Kahdessa tunnissa gradu tai dippa

muakummastuttaa

Mitä mieltä olette jutuista, joissa henkilöt kertovat tehneensä gradun tai diplomityön parissa tunnissa?

Itse olen tavannut yhden teologiaa opiskelleen, joka kertoi tehneensä gradunsa parissa tunnissa ja hiljattain eräs kertoi "näistä, jotka tekevät dippatyön parissa tunnissa".

Henkilökohtaisesti en usko sekuntiakaan, että ovat ainakaan ITSE tehneet sitä kahdessa tunnissa. Vaihtoehdoiksi jää, jos valehtelua ei lasketa, ostaminen ja ostetun pieni muuttaminen tai se, että työtä on kasattu pitkin opiskelua vähitellen ja sitten loppusilmäilyyn on mennyt reilusti alaspäin pyöristettynä kaksi tuntia.

Yksi vaihtoehto voi olla myös se, että työ on nakitettu jollekin harjoittelijalle työpaikalla. Kaksi tuntia meni siihen kun oli pakkoa katsoa että se piti sisällään halutut asiat.

Lähinnä kummastuttaa se, miksi ihmiset satuilevat tuollaisia kahden tunnin juttuja? Luulevatko he oikeasti, että se menee läpi?

25

2123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tehtyjo

      Pilkantekoahan tuollaiset jutut kahden tunnin graduista ovat. Miniminä pitäisin kahta kuukautta, ja tähän ei sisälly kaikki vaiheet aiheen valinnasta gradun hyväksymiseen, vaan ainoastaan aiheeseen perehtyminen, tutkimus ja raportin kirjoittaminen.

      • Nähty_on

        Lisäksi voi sanoa, että oli opintoala mikä hyvänsä, tulos on kyllä sieltä keveämmästä päästä. Ainoastaan joku matemaatikko saattaa väläyksen saatuaan onnistua tekemään ansiokkaankin gradun hyvin lyhyessä ajassa.


      • nohuhhuhmitäihmmm

        No itse tein dippatyötä suunnilleen 5 kuukautta, ehkä 6 ....
        Mutta siis ihan oikeasti, on kyllä ihme juttuja tuollaiset kahden tunnin lopputyöt. Ja tuollaista ihan tosissaan selitti eräs opettajana toimiva hemmo, taisi luulla että uskon. Tosin en tiedä uskoiko hän sitä joka oli tuollaisen lorun hänelle satuillut.


    • ZutZut

      - kollaasityönä netissä surffaillen ja tulostaen ,ei mikään ihme 40 sivua A4 /2t , mutta parenpi kumminkin käyttää juttuun kokonainen päivä.

      • Eikä_siinä_kyllin

        Lisäksi tuollaiselle opinnäytteelle kannattaa valita kuurosokea tarkastaja.


      • eipitäisei

        Tarkotat siis copy paste -toimintaa? Ei pitäisi mennä tarkastajalta läpi tuollainen.


      • nykyaikaa
        eipitäisei kirjoitti:

        Tarkotat siis copy paste -toimintaa? Ei pitäisi mennä tarkastajalta läpi tuollainen.

        Ei mene läpi plagiaatintarkastuksesta. Sehän on käytössä jo kanditöissä.


    • Zutzut

      - onhan urheilijoillakin doppingin häivytys ohjelma -että sieltäki seulasta suurinosa menee läpi - että silleee

      • vastaatähän

        Kertoisitko kauanko teit omaa ylemmän korkea-asteen lopputyötäsi.


    • selvä_valhe

      copy-pastella hieman muokattu. Tai gradu on jollain taidealalla tehty.

    • gradupirkko

      En ole kuullut että kukaan puhuisi parissa tunnissa tehneensä, parista viikosta sen sijaan olen kuullut. Näistä on sitten lisäkysymyksiä esittämällä paljastunut, että ovat toki jo tuota ennen käyneet seminaarin ja kirjoittaneet taustaa parikymmentä sivua, sekä tehneet analyysiä jo pitkälle. Eli se loppuhomma on sitten tehty parissa viikossa ja sillä kehutaan.

    • Tietokoneonkexitty

      On se ihan mahdollista, kun kopupastaa ja oikoluettaa englanniksi. Pikkusen saa olla siansaksaa.

    • eiksollunna

      - toisaalta plagiaatiota ei voi välttää koska kaikki tuotteet on päivitettyjä versioita edellisestä - niin soli AK-47 kin

    • edwinchester

      Aika nopea kirjoittaja saa olla, jos pystyy parissa tunnissa kirjoittamaan yli 50 sivua mitä tahansa tekstiä, saati sitten gradun, jossa pitäisi olla sisällöllisesti jotain järkeä. Väitän, ettei ole mahdollista.

      Nopeimmat gradut, joista olen kuullut tai lukenut on tehty parissa viikossa. Toki parissa päivässäkin se olisi ainakin teoriassa mahdollista.

    • Järki_käteen

      Parhaimmat kirjoittajat kirjoittavat noin 100 sanaa minuutissa, mikä tarkoittaisi noin 25 sivua 2 tunnissa. Todellisuudessa 30-50 sanaa minuutissa on paljon realistisempi, kun samalla pitää vähän ajatella ja jäsennellä asioita. Tällä nopeudella kirjoittaisi noin 8-13 sivua kahdessa tunnissa. Tietysti voi sitten olla paljon suuria kuvia, joiden avulla saa helposti sen 5-10 sivua lisää.

      Nuo jutut kuulostaa kyllä siltä että ylimielinen narsisti yrittää saada huomiota kusettamalla (tulee mieleen tyypit, jotka sanovat etteivät ole lainkaan lukeneet tenttiin ja saavat hyvän arvosanan). Toisaalta jos ohjaaja on niin paska, että hyväksyy minkä tahansa...

    • Ei opinnäytetyötä nyt ihan kahdessa tunnissa tee, eikä kahdessa päivässäkään, jos haluaa perehtyä aiheeseen. Itse olen tehnyt toistaiseksi yhden kandityön, tosin tein sitä opiskelujen ohessa ja siihen meni noin reilu vuosi aikaa.

      Jos on kokenut ja kouliintunut tekijä, varmasti kandintyön parissa kuukaudessa saisi tehtyä, jos nyt ei muuta tee, ja on todella kokenut ja kouliintunut tekijä.

      Ainakin Turun AMK:ssa on käytössä sähköinen plagiointitarkistus, ja toki myös yliopistoissa tottakai on pakko olla käytössä, joten parissa tunnissa korkeintaan kopioi leikepöytää käyttäen Googlen ekoista tulevista Wikipedia ja Spammi-sivu-lähteistä tekstiä, mutta ei syvällisesti ehdi edes osaa aineistoa harkiten kasaamaan, se on oma kantani.

      Unohtakaa gradun teko kahdessa tunnissa, tai kahdessa päivässä. Ainakin itse tein kandi-työtä yhteistyössä ohjaajani kanssa siten, että lähetin väliversioita kommentoitavaksi, ja sitten korjailin tekstiä ja lopulta otin riskin, että nyt se on valmis, kun ohjaaja sanoi, että hän tarkistaa sen seuraavaksi viimeisen kerran, niin lopulta sain työni valmiiksi ja valmistuin.

      • Onhanmeitämoneksi

        Lähdeluetteloon, tai sen tarkastukseen lopuksi, taisi itselläni mennä kaksi tuntia.


    • Höpöttäjiä_riittää

      Yleensä graduohjeetkin ovat niin mittavia, ettei niihinkään pysty perehtymään kahdessa tunnissa. Näin ainakin, jos yrittää ymmärtää ja muistaa ohjeet, niin että pystyy niitä soveltamaan.

    • Academix

      No nyt kuuluu Hervannasta kummia: joku teekkari oli tehny diplomityönsä tunnissa!

      Huh huh! Ei tässä muuta voi sanoo.

      • Kysäisenpä

        Montako vuotta kaverilla meni diplomityörobottinsa suunnitteluun, ohjelmointiin ja lähdetietokannan luontiin?


    • 102030405060

      Jos on sen itse työn tehnyt hyvin aiemmin ja siis oikein hyvin perillä aiheesta, niin saattaahan sen perustan kahdessa tunnissa pieraista. Silloin, kun asian tuntee ja ajatus on selkeänä päässä, kirjoitus voi olla helppoa.

      Mutta kyllä se varmaan vielä sen jälkeen hienosäästöä vaatii.

      Että ehkä en itsekkään ihan usko.

    • 2gradua

      Höpö höpö! Ei synny gradua kahdessa tunnissa, kahdessa kuukaudessa ehkä, mutta heikkotasoinen tulee. Tai riippuu vähän alasta.

      Tarinoida voi mitä vain, suuretkaan sanat eivät suuta halkaise.

    • ehkäpänäin

      Jos sattuu saamaan jonkun huippuidean johonkin oman alan tutkimusongelmaan, niin varmaan sellaisesta voi kirjoittaa nopeasti gradun. Taitaa olla aika harvinaista. Voihan olla, että joku huomaa vaikka jossain artikkelissa väärin tehdyn tilastollisen analyysin ja kirjoittaa sen pohjalta gradun, jossa analyysi on tehty tarkemmin. Kuitenkin nykyajan tietokoneet on tehokkaita ja joku taitava opiskelija voi löytää jostain datajoukosta uuden yhteyden joidenkin asioiden välille.

      • Kokemusta_asiasta

        Idean voi keksiä kahdessa tunnissa, mutta raporttia ei kukaan kahteen tuntiin kirjoita. Entä gradun kirjallisuustutkimus, tulokset ja analyysi? Taivaastako ne graduntekijälle tipahtavat?

        Sen verran monta tieteellistä paperia on tullut värkätyksi, että tiedän muutaman sivun konferenssipaperinkin tekoon menevän yleensä päiviä. Lisäksi tällöin ovat raportin asiasisältö ja tulokset jo valmiina aloittaessa.


    • Kirjoitin reilun 70-sivuisen graduni kahdessa kuukaudessa, mutta sitä ennen olin tutkinut kirjallisuutta, pohtinut asiaa ja haastatellut ihmisiä ja luonnostellut asiaa vuoden ajan ja hylännyt hurjan määrän erilaisia toteuttamisvaihtoehtoja.

      Kun kirjoittamisen aika tuli eteen kaikkien hahmottelujen ja pohdintojen jälkeen, sain järjestetyksi itselleni työhuoneen, mihin sulkeuduin vähintään 8h päivässä ja käytin sen ajan kirjoittamiseen.

      Tekstin kirjoittaminen lukuisine kirjallisuusviitteineen oli ainakin minulle hyvin työlästä ja aikaa vievää tekemistä. Se vaati jatkuvaa viitteiden ja sivunumeroiden tarkistamista että sain ne varmasti oikein. Jo parin sivun kirjoittaminen vaati yleensä 8 tuntia.

      Gradun tekoa olisi kohdallani nopeuttanut, että olisin valinnut aiheen jostakin sellaisesta, mistä olisin tiennyt enemmän entuudestaan. Nyt piti kirjallisuustutkimus aloittaa oikeastaan jo perusteoksista, mutta ainakin gradua tehdessä oppi jotakin uutta. Mutta olisipa aihe ollut minulle entuudestaan miten tuttu hyvänsä, en olisi sitä millään parissa tunnissa valmiiksi saanut, sillä jo pelkästään valmiin työn oikolukeminenkin vei pari päivää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1255
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1176
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe