sanaleikkejä ja pelejä?

teinikirjottaja

Moi
Meille on tulossa vieraita uudeksi vuodeksi joten pitäisi keksiä pelejä mitä voi pelata 8-55 vuotiatten kanssa. ei tarkoiteta mitään lautapelejä tai korttipelejä.
Voisitteko kertoa mitään hauskoja pelejä tai sanaleikkejä?
Kiitos :)

5

7267

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nico

      Moikka,

      Pictionary tai vastaava piirustusleikki. Yksi piirtää ja muut arvailee, ryhmissä tai erikseen pelattuna. Sopii kaikenikäisille!

      - Niko -

      • teinikirjottaja

        Pictionary on ihan hyvä, mutta sitä juuri on satuttu pelaamaan jo ja se on monelle tuttu.
        Haluaisimme jotain tuntemattomiampia pelejä tai sanaleikkejä, vaikka ihan itse keksittyjä!!
        Tällä asialla on kiire, joten te jotka tiedätte yhtäkään peliä, kirjoittakaa!!
        Kiitos!


    • Kesänlapsi

      Tässä nyt ainakin jotain leikkejä:

      En tiedä tämän leikin nimeä, mutta se menee näin:
      Yksi osallistujista menee etäälle muusta porukasta niin ettei kuule. Sillä aikaa kerrotaan pelin säännöt. Kun osallistuja kutsutaan takaisin, hänet käsketään keskelle muista osallistujista muodostettuun piiriin (osallistujat voivat istua tai seisoa.) Hänelle kerrotaan, että hänen pitää kysyä jokaiselta osallistujalta järjestyksessä kysymys, ja arvata, millä perusteella he vastaavat. Tätä jatkuu niin kauan, että hän tajuaa, että osallistujat vastaavat aina EDELLISELTÄ kysyttyyn kysymykseen. Esimerkki:
      Ensimmäiseltä kysytään: Mikä on lempiruokasi? (kysyjä saa siis kysyä mitä haluaa, tämä on vain esimerkki.) Ensimmäinen saa vastata juuri niinkuin haluaa, jotta peli voi alkaa. Hän vastaa Koira.
      Seuraavalta kysytään Montako vuotta olet? tämä vastaa nyt kysymykseen MIKÄ ON LEMPIRUOKASI, joka kysyttiin edelliseltä. Tämän lempiruoka on makaroonilaatikko, joten hän vastaa kysymykseen nin. Seuraava vastaa kysymykseen joka kysyttiin edelliseltä (MONTAKO VUOTTA OLET?) ja näin jatkuu.

      Lähetän myöhemmin näitä lisää.

      • lucy.

        tuon leikin nimi on "psykiatri".
        keskellä olija on psykiatri ja muut potilaita.

        psykiatri voi myös kysyä kysymyksiä potilailta sattuman varaisessa järjestyksessä,
        jolloin tulee vastata itsestän vasemmalla puolella istuvan mukaan.


    • aikainenlintunappaamadon

      Tiesin nämä leikit etukäteen, mutta en jaksanut/viitsinyt niitä itse kirjoittaa, joten kopioin ne suoraan tuttavani kotisivuilta. Lopussa on joitain itse kirjoittamiani.
      ------
      Romeo ja Julia
      Leikkijät laitetaan istumaan rinkiin tyyliin tyttö-poika-tyttö. Joku poika aloittaa leikin sanomalla vieressään istuvalle tytölle: "Oi Julia, olet niin (esim.) seksikäs! Rakastan sinua. Menetkö kanssani naimisiin?" (Pojan sekä tytön on tarkoitus olla nauramatta.) Tyttö torjuu ehdotuksen ja kysyy toisella puolellaan istuvalta pojalta: "Oi Romeo, olet niin seksikäs ja ruma! Rakastan sinua. Menetkö kanssani naimisiin?" Näin jatketaan. Tarkoituksena on siis muistaa edellisten sanomat adjektiivit ja keksiä itse mahdollisimman hauska luettelon jatkoksi, jotta saisi toisen repeämään. Jos pokka tai muisti pettää, tippuu pelistä.
      ------
      Tuolileikki
      Tuolit asetetaan rinkiin, yksi vähemmän kuin leikkijöitä. Laitetaan kuulumaan musakkia ja kaikki lähtevät astelemaan reipasta tahtia piirin ympärillä. Musa katkaistaan ja yritetään ehtiä istumaan tuoliin. Se, joka jää ilman tuolia, tippuu pelistä. Otetaan yksi tuoli pois ja jatketaan leikkiä samaan tyyliin. Tästä leikistä voi kehitellä erilaisia variaatioita esim. lattialle laitetuilla sanomalehdillä, ulkona piirtää ympyröitä ja sutata niitä tarpeen tullen jne.
      ------
      Maa suurenee, maa pienenee (ulkoleikki)
      Kaikki leikkijät piirtävät itselleen maahan pienehkön ympyrän ja asettuvat siihen seisomaan. Yksi ottaa kepin ja yrittää heittää sen kevyesti jonkun toisen ympyrän sisälle. Toinen yrittää estää tämän potkaisemalla keppiä sen ilmassa ollessa mahdollisimman kauas alueestaan. Kepin tipahdettua aluetta joko suurennetaan tai pienennetään kepin paikan mukaan. Kepin ympäeille siis piirretään 'käytävä'. Jos maat yhtyvät jonkun toisen kanssa, nämä rupeavat toimimaan parina (, kolmistaan jne.) yhteisellä maallaan. Näin jatketaan, kunnes jonkun alue on niin pieni, ettei siihen mahdu seisomaan edes yhdellä jalalla. Muut toki jatkavat leikkiä vielä tämäkin jälkeen.
      --------
      Rakkaani, rakastatko minua
      Leikkijät asettuva piiriin ja yksi jää keskelle. Hän kysyy joltain vastakkaisen sukupuolen edustajalta "Rakkaani, rakastatko minua? Jos rakastat, hymyile minulle." Jolle näin sanotaan, yrittää olla nauramatta, mutta jos nauraa, joutuu kysyjäksi. Kysyjän kannattaa yrittää olla mahdollisimman naurettava, esim. poika voi heittää paidan pois kysyessään tai tyttö asettua istumaan pojan syliin.
      --------
      Ja tietenkin perinteinen Laiva on lastattu.
      Siinäkin voi itse kehitellä, mitä laivaan lastataan. Esim. suomalaisia/ulkomaalaisia/amerikkalaisia/punaisia/jollain tietyllä kirjaimella alkavia/uusia/vanhoja kasveja/eläimiä/kirjoja/ihmisiä/esineitä/maita/kieliä/elokuvia jne. jne.
      Periaatteessa mikä tahansa käy, kunhan leikki kestää tarpeeksi pitkään.
      --------
      Yhdyssanaleikki
      Ensimmäinen sanoo jonkun yhdyssanan (esim. leikkiauto), toinen sanoo yhdyssanan, jonka ensimmäinen osa on edellisen jälkimmäinen (esim. autotalli) jne.
      --------
      Matoleikki
      Leikkijät istuvat mahd. tiiviiseen rinkiin niin, että kaikki näkevät toisensa. Jokaisen leikkijän vasen käsi on "kolo". (muodostetaan kohtalaisen suuri reikä vasemman käden sormilla ja laitetaan mielellään suoraan eteen, kohtalaisen lähelle itseään.) Oikean käden peukalo/etusormi, kummin nyt tahtookaan, on "mato". Kun leikin vetäjä sanoo "oma kolo", laitettaa kukin "matonsa" oman käden muodostamaan reikään. Kun vetäjä sanoo "toisen kolo", laittavat he "matonsa" vasemman puoleisen leikkijän "koloon". Oikean puoleisen leikkijän vasen käsi on "sen toisen kolo". "Kellari" on kainalossa, "ullakolla" "mato" osoittaa päätä ja "hississä" ollessaan "mato" kulkee "kellarin" ja "ullakon" väliä. Alussa voidaan harjoitella pari kertaa. Itse leikissä leikkijät tippuvat, kun he tekevät virheen, lievemmässä tiputuksessa laittavat sormensa väärään paikkaan, rankemmassa miettivät liian pitkään (sitä käytetään, kun kukaan ei meinaa tippua).
      -------

      Osoitteesta http://www.kaarina.fi/rkk/leikitetu.htm löysin todella paljon hyviltä vaikuttavia leikkejä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1853
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1416
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1317
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe