hyperkalsemiaa alle 250 µg päiväannoksilla. Päinvastoin korkeahkot, mutta vielä normaalit, D-vitamiinitasot on yhdistetty *vähäisempään* verisuonten kalkkiutumiseen.

        Sen sijaan suuret kerralla otetut kalsiumlisät aiheuttavat piikkimäistä veren kalsiumtasojen kohoamista, joka on haitallista.

        Kalsiumlisän käyttö on yhteydessä noin 85 prosenttia suurempaan sydäninfarktiriskiin niillä tutkituista, joiden kalsiumin saanti ruokavaliosta oli jo riittävää eli vähintään 800 milligrammaa päivässä. (2010 British Medical Journal)


    • termittutuksi

      Termiä luontaislääke ei ole edes käytössä, joten mitä sillä tarkoitat?

      Ravintolisä

      Elintarvikelain alainen tuote, jonka tarkoitus on täydentää ruokavaliota. Ravintolisiä ovat esimerkiksi vitamiini- ja hiveainevalmisteet.

      Kasvirohdosvalmiste

      Lääkelain alainen lääkevalmiste, jota valvoo Fimea. Vaikuttavat aineet ovat joko kasviperäisiä aineita tai kasvirohdostuotteita. Perinteinen kasvirohdosvalmiste voidaan ottaa markkinoille ilman tutkimuksia, jos se on ollut vakiintuneessa käytössä 30 vuotta.


      Luontaistuote

      Vanhahtava termi, jolla niputetaan arkikäytössä yhteen ravintolisät ja kasvirohdosvalmisteet.

      LÄHDE: Fimea, Evira



      50 mg = 50 000 µg

      Joten todellakin sulla on ollut myrkytys.

      Aikuisen tarve on 50-100 µg D-vitamiinia päivässä.

      Suomessa alle 1-vuotias saa tippapullosta D-vitamiinia 10µg / vrk ja korvikkeesta (1dl korviketta sisältää 1,1 - 1,3µg D-vitamiinia) 10-20µg/vrk. Eli yhteensä alle 1-vuotias saa D-vitamiinia 20-30µg / vrk, riippuen paljonko korviketta menee. Ja tämä riittää alle 1-vuotiaalle.

      D-vitamiinin tarve kasvaa painon ja iän mukaan. EFSA:n turvallinen D-vitamiinin saanti päivässä on yli 1-vuotiaalle 50µg päivässä ja yli 10-vuotiaalle 100µg päivässä.

      Virallisia suosituksia korkeampia D-vitamiinitasoja puoltavia tutkimuksia tulee jatkuvasti, viikoittain. Suomessa ravitsemusneuvottelukunnan (VRN) matalat (10µg/päivä) D-vitamiinisuositukset näyttävät yhä fossiilisemmilta. Ne riittävät vastasyntyneille sekä kissoille ja pienille koirille.

      Osteoporoosi ja D-vitamiinin puute aiheuttaa mm. luustosärkyä, ei vain häntäluun kipeytymistä.

      Oletkohan kaatunut ja lyönyt häntäluusi tai istut ihan liikaa huonossa tuolissa.

      Kalanmaksaöljyssä on A ja D vitamiinia, mutta mitään maksa-arvoja laadukas öljy ei aiheuta.

      Suomessa yleisin maksa-arvojen nostattaja on rasvamaksa, alkoholi ja jotkut lääkkeet.


      Ylen Uutiset (15.12.2015) käsitteli maksasairauksia Suomessa. Aihe on tärkeä, sillä maksasairaudet ovat Suomessa Euroopan huipputasolla. Yle haastatteli juttua varten Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä Husista ylilääkäri Martti Färkkilää. Haastattelussa kerrotaan, että maksasairauksien taustalta löytyy usein alkoholi ja ylipaino, mutta myös vääränlaiset ruokailutottumukset ja lääkkeiden väärinkäyttö. Mielenkiintoni herää, kun huomasin, että Färkkilä on maininnut myös luontaistuotteet yhdeksi maksasairauksien aiheuttajaksi.

      http://www.terveystuotekauppa.fi/blogi/epamaaraista-tietoa-ravintolisista

    • termittutuksi

      Tässä tietoa luontaislääkinnästä.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Luontaislääkintä

      Kun asioista puhutaan tai kirjoitetaan, niin todellakin termit, numerot ja määreet on hyvä olla oikein, koska muuten asia menee täysin pieleen.

      Myös tämän oäivän jornalistit jatkiúvasti rikkovat ihan omia sääntöjään, kirjoittamalla ihan mitä sattuu tai mitä kertoja kertoo, itse perehtymättä asiaan yhtän mitenkään.

      Täten tavan kansa saa vääriä käsityksiä tärkeistä asioista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3339
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      91
      3071
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2318
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1814
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1539
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1514
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1456
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      20
      1427
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1365
    Aihe