Islamin uudistus?

On_toimittava_nopeasti

Voisiko islamia modernisoida hieman? Imaameille voisi järjestää koulutuksen, jossa he opiskelisivat uskoontotiedettä ja islamin historiaa. Ainakin nämä asiat olisi hyvä muslimienkin tietää:

Islam sai alkunsa eteläisessä Saudi-Arabiassa, jossa palvotiin kuuta jumalana. Ramadan-paasto on peräisin jo näiltä ajoilta.

Muhammedin elämää on kuvattu useissa eri teksteissä. Joukossa on paljon sellaisia tekoja, joita emme hyväksy, kuten esim. Aishan kanssa avioituminen tai vääräuskoisten tappaminen.

Koraanissa on epätieteellisiä väitteitä, jotka ovat vain oman aikansa kuvia. Eräs esimerkki on väite, että makea ja suolainen vesi eivät sekoitu keskenään tai se, että Jumala olisi luonut ihmisen.

Maallistuminen johtaa usein maankohti parempaa tulevaisuutta. Naisten oikeudet, sananvapaus ja demokratia ovat tärkeämpiä kuin esim. sharia-laki.

Islaminuskoisista suurin osa on rauhaa rakastavia ihmisiä. Islamin nimissä tehdään kuitenkin valtava määrä pahaa ympäri maailman. Siksi islamia täytyy uudistaa niin, että väkivalainen ääriaines jää ilman maltillisten uskonnollista tukea. Sharia-laki on todettava epäinhimilliseksi.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jasserjassersson

      Häivy idiot!!!!!!

      • On_toimittava_nopeasti

        Mielestäni näistä asioista voi keskustella. Olen itse muslimiperheessä ja usein puhun siitä, miten uudistus on tarpeen. Moni muslimi ei suostu edes opiskelemaan oman uskonsa syntyä ja historiaa. Suomessa saa kritisoida ideologioita ja uskontoja vapaasti. Sen sijaan sharia-lain mukainen ihmisryhmiä vastaan (vääräuskoisia) hyökkääminen on laitonta. Sharia-lakihan kehoittaa surmaamaan ihmisiä mm. heidän seksuaalisen suuntautumisensa tähden. Kyllä sellaista ideologiaa saa kritisoida ja uudistaa.


      • Muslimit-ovat-islam
        On_toimittava_nopeasti kirjoitti:

        Mielestäni näistä asioista voi keskustella. Olen itse muslimiperheessä ja usein puhun siitä, miten uudistus on tarpeen. Moni muslimi ei suostu edes opiskelemaan oman uskonsa syntyä ja historiaa. Suomessa saa kritisoida ideologioita ja uskontoja vapaasti. Sen sijaan sharia-lain mukainen ihmisryhmiä vastaan (vääräuskoisia) hyökkääminen on laitonta. Sharia-lakihan kehoittaa surmaamaan ihmisiä mm. heidän seksuaalisen suuntautumisensa tähden. Kyllä sellaista ideologiaa saa kritisoida ja uudistaa.

        Jos siihen pystyt, niin hienoa. Muslimit ovat islam. Jos saat aikaan muslimeissa jotain muutosta järkeväämpään suuntaan, niin uudistat islamia. Suuret muutokset lähtevät aina pienestä liikkeelle.

        Kun taas meidän, jotka emme voi uudistaa islamia sisältäpäin, tehtävänämme taas on pyrkiä pitämään islam kaukana. Molemmat pyrkimykset tähtäävät rajoittamaan mielipuolisuutta.

        Paras tapa ehkäistä islamin invaasio on tutustua reaali-islamiin sellaisena kuin se on. Jollakin reaali-islamista poikkeavalla ideaali-islamilla, jos sellainen on olemassa, ei ole paljoakaan käytännön merkitystä yhteiskunnallisessa jokapäiväisessä elämässä. Reaali-islam tulee tänne reaalimuslimien mukana. Mielipuolisuuden täysimittaisen invaasion välttämiseksi meidän on pyrittävä saamaan pian takaisin kotiin ne, jotka ovat tuomassa tänne sitä mielipuolisuuttaan kaikkine jo hyvin nähtyine ilmiöineen.


    • hirvittävä_satukirja

      HERÄTKÄÄ TOTUUTEEN!!!! Islam ei ole ensinnäkään uskonto, vaan hallinto-oppi, eikä sitä saa muuttaa, vaan sitä on noudatettava kirjaimellisesti. Ei kannata jauhaa teorioita, jotka ovat yhtä tyhjänpäiväsiä kuin sosialismi. Mielisairaan tekemä opus, johon kopioi raamatusta osan ja sai aikaan tuon hirmukirjan.

    • alfa123om2222

      Itse näen, että kun kerran muistaakseni Bukharin Hadithien alussa sanotaan niiden kuuluvan sellaisille, jotka eivät tavoittele vaimoa, vaan hengellisiä asioita niin voisi olla neljä eri asteista islam kerrostumaa. Ne, jotka tavoittelevat yksinomaa hengellsiä asioita. Niitä, jotka tavoittelevat perhe-elämää. Niitä, jotka tavoittelevat työtä tai palvelusuhdetta ja niitä, jotka ovat liberaaleja.

      Nuo, jotka ovat hengellisiä ja luultavasti täysin puhtaita sekä elävät Sunnaa noudattaen olisivat suojatussa asemassa riistäjiltä ja vainoojilta yms. Mutta eivät puuttuisi liberaalien elämään liiallisessa määrin. Tänä päivänä on kyllä järjesteltävissä sellaiset seikat kuten, jos joku haluaa soittaa musiikkia, että hän voi sen tehdä muita pahemmin häiritsemättä.

      Eräät enankoivat sitä, että Imaami Mahdi tuo mukanaan täydellisen koulu- ja opiskelu-uudistuksen. Ja luultavasti muitakin uudistuksia. Mutta häneenkin liitetään kyllä väkivaltaa, joka kohdistuu etniseen tai uskonnolliseen suuntaukseen. En tiedä itse muuta keinoa kuin mahdollisimman täydellinen seitemän vuoden (tai ajan) rauhansopimus Rooman ja Islamin välillä. Tuossa rauhansopimuksessa pitäisi ottaa huomioon ainakin kaikki pyhät kirjoitukset.

    • niinsonn

      islamilaisten naisten pitäis vähän tsempata ja alkaa ottamaan enemmän oikeuksia itselleen eikä olla ikuisesti vaan jossain hellan ja nyrkin välissä raiskattavana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1445
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1222
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1205
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe