Hyndayn pakkaskäynnistys ?

ainahanuudesson

Tässä omakohtaista kokemusta Hynday i 20 stä. Ostin auton uutena ja ajettu noin
75000km. Auto muuten ok. mutta on kaksi ongelmaa.
Ensimmäinen on Hyndayn huono pakkaskäynnistys. vaikka akku on täysi niin startti ei jaksa pyörittää ? Ikäänkuin akku olisi tyhjä. Silti irrallinen akkulaturi kertoo että akku on täysi . Mikä konstiksi ? Autoni on jäänyt kesälläkin autotalliin koska startti ei jaksa?

Tässä syy ja ohje vian korjaamiseen . Ainakin minun Hynday i20 ssä on aika
ERIKOISET auton plus ja miinus kaapelien akkuun kiinnitäminen ?
Autossa on , liekö alumiiniset ..sanoisin härpäkkeet jotka kiinnitetään auton akun plus ja miinus napoihin. Ovat erikoiset ? Ostin itse rautakaupasta ne "oikeat " akkuun kiinnitettävät osat. Ainakin nyt auto käynnistyy paremmin. Noissa vanhoissa härpäkkeissä oli kiinnitys kontaktit liian pienikontaktiset.

Kysyisin tässä samalla autoni toisen ongelman hoitoa. Autoni moottorista kuuluu lämpimänä vinkumista tyhjäkäynnillä. Huollossa sanoivat että johtuisi jostain ilman oton äänestä. Ei vaarallinen. Mutta pitää vihellystä kuummana ?

7

261

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • i20GoesOn

      Minusta tuo viittaa akkuun, varsinkin jos kesälläkin on ongelmaa. Napajännite voi näyttää normaalilta mutta jos akku on sulfatoitunut tai varaus muuten vähissä, startatessa napajännite romahtaa kasvaneen sisäisen vastuksen takia.
      Itsellä on toissavuonna ostettu i20, 19 tkm ajettu ja pelkäsin itsekin etukäteen menneitä pakkasia. Kuitenkin -26C:ssä ei ollut sitten ongelmia, moottori pärähti käyntiin parin kampiakselikeirroksen jälkeen eikä vaikuttanut edes kovin vaivalloiselta moottorin pyöräyttäminen startilla. Akkuhan on muistaakseni luokkaa 45Ah ja jonkun kerran ajelinkin ylimääräisen lenkin työmatkalla, koska akku ei ehkä muuten lataudu, kun en käytä erillistä laturia.
      Starttimoottorivikoja on jonkin verran ollut tuossa mallissa, kannattaa poissulkea ennen takuun päättymistä. Yleensä startti menee hengettömäksi.
      Mitään vinkumista ei moottorista kuulu millään kierroksilla itselläni. Imupuolen vinkumisen voi varmaan paikallistaa konetilasta ihan korvakuulollakin. Mulla moottori on 1.25-litrainen, 84 heppaa muistaakseni.

    • niinpäää

      Usein miten vesipumppu vinkuu jossain malleissa pikkasen hennosti,, Ehkä<<

    • ainahanuudesson

      Aloittajalta.
      Akku on testattu merkkihuollossa ja tulos . OK.
      Selattuani nettikeskustelua uusista autoista löysin ehkä suurimman ongelman.
      Nykyään kun uusissa autoissa painotus on vähäpäästöisyys niin tämä saavutetaan myöskin sillä että uusien autojen akkujen lataaminen ajon aikana onkin rajoitettu jotta päästöt saadaan alas. Siis mitä nopeammin auton laturi täyttää akkua sitä enempi moottori vaati bensiiniä tai dieseliä . Varsinkin kylminä pakkaspäivinä uudetkin autot saastuttaisivat enemmän jos akku ladattaisiin mahdollisimman pian täyteen. Rajoitettu lataus tarkoittaa akun lataamista ajon aikana . Nyt jos ajomatka on useimmiten 10-15 km niin akku ei välttämätä lataudukkaan täyteen.
      Harmi vain ettei tätä kerrota huollossa vaan auton omistajalle jää ..mystinen ongelma ?
      Olen harkinnut vara akun ottamista autoon kaapeleineen. Tympeää olisi jäädä matkalle. Ehkä suuremman amperimäärän omaava akku saattaisi toimia paremmin autossani vaikka sen sijoittaminen vanhan tilalle vaatisikin työtä.
      Nämä ongelmat koskevat muitakin uusia autoja.

      • AkkuVastustaaPakkasessa

        Akun ongelma kovassa pakkasessa on se, että se ei kertakaikkiaan ota virtaa vastaan ennen kuin se on vähän lämmennyt. Muutaman minuutin ajo ei siis riitä. Moottorin kannaltahan on taas eduksi mahdollisimman nopea lämpiäminen eli liikenteeseen lähtö/kuormitus pian startin jälkeen. Jos generaattori voi antaa vaikka 70A n. 14V jännitteellä, tehoa sille tarvitaan vähintään n. 1 kilowatti eli 1.3 hevosvoimaa. Siinä siis valot, lämmitysvastukset ym. sekä akun lataus. Generaattorin kuorma tosiaan hieman edesauttaisi moottorin lämpenemistä varsinkin taajama-ajossa, jos vaan akku ottaisi virtaa vastaan.
        Vaikkapa Biltemasta saa noin 50...100€ hintaluokassa akkukäyttöisiä kannettavia apukäynnistimiä, jollainen voisi olla näppärä ratkaisu äkilliseen starttiongelmaan. Niissä on lyijyakku, joten pakkasessa säilytettynä niidenkin varaustaso laskee. Kaikkein parasta olisi hommata ylläpitolaturi, jolla ainakin liian lyhyiden ajomatkojen aiheuttamat starttiongelmat vältetään.


    • Mistä_näitä_riittää

      En ole koskaan ymmärtänyt sitä, että jotkut eivät vaivaudu opettelemaan edes oman autonsa merkin oikeaa kirjoitustapaa.

      Chervolet? Wolksvagen? Hynday? Ei, ei ja ei!

    • kansanääni

      ,,kansanomaisesti vaan..Wolsku..hyntikka..mersu..ffiiu jne

      • Veeti5.5v

        Ja autiiiiiii!!!!!! melsuuuuu!!!!!! pemaliiiiiii!!!!!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5275
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3287
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1415
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe