kiinostunut

lääkkeistä...selvinnyt

Minulla epäiltiin kaksisuuntaista usean vuoden ajan. Ennen tätä epäilyä olin syönyt noin 3 vuotta citalopramia, jota epäilen tuon hassun oireilun kehitys ajaksi. Olen ollut yhden kerran psykiatrisella osastolla vuonna 2008. Sairaala lopetti citalopramin ja tilalle tuli ketipinor 100mg aamulla 200mg illalla ja Absenor 500mg aamulla ja 1000mg illalla, lisäksi ketipinor 25mg 1-3 kertaa vuorokaudessa. Tämän hetkinen tilanne on että olen ollut kolmisen vuotta ilman minkään näköistä lääkitystä ja oireilua. Mielenkiintoista on se että voiko tuollainen citalopram laukaista jonkinlaisen mieliala aaltoilu jakson joka kestää citalopramin loppumisen jälkeen vähän reilut kaksi vuotta. kuitenkin sairaalan tiedoissa puhutaan kaksisuuntaisen sekamuotoisesta, maanisen ja hypomaanisen rajoilla olevasta oireilusta sekä vakavan masennuksen ehdot ovat täyttyneet. käsittääkseni psykologin testit näyttivät vain nuo. Ennen sairaalaan menoa itkin ja nauroin vuorotellen, yritin valvoa kaksi vuorokautta putkeen, tapojeni vastaisesti join alkoholia, naarmuttelin saksilla ranteita sekä kuulin ja näin muutamia asioita jotka kyllä heti tajusin että ne eivät voi olla todellisia. itseasiassa rupesin kyseenalaistamaan tämän kaksisuuntaisen epäilyn kun esiin rupesi tulemaan dissosiaatio oireita, jotka ilmeisesti ainakin joskus sotketaan kaksisuuntaiseen. Sitten piti selvittää mistä nämä maaniset oireet ovat voineet tulla, omasta mielestäni kaikki viittaa citalopramiin. Voiko terveyden huolto todella tulkita dissosiaation ja ssri manian tai mikä on ollutkaan yhdistelmänä kaksisuuntaisen mielialahäiriön epäilyksi, kuuluuko epäilyä hoitaa niin kun todettua sairautta hoidetaan. Oma arvaus on että oireet ja sairaalajakso ei koskaan uusiudu. Noissa lääkkeissä on muuten aikamoiset vieroitus oireet, pahin jakso taisi kestää noin puolivuotta.

7

215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hfrjex

      Todennäköisesti olet borderline.

    • Tsemppiä

      Mä veikkaisin että lääkityksestä. Jos olet nyt ollut pitkään normaalina ja jos oireet ei uusiudu. Tää sairaus on kuitenkin krooninen.
      Mä ainakin näin ketipinor pöllyissä vaikka minkälaisia hallusinaatioita. Pahimmillaan pitkiä vihreitä otuksia seisomassa sängynpäädyssä.
      Toivottavasti sulla ei ole tätä sairautta.

      • kipunakiivaana

        Kyllä kait 2-suuntaisen jaksojen väli vaihtelee paljon yksilöittäin eikä sen poista taudin kroonista luonnetta, jos vaikka tulisi 20 v jälkeen uusi jakso?!

        Ap, söitkö alunperin ssri:tä masennukseen?


      • Tsemppiä

        En tullut ajatelleeksi kun itsellä niin nopea tahtinen. Pointti vastaanotettu!


    • Hhmmmmmmm

      Kahden vuoden oireilut lääkityksen lopettamisen jälkeen ei ehkä kovin loogiselta syyltä kuulosta diagnoosille.

      Bipolaarinen mielialahäiriö diagnoosi, varsinkin sen 2-tyypin on vähän sellainen diagnoosi joka lätkäistään kohtuu helposti siinä tapauksessa kun ei olla ihan varmoja mikä sairaus on kyseessä ja ainakin osa sen määritelmistä täyttyy.

      Ainakin minusta tuo ap:n sairaus ei ole bipolaarinen mielialahäiriö, mutta jotain mt-ongelmia hänellä kuitenkin on. Itse en usko että syynä on lääkitys tai sen jälkioireista johtuva sairaus, vaan jotain joka ehkä hetkellisesti on voinut voimistua lääkkeiden sivuvaikutuksena. Nuo nopeat mielialat kyllä viittaavat enemmänkin rajatilapersoonallisuuteen kuin bipoon. Itse kyllä menisin uudelleen terapiaan ja kieltäisin vanhojen tietojen käytön ja pyytäisin lääkäriä tekemään uuden diagnoosin tms.

    • lääkkeistä...selvinnyt

      Söin citalopramia yleistyneeseen ahdistuneisuus häiriöön. Tarkistin tuon rajatilapersoonallisuus/borderline asian, ja ainakaan käypähoitosuosituksen kuvaus ei kuvaa itseäni millään tavalla. jossakin itselleni vieraassa tilassa olen kuitenkin ollut.
      Miten ihmeessä minulla on voinut olla citalopram 40mg ja vakava masennus samaan aikaan, siis tuo yleistynyt ahdistuneisuushäiriö on alkuperäinen diagnoosi johon tuo lääkitys aloitettiin. Itse ainakin huomasin tuon citalopramin kanssa asian joka joka saa pään pitkään jatkuessaan sekoamaan. kun ikää on noin 20-23v ja olet erektio ja orgasmi kyvytön syntyy tilanne jossa haluaisi tutustua naiseen, päätyä sänkyyn yms. siis olen syntynyt 1985. Tuohan on citalopramin kanssa lähes mahdoton yhdistelmä. Ymmärrän kyllä että tänne voi kuka hyvänsä kirjoittaa mitä hyvänsä. Pystyisikö joku kertomaan mitkä ovat perusteet laittaa ihminen suljetulle osastolle. Omasta mielestäni nuo sairaalaan johtaneet oireet ovat vain kova ahdistus tila, ja ilmeisesti vähintäänkin hypomania.

    • pipopäässäpakkasella

      Itse olen syönyt Cipralexia masennukseen aikoja sitten. Minulle se aiheutta maniaa. Kuvitelmat omista kyvyistä suurempia kuin onkaan. Lääkitys lisäsi minulla viinan kulutusta, kun normisti sitä en tykkää juoda, kosa se ei sovi minulle. Känni lääkitys niin aina tappelemassa. Seksualisuus meni hieman yli, eli täytti elämän. Olen elännyt osittain rikollista elämää nuoruudessa, josta olen kovalla työllä koittanut pysyä pois. Lääkitys aiheutti sen, että mikään ei tuntunut miltään ja rikollinen elämä sai elämään ja siitä sai kiksit, että tuntui hyvälle. Tupakkaa kului enemmän.

      Itse ainakin huomannut, että meni vuosi ellei enemmänkin että olin taas normaali. Lopetus oli kauheaa, juurikin aaltoilua ahidstuksesta > maniaan. Tosi vaikeaa olla ilman lääkkeitä. Muutenkin jos olen ymmärtänyt oikein niin pelkkä ssri lääkitys pipo päille pahentaa oireet, eli pukkaa ihmisen maaniseksi. Siksipä noita tasaajia käytetään. eli lääkitys erilainen.

      Olen itse hukannut elämästäni monta vuotta ssri lääkeitten vuoksi. Viimein minulta aletaan tukimaan olisiko minulla pipo vai ad/hd, tämäkin minun vaatiessa niin. Valitettavan monille aloitetaan suoraan ssri, kun masentaa, eikä selvitä kokonaiskuvaa, mikä mistäkin johtuu.

      Viimeisin lääkekokeilu oli Brintellix ja voi elämä miten kauheaa se oli. Olen ollut nyt luomuna 1kk ja olen voinut aika hyvin, mutta kierrokset menee hieman korkealla, muisti pätkii ja kaikki hukassa. Varmaan tässä menee aikaa että aivokemiat tasoittuu ja näkee todellisen minän. Mikä parasta tunnen taas jonkinmoista spontaania iloa esim pakkailman tuoksu, liikunnasta saa kiksit jne. :-)

      En tiiä vastasiko tämä yhtää mitään, mutta vuodatinpa tarinani. Kiitos ja anteeksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    6. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3035
    7. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3035
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3029
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3026
    Aihe