Pakko-oireet, pelko, ahdistus

voivoisetään

Eli olen alta 20v pojankossi, ja olen jo kolmisen vuotta kärsinyt kaikenlaisista pakko-oireista. Joskus ihan ensimmäist oireet olivat tyyliä, ikkunoiden sälekaihtimien vääntäminen, eli jonkinlaista varmistelua siitä että ne ovat varmasti kiinni, ja joskus saattoi jotain oven rivan kokeilua olla, mutta muuten ei ole ollut tuommoista ocd:lle tyypillistä ovi/hella yms. varmistelua. Pakkotoiminnot ovat tulleet aivan spontaanisti jossain tilanteessa kun on alkanut miettimään teinkö jonkun asian jotenki väärin ja siitä on syntynyt ahdistus ja sitten tietynlaiset rituaalit jotka on täytynyt saattaa ''täydellisesti'' loppuun.

Välillä on ollut myös semmoisia kausia ettei ole ollut minkäänlaisia oireita tai ahdistusta, mutta nyt syksyllä alkoi taas nämä oireet ja ovat vain pahentuneet pahenemistaan tähän hetkeen saakka, jolloin tuli mieleen jakaa omia tuntemuksia. Pakko-oireeni ovat olleet usein todella monimutkaisia ja niihin on saattanut kulua aikaa useita tunteja ja en välttämättä siltikiään ole saanut mielenrauhaa.

Nyt kuitenkin tuli se jäävuorenhuippu kun erästä tietokonepeliä (CS:GO) pelatessa tuli semmoinen pakkotoiminto että pitää hypätä täydellisesti erään kohdan yli tietty ase ja tarvikkeet ostettuna ja sen aidan yli pitää hypätä kolme kertaa ja kaikki kerrat pitää tehdä eri erissä. Tuota pakkotoimintoa ei siis tullut samantien kun pelasin vaan pelin jälkeen aloin miettimään että hyppäsinkö vain kaksi kertaa kolmen sijasta (tarkoituksena ei siis ollut aluksi edes hyppiä minkään pakkotoiminnon takia vaan ihan spontaani pelitilanne) ja tuo kolme kertaa on joku oma päähänpisto eli ekat kaksi kertaa hypätään ne ns. kumoaa toisensa ja viimeinen eli kolmas kerta kun tekee rituaalin niin se on se viimeinen ja pysyvä ja jos se meni mielestä hyvin niin toiminto on suoritettu. Poistin pelin ja aattelin että jospa koko homma unohtuisi kun pitäisi taukoa mutta ahdistus vain kasvoi ja jouduin lataamaan pelin uudestaan.

Eli tarkistin sitten uusinnoista hyppäsinkö kolmesti vain kahdesti ja epäonnekseni olin hypännyt vain kahdesti ja aloin miettimään yritinkö sittenkin tehdä jotain toimintoa ja se ei onnistunut. Sitten tein taas rituaalin eli hyppäsin vain kaksi kertaa kohdan yli niinkuin viimeksikin ja poistin pelin, ja latasin taas uudestaan ja ajattellin että nyt teen sen kolmannen kerran ja en enään tämän jälkeen koskaan tee pakkotoimintoja, mutta jostain syystä en onnistunut toiminnossa, pelitilanteesta johtuen ja ahdistus kasvoi ja mietin mitä seuraavaksi teen...

Hommahan ei tähän loppunutu vaan oon niin sairasta etten kehtaa edes anonyyminä enään kertoa koska porukka luulee aivan hulluksi, mutta näitä asioita ei vain voi ymmärtää ihminen joka ei kärsi ahdistuksesta, ocd yms.

Joten kysynkin teiltä että lopetanko vain toiminnot ja ajattelen ettei ne ole tärkeitä, vai koitanko tehdä loppuun toiminnon (saattaa mennä ainakin viikko, koska toisella ukolla nyt 6 vrk bannit kun lähtenyt kesken pelin useasti) ja toisella accountilla pitäisi pelata eka se 3lvl että pääsee kilpailullista pelaamaan.

Tämä siis on johtanut ihan hölmöön tilanteeseen, ja tämä on kauheassa stressissä ja ahdistuksessa kirjoitettu joten aivan varmasti todella epäselvää tekstiä/kirjoitusasu ja muuta semmosta.

6

148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Köysi

      Köysi

    • 000888

      Pakko-oireet voi olla tosi omituisia. Ne pitää vaan lopettaa, muuten kohta olet uusimassa koko kuviota tai keksinyt kokonaan uuden. Lue kirja Kerrasta poikki, siinä on itsehoito-ohjeita.

      Ahdistukselle ja pakko-oireisuudelle saattaa altistaa myös huono ruokavalio ja joidenkin ravintoaineiden puutos, joten huolehdi tuostakin puolesta. Kofeiini ja energiajuomat saa pään käymään ylikierroksilla joten pidä tuokin mielessä.

      Mutta ihan varmasti pääset tuosta yli, tsemppiä.

    • voivoisentään

      Kiitos! Eiköhän se tästä parane! :) ja hyvää uuttavuotta!

      • neuvoapukkaa

        Noin nyrkkisääntönä voi pitää sellaista jotta, jos tottelet pakkoneurooseja, ne pahenevat/ lisääntyvät, jos kestät ahdistuksen etkä tee niiden mukaan ne vähenevät/ helpottavat.

        Tottakait heti kun olet suorittanut rituaalin, esim tässä sen 3 krt oikein hyppäämisen, sen jälkeen se tuottaa helpotuksen, mutta vain hetkellisesti, sitten tulee taasen uusi.

        Kestä ahdistus, se on tie parantumiseen.


    • Johansson

      Älä enäö pelaa tuolla tavoin pakotettuna. Ota ohjat käsiin äläkä usko pakkomieltäsi! Selviät kyllä. Sinun täytyy vain sanoa itsellesi, että nyt riittää. Et välttämättä koe enää ahdistusta, vaan helpotuksen! Uskon. Et anna pelille periksi ja jos pelaat, et noilla säännöillä, 3 krt hyppien vaan , etenet niinkuin muutkin , heti kun takkuaa, sanot itsellesi että lopeta.

    • selvitään

      Kiitos tosi paljon vastauksista! En oo antanu enään sille ahdistukselle valtaa vaikka se kokoajan vähän kalvaa sisällä, mutta se on lähinnä muuttunut peloksi että vaikuttaako toimintojen tekemättä jättäminen jotenkin elämään, mutta oon päättänyt ettei ne vaikuta muhun mitenkään. Ja toisaalta kun jättää tekemättä tommosia toimintoja jotka on tuottanut todella paljon tuskaa ja ahdistusta ja huomaa elämän jatkuvan ihan normaalisti niin ei niitä uusia pakkotoimintoja edes kiinnosta tehdä enään, mutta kiitti tsempeistä ihan tosi paljon!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      277
      3090
    2. 201
      2876
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      70
      2464
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      221
      1936
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      13
      1378
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1298
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      160
      1213
    Aihe