Naisten itsepuolustuskurssit jne.

Judo_chop

Näyttää olleen paljon julkisuudessa viime aikoina tämän matu-invaasion takia naisten IP-kurssit, mutta lähinnä vain yhden pohjoiskorealaisen eli ITF-tyylin taekwon-don edustajan pitämät kurssit, jotka siis lyhyitä muutaman tunnin itsepuolustuskursseja naisille.

Kuitenkin näille on selvästi kysyntää, ja koska muutamassa tunnissa ei paljoa ehdi oppia, niin eikös seurojen kannattaisi vetää, ja ainakin kokeilla, IP-peruskursseja siten, että osa tunneista jaetaan vain naisille tarkoitetun ryhmän treeneihin. Esim. yksi viikon tunneista jaettuna, joko samaan aikaan tai eri aikoina, miehille ja naisille erikseen. Tätä voidaan sitten haluttaessa jatkaa peruskurssin jälkeen joko samaan tapaan tai siten, että yhdelläkin valmentajalla pärjäisi, jolloin annetaan naisille harjoiteltavaksi osan aikaa omia harjoituksia. Ja osa treeneistä siis yhdessä.

Ja miksi näin? No ensinnäkin selkeästi naisille suunnatulle IP-treenille on tarvetta ja kysyntää, ja toiseksi nainen jää lähes aina fyysisesti altavastaajaksi miehelle. Tällöin kannattaa harjoittelu suunnata sellaisiin tekniikoihin, joilla päästä esim. otteista irti, alta pois jne., sekä valmistaa siihen oikeaan selviytymisasenteeseen esim. raiskaustilanteessa, joka on äänen käyttö, vastaan paneminen, äänen käyttö, irti pääseminen, pakoon juokseminen ja äänen käyttö. Niin, ja äänen käyttö.

Ne lyhyellä kurssilla opetetut muutamat temput eivät välttämättä onnistu, tai eivät silti riitä irti pääsemiseen, vaikka hyvin onnistuisivatkin (esim. takaa otteen ottavan kädestä kiinni ja lyönti munille, kuten Iltalehden uutisen esimerkissä). Eli aika paljon muutakin olisi hyvä osata, ja lisäksi noiden tekniikoiden saaminen paremmin toimivaksi vaatisi aika paljon toistoja, myös kunnolla vastaan pistävää hyökkääjää vastaan.

Viime aikoina on uutisissa ollut aika monta yritykseksi jäänyttä raiskausyritystä, eli mahdollisuudet ovat hyvät, kunhan em. tapaan toimii, eikä jäädy.

Ja miksei siis miehille samanlainen harjoittelu, eli samaa eli edellä mainittua kaikille yhdessä? No ensinnäkin se kysyntä nimeen omaan naisille suunnattua treeniä, ja toiseksi miehillä myös muut tilanteen ratkaisutavat ovat toimivia, tai ainakin saattavat olla, ja kun näitä miehet kuitenkin ennen kaikkea harrastuksena harjoittelevat, niin mitsien mättöön, sparraukseen ja painiin kannattaa miesten IP-treeneissä panostaa enemmän.

Sinänsä hyvä idea nuo naisten IP-kurssit, mutta muutama tunti... Nuo 3 kk peruskurssit parilla viikkotreenillä ovat kamppailu- ja kai IP-lajeissakin yleensä jossain satasen kieppeillä, ja tuolla määrällä sopivaa treeniä tekee jo paljon enemmän kuin jollain neljällä tunnilla. Ja ne jatkamismahdollisuudet sitten vielä päälle...

Sinänsä kannatan varsinkin naisten IP-harjoitteluun rajallista määrää tekniikoita, jotta niille tulee paljon toistoja, mutta lisäksi olisi hyvä myös painia, nyrkkeillä jne. Eli IP-tekniikkavalikoimaltaan suppea laji olisi paras. (Krav magan tekniikkalista on pitkä, ja defendon ehkä paremmin kuitenkin miehille sopiva) Eli naisille periaatteessa pitäisi olla oma IP-lajinsa tai ainakin tekniikkakokoelma, tai sitten naisten treenejä jonkin krav maga tai defendo-seuran tms. kehyksissä.

Listatkaas seuroja, joissa tällaisia naisten treenejä tai IP-kokonaisuuksia on tarjolla.

6

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ohjeistaja

      Mitä seuroja lajeja nyt lähinnä ajattelit? Toimiva itsepuolustus ja sen opettaminen kun puuttuu noin 90 % kaikesta kamppailuopetuksesta. Toisin sanoen, jos kamppailuseurat aloittaisivat "itsepuolustusopetuksen", niin opetuksen laatu ja taso olisi toivottoman riitämätöntä ja epäammattimaista

      Lisäksi on ihan puutaheinää, että naiset tarvitsisivat jotain sellaista jatkuvaa erityisopetusta itsepuolustuksen saralla, jota miestenkin ei kannattaisi opetella. En myöskään usko, että monikaan nainen haluaa opetella ja treenata itsepuolustusta jatkuvalla syötöllä. Se muutaman tunnin tai yhden päivän kurssi hyvin tehtynä ajaa saman asian paremmin ja houkuttelee asiasta kiinnostuneita paremmin.

      Ps. Älä ikinä käytä sanaa "matu-invaasio", jos haluat säilyttää uskottavuutesi.

      • Yst.huomauttaen

        Määrittele, millä jäljelle jäävillä 10%:lla tahoista omasta mielestäsi opetuksen laatu ja taso olisi mielestäsi "riittävää ja ammattimaista".

        Tuosta muutaman tunnin tai päivän kurssin paremmuudesta tai riittävyydestä kanssasi eri mieltä, kuten myös naisten erilaisen opetuksen hyödyllisyydestä (suurten voimaerojen ja naisten luontaisesti hyvin heikkojen lyöntikykyjen takia, mukaan lukien evoluution tuoma ero miehen ja naisen nyrkin käyttökelpoisuudesta lyöntiin).

        Älä ikinä kehota ketään olemaan käyttämättä ilmaisua matu-invaasio, jos haluat säilyttää uskottavuutesi.


      • Ohjeistaja

        Hyvää ja nopeasti omaksuttavaa itsepuolustusopetusta saa todennäköisimmin kamppailuseuroista, joissa opetetaan moderneja itsepuolustuslajeja. Ei kamppailu-urheilua tai kamppailuperinteitä harjoittelevissa ryhmissä. Mitkä kamppailulajit ja -seurat sinulla oli mielessäsi?

        Lyöntivoiman määrä, lyöntitekniika jne. eivät ole ensisijaisia itsepuolustustaitoja. Toistan edellisen viestin väitteeni siitä, että naisille soveltuva itsepuolustusopetus toimii yhtälailla myös miesten käsissä ja sopii siis samassa määrin myös miehille. Erilliset "naisten itsepuolustustunnit" ovat täysin turhia verrattuna yleisesti kaikille soveltuvaan unisex-itsepuolustukseen. Lisäksi itsepuolustusosaamisesta vain noin 20 % on tekniikkaa. Muu on psykologiaa, asennetta, havainnointia ja ennaltaehkäisyä. Jo yhden päivän aikana on mahdollista lisätä huomattavasti todennäköisyyttä ennen kaikkea välttää, myös selviytyä yleisimmistä väkivaltatilanteista.


      • Prosenttilöpinät

        Todellisuus on kuitenkin melko lailla erilainen kuin teoretisoinnit...


    • Joopajooojo

      Itsepuolustuskurssit ova täysin turhia. Oikeaa itsepuolustusta oppii vain täyskontaktilla, eikä sitä tule hippatreeneissä.

      • SuoSielläVeteläTäällä

        Eivät ne täysin turhia ole. Lyhyellä muutaman tunnin kurssillakin oppii, mitä (sen opettajan mielestä siis - jolla toki saattaa olla harhainen käsitys järkevistä toimintatavoista) pitäisi tehdä, tai ainakin yrittää.

        Nyt jos päällekäynnin kohteeksi tällaisen kurssin käyneistä naisista vaikkapa (prosentit toki hatusta, mutta voivat olla suuntaa antavia) neljännes ainakin yrittää toimia opetetulla tavalla (esim. kiljuen apua, ja ehkä jopa jotain opetettua vapautumis- tai puolustautumis/vastahyökkäystekniikkaa käyttäen), ja näistä vaikkapa kolmannes pääsee juuri tämän ansiosta karkuun, ja näistä vaikkapa puolet ei olisi muuten päässyt tai saanut apua, näin viitisen prosenttia lyhytkurssin käyneistä ja tämän jälkeen päällekäynnin kohteeksi joutuneista naisista tulisi siis hyötyneeksi lyhyestäkin kurssista.

        Mitäs veikkaatte, mikä on se hyödyllisin asia, jonka noin lyhyellä kurssilla voi opettaa niin, että sen voi kelvollisesti oppia? Aivan.

        Pidemmästä harjoittelusta sen sijaan hyötyisi paljon suurempi osa (jos siis opetetut toimintamallit, kuten myös harjoitustavat, sattuvat olemaan laadukkaita - mitä toki on useimpien vaikea arvioida).

        Asiaan toki liittyy varsinkin naisten puolustautumisessa vääriä harhaluuloja omista kyvyistään harjoittelun jälkeen, siis pärjäämisestä miespuolisille hyökkääjille. Kunnollinen kontaktiharjoittelu, myös miesten kanssa, palauttaisi maan pinnalle. Paitsi että miehet nyt ottavat naisten kanssa aina paljon kevyemmällä kontaktilla ja voimalla...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3527
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      157
      2143
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      206
      1845
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1756
    5. 80
      1175
    6. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      320
      1136
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      132
      1031
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      949
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      73
      919
    Aihe