Samsung Smart Tv ja vanha digiboxi, ei signaalia

omat_taidot_ei_riitäkään

Laitteet: Samsung Smart LED-TV UE-48J6275XXE ja tallentava digiboxi Finnsat FSC05PVR. Laitteiden välillä uusi hdmi-kaapeli.
TV:ssä kieli ja maa valittu oikein eli Suomi. Jos antennikaapeli menee digiboxista seinään, kanavahaku ei löydä kanavia vaan herjaa "heikko signaali tai ei signaalia". Kun antennikaapelin vie telkkarista seinään kanavat löytyvät. Digiboxista en halua luopua, koska tallennustarve on olemassa ja laitteessa myös maksutv-kortti (kortinlukijan hankinta ei tunnu mielekkäältä tässä tilanteessa). Missä vika?

16

6552

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 77ffDD

      Boksi on tarkoitettu kaapeliverkossa käytettäväksi. Jos käytät sitä antenniverkossa, se ei tietenkään toimi. Tosin Finnsatin boksit ovat oman kokemukseni mukaan erittäin surkeita, joten vika voi olla itse boksissakin.

    • tsekkaa.as.ohje

      Onko digiboksin käyttöohjeessa tosiaankin tuollainen asennusohje? Kyllähän sinun pitää saada antennijohto molempiin laitteisiin.

    • TuliVaanMieleen

      Onko seinärasiasta tuleva johto kytketty Antenna IN eli boxin takaa katsoen vasemmanpuoleiseen? Näetkö kuitenkin tallenteita mitä on aikaisemmin tehty eli onko HDMI-yhteys kunnossa? Onko erikseen tavallinen kaapeli Antenna OUT->telkkari? http://www.finnsat.tv/tuki/kayttoohjeet.html

      • omat_taidot_ei_riitäkään

        en näe aikaisempia tallenteita...


      • TuliVaanMieleen
        omat_taidot_ei_riitäkään kirjoitti:

        en näe aikaisempia tallenteita...

        Näyttäis siltä, että jos et näe tallenteita, niin television ohjelmalähdeasetus on väärin. Olet ehkä yrittänyt hakea kanavia telkkariin silloin, kun luulit hakevasi boxiin ( ja antennijohto on ollut boxissa ). Boxin kanavat täytyy hakea boxilla, ei telkkarilla.
        Et vastannut näihin: 1) Onko seinärasiasta tuleva johto kytketty Antenna IN eli boxin takaa katsoen vasemmanpuoleiseen? 2) Onko erikseen tavallinen kaapeli Antenna OUT->telkkari?

        Laitas tv ja boxi päälle. Antennijohto boxiin ( IN ) ja siitä HDMI telkkaan. Aseta telkasta HDMI ohjelmalähteeksi tjsp. Kokeile, että näet telkasta jonkun aikaisemmin tallennetun. Sitten BOXIN ohjeilla ja BOXIN kaukosäätimellä aloitat kanavahaun.


      • omat_taidot_ei_riitäkään

        Aluksi liitännät oli noin, että seinästä Antenna IN, telkun ja digiboxin välillä väin HDMI-kaapeli. "Tavallinen kaapeli"? Eli tarvitsenko toisenkin antennijohdon boxista televisioon (aikaisemman television ja tuon samaisen digiboxin välillä vain scart, siksi väännän rautalankaa ;) )?


      • TuliVaanMieleen
        omat_taidot_ei_riitäkään kirjoitti:

        Aluksi liitännät oli noin, että seinästä Antenna IN, telkun ja digiboxin välillä väin HDMI-kaapeli. "Tavallinen kaapeli"? Eli tarvitsenko toisenkin antennijohdon boxista televisioon (aikaisemman television ja tuon samaisen digiboxin välillä vain scart, siksi väännän rautalankaa ;) )?

        Sitä ”tavallista kaapelia” tarvitset, kun haluat katsella televisiota niin ettei boxin tarvitse olla päällä. Telkasta valitaan tuloliitännäksi HDMI boxin ohjelmointiin ja tallenteiden katsomiseen ( myös pelkän tv-lähetyksen vastaanottoon ) ja ”tavallinen kaapeli” pelkän tv-lähetyksen vastaanottoon. Mutta se ei ole tämän hetken ongelma. Minulla ei ole Samsungia eikä Finsatia, joten en pysty hilseestä heittämään neuvoja.

        Löysitkö telkasta/telkalla boxin? Saitko tallenteet näkymään? Voi hyvinkin olla ettei tarvitse tehdä kanavahakuakaan ( äläkä teekään sitä vielä, jos sinulla on tallenteita, joita haluat säilyttää ). Tuo aikaisempi scart-johto oli sotkemassa eli nyt HDMI:n takia toimitaan hiukan eri tavalla.

        Löysitkö telkasta/telkalla boxin? Saitko tallenteet näkymään? Jos sait niin luulen, että sait kanavatkin näkymään.


      • omat_taidot_ei_riitäkään

        Boxin buuttaus taisi ratkaista ongelmat (soitto Finnsatin tekniseen tukeen). Liitännät oli oikein eli seinästä Antenni boxiin ja HDMI telkkuun. Nyt odotellaan, että löytää kanavat...


    • siinä_sulle

      Aloittajalla on perusasia vähän hukassa. Ihmetteleekö hän siis, että miksi kanavia ei saa viritettyä, kun antennikaapeli ei mene televisioon?
      Kytke kaksi antennikaapelia, nuo nuolet (joista näet myös signaalin suunnan)
      seinä -> digiboksi
      digiboksi -> tv
      Kytke yksi HDMI-kaapeli
      digiboksi -> tv
      Jos digiboksissa on valittavana aktiivinen tai passiivinen standby-tila, niin tuota yo. antennijohtokytkentää käyttäessäsi valitse aktiivinen.
      Lue tv:n kytkentä- ja käyttöohje.
      Luo digiboksin kytkentäohje.

      • omat_taidot_jne

        Luen aina ohjeet, itse asiassa moneen kertaan :) Boxin buuttaus ei vaan tullut mieleen (enkä kyllä sitä noin olisi osannut tehdäkään ilman opastusta.


      • omat_taidot_jne

        Sitä en vieläkään tajua miksi tarvitsisin antennikaapelin digiboxista myös televisioon? Vain "voidakseni katsoa televisiota ilman, että digiboxi on päällä"? Miksi haluaisin niin edes tehdä? Maksutv-korttikin on digiboxissa.


      • 7678
        omat_taidot_jne kirjoitti:

        Sitä en vieläkään tajua miksi tarvitsisin antennikaapelin digiboxista myös televisioon? Vain "voidakseni katsoa televisiota ilman, että digiboxi on päällä"? Miksi haluaisin niin edes tehdä? Maksutv-korttikin on digiboxissa.

        Miksi olet hankkinut maksutv-kortin?


      • omat_taidot_jne

        Mestareiden liigan takia :)


      • VanhaPutkiTelevisio

        Digiboksin ja television väliin tarvitaan antennikaapeli, jotta myös televsision oma elekroniikka saa signaalin. Otsikossa sanotaan, että kyseessä on "Smart TV". Jos televisiosi olisi vanhan aikainen,kuten minulla,se ei tarvitsisisi lainkaan antennikaapelia.


    • sdgfvvwe

      """"""Sitä en vieläkään tajua miksi tarvitsisin antennikaapelin digiboxista myös televisioon? Vain "voidakseni katsoa televisiota ilman, että digiboxi on päällä"? Miksi haluaisin niin edes tehdä? Maksutv-korttikin on digiboxissa."""""

      Normaalisti katsotaan telkkaria ja vain tallennettaessa digiboksi on päällä. Esim meillä digiboksi päällä 0-2 kertaa kuukaudessa, ei vaan tule mitään mikä pitäis tallentaa. Mutta jos tallennat päivittäin, niin anna olla noin.

      • samsung_vain_näyttönä

        Tehköön noin. :)
        Kun se tv on Samsung, niin ehkä sitä onkin parempi käyttää vain näyttönä. Digiboksissa voi olla selkeämpi käyttöliittymä. Lisäksi digiboksi voi näyttää myös kanavan lisäksi ohjelmankin nimen kanavaa vaihdettaessa. Samsung ei näytä. Lisäksi Samsungissa DVB-tekstitys (YLE:n kanavat, AVA, osa maksukanavista kuten MTV3HD) katoaa 3-5 sekunniksi kun vilkaistaan ohjelmatietoja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      106
      7488
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2812
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2402
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      109
      2113
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1799
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1379
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1327
    Aihe