Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Takuueläke 1000ekk

1000ekk

Takuueläkkeen kuuluisi olla Suomessa 1000€/kk!!!:)

36

423

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miksikä.ei

      Siinä tapauksessa työeläkkeeseen olisi nostettava korotus suhteessa takuueläkkeeseen.

      • ettei.rikastu

        Kyllähän siitä sillon voisi ottaa veroa 150€veroa jos takuueläke 1000€kk


      • Miksikö.ei

        Mitä merkitystä isommalla takuueläkkeellä olisi, valtio antaa takuueläkkeen ja ottaa takaisin verona? 1000 euron takuueläkkeellä olisi nostettava myös työeläkkeen määrää prosentuaalisesti suhteessa peruseläkkeeseen. Muuten pientä työeläkettä nauttivat jäisi huonommalle kuin työtä tekemättömät. Laiskojako pitäisi suosia? Pienissä eläkkeissä joissa tulee sekä kansan- että työeläkettä ei nettoeläkkeen määrä ole paljoa suurempi.


    • Ammattipummit

      Ja siitä kun lasketaan taas takaisinpäin, niin montako tonnia pitäisi kuussa tienata, että kannattaisi mennä töihin? Kun eläke juoksee joka tapauksessa.

    • takuueläke_maksaa

      Kuka maksaa? Sinäkö maksat kaikkie takuueläkkeet?

      • 15558

        Ne maksaa jotka makailee ympäri vuotta aurinkosaarilla.
        Eikös niitä ole jo 40.000 lomailijaa´´ aurinkosaaren veroeurot.


    • höpöjäkö

      Nykyinen takuueläkkeen määrä ihan ok. Mutta systeemin pitäisi olla sen suhteen sama kuin kansaneläkkeessä ja toimeentulotuessa, että avio- ja avopuolisot saisivat pienemmän määrän koska yhdessä asuminen tuo säästöjä.

      • Rupustania

        Niin mitähän säästöjä?
        Terveillä ehkä kyllä mutta harvemmin nyt takuueläkkeellä olevat ovat terveitä. Ok, mielenvikaiset omat oma ryhmänsä. Heillä ehkä onkin löyhempää rahan kanssa.

        Jos olet saman katon alla kumppanin kanssa niin et saa euroakaan esim.sairaskuluista sossusta takaisin. Et lääkkeistäkään kuten taas yksinelävät saavat tt-tukena ne sairaskulut, jotka ylittävät perusosan. Äkkiäkös sitä se takuueläke menee jo parin viikon osastomaksuihin ja lääkkeisiin sairaalla, jolla sattuu olemaan puoliso.

        Oman sairauteni kannalta olisi edullisempaa asua yksin. Nykyään eivät hoitotukeenkaan laske kaikkia erityiskustannuksia joten et voi sitäkään saada täyttä määrää..
        Toisaalta aikoinaan asiointini sossujen kanssa ei sujunut hyvin enkä saanut tt-tukea vaikka kuinka olikin kuluja ja oli lähellä luottaritkin mennä, lainalla vaan sairautta maksamaan. :-D
        Mutta yleisesti sossun pitäisi auttaa sairaitakin ilman lainan ottamista.

        Aika harvalla on se "kaiken kivan maksava puoliso" vaan kumpikin maksaa kulunsa ja menonsa omasta pussista. Leipää nyt voi ostaa toiselle tai jotain pientä mutta mutta.. kaikki ei nai niitä rikkaita miehiä/naisia ;)


    • oikeudenmuk

      Minusta Suomessa ei pitäisi olla takuueläkettä lainkaan. Jokaiselle eläke ansioiden mukaan. Kansaneläke vain vaikeasti vammaisina syntyneille ja ilman omaa syytään ennen työikää vaikeasti vammautuneille.

    • pappa65

      Noista eläkkeiden pienuudesta valittaa sellaiset jotka ei ole aikanaan viitsineet paneutua työntekoon. Jos ihminen on vaikka 40vuotta työelämässä niin kyllä se eläke on ihan hyvä sitte. Ja turhaa sanoa että syrjäseuduilla ei työtä ole kun sen työn perässä voi jopa muuttaa. Niin tein itsekin ja koko ikäni työssä ollut. Eläke yli 2000€ kuukausi.

      • konjakin.juojat.kiittää

        KYLLÄ suomen eläke järjestelmä on vinoutunut maksat koko ikäsi ahkera työntekijä kuolee ennen eläke ikää


      • tasaneikäy

        pappa 65:selle: Olen ollut työelämässä 44 vuotta, nyt saan eläkettä 1084€ kk. Ei kovin suuri verrattuna takuueläkkeeseen, jonka saavat maahamme tulleet pakolaisetkin muutaman vuoden maassa oltuaan tekemättä mitään.


    • jokukohtuus

      Älä viitsi puhua paskaa pappa, 43 vuotta ollut työelämässä, nyt työtön ja tuleva eläke maks 1400 miinus verot.
      Takuueläkkeen piää olla 1000/kk ja eläkekatto maks 2500 /kk, kohtuutonta että jotkut saa kymmeniä jopa satoja tuhansia /kk eläkettä ja niistä iso osa maksetaan tel-maksuilla
      Eläkekatto voimaan ja pienet eläkeet isommiksi.

      • papa65

        Riippuu vähän millaista työtä tekee ja millä palkalla.....


      • aavok

        Varsinkin jos eläkkeeseen tulee Haudastapäin leskeneläke.
        Veroton hoitotuki kolmessa eri luokassa.
        Veteraanieläke itsenäisestä Suomesta
        Tukieläke Maataloudesta päästään jo 20.000 euron/kk eläkkeeseen.
        Kammarin aikamiespoika saa 1000 euroa/takuueläkkeellä.
        Kyllä olaan eriarvoisessa asemmassa ja herrat tykkää.


    • pikkasen_enempi

      Kannatan 1200e/kk nettoa, niin aletaan olla oikeilla jäljillä. Itselläni kansaneläke takuueläke eläkkeensaajan asumistuki on jo 1150e/kk netto, nuo kaikki yhteensä. Sillä pärjäilee vielä toistaiseksi.

      • kjui

        Ihan liikaa saat. Mitään et oo ansainnu. Minä ja muutama muu teimme työt sunkin puolesta.


      • johan_pomppas
        kjui kirjoitti:

        Ihan liikaa saat. Mitään et oo ansainnu. Minä ja muutama muu teimme työt sunkin puolesta.

        On se helppoa, minäkin voin sanoa asioista enempää tietämättä, että sinä et ole ansainnut sitä mitä nyt saat. ;)


      • Abdullaah

        Minä tulin suomi 2012 ja saada takueläke vasta viime vuonna se olla kuitenkin liian pieni. Miten minä maksaa loma somaliaan siitä kerran vuosi? Ei riitä raha. Pitää olla minimi 1500 euro kuussa. Suomi kallis maa.


      • oikeudenmukaista

        Maahan tulleet saa takuueläkkeen 3 vuoden oleskelun jälkeen. Suomalainen ei saa sitä edes kolmenkymmenen vuoden veroja maksaneena, vaan häneltä vähennetään kaikki pois.


    • wiviena

      Kaikki Suomalaiset ei saa edes takuueläkettä, vaikka ovat töitä tehneet, niin monen eläke jää alle takuun. Tämä on täysin väärin heitä kohtaan. Tämä asia pitäisi korjata , jotta kaikille maksettaisiin tämä takuu kenen eläkkeet jäävät sen summan alle.

      • vaivai

        Jos ei tule pikku eläkkeellään toimeen, niin tukiaisiahan tulee lisäksi. Sama kai se on minkä nimistä rahaa saa.


    • enostamitään

      työnteko ei kannata melkein 40 vuotta olin työssä ja työeläke vähän yli 1000 euroa..

      • Merielse

        30 vuotta työssä kaikkiaan, tosin olen aloittanut jo 15 vuotiaana. Eläkkeestäni on vähennetty 8 vuotta pois, lisäksi puolisovähennys, prosenttivähennys, sekä takuueläke kokonaan. Olen minäkin hoitanut lapset, omat ja vieraat lisäksi, mutta eläkkeeni jää alle 700er. Herääkin kysymys, miksi maahanmuuttajat saa kolmen vuoden oleskelun jälkeen takuueläkkeen, sekä myös koskaan töitä tekemättömät. Pitäisi kaikkia kohdella samalla lailla. On tosi noloa kun töitä tehneitä näin sorretaan.


    • eivätsääli

      meiltä ollaan ottamassa kaikki pois jotka on raatanut koko ikänsä...

    • Netnäin

      Kuka se keksikään tämän katalan takuueläkkeen, josta osa porukasta jää ilman?

    • Häpeänloistenvuoksi

      Kyllähän sitä on loisten helppo toisten maksamista verorahoista vaatia takuueläkkeitä.Kun häpy on kadonnut vaatioilta matujen myötä taivaan tuuliin,
      eikä päivääkään tehdä töitä oman elämisensä hyväksi.

    • Eläkeläistenetu

      1000 euron takuueläke takaisi joka eläkeläiselle sen tonni kuussa käteen jos työeläke/kansaneläke ei kata yhdessä tonniin mitä se ei monella pienen eläkkeen saajalla todellakaan yllä ja he joutuvat kohtuuttomasti kituuttamaan eläkepäivillään!

      Takuueläkkeen määrä
      Laissa määritelty eläketuloraja on vuonna 2016: 760,11 euroa eli pienimpien eläkkeiden saajille maksetaan niin paljon takuueläkettä, että heidän eläkkeidensä yhteissummaksi tulee 766,85 euroa. Takuueläkkeen laskentakaava rikkoo kuitenkin Euroopan sosiaalisen peruskirjan määräystä, jonka mukaan vähimmäissosiaalietuuksien on oltava vähintään 50 prosenttia maan mediaanitulosta. Euroopan neuvoston Sosiaalisten oikeuksien komitea päätti tämän vuoksi lokakuussa 2014, että Suomen pitää nostaa takuueläkkeen määrä vähintään 1000 euroon.

      Suomessa pitäisi tämä epäkohta korjata ja lopettaa eläkeläisten riistäminen!

      • oikeuttako

        Meillä on tuhansia eläkeläisiä, jotka eivät saa edes takuueläkkeen tasoista eläkettä. Meikäläisenkin eläke on vajaa 700 er. Jos olisin maahanmuuttaja niin saisin 3 vuoden oleskelun jälkeen takuueläkkeen, mutta kun olen ikäni asunut Suomessa ja tehnyt töitä 15 vuotiaasta alkaen, niin eläkkeestäni on vähennetty kaikki, myös takuu.


    • keinotonteotpuuttuu

      Takuu eläkeen piiristä pitäsi siirtää 1 hengen taloudet perustulon piiriin ,joka tulisi ensin saada aikaiseksi ,sen suuruisena,että sillä olisi oletettavasti tulla toimeen asumismenoja lukuun ottamatta,jotak tulisi aina pitää harkinnanvaraisena,niiden vaihtelevuuden vuoksi.JKuitenkin siten että perusturvan varassa olevilla on aina oikeus asumismenojen perusosaan joka kattaa välttämättömät asumisen peruskulut .laskennalliset sähkö ,vesi jne.. Perheiden osalta perustulon osalta tulisi huomioida puolisoiden tulot /keskinäinen elatusvelvollisuus ja asetta kynnys perusturvan piiriin pääsemiseksi tulorajoitteisesti,jolloin pereusturvasta saadaan sosiaalisesti kattava ja kestävä ,sekä sosiaalisia aukkoja paikkaava sosiaaliturva.

      Tällähetkellä sosiaaliturva on riittämätön ja Suomessa liikaa köyhydessä eläviä ihmisiä.Eläkeläiset ovat huonossa asemassa sikäli,että tämänpäivän eläkeläiset ovat tienanneet eläkkeensä suurimmaksi osaksi enne euro aikaa ja se tuomia hinnan koroituksia.Tuossa asetelmassa eläkkeet ovat jääneet pahasti jälkeen ostovoimaisuudeltaan ja tuo näkyy väistämättä toimeentulovaikeuksina.

      Lisäksi yhteiskunta on kehittynyt suuntaan,jossa veroitusta on kohdistettu perus elämiseen ja asetettu sellaisia vaatimuksia kuluttaja talouksiin,jotka lisäävät elinkustannuksia ja tuottavat vaikeuksia ja ehkä jopa joiltain osin painostvat tai jopa pakoittavat elin paikan vaihdokseen.Yksi tällainen on esim.kiinteistövero.

      Mm tuossa verokohdennuksessa tulisi eläköityminen ja tulorajat huomioida ja vapautta veron piiristä ns. pien eläkeläiset. Aiemin on huolmioitu kyseisen kaltaisia seikkoja takamalla perheiden elinolosuhteita.Mm WW2 jälkeisessä asuttamisessa moiset seikat huomioitiin elämistä edistäen syvällisesti. Kulutus hurmoksessa ja hyvinä aikoina nuo periaatteet on painuneet unholaan, vaan huonoina aikoina kuten nyt asioita tulisi tarkastella uudessa valossa ,pyrkien edistämään ihmisten toimeentulomahdollisuuksia kaikin mahdollisin keinoin.

    • työkunniaan

      Jos tehny 40 vuotta työtä pienellä palkalla, naisten alalla ja kertyny 1000 euroa työeläkettä, niin sitä pitää nostaa jos takuueläke tulis olemaan 1000 euroa.

    • näisvainon

      Kun ei edes työnteolla saa tuota 1000 euroa eläkettä, Nyisin monet jotka eivät ole koskaan kunnolla olleet työelämässä saavat tuon rahan asumistukinen ym . on ihmeellistä jos ei meidän järjestelmä romahda vielä jossainvaiheessa. kun yhä vähemmän on veronmaksajia.

    • wywy

      Ei kait nyt takuueläke voi olla samansuuruinen kuin niillä, jotka ovat olleet työelämässä ja saava t vähän yli 1000 e eläkettä, josta menee vielä vero. Vähän suhteellisuuden tajua kehiin.

    • KarpaasiJoe

      Eikös takuueläkkeen idea ole että kaikki saisi nettona sen määrän niin sanottuna rajana minimissään, jos menee veroissa alle tonnin niin se puuttuva lisätään tuohon joten itse asiassa esimerkki tapaus työelämässä ollut HYÖTYISI ENEMMÄN! :)

    • HemmiPalm

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2278
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1974
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      87
      1783
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1618
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1532
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1413
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1372
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      39
      1359
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1341
    Aihe