Digiboxi + Blue-Ray eivät kuulu lisäkaiuttimista

hhandeande

Hankin joululahjaksi Samsungin LED-tv:n UE40J5105AK:n. Nyt en saa aiemmin muissa televisioissani moitteetta toiminutta stereoiden kautta kuulumista toimimaan. Aiemmissa se on pelannut in/out-scartsovittimen kautta, mutta tässä uudessa sama pelittää vain kun ohjelmalähteeksi on valittu tv. Oheislaitteina liitettyjen uudehkon Topfield-digiboxin ja Samsungin Smart 3D Blue-rayn kautta ei enää kuulukaan kuin tv:n omista kaiuttimista. Oheislaitteiden ohjauksen aikana kaiutinääni kuuluu sillä hetkellä päällä olevasta tv:n kanavasta. Olen yrittänyt eri asetuksia ja uudelleen virityksiä, mikään ei auta. Suoraa out-liitäntää ei takana ole. Mikä avuksi, Samsungin tuestakaan en ole vastausta saanut. Pitänee miettiä muita kaiutinvaihtoehtoja, en kuitenkaan haluaisi kotiteatteria, tavaraa alkaa muutenkin olla jo liikaa.

12

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Optinen_tai_kuuloke

      Sinulla menee laitteiden hienoudet hukkaan, jos puuhastelet edelleen scarttien kanssa.
      Jos digiboksissa on HDMI-lähtö, niin käytä mieluummin sitä TV:n kanssa. Blu Ray -soitin on ilman muuta HDMI -kytkennällä käytettävä laite. TV:ssä on kaksi HDMI-liitäntää, joten tämä vaihtoehto toiminee?
      Jätit mainitsematta, mitä kaapelia käytät nykyisin stereoiden kanssa. TV:ssä on optinen äänilähtö vahvistimelle ja jos se ei ole sopiva, niin kuulokeliitäntä on ainokainen vaihtoehto (3,5 mm liitin). TV:n scart -liittimestä valitettavasti usein löytyy vain tv:n virittimen antama ääni.

    • mites.uusi.vahvari

      Millaisiin stereoihin kytket? Jos hankit kotiteatterin vahvistimen, niin se tietenkin korvaa sen stereovahvistimen, kunhan vain hankit riittävän hyvän laitteen. Eli ei tule lisää laitteita kun yksi poistuu.
      Voit hankkia sen A/V-vahvistimen (5.1 on ok ja niissä on viritinkin eli radio yleensä) erikseen ja käyttää vanhoja kaiuttimia aluksi, niin ei tule kaiuttimiakaan lisää. Katso, että uudessa vahvistimessa on 2 tai 3 digitaalista äänituloa, joista vaikka kaksi optista ja yksi koaksiaalinen, ja 4-6 HDMI-tuloa, niin laite riittää jatkossakin, vaikka kytkisit uusiakin kuvalähteitä, kuten pelikonsolin, digikameran, videokameran, ... Saa käytettynä riittävin liitännöin alle satasellakin, ja uusiakin edullisesti tarjouksista jo 300-500 eurolla. Kytke sitten tv:n ääni optisella kaapelilla.

      • mites.uusi.vahvari

        Ja lisälaitteet kytke HDMI-kaapelein A/V-viritinvahvistimeen, joka toimii kuvalähteen valitsimena, ja josta menee yksi HDMI-kaapeli televisioon.


    • handeande

      Toki lisälaitteissa HDMI:t. Ja liitäntä sikäli kunnossa, että TV:n puolelta kaiuttimet toimivat, mutta dB:n ja DVD:n ei.

      • handeande

        Aiempi vain pari vuotta vanha pelotti samalla soittimella nikottelematta.


      • varmasti_kunnoss

        Kerro, miten ne liitännät ovat, niin katsotaan, ovatko kunnossa.
        Suosittelisin kuitenkin vanhan stereovahvistimen vaihtoa 5.1 A/V-viritinvahvistimeen, niin saat HDMI:t ja digitaaliset tuloliitännät.


    • PetterSmart
    • katsotko_uutta_vahvaria

      Jos mietit uutta, niin juuri nyt on hyvässä tarjouksessa 349,99 eurolla (muutoin yleensä 480 euroa) eli on halpa!
      http://www.anttila.com/shop/fi/netanttila/elektroniikka/kotiteatterit-ja-av-laitteet/yamaha-rx-v479bl-av-viritinvahvistin-bt-wifi-50579600--malli-22
      On WLAN, nettiradio, 6*HDMI, Bluetooth, ohjaus kännykällä, tietokoneella ja tabletilla, 4K-tuki ym. ym.
      Itse olen ostanut 77x-sarjan vahvarin, jossa myös analogisena tulevan videosignaalin saa ulos digitaalisena HDMI-liitännästä tv:lle/näytölle eli ei tarvita analogista videokaapelia. Minulla on vielä kaksi vanhempaa laitetta, joissa ei ole HDMI:tä...

    • handeande

      Kiitos kommenteista ja vinkeistä. Ratkaisin asian niin, että hain Gigantista JVC:n soundbarin subbarilla ja hienosti pelittää, ääntäkin tarpeeksi omiin tarpeisiin.

      • kytkentöjä_kysellyt

        Miten kytkit eli miten sait laitteiden (Topfield-digiboxin ja Samsungin Smart 3D Blue-rayn) äänet toimimaan siitä soundbarista? Kuuluvatko nyt myös tv:n äänet siitä soundbarista?


      • handeande

        Kaikki toimii, laitteen mukana tuli optinen kaapeli, jolla kytkentä tehtiin ja äänilähteen valinnan jälkeen vain säätöjä vaille. Testasin Raskasta Joulua DVD:llä soundit ja hyvin kuuluu! Löysin kyllä vanhasta stereostakin optisen paikan yhden irtonappulan alta, mutta se ei toimi.


      • en.kysy.enää
        handeande kirjoitti:

        Kaikki toimii, laitteen mukana tuli optinen kaapeli, jolla kytkentä tehtiin ja äänilähteen valinnan jälkeen vain säätöjä vaille. Testasin Raskasta Joulua DVD:llä soundit ja hyvin kuuluu! Löysin kyllä vanhasta stereostakin optisen paikan yhden irtonappulan alta, mutta se ei toimi.

        Olisin kysynyt, että miten saat tuolla kolmesta eri laitteesta äänet. Eli kytkentöjä, kuten mikä kaapeli ja mistä liittimestä ja mihin.
        Mutta älä sitten kerro.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe