Lukusuunnitelma

rolloon

Minkälainen lukusuunnitelma olis hyvä ku hakee Rolloon?
Lapin oikikseen on niin pitkälukuaika että en oikein tiedä miten rakentaisin järkevän suunnitelman. Olisko jo sisään päässeiltä tai aikaisemmin hakeneilta hyviä vinkkejä ja neuvoja? Nyt tulis tarpeeseen :)

26

240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ystävällinenvinkki

      Jos Rolloon ei pääse normilukemisella niin sitten kannattaa unohtaa koko oikis.

    • Ennen kuin alat tarkempia suunnitelmia rustaamaan niin vilkaise tiedekunnan sivuilta, että mitä aikaisempina vuosina on kysytty. Sieltä löytyy myös mallivastaukset kysymyksiin.

      Mallivastausten perusteella on helpompi hahmottaa, että minkä verran kannattaa päntätä nippelitietoa ja minkä tulee ymmärtää kokonaisuuksia. Kumpaakin tarvitaan.

    • 204

      Paitsi että Rovaniemelläkin pääsykoe uudistuu tänä vuonna, joten vanhoihin ei kannata kauhesti tukeutua.

      • sdsdgdss333

        Millä tavalla?


      • 204

        En tiedä, siitä oli vain maininta Helsingin yliopiston sivuilla jossa kerrottiin heidän omasta uudistuksestaan ja ensi vuonna alkavasta valtakunnallisesta pääsykoeyhteistyöstä.


      • eivielä

        Eli vuonna 2017 uudistuu


      • 204

        Ei, vaan rollon oma pääsykoe uudistuu jo nyt. Vuonna 2017 kokoavat sitten parhaat käytännöt yhteen.


      • ketäuskoa
        204 kirjoitti:

        Ei, vaan rollon oma pääsykoe uudistuu jo nyt. Vuonna 2017 kokoavat sitten parhaat käytännöt yhteen.

        Voitko linkata tämän tekstin minkä olet lukenut?


      • 204

        Tottakai: http://blogs.helsinki.fi/oikeustieteellinen/

        Ja jos ei aukea niin toiseksi viimeinen kappale: "Oikeustieteen alan valtakunnallista yhteistyötä pitää tiivistää. Työlistalla on ensimmäisenä valintakoeyhteistyö. Helsingin tiedekunta kehittää ja testaa ensi kesänä koemallia, joka 2017 valinnassa laajennetaan yhteistyöksi ainakin Turun ja Itä-Suomen yliopistojen kanssa. Tähtäimessä on valintakoeyhteistyön ohella aito yhteisvalinta. Lapin yliopisto puolestaan pilotoi 2016 omansalaistaan valintakoemallia. Näiden kokemusten jälkeen päätetään, millaisella mallilla edetään."


    • lisapisteita

      Sen tiedän että avoimen yliopiston kursseista saaduista lisäpisteistä luovutaan 2016

    • Rolloon

      Minä kaipaisin myös vinkkejä lukusuunnitelmaan! Kannattaako lukea kerralla läpi kaikki vai ensin useampaan kertaan samaa artikkelia?

    • zipilä

      Ei kannata lukea ollenkaan, paras lukusuunnitelma.

    • bsy

      Ens viikolla saa tietää rollon pääsykokeista. Mitä veikkaatte vaihtuuko kirjat ja minkälainen koe tulee olemaan?

    • En oikein ymmärrä kysymystäsi lukusuunnitelmista.

      Kun kirjaa lukemalla haluaa oppia jotain, on tekstiä hahmotettava omalla tavallaan. Tärkeintä on ymmmärtää mitä lukee. Kun edelliseen lisätään vielä erilaisten yksityiskohtien muistaminen, jotka eivät välttämättä ole millään tavalla kiinnostavia, puhutaan jo hyvin yksilölllisistä mieltymyksistä lukutekniikan suhteen.

      Lukeminen vie aikaa. Varaa siis itsellesi aikaa ihan lukemista varten, reilusti. Pelkkä ajan varaaminen ei vielä riitä, sinun on ihan oikeasti oltava kirjojen ääressä.

      Pelkkä kirjan ääressä istuminenkaan ei riitä vaan sinun on oikeasti luettava tekstiä.

      Edes tekstin lukemisesta ei ole hyötyä, jos et ymmärrä lukemaasi.

      Kun käyt kirjoja ensimmäisen kerran läpi, voi olla aiheellista tietyin väliajoin kysyä itseltään, mistä tässä on kyse ja mihin tämä liittyy? Tämän kysymyksen voi esittää melkeinpä jokaisen kappaleen jälkeen.

      Kokonaisuuksien ymmärtämisen lisäksi tulee vaativahko yksityiskohtien muistaminen, tai ainakin ennen tuli.

      Minulla on aina muistiinpanojen tekeminen lukemisen aikana helpottanut niin kokonaisuuksien hahmottamista kuin yksityiskohtien muistamistakin. Lukusession jälkeen on kätevää kerrata lukemalla oma tiivistys luetusta. On huomattava, että minulla tämä tekniikka auttaa parhaiten jos teen muistiinpanot kynällä.

      Lukiessa ajatus harhailee helposti. Kun hahmotan lukemaani tekstiä tekemällä samalla muistiinpanoja, ajatukseni eivät harhaile vaan kaikki muu unohtuu lähes kokonaan.

      Jos ympäristössä on häiritseviä ääniä, auttaa keskittymiseen äänet peittävä musiikki kuulokkeista.

      Lukutekniikoita on monenlaisia ja kaikki oppivat ja ymmärtävät omalla tavallaan. Minulla visuaalinen muisti toimii kenties keskimääräistä paremmin. En kuitenkaan ikinä edes yrittäisi muistaa ulkoa edes muutamaa sivua tekstiä.

      • rollossa

        Kukaan ei ole kysynyt lukutekniikasta mitään. Ehk luetun ymmärtäminen on vähän hakusessa?
        itse alotin helmikuun noin.4th lukemisella, maaliskuussa6th, huhtikuussa8th ja toukokuussa 9-14th
        lisäsin tunteja loppua kohden ja käytin monipuolisesti eri opiskelu tekniikoita. Muista että kirjoihin ehtii kyllästyä kevään aikana. Rollo on maraton ei pikajuoksu. Mieti miten käytät voimasi, että pääset maaliin asti!


      • rollossaonoudottyypit
        rollossa kirjoitti:

        Kukaan ei ole kysynyt lukutekniikasta mitään. Ehk luetun ymmärtäminen on vähän hakusessa?
        itse alotin helmikuun noin.4th lukemisella, maaliskuussa6th, huhtikuussa8th ja toukokuussa 9-14th
        lisäsin tunteja loppua kohden ja käytin monipuolisesti eri opiskelu tekniikoita. Muista että kirjoihin ehtii kyllästyä kevään aikana. Rollo on maraton ei pikajuoksu. Mieti miten käytät voimasi, että pääset maaliin asti!

        Aloitit helmikuun neljäntenä päivänä lukemisella, maaliskuussa kuudentena jne.? Mielenkiintoista.


    • Oikikseenko

      Mietin myöskin, että onko mahdollista päästä 12vk lukemisella sisään, kun töiden vuoksi en tuota 14vk pysty lukemaan. Toisaalta 14vk on niin pitkä aika että varmasti jossain vaiheessa tulis hyvin puuduttava fiilis.

      • ihkublaa

        Minä käyn töissä koko kevään enkä sen vuoksi voi missään vaiheessa lukea 10 tunnin päiviä. 3 kuukautta on kuitenkin niin pitkä aika että varmasti pärjää lyhyemmilläkin päivillä tai vaikka muutama viikko jäisikin vajaaksi.


    • Oikikseenko

      Ihkublaa, olet oikeassa. Ehkä voi olla jopa ihan hyvä vetää muutama viikko vähän löysemmin koska 14vk on oikeesti todella pitkä aika lukea 8h/pv! :o

    • Ivkgisyfuguhk

      Rollon lukuaika niin pitkä että turha paahtaa täysiä koko kevättä. Väsyy vain. 2vikaa viikkoa tärkeimmät. Ite luin fiilispohjalla artikkelin kerrallaan ja pidin vaan listaa että kaikki tuli luettua yhtä monesti.

    • Hkhkjlokjj

      Sinä joka muit "fiilispohjalla" artikkelit. Kuinka kauan keskimäärin päivässä luot ja kuinka monta viikkoa? Kuinka pitkä yksi artikkeli on? En oo ikinö hakenut lappiin niin ei oo mitään hajua!

      • Lavyer

        Alotin helmikuussa kun kirjat ilmesty (sinä vuonna 27.2.) siten että kirja oli kerran luettu kun valmennuskurssi alko. About 4h päivässä mutta tein heti muistiinpanoja.
        Luku-ja vastaustekniikka kurssi oli hyvä apu! Suosittelen. Maaliskuussa 5-6h päivässä ja huhtikuussa 8.30-14 luin, ilta kurssilla ja jos ei ollut kurssia niin 7-8h lukua. Viikonloput vapaana paitsi 2vikaa lauantaita luin.

        Artikkelien pituus vaihteli n.70-130sivua. Eli jos ajatuksella luki ja tankkasi niin jäi luettavaa useammaksi päiväksi.

        Viimeksi jäi pikkasta vajaaksi pääsy mutta jos kurssikavereilta oisi avoimen pisteet ollu tekemättä niin mä oisin päässyt ja ne ei. Onneksi se pistehtvitys nyt poistu!


    • suolaasuolaasuolaa

      Katkera lisäpisteiden uhri.. Vaikkei lisäpisteitä enää ole niin jokainen avoimessa opintoja suorittanut on silti huomattavasti muita edellä. Juridisen tekstin ymmärrys, oman oppimistavan optimoiminen ja oman lukurytmin löytäminen on selkeä etu muihin hakijoihin nähden. Välivuosi juridisen tekstin lukemisesta ennen seuraavaa pääskoetta on pahin virhe minkä voi itselleen tehdä.

      Suurin hyöty on nimenomaan se lisäpisteiden tuoma itseluottamus ja oman oppimistavan sisäistäminen.

      • Lawyer

        :D en ole uhriksi itseäni kokenut laisinkaan.

        Juridista tekstiä ymmärtää tai sitten ei, ei se siihen viimeksi kaatunut. Opiskelen sitten sisällä, nyt perehdyn vasta pääsykoekirjojen osalta. Ja kyllä, olisin tehnyt ne pisteet tänä vuonna jos niistä olisi ollut yhtä suuri hyöty kuin ennen. Parhaimpina vuosina ~25% lisää pisteitä pääsykoesaaliiseen eli olisi tullut sen verran rennompi kevät ;)


      • ljhfkhjuj

        Ite en ole hakenut Lappiin, joten en tiedä tarkemmin noista lisäpisteistä. Ihmettelen vain tuota "olisin tehnyt ne pisteet tänä vuonna jos niistä olisi ollut yhtä suuri hyöty" -lausetta. Eikö Rollossa siis hyväksilueta avoimen opintoja, vaan niistä saa vain jotain lisäpisteitä valintakokeeseen? Itse ainakin olen tehnyt avoimen kursseja sekä sen takia, että tahdon varmistaa että oikis on todella se paikka johon haluan hakea, ja että kurssit saa sitten hyväksiluettua jos sisään joskus pääsee. Ei ne hukkaan mene, vaikka ei pääsykokeeseen ylimääräisiä pisteitä saa.


      • Lawyer

        saa toki jotain hyväksilukuja mutta viime kevääseen saakka oli mahis hyödyntää avoimen opintoja itse kokeessa siten että niistä saattoi saada maksimissaan 13p. Tämä mahis oli koepistekiintiössä hakevilla. Eli jos sait kokeesta 50 pistettä ja olit suorittanut noita oli pistemääräsi 63. Jos esim. 62 oli sisäänpääsyn raja niin pääsit sisään vaikkei Koepisteet siihen yksin riittäneetkään.

        Nyt tuo kiintiö poistui kun olihan se esim kevään ylioppilaille epäreilu


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      417
      1762
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      176
      1390
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1378
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      125
      1304
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      946
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      922
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      891
    9. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      116
      885
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      866
    Aihe