Kysymyksiä joihin nopeita vastauksia

Tyttö0

Heippaa voisitteko auttaa tällästä 15 ja puol vuotiasta tyttöä jolla on kysymyksiä.... harrastin seksiä suunnilleen ovulaation aikana enkä tajunnut sitä et aika oli joten ilman kortsua mentiin. Noh tajusin myöhemmin ja silloin poikaystäväni kanssa puhuttiin niin hän kertoi lauenneensa sisälleni (apua) tiedän että suurin todennäköisyys on silloin tulla raskaaksi mutta kuinka suuri se todennäköisyys on?
Onko täys 100%??
Entä kuinka aikasin voin tehä testin?
Miten minun kannattaisi edetä jos olen raskaana?
Kumminkin olen viimeistä vuotta peruskoulussa enkä tiedä hyppisikö perheeni riemusta kuullessaan asiasta. Ja jos olisin raskaana ja jos päättäisin pitää sen niin voisitteko kertoa omista kokemuksistanne?
Millainen synnytys oli?
Miten pärjäsitte ensimmäiset viikot vauvan kanssa.
Milloin raskauspahoinvointi alkoi?
Kuinka rajua se oli?
Mitä raskauden aikana tekee mieli?
Minkä ikäinen olit kun sait esikoisesi??
Kiitos jo etukäteen vastauksistanne.

23

295

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mamatobaby

      Ei ole 100% varmaa, että olet raskaana. Tee testi aikaisintaan sinä päivänä kun menkkojen pitäisi alkaa. Varmempaa olisi tehdä se viikko myöhemmin. Hormoneja erittyy yksiköllisesti, joten jotkut joutuu odottelemaan pidempään.

      Jos olet raskaana, mietit että mitä haluat tehdä. Ota yhteyttä esim. kunnan äitiysneuvolaan.

      Jos asut pääkaupunkiseudulla, Tyttöjen talo tarjoaa apua teinitytöille. Siellä on psykologeja, terveydenhoitaja, vertaisryhmiä jne.

      En ole itse teiniäiti. Työkaveri otti aika iisisti oman poikansa isäksi tulon. Sanoi, että lapset tekevät omat ratkaisunsa.

      Synnytys sattui, mutta ei jäänyt traumoja. 7-10 cm avautumisvaiheessa apuna oli epiduraali.

      Ensimmäiset viikot vauvan kanssa oli tosi rankkoja vaikka sain aika paljon apuakin. Hormonit uuvutti ihan hirveesti, ja vasta sitten kun ne laantui 2 kk:n kohdalla, alkoi homma tuntumaan mukavalta. Jotkut siis kärsii synnytksenjälkeisestä masennuksesta. Mä väitän, että mä kärsin synnytyksen jälkeisestä uupumuksesta.

      Raskaus pahoinvointi alkoi lievänä jo 5. viikolla. Pahaksi se muuttui 7. viikolla, ja se paha vaihe kesti 3-4 viikkoa. Sitten se taas lieveni ja poistui vasta vauvan synnyttyä. Mutta joillakin ei ole pahoinvointia ollenkaan. Me ollaan kaikki niin erilaisia.

      Rajuvaihe oli sitä, että en pystynyt seisomaan kuin hetken kerrallaan kun oli niin huono olo. Makasin sängyssä nuo viikot. Elin nuo viikot lähinnä appelsiineilla ja appelsiinimehulla. Lopulta pahoinvointirannekkeet toi avun.

      Mulla oli mielitekoina appelsiinit ja satsumat. C vitamiinista ei siis ollut puutetta.

      Olin esikoisen saatuani 33 v.

    • Mamatobaby
    • Tyttö0

      Kiitos vastauksestasi ja tuosta sarjakuvasta. Asiassa on niin paljon mietittävää että jotenkin helpottaa kuulla ettei kaikilla mene niin perfect mother tyylillä.

    • kottgel

      Hedelmöittymisen todennäköisyyttä en osaa sanoa, mutta ovulaation aikaan se luonnollisesti on suurempi. Jos jälkiehkäisyn käyttö on jo poissuljettu ajallisesti, niin sitten täytyy odotella siihen kuukautisten oletettuun alkamisajankohtaan tai hieman yli ja tehdä raskaustesti. Jos testi on positiivinen, ole yhteydessä äitiysneuvolaan tai terveydenhoitajaasi keskustellaksesi jatkosta. Suosittelisin kyllä keskustelemaan myös vanhempiesi kanssa asiasta. Jatko sitten on ihan sinun päätöksistäsi kiinni.

      Jos raskaustesti on negatiivinen tai kuukautisesi alkavat, niin toivottavasti tästä stressistä viisastut ja hankit kunnon ehkäisyn. Seksistä nauttiminen on paljon mukavampaa, kun ei tarvitse pelätä tällaisia seurauksia!

    • Tyttö0

      Joo no tää oli vahinko kerta ja kun puhuin äitini kanssa hän itki.. en tiiä surusta vai pettymyksestä mutta kumminkin. Poikaystäväni kanssa asiasta on juteltu ja ollaan mielummin sillä kannalla että pidän sen kuin että teen abortin. Onneksi minun vanhemmat ovat tukena ja varmasti myös poikaystäväni vanhemmat... testiä odotellessa..

    • tytsy17

      Hei! Vastaan, koska täällä on meneillään joulunaikaisten hölmöilyjen ansiosta vähän sama tilanne, kuin mitä sulla siellä.
      Vaikka se raskaaksi tulon mahdollisuus onkin todellisuudessa vain jotain n. 20-25 % luokkaa tuon aloituksessa kysymäsi 100 n% sijaan, niin kyllä muakin todella pelottaa ja jännittää sen mahdollisuus. Mitä sitte, jos menkat ei alakkaan ja testi näyttää plussaa? Olen hiukan sua vanhempi ja aloitin vasta syksyllä lukion ekalla, joten raskaus ei mitenkään sopisi tähän vasta aluillaan olevaan opiskelukuvioon ja muutenkin tunnen olevani vielä aivan liian nuori ja valmistautumaton äidiksi.

      Kysyit myös koska voi aikaisintaan testailla ja joku jo taisikin tuolla sanoa, että silloin, kun menkkojen pitäisi alkaa. Tai voidaan myös olettaa, että jos olit yhdynnässä ovulaation aikoihin, niin silloin kaksi viikkoa yhdynnästä on sopiva ajankohta testailla ensimmäisen kerran.

      Olet ollut todella rohkea, kun olet uskaltanut jo ennakkoon avautua asiasta äidillesi. Mä en ole uskaltanut. Lasken vain kuukautiskiertoni päiviä ja pelkään jokaisen vatsannippaisun ja nyt myös pakkasten alettua, rintojen kylmäänreagoimisen olevan merkkeinä mahdollisesta raskaudesta. Mua on myös väsyttänyt.
      Onko sinulla ollut ja jos, niin millaisia mahdollisia oireita? Entä mitä poikaystäväsi on sanonut?

    • Tyttö0

      No siis mulla on rinnat todella kosketus arat ja se alkoi ennen kun meillä tuli pakkaset ja nyt on muutaman päivän vatsassa ollut outo tunne ihan niikuin yököttäisi mutta sitten kumminkaa ei tule mitään. Ja se on ohi menevää mutta todella vahvaa. Ja nyt on ruvennut mahdollisesti hormonit hyrrää kun suutun joka asiasta helposti ja itkettää paljon. Poikaystäväni on yrittänyt pysyä perässä tässä kaikessa ja lohduttelee aina "ei se ole maailman loppu jos olet raskaana. Sitten meille tulee pikkunen ja meistä tulee perhe jos siis haluat pitää sen" ja nuo sanat saa aika itkemään ja tiedän nyt että mun äiti ja iskä plus oma kultani tukee mitä ikinä päätänki ja jos olen raskaana ni varmaan pidän sen pikkusen.

      • tytsy17

        Mulla on nyt myös tänään ollut vatsa kipeenä ja hiukan kuvottava olo. Toisaalta mulla on myös usein juri päivän pari ennen menkkojen alkua vatsa kipeenä ja okesettavaa oloa ja kun menkkojen pitäis alkaa joko tänään, tai huomenna, niin toivon kovasti, että tää tämänpäiväinen olo enteilis niiden alkamista.
        Siis en todellakaan tiedä mitä sitte tekisin, jos olisinkin nyt raskaaksi tuosta hölmöiky kerrastamme tullut...
        Poikaystäväni pelkää ja jännittää varmaan muakin enenmmän tilannetta, koska on kyselemässä yhtenään. Muutenkin epäilen, että hänestä tuskin on tukea, jos olisinkin nyt raskaana.
        Ostin tänään koulusta tullessa jo huomisaamua varten varalle raskaustestin. Olen onneksi aamulla yksin kotona, kun vanhemmat lähtee jo varhain aamuvuoroon töihin. Saan tehdä ekan testin rauhassa, jos menkat ei siihen mennessä ole alkaneet.


    • Tyttö0

      Toivotan tsemppiä sulle testiin:) itsellä ei ole mitää ennen menkkojen alkua olen vain hieman herkempi suuttumaan ja sitten ne alkavat. Mutta nyt ei ole tullut mitään. Teen itse testini lauantaina kaverin kanssa. Poikaystäväni ja kaverini jotka ovat vanhempieni lisäksi ainoat jotka tietävät kyselevät koulussa koko ajan "onks kaikki hyvin?" Ja kun yritän vastata juu ne ei usko koska minusta kuulemma näkyy ettei ole ja yleensä sillon on paha olo. Ainakin ruoan jälkeen ja tunneilla tulee paha olo aaltoja. Joskus myös tietyt aiheet yököttävät. En ole ennen yökkäilyt aiheista ja ruoasta mutta nyt joka kerta.

    • huh-huh_ja_voivoi

      Voi te nuoret tytöt, itsellännekin vielä elämä ja opinnot vasta alkimetreillä ja mihin liemeen olettekaan itsenne saattaneet. Oletteko yhtään ajatelleet miten käy opintojenne jos olisitte nyt paksuksi pamahtaneet. Vähän käy sääliksi.

    • Mamatobaby

      Opintoja voi jatkaa myöhemminkin. Kyllä naiset tulee raskaaksi yliopistossakin, ja elämä jatkuu.

    • tytsy17

      Menkat ei ole vieläkään alkaneet ja aamulla tein ekan testin. Se näytti onneksi negaa, mutta voiko siihen luottaa ja koska kannattaisi tehdä seuraava testi?
      Lukiolaisella ei nimittäin ole hirveesti varaa satsata noihin raskaustesteihin. Ei edes noihin markettien halpistesteihin, jollaisella nyt testailin. Muuten mitenköhän luotettavia ne ovat? Sanokaa te viisaammat ja kokeneemmat, et pitääkö olla semmoinen apteekista hankittu testi vai voinko luottaa tuohon halpistestiin?

      Mahdollisia raskausoireita on ollut edelleen tuot rintojen tavaton kylmänarkuus ja väsyttävä olo. Vatsaa on kivistänyt tänäänkin ja ollut pikkuisen heikko ja kuvottava olo, mutta noista jälkimmäisistä vaivoista olen kärsinyt myös usein juuri ennen menkkojen alkua, että ne toki voisivat olla myös mulle joksenkin normaalisti toistuvia PMS-oireita, samoin kuin tää hermostunut ja pikkuisen kiukkuinen olo.

    • Itsme17

      Hei, mulla on vähän samantyylisiä oireita, väsymystä, alavatsan nipistelyä, rintojen arkuutta ja myös flunssan kaltaisia oireita.
      Oon myös lukiolainen ja harrastin suojaamatonta seksiä uutena vuotena, joten tässä kuumottelen viel jonkin aikaa, että voin tehdä testin.

    • Tyttö0

      Onko muuten mahdollista että tulisi kuukautis vuodon tapaista ns "tihkuttelua" ja voi silti olla raskaana. Tai voiko ylipäätään tulla kuukautiset vaikka on raskaana kysyn tässä samal kaverini puolesta joka on samassa tilanteessa. Mutta nyt on suurta ala vatsa nipistelyä ja yökötystä tietyistä ruoista.

    • Itsme17

      @Tyttö0 Luin netistä kerran, että kuukautiset voi tulla normaalistiki jonkun aikaakin, vaikka olisi raskaana. Se on toki varmasti harvinaista, mutta mahdollista. Ja monet ovat sanoneet, että raskauden alussa on tullut ns. Valemenkat ja nimenomaan sellaista tihkuvuotoa.
      Ja joo mulla myös yökötystä joistain ruuista ja hajuista, sekä alavatsa edelleen kipenä ja on todella turvonnut olo koko ajan.

    • Tyttö0

      Juu sama tääl. En meinaa aamusin saada luokkasormusta sormeen ja yököttää muutenki ja nyt näyttää siltä et ei oo varmaa tuleeks kuukautiset vai ei ku eka näytti et tulee mut nyt näyttää ettei tuu. Ja testi näytti illal negaa mut tein varmaa liian aikasin koska poikaystävä laukes sisälle monesti ovulaation aikana

      • neuvolansairaanhoitaja

        Raskaustesti kannattaa tehdä aamupissasta, koska siinä se raskaushormonin määrä on yleensä suurin. Ja vielä tuohon edellä olleeseen "tytsy17" kysymykseen sen verran. Kyllä nuo marketeissa myytävät testit ovat oikein käytettyinä yhtä toimivia ja varmoja, kuin apteekeissakin myytävät.
        Toki suosittelen ja toivon kaikkien teidänikäisien nuorien naisten muistavan ja huolehtivan enenkaikkea ehkäisyn tärkeyden, jos se poikakavereiltanne tuppaa joissain tilanteissa unohtumaan. Lapsen saanti kun ei rajoitu siihen pelkkään yhdeksän kuukauden odotusaikaan, vaan vanhemmuus sitoo elämäänne vähintään seuraavat 18 vuotta. Äitiys on asia, joka kestää lämänne loppuun, joten kyllä te kerkeätte vielä siitä nauttimaan, kunhan elätte ensin oman lapsuutenne vaihtumisen nuoreksi aikuiseksi loppuun.


    • tytsy17

      Tuntuipa kerrankin ihanalle, kun menkat vihdoin iltapäivällä alkoi :) Olivat vaan parisen päivää myöhässä ja toivottavasti nää ei ole mitkään sellaiset vale menkat, jotka voi joillekin tulla, vaikka oiskin raskaana ja joista minäkin olen kyllä netistä lukenut.
      Siis pitiskö tässä nyt kuitenkin vielä tehdä ensiviikolla yksi raskaustesti sen perjantai aamuna tekemäni negaa näyttäneen testin lisäksi, vai uskaltaako luottaa nyt täysin siihen, että en ole raskaana, kun kerran kuukautiset alkoi ja vuoto on ollut todella runsasta?
      Mikä on tilanne teillä, "Tyttö0 ja Itsme17". Onko menkat jo alkaneet ja mitä testi näytti "Tyttö0, vai testailitko jo?

    • Itsme17

      Ei oo menkkoja näkyny vielä, mut ei kyllä ihan vielä pitäiskään... Nyt on vaan usein todella kuvottava olo joistain ruuista ja alavatsassa tuntuu ihmeellisiä vihlasuita ja pistelyitä. Pitää odotella rauhassa, vaikka tilanne stressaa ihan älyttömästi. Haluaisin jo tehdä sen testin, mutta pakko odotella vielä rauhassa..

    • Tyttö0

      Kuukautiset alkoi mutta se on tavallista niukempaa ja kivutonta. Paha olo jatkuu ja meinaa lentää yle joka ruoan jälkee. Rinnat kipeemmät. En tiedä pitäskö uskoo testiä kun näytti negaa ja oli kaupan halpis.

    • Mzmdld

      Runsaat menkat ja negatiivinen testi on ihan varma nega.

    • Tyttö0

      Mutta mulla on aina ollu runsaat silleen että ei todellakaa oo voinu olla side kahta tuntia pidempään tai se päästää läpi. Ja nyt kun alko ei eded huomaa että vuotaa ku ei tartte olla koko aikaa vaihtamassa. Ja tein testin illalla sekin voi olla syy negaan.

    • raskaus1

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3065
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2301
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      122
      1680
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1543
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1067
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      934
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      901
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      791
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      754
    Aihe