opintoväyliä psykologiksi.

keppiäsaatuporkkanaaei

Kertokaas erilaisia väyliä kouluttautua psykologiksi.
On selviö että täytyy lukea lukio ja siitä mennä yliopistoon. Onko muita väyliä jos ei paikkakunnalla ole yliopistoa?

Voiko Lahdessa opiskella esim. aikuislukiossa iltakouluna psykologian peruskurssin ja sitten avoimen yliopistossa etäopiskeluna psykologin maisterin paperit? Paljon tuo tulisi maksamaan?

Onko muita väyliä kouluttautua tuolle alalle?

9

7393

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fmfm

      Mitään muuta väylää psykologiksi ei ole kuin yliopisto.

      Avoimessa yliopistossa toki voi opiskella ainakin psykologian perusopinnot, ehkä aineopinnotkin. Mutta näillä eväillä ei vielä valmistu psykologiksi. Avoimessa yliopistossa ei voi suorittaa tutkintoja, vain yksittäisiä opintojaksoja ja -kokonaisuuksia eli perus- ja joskus aineopinnotkin. Aineopinnot ovat tällöin vain sivuaineen laajuiset.

      Sitä paitsi psykologiksi ei opiskella etänä yliopistossakaan.

      Aikuislukiossa voi opiskella psykologian kursseja ja voi kirjoittaa psykologian reaalikokeen, vaikka ei kävisi koko lukiota.

      Mutta kuten sanottu, avoimesta yliopistosta ei saa psykologian maisterin eikä minkään muunkaan maisterin papereita.

    • 23psy

      Voi hyvä ystävä, psykologian maisteriksi valmistutaan vain ja ainoastaan yliopistosta. Jos omalla kotiseudulla ei ole yliopistoa, on muutettava yliopistokaupunkiin. Sen ei pitäisi olla mikään ongelma. Ongelma sen sijaan voi tulla siitä, että sinua ei valita pääsykokeissa opiskelijaksi, sillä hakijoita on todella paljon. Mutta muutama sinne kuitenkin pääsee, ehkä olet yksi heistä.

      Avoimen yliopiston väylää ei pääse psykologian opiskelijaksi, vaan kaikki valitaan päävalinnassa. Pääsykokeissa on yleensä kirjallinen koe, jonka perusteella parhaat valitaan soveltuvuuskokeeseen. Näistä soveltuvimmat valitaan opiskelemaan.

      Avoimessa yliopistossa saa opiskella kuka vain, myös psykologiaa, mutta psykologiksi sieltä ei valmistu. Avoimeen yliopistoon ei ole pääsyvaatimuksia, kunhan vain ilmoittautuu ja maksaa aikomansa opinnot vaikka heti.

    • MontatietäRoomaan

      Lukio ei ole välttämätön. Psykologiaa voi hakea opiskelemaan myös ainakin kahdella muullakin tavalla.

      Ensimmäinen tapa on, että opiskelet peruskoulun jälkeen ammattiopistossa esim. lähihoitajaksi ja sen jälkeen AMK:ssa sairaanhoitajaksi tai joksikin muuksi terveydenhuoltoalan lailllistetuksi ammattihenkilöksi ,esimö kätilöksi tai terkkariksi. Toki voit opiskella ensin lukiossakin, mutta AMK-tutkinto antaa hakukelpoisuuden ilman lukiotakin. Lähihoitajaksi opiskelun etu on, että voit alkaa tehdä töitä heti ensimmäisen tutkinnon jälkeen ja suorittaa muut tutkinnot myöhemmin työn ohessa. Näin voit opiskella helposti ilman opintolainoja.

      Toinen tapa on avoin väylä. Vaikka kaikki opiskellijat valitaan päähaussa, niin avoimessa yliopistossa suoritettu 60 op psykologian opintoja antaa kuitenkin hakukelpoisuuden yliopistoon opiskelemaan psykologiaa. Lukio tai muu pohjakoulutus ei silloin ole välttämätön. Avoimessa yliopistossa suoritetut opinnot voi myöhemmin sisällyttää tutkintoon, 60 op vastaa noin vuoden opintoja.

      Lisäksi voit tietysti yhdistellä näitä, eli voit opiskella lukiossa, ammattiopistossa tai ammattikorkeakoulussa ja olla töissä, ja siinä ohessa tehdä opintoja myös avoimessa yliopistossa. Valitse se, mikä sinulle itsellsi sopii parhaiten, oletko enemmän käytännön tekijä vai kirjojen lukija. Psykologia on laaja ala ja tarvitaan monenlaisia psykologeja.

      • keppiäsaatuporkkanaaei

        kiitos tämä oli todella valaiseva vastaus. ammatillinen tutkinto on taustalla mutta hyötyä siitä psykologian opiskelussa ei juurikaan ole kuten esim. olisi juuri lähihoitajalla.
        tällä hetkellä pohdin jotain väliaikasta työtä jolla voisi rahoittaa muutaman kurssin avoimessa yliopistossa. työn ohella voisin lukea iltalukiossa psykologiaa.


    • novelisti

      Ihan turha edellisten viestien perusteella haaveilla helposta tiestä iltaopiskeluna psykologiksi. Normaalikautta opinnot kestävät noin viisi vuotta. Avoimen opinnot eivät ole mikään helpotus normaaleihin yliopisto-opintoihin. Pikatietä tai helppoa yliopisto-opiskelua ei ole, ei myöskään vaihtoehtoa, jossa voisit "käytännön ihmisenä" opiskella pelkkiä käytännön asioita. Voit valmistautua lukemaan tuhansia ja taas tuhansia sivuja sellaisia asioita, joita et käytännön työssä tarvi. Yliopisto painottaa edelleen kirjallista osaamista. Edes AMK hoitoalan/sosiaalialan tutkinto ei tässä auta.
      Kokeile toki avointa yliopistoa, siellä saat selville pärjäisitkö yliopisto-opiskelijana. Ota kuitenkin huomioon, että papereita et etäopiskeluna voi saada, eikä avoimen yliopiston maksullisuus takaa sitä, että saisit kursseja suoritettua.

      • kivaavuotta

        Tästä olen samaa mieltä. Psykologiksi ei lukematta tulla. Enemmän käytännön tekijät voivat pysyä sorvinsa ääressä. Psykologian opiskeluun tarvitaan loppujen lopuksi myös laskutaitoa. Sujuva englannin lukutaitokin on välttämätön.

        Avoimessa on tosiaan hyvä kokeilla opiskelua, saa pienen aavistuksen siitä, mitä psykologian opiskelu suunnilleen vaatii.


      • Psykologiaa
        kivaavuotta kirjoitti:

        Tästä olen samaa mieltä. Psykologiksi ei lukematta tulla. Enemmän käytännön tekijät voivat pysyä sorvinsa ääressä. Psykologian opiskeluun tarvitaan loppujen lopuksi myös laskutaitoa. Sujuva englannin lukutaitokin on välttämätön.

        Avoimessa on tosiaan hyvä kokeilla opiskelua, saa pienen aavistuksen siitä, mitä psykologian opiskelu suunnilleen vaatii.

        Mitä se psykologi sitten käytännössä tekee?


    • tästäalkuun

      Psykologiksi valmistutaan yliopistosta. Nyt kannattaisi tutustua pääsyvaatimuksiin ja valintakokeisiin. Siten selviää, mitä kannattaa tehdä, jotta pääsee opiskelemaan.

      Avoimen yliopiston opintoja esimerkiksi ei valinnassa oteta huomioon, mutta voi olla silti hyvä kokeilla opiskelua avoimessa. Ammattikoulupohjalta psykologian opiskelun luonne voi olla outo. Kannattaa myös tutustua psykologian maisterin tutkintovaatimuksiin. Ne löytyvät yliopistojen verkkosivuilta. Sieltä näkyy, mitä opiskelu pitää sisällään.

      Mitään helppoja oikoteitä sen enempää kuin kiertoteitäkään ei päteväksi psykologiksi ole. Mutta harrastella voi omaksi ilokseen. Ja aina on hyötyä, jos hiukan tuntee ihmisen käyttäytymisen ja mielen toimintaa.

    • Vaihtoehtoja

      Kuten keskustelussa on tullut ilmi, psykologiksi valmistutaan yliopistosta. Sitä ei ole kotipaikkakunnallasi Lahdessa. Vaikuttaa, että et ole valmis muuttamaan vielä pois kotoa.

      Jos sinulla on jo ammatillinen perustutkinto tehtynä, niin siellä Lahdessa voit hakea opiskelemaan sairaanhoitajaksi ja suuntautua tutkinnossasi psykiatriseen hoitotyöhön. Lisäksi voit suorittaa joitakin kursseja psykologiaa avoimessa yliopistossa ja voit sisällyttää ne halutessasi osaksi sairaanhoitajatutkintoa, valinnaisiin opintoihin. Voit myöhemmin hakea Helsinkiin tai muuhun yliopistokaupunkiin opiskelemaan psykologiaa. Jos et ihan välttämättä pidä tärkeänä valmistua juuri psykologian maisteriksi, niin on muitakin vaihtoehtoja työkennellä spykologian parissa. Voit esimerkiksi tehdä psykoterapeutiksi valmentavat opinnot ja psykoterapeuttitutkinnon sairaanhoitajatutkinnonkin pohjalta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1981
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      143
      1458
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    Aihe