Alkavan astman oireet

kökökööö

Tässä googlaillu noita astman oireita... Alkavassa vaiheessa lukee hakkaava yskä, mitä se tarkoittaa? Onko se yskäkohtaus, jolle ei meinaa tulla loppua? Käykö se kipeää? Rohisee? Vai mitä meinaa? Onko se kuivaa ja limaista yskää?

Tutkimuksiin olen jonossa...

8

6937

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elintavatkuntoon
    • näinseonn

      toi sun propaganda ei toimi, astma on SAIRAUS, vittu ymmärrä

    • ei.oo.kivaa

      Mäkin olisin kiinnostunut kuulemaan palstalaisten kokemuksia alkavan astman oireista ja siitä, "mimmosta" se yskä tarkalleen on. Itse epäilen itselläni jotakin vielä ainakin suht. lievää astmaa. Oon ainakin puol vuotta yskinyt päivittäin, ainakin jonkin verran, kohtausluontoisesti. Ja hengitys vinkuu tai rahisee toisinaan, ei aina. Voimakkaat hajut saa aikaan liman tunnetta jossakin keuhkojen seudulla, siis "tunnen" ja kuulen rahinaa hengittäessäni ja sen, miten jokin "liikkuu".

      Joitakin kertoja oon yskinyt ja limaa on tullut niin paljon, että on vaikeeta ollu jopa hengittää. Makuuasento on niissä tilanteissa pahentanu oireita ja oon vain joko istunu tai seissyt henkeä haukkoen ja kuunnellen sitä kauheeta rahinaa ja vinkunaa miettien, että jos hengenahdistus käy yhtään pahemmaksi, niin varmaan pyörryn. Tosin näitä on sattunu tän noin puolen vuoden aikana parisen kertaa.

    • Helpottaa
    • heygenfusfihiufeiif

      Yskä, nuha ja limaneritys ovat elimistön normaaleja puolustusreaktioita viruksiin, allergeeneihin ym ulkoisiin ärsykkeisiin. Allergia voi hoitamattomana pahentua astmaksi, mutta ne eivät ole sama asia. Astma on krooninen keuhkoputkentulehdus, joka muuttaa keuhkoputken limakalvon rakennetta pysyvästi. Keuhkoputki ei jousta samalla tavalla kuin terveenä ja siitä aiheutuu se että ilma pakkautuu keuhkoihin eli uloshengitys on vaikeaa. Nuha ja limaisuus ovat allergian oireita tai flunssaa. Toistuvat hengitystietulehdukset voivat olla oire astmasta. Astma aiheuttaa alusta alkaen hengenahdistusta myös ilman että olisi mitään flunssan oireita. Astmakohtaus tulee usein keuhkoputkentulehduksen jälkeen ja hapen puute aiheuttaa sen että kasvojen väri muuttuu harmaaksi tai sinertäväksi ja kuiva yskä on herkässä. Kuiva yskä sinänsä voi johtua myös sydäsairaudesta. Lievä astma on kausittaista ja voi parantua kokonaan hyvällä hoidolla, keskivaikea astma ei parane ja päivittäinen lääkitys on välttämätön, vaikeaa astmaa sairastavat ovat pysyvästi vuodepotilaita sairaalassa ja tarvitsevat hengityskonetta.

    • rfefg4g

      toistuva keuhkoputkentulehdus on merkki astman alkamisesta.

    • Lekurille

      Kannattaa tutkituttaa mahdollisimman pian. Astma herkistää myös erilaisille tuoksuille. Nyt on kokeilussa antihistamiini ja särkylääke yhdistelmä hllitsemään hajuyliherkkyyttä. Kokeilu burana 800 tai panadol 1000 kolmekertaa päivässä. Jos ei tehoa sitten vahvempia lääkkeitä. Saa tuntohermot puudutettua.

      • Vklinda

        Täsmälääkettä ei ole olemassa. Osa tuoksuyliherkistä löytää avun antihistamiinista, päänsärkylääkkeestä tai kortisonipohjaisista nenäsuihkeista. Vaivaan on kokeiltu paikallispuudutetta nenän limakalvoille sekä mineraalisuolaa nenäsuihkeena tai suolapiipulla. Siedätyshoitoa eteerisillä öljyillä on kokeiltu vaihtelevin tuloksin, samoin saunan lämpöä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe