Qashqai 1.6 dci AGM akku?

Qashqaiiii

Mistä näkyisi Qashqai 1.6 dci:n S/S AGM akun kapasiteetti kun se ei näy päältä päin tai ei vaan osu merkintä silmiin? Taidot ei riitä sen irrottamiseen. Ajattelin sen katsoa valmiiksi jos sitä joskus tarvitsee vaihtaa... Ja voikohan sitä vaihtaa tarvittaessa isompaan?

9

2356

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Villejaqasqai

      Mistä tämän AGM akun tunnistaa? Itsellä on epäily että huollossa on vaihdettu vääränlainen akku, kun 10 kuukautta sitten vaihdettiin uusi akku kun rupesi lähteen huonosti käyntiin. Ja nyt sama homma taas kun tuli pakkaset tai no jähty ilmat.

      • hehkutulpat

        Luultavasti vika ei ole akussa, vaan jossain muualla?


    • pakkkasakkkuko

      Se on puolen vuoden välein vaihdettava akku qaskaihin,niin sano asentaja merkkihuollossa,joku tyyppivika autossa,eivät tiedä sen tarkemmin tai eivät halua kertoa.

      • Kemikali

        Luultavasti softavika varsinkin kaikissa 1.2 koneissa, eikä se luultavimmin ole mikään agm akku, ei ainakaan lue missään. You tubessa hyvä video siitä kuinka laturi ei lataa akkua sen ollessa ajossa. Fiaam akut kuulemma syypää asiaan ,mut jos ei lataa niin hajoohan se akku.


    • Amgmese

      Kaskaissa on akkuna sormiparisto ja se löytyy hansikaslokerosta. Sen osaa tyhmempikin tuulari vaihtaa.

      • Amghanuriin

        Urpo


    • Yhtä_en_vaihda

      Käynnistys- /pysäytystoiminnolla varustetussa Qashqaissa 1.6dCi (2014) on EFB-tyypin 70 Ah Nissan-Renault akku. Toki tilalle käy aivan hyvin n. 30 Eur kalliimpi AGM-akku 70 Ah.

      Meidän QQ 2014 EFB-akun etiketti on akun päällä ja näkyy kun konepelti on auki. Myös kapasitteetti ilmoitettu samassa tarrassa. Käyttöohjekirjassa ei mainita akun tyyppiä. Auton valmistajalle 30 Eur / auto on iso kustannus ja siksi lienee valittu halvempi mutta autokäytössä toimiva EFB-teknologia.

      Esimerkkinä rekisterinumeron perusteella haettuna (QQ 1.6dCi 2014) AGM Exide EK700 tekniset tiedot:

      Kylmäkäynnistysvirta, EN: 760 A, Jännite: 12 V, Akun kapasiteetti: 70 Ah, Korkeus: 190 mm, Leveys: 175 mm, Pituus: 278 mm, Kennosijoitus: 0, Pohjalistan muoto: B13

      Em. akkumerkin kotisivuilla on kenttä, johon syötät vain auton rekisterinumeron. Oikea akku löytyy helpoiten sitä kautta. Tuosta saa ainakin mitat ja kapasitetin.

      http://exide.fi/

      Se vain malliksi. Toisenmerkkisiä ja hintaisia löytyy vastaavalla tavalla autotarvikeliikkeistä tai valmistajien kotisivujen kautta. Tai marmoritiskiltä, jos sieltä haluaa ostaa. En ota kantaa eri akkumerkkien paremmuuteen.

      Mikäli akku ei kestä eikä akkutyypistä tai latausjärjestelmästä löydy vikaa, voi syy olla käytössä. Ns. pätkäajossa talvella sähkönkulutus on muutaman kilometrin matkalla suurempi kuin latausjärjestelmän tuotto. Virtaa kuluttaa käynnistyksen lisäksi esim. polttoainetoiminen lämmitin (lisävaruste), etulasin lämmitin, takalasin lämmitin, penkinlämmittimet, autom. ilmastointi, radio, puhelimen lataus tupakansytytinliitynnästä.

      Lyhyellä matkalla akku ei ehdi varautua täyteen ja alhaisessa lämpötilassa akun varauksen vastaanottokyky on muutenkin huonompi kuin kesällä. Eri akuilla on erilainen varauksen vastaanottokyky. Tuo tieto valitettavasti usein puuttuu akun teknisistä tiedoista eikä sitä voi käyttää yhtenä hankintakriteerinä. AGM-tyypin akuilla on hyvä varauksen vastaanottokyky.

      Mutta summa summarum. Ei auta vaikka akun korvaisi suuremmalla ellei se ehdi latautua riittävästi ennen seuraavia kylmäkäynnistyksiä. Muutaman päivän voi näin toimia mutta ennemmin tai myöhemmin käynnistys vaikeutuu ellei ajeta välillä pidempää matkaa tai käytetä erillistä laturia, joka lataa akkua lohko-/säteilylämmittimen kanssa samaan aikaan. Verkkolaturin voi toki asentaa ja käyttää ilman mottorilämmitintäkin. Jos tämä pätkäajo ei ole kysyjän tapauksessa ongelma, akun voi korvata suuremmalla, jos vastaavilla mitoilla ja navoilla löytyy suurempikapasiteettinen akku. Yleensä napojen muoto ja akun ulkomitat akkutyypin ohella rajaavat todellisia vaihtoehtoja. Akun merkin voi toki päättää itse.

      Oman perheeni käytössä siis QQ 1.6dCI, 2014. Siinä on alkuperäinen EFB-akku eikä mitään oireita akun vanhenemisesta. Autolla ajetaan n. 40km työmatkaa.

      Omassa toisenmerkkisessä bensiinikäyttöisessä autossa, jolla ajelen lyhyttä n. 6km työmatkaa, normaali 75Ah lyijyakku kestää vain nelisen vuotta. Olen uusinut sen neljä kertaa 17v aikana. Akut ostettu marmoritiskiltä ja ovat OEM-laatua. Ensimmäisen kerran akku uusittiin jo auton hankintavuonna 2004. Auto ei käynnistynyt ostohetkellä vaikka auto oli alle 40 tkm ajettu ja 4 vuotta vanha. Uudelleenlataus auttoi vain tilapäisesti mutta akun vaihto poisti ongelman taas neljäksi vuodeksi. Lyijyakut on nyt kokeiltu. Seuraavan kerran hankin AGM-tyyppisen akun autotarvikeliikkeestä. Autoa en aio vaihtaa.

      • Anonyymi

        Uusi akku vaihdettu uuteen pyörittää hyvin tuntuu siltä että hehku tulppa ei toimi kun alkaa heti starttaamaan kyseessä on painonappi startti Nissan qashgai LMS-576


    • Anonyymi

      Diesel polttoaines on jäätynyt lokeroon?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10682
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3033
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2849
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2137
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1709
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1656
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1478
    Aihe