Tuomarin väärentämä todistajanlausuma

asianom

Mitä voi tehdä hoviin valittamisen lisäksi, jos ja kun tuomari on väärentänyt todistajanlausuman tuomioon?

Asia on merkityksellinen ja kannaltani erittäin haitallinen, koska väärennös koskee tunnustusta ja sitä käytettiin syyksilukemisen perusteena.

Tuomari siis väittää todistajan kertoneen, että olen tunnustanut rikoksen tälle todistajalle. Oikeasti todistaja on sanonut päinvastoin eli olen hänen omankin kertomuksensa mukaan hänelle kertonut vain olevani syytön ja että mitään rikosta ei ole edes tapahtunut. Tämä kaikki selviää esitutkintapöytäkirjoista ja käräjäoikeuden nauhalta, mitään (muuta) lähdettä ei ole eikä voikaan olla tuomarin väitteen tueksi.

Ongelma on tässä ennen kaikkea se, että jos en tee rikosilmoitusta virkarikoksesta (tiedän kyllä hyvin ettei tuomareita vastaan nosteta edes syytteitä juuri koskaan), hovissa ei uskota väärennökseen (koska kyllähän oikea uhri olisi tehnyt ilmoituksen). Jos taas teen, kyseisen "tuomarin" työkaverit saattavat kostaa sen minulle. Lisäksi avustajani ei ole ilmeisesti halukas tekemään ilmoitusta tuomarista kanssani, koska olisi ymmärrettävistä syistä sen jälkeen tunnettu lähinnä istuntosalien pellenä. Eli oma ura ja raha moraalia tärkeämpää, eipä siinä mitään, täysin inhimillistä.

11

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onnibonni1

      Ensinnäkin, mikäli puhut totta, luultavasti kyse on vain vahingosta tai tahattomasta virheestä - niitä tapahtuu, siksi meillä on valitusmahdollisuus. Rikokset taas tarvitsevat pääsääntöisesti tahallisuutta tekijän puolelta.

      Muuten asian todistamiseksi vääräksi riittää käräjäoikeuden nauhat ja esitutkintakertomus, mistä todistajan oikea lausuma käy ilmi. Kirjoittaisin ne nauhan olelliset kohdat lisäksi auki, jotta valituksesi hovioikeuteen olisi tekstimuodossa selkeämpi. Sinun ei siis tarvitse todistaa asiaa väärennökseksi, todistat vain, että tuomiossa asia on kirjoitettu väärin.

      • asianom

        Muuten hyvä mutta tiedoksi: juuri virkarikokset ovat rangaistavia myös tuottamuksellisina eli huolimattomuuden tai "vahingon" vuoksi tehtyinä....

        Toki oikeuskäytännössä virkarikoksiin suhtaudutaan erityisen lempeästi, vaikka laki vaatii juuri tuon tuottamuksellisuuden rangaistavuuden perusteella muita rikoksia ankarampaa kohtelua. Mutta eihän valtio omiaan tuomitse, ellei rikoshyöty ole ~ 5 miljoonaa euroa.

        En usko vahingon mahdollisuuteen. Tuomiossa oli myös muita seikkoja, jotka oli käännetty minua vastaan täysin perusteettomasti.

        Esimerkiksi vastapuolen kertomuksen muuttuminen erittäin olennaiselta osalta päinvastaiseksi esitutkinnassa kerrottuun nähden ei heikentänyt tuomarin mielestä tämän uskottavuutta vaan katsottiin hänen edukseen. Kuulemma itselle haitallisista asioista kertominen (vaikka asiat olisivat täydellisessä ristiriidassa esitutkintapöytäkirjan kanssa ja todistavat valehtelun) ilmentää vilpittömyyttä.

        Itse taas kerroin avustajani pyynnöstä yksityiskohtia, joita en ollut esitutkinnassa yksin ollessani huomannut sanoa. Yksityiskohdat eivät silti olleet ristiriidassa aiemmin kertomani kanssa. Tuomarin mielestä yksityiskohtien kertominen oli "kertomuksen laajentumista eli muuttumista, joka heikentää uskottavuutta". Luulin itse, kuten asianajajani, että kertomuksen muuttuminen ei tarkoita sitä, että esitutkintakertomusta täydennetään yksityiskohdilla, jotta oikeudenkäynnissä saataisiin lisäselvyyttä asiaan. Nähtävästi kertomusten täytyy olla sanasta sanaan identtiset. Paitsi jos sattuu olemaan se henkilö, joka voi muuttaa kertomustaan päinvastaiseksi uskottavuuden heikentymättä.


    • Onnibonni

      Njoo, onhan sitä olemassa sellainen rikos kun tuottamuksellinen virkavelvollisuuden rikkominen, joka on ainoa rikos joka tähän juttuun sopisi ilman tahallisuutta (joka pitää todistaa). Siitä tuomio on varoitus tai sakkoja - eli suomeksi ei oikein mitään.

      Ihan oikeasti niin emme voi sanoa juuta tai jaata tutustumatta itse kaikkiin todisteisiin. Mutta kuulostaa siltä, että tuomari vain uskoi toista osapuolta enemmän. En tiedä syytä, ehkä hän näytti luotettavammalta. Ehkä sinun kertomuksessasi oli jokin huomattava virhe. Ainakin tuomio oli huonosti tuomittu, jos siinä ei huomioitu sinun näkökantaasi (tai ainakaan kerrottu, miksi tuomari päätti toisin).

      Paska homma sinulle, mutta se ei tee siitä rikosta tuomarin puolelta. Äläkä ala tehtailemaan mitään rikosilmoituksia tai omia syytteitä, niitä ei oteta vakavasti. Kaikki lakialalla olevat tietävät, että tuomioissa aina yksi osapuoli pettyy ja, että ne pettyneet jotka alkavat syyttää tuomareita (tai muita) ovat ongelmatapauksia joista halutaan vain eroon.

      • asianom

        Hehheh! Edes kyseisen tuomarin omasta mielestä tahallisuutta ei tarvitse todistaa, tuomion mukaan on olemassa KKO:n päätös, jonka perusteella teko on aina tahallinen, kun tekijä on voinut pitää seurausta varsin todennäköisenä tjsp. (En jaksa nut kaivaa sitä päätöstä, jokainen kiinnostunut löytää itse.) Itse en siis kyllä tuohon tahallisuuden puutteeseen vedonnut, kun en ole mitään edes vahingossa tehnyt, mutta silti siitä lukee tuomiossa. Eikä tuo tahallisuusarviointi em. tavalla edes sopisi tähän tapaukseen, kyseessä on jotain, minkä todennäköisyys on yksi monesta miljoonasta, myös tilastollisesti (helppo tsekata Tilastokeskuksen rikostilastoista). Murhan tekeminenkin näyttää olevan paljon yleisempää. Huippuepätodennäköisistä ja täysin epäuskottavista tapaukseen liittyvistä yksityiskohdista puhumattakaan.

        Jos väärennän pöytäkirjaan todistajan lausuman, on selvää että minun täytyy pitää väärennöksen seurauksena tapahtunutta, vähintään tuottamuksellista virkarikosta (tai vastaavaa) varsin todennäköisenä. Vaikka jälkikäteen selittäisin sen olleen pelkkä vahinko.

        Pettymys on asia erikseen, moni rikollinen varmasti pettyy jäädessään kiinni ja moni asianomistaja näytön ollessa riittämätöntä. Syyttömänä tuomitut, vaikka heitä olisi vain 0,5% tuomituista, kokevat epäoikeudenmukaisuutta ja ovat itse rikosten uhreja. Ihmisoikeusrikoksilla ei ole mitään tekemistä pelkän pettymyksen tunteen kanssa. Lopputuloshan ja yhteiskunnan viestihän tästä kaikesta on se, että ei ole mitään merkitystä, tekeekö rikoksia vai ei. Ja kun elämä on tuhottu, mikään muukaan ei kiinnosta. Oikeudenmukaisuuden tasapaino on häiriintynyt ja on huolestuttavaa, jos sitä ei tosiaan voi laillisin keinoin palauttaa.

        Perustelujen mukaan omaa vaihtoehtoinen tapahtumainkulkuni oli yhtä todennäköinen kuin vastapuolen. Syyttömyysolettaman vastaisesti syytettä ei kuitenkaan hylätty (koska tuo väärennetty todistajanlausuma teki toisen kertomuksesta todennäköisemmän). Tästä ei välttämättä ole hovissa mitään etua, siellähän voidaan vain sinänsä oikeaoppisesti, mutta perusteita kertomatta, todeta ettei syyllisyydestä jäänyt varteenotettavaa epäilystä.


    • kokemustaon--

      Aloittajalle. Olet ihan oikeilla jäljillä, oikeassa. Älä annat tuon onnibonnin manipuloida sinua, hän on tällä palstalla virkavallan vasikka ja sensuurimies. Hän vähättelee asiaasi, juuri se kertoo että hän täällä puolustelee virkavallan tahoja!!!

      Tuomarit tekevät ihan harkitusti vääriä tuomioita, koska JOKU maksaa, mm. Virkavalta ja tuomarit toimivat HARKINNAN perästä, eli joku "lipsahdus" on pois suljettu.

      • Onnibonni1

        kokemustaon-- lienee MLH (MLH käytää usein viivoja eri nimimerkeissään), tunettu piljonaan ketjun aloittaja ja väärien syytösten tehtailija.

        En ole mikään virkavallan vasikka.

        Mutta tahallisuudesta ja todennäköisyydestä voi mainita sellaisen korkeimman oikeuden ennakkpäätöksen kuin KKO 2013:82. Kyse oli tapon yrityksestä. Siinä A pelasi venäläistä rulettia B:n kanssa vastoin B:n tahtoa. A pyöritti revolverin patruunarullaa (jossa oli yksi patruuna ja johon mahtuisi kuusi patruuna), ja laukaisi aseen B:n päätä päin kaksi kertaa. B:llä oli onnea, patruuna ei tullut kummallakaan kertaa iskurin kohdalla. Koska todennäköisyys siihen, että B:n saisi kuulan kalloon, oli alle 1/2 (se oli 2/6), niin tahallisuutta tapon yritykseen ei ollut, ja syyte hylättiin. Tahallisuutta on vain, jos seuraamuksen todennäköisyys on yli 50%.

        Ja puhutaan vielä yleensä todennäköisyyksistä. On paljon todennäköisempää, että olit jostain syystä epäuskottava tuomioistuimen mielestä tai, että tuomari teki tahattoman virheen, kuin että joku olisi onnistunut lahjomaan tuomarin tai, että tuomari haluaisi pahansuopaisuttaan sinulle huonon tuomion.


      • ämmälhooko

        Ei kukaan ole lahjonnasta puhunut, melko epärealistinen ajatus.

        Olennaisinta lienee, oletko tuomarin mielestä vain ärsyttävä tyyppi ja tietysti ennakkoluulot, joiden mukaisiksi todellisuutta yritetään muokata. Kyse on käytännössä samasta asiasta, miksi kaupan kassatyttö hymyilee jollekin asiakkaalle valloittavasti ja toiselle tuntemattomalle asiakkaalle ei sano edes hyvää päivää.


    • neitiABC

      Kannattaisi herra Raine Sievälän lukea tämä ketju ja pohtia asiaa omalta kohdaltaan.

      Hänhän on vetoamassa tuomarin jääviyteen ja sen perusteella vaatii tuomionsa purkamista.

    • silupejatuspej

      MLH - ei tainnut osua ollenkaan?

    • tuomaripeliä

      Eihän tämä mitään uutta ole. On turha väittää, että tuomari tekee "aina" tällaisia asioita "tahattomasti" tai "huolimattomuuttaan". Käyhän onnibonni lukemassa, hiukset pystyyn nostattava tarina n. 40 vuotta kestäneestä prosessista, jonka alku ja juuri on tuomarikaverusten saumaton yhteistyö., sekä käsittelyn jatkumona, seuraavan puolueellisen tuomarin tahallaan väärinkirjoittama siteraus yhtiöjärjestyksen tekstistä. Kirjoitusmuodolla saatiin asiakirja muutettua toiselle osapuolelle vahingolliseen muotoon, eli oikeus suoritti omaisuudenriiston tällä asiakirjamanipulaatiolla. Näitä virheitä ei sittemmin ole tämän 40 vuoden aikan korjattu missään tutkintaportaassa, eikä oikeusasiamies, tai koko oikeusvalvonta ylimalkaankaan, ole katsonut aiheelliseki puuttua tuomareiden touhuihin. http://etelatuonti.fi/OIKEUS/hakemisto.html

    • Oikeusjakohtuus

      Kannattaa tehdä valitus virkarikoksesta niin saa mokoma oikeuden halventaja tuomari kärsiä tekemiensä rötösten seuraamukset. Oikeusoppineet ovat muutenkin Suomen eniten lakia rikkova kansanosa kun mokomat valkokaulusrikolliset tietävät keinot. Kansanvihollisia ovat pääsääntöisesti kaikki jotka nauttivat tuomarin palkkaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      997
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      754
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe