Laittakaa ne ajovalot päälle

etenkin_lumipyryssä

Onkos se liian vaikeaa painaa tai kääntää valokytkintä, kun näköjään niissä riisikipoissanne ei sitä ajovaloautomatiikkaa ilmeisesti ole.

19

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luonnonvalo

      Käy optikolla ja osta silmälasit. Jos päivällä valoisassa on vaikeaa nähdä liikenteessä olevia autoja, voisi kuitenkin olla parasta siirtyä joukkoliikenteen käyttäjäksi.

      • pääs_kiinni

        Alinopeutta lumipysyssä motarilla valoitta liikkuva valkoinen Rio on aikas paha havaittava.


      • sinnepäin_tosiaan

        Juu on tosiaan aika mennä lääkäriin, jos ei tajua miksi mittarivalot ei pala vaikka ulkona on jo pimeää.


    • halpaaElektroniikkaa

      Kyllä useimmissa japanilaisissa on automatiikka, mutta se ei toimi kovin hyvin ja siksi ne ajavat puutteellisilla valoilla. Sama on mm. Toyotan hätäjarrusysteemissä jossa anturi ilmoittaa lähes jatkuvasti vikaa, koska se on suunniteltu hätäisesti ja huurtuu eikä toimi. Se järjestelmä piti hätäisesti saada lanseeratuksi uusiin malleihin ihan pakolla, sillä muuten ne ei olisi saanut tarpeeksi tähtiä törmäystesteissä.

      • itämaiden_tyyli

        Useimmissa itäautoissa automatiikka on lain vaatimaa minimitasoa - päiväajovalot palavat automaattisesti, kun moottori on käynnissä, mutta lähivaloja ei ole kytketty päälle. Yleensä (ei aina) mittarivalaistus ja takavalot ovat tässä tilanteessa pois päältä.

        Hämärässä, sumun, vesi- tai lumisateen tai (moottoritienopeuksissa) auton nostaman vesisumun/pöllyävän lumen heikentäessä näkyvyyttä kuljettajan pitäisi kytkeä lähivalot katkaisijasta päälle - koska hämärkytkinautomatiikkaa ei ole - muttei itäautojen kuskeilla ole valoja vintilläkään....

        Toki yksi poikkeus on: homppelit, joilla on pakonomainen tarve polttaa homovaloja. Homovalojen kytkemiseksi on pakko sytyttää "parkit" tai ne syttyvät automaattisesti, kun homovalot sytytetään.

        Mutta takasumuvaloa ei vahingossakaan laiteta päälle... sehän antaisi peppupojille ihan vääränlaista viestiä (ei tänään, kiitos).

        Käytännössä itäautot siis ajelevat a) perse pimeänä tai b) homovalot päällä. Oikean (lue: laillisen & keliolosuhteisiin sopivan) määrän valoja osaa laittaa päälle ani harva itäauton kuski.


    • Vatixxxx

      Kian ajovaloautomatiikka toimii loistavasti. Esim. jos ajat tunneliin ja tulee siis nopeasti pimeää, ajovalot syttyvät heti, mutta tunnelin jälkeen kuluu jonkin aikaa ennen kuin sammuvat myös hämärä kynnys, jolloin ajovalot syttyvät on mielestäni jopa liian valoisassa.
      Usein jostain syystä ilman päivä led-valoja olevia ärsyttää, jos ajovalot ei ole kytkettynä. Liekö kateus kun joutuvat valoisassa ajamaan ajovaloilla ja "polttamaan" halogeenejään?
      Aloittajalla on vielä sunnuntaina iltanakin näköjään pään kivistystä ja vanteen puristusta.
      Kyllä maanteillä näkyy vastaantulijoina hämärän aikaan päivä ledeillä ajavia myös paljon ns. Premium-merkkejä.
      Jos nyt poliisia leikitään niin vielä suurempi ongelma on mielestäni nämä yksilyhtyiset. Ajetaan siis toinen ajovalo pimeänä. Näitä on nykyään paljon. Viimeksi näitä 200km maantiereissulla oli 7kpl vastaantulijoina. Eikä ollut edes ruuihka-aika.

      • VanhoillaPaskoilla

        Samaa mieltä tuosta, että pettereitä vaan ärsyttää kun edellämenijällä ei keskellä kirkasta päivää pala takavalot tai ei ole joulukuusivalaistusta edessä.

        Tämä kitinä loppuu vasta sitten kun autokanta uudistuu niin, että loputkin autoilijat pääsevät nauttimaan ajovaloautomatiikasta, elikäs noin 30 vuotta kuunnellaan vielä tilitystä.


      • itämaiden_tyyli

        Tyypillisin perse pimeänä a) yöllä b) kaatosateessa c) sumussa d) lumen pöllytessä ajava auto on riisikippo tms. itämaiden tuote. Siis joku Datsun tai Kia. Muitakin merkkejä näkee (tai siis ei näe), mutta harvemmin, koska näissä on yleensä hämäräkytkinautomatiikka. Mitä itäautoissa tyypillisesti ei ole.

        Toisaalta tarpeettomasti homovaloja polttavat nykyään Pösöt, Tollolootat (erit. varikset), Datsunit ja jossain määrin myös Kiat.


      • ItäBlokinTyyli

        Tyypillisin perse pimeänä a) yöllä b) kaatosateessa c) sumussa d) lumen pöllytessä ajava auto on Bratwursti tms. entisen itäblokin tuote. Siis joku Skoda tai ikäloppu Mese. Muitakin merkkejä näkee (tai siis ei näe), mutta harvemmin, koska näissä on yleensä hämäräkytkinautomatiikka. Mitä itäblokinautoissa tyypillisesti ei ole.

        Toisaalta tarpeettomasti homovaloja polttavat nykyään Audit, Teinikikuli BMW:t (erit. bimmerit), ikäloput meset ja jossain määrin myös Opelit.


      • Köyhien_ihmisten_tyyli
        ItäBlokinTyyli kirjoitti:

        Tyypillisin perse pimeänä a) yöllä b) kaatosateessa c) sumussa d) lumen pöllytessä ajava auto on Bratwursti tms. entisen itäblokin tuote. Siis joku Skoda tai ikäloppu Mese. Muitakin merkkejä näkee (tai siis ei näe), mutta harvemmin, koska näissä on yleensä hämäräkytkinautomatiikka. Mitä itäblokinautoissa tyypillisesti ei ole.

        Toisaalta tarpeettomasti homovaloja polttavat nykyään Audit, Teinikikuli BMW:t (erit. bimmerit), ikäloput meset ja jossain määrin myös Opelit.

        Kiaköyhäilijä puhuu paskaa. Mersuissa ei ole vilkkuja, koska pitää säästää polttimoita, ja samasta syystä ne ajeli ilman valoja tai pelkät parkit päällä. Silloin joskus 10 vuotta sitten. Nykyään Mersuissa, Bemareissa yms. on päiväajovalot hämäräkytkinautomatiikka, joka sytyttää ajovalot tarpeen tullen. Skeidoissa taas on yleensä kytketty takavalot palamaan aina.

        Ihmisten ilmoilla vailla takavaloja ajelee Kiat ja Tollolootat. Siis itäautoilijat. Joiden riisikupeissa ei automatiikkaa ole. Eikä kuskin päässä muuta kuin dementia - 60 vee papathan näitä ostelee.

        Näin siis ihmisten ilmoilla. Siellä peärhikiällä, missä ajetaan yhä 90-luvun autoilla voi olla toinen tilanne. Siellähän ilmeisesti naapurin saa tehtyä kateelliseksi jo sillä, että "lälläällää, mun vm 2003 autossa on homovalolot, mitä sun vm. -98 autossa ei ole". Eli homovalot on aina päällä, jos autossa sellaiset on.

        Ja päiväajovaloja pitää esitellä päivin öin.


    • Tiedon_puutetta

      Vanhat papat luulee, että akku lataantuu paremmin, kun ajetaan ilman valoja.

    • Kokemustaon

      Onneksi Kiassa tuo automatiikka toimii loistavasti!

      • tottahan_toki

        Meillä vain on näköjään ihan eri käsitys siitä loistavasta toiminnasta :D


      • Näin_näppylät
        tottahan_toki kirjoitti:

        Meillä vain on näköjään ihan eri käsitys siitä loistavasta toiminnasta :D

        Tiedä sinun kulkineesta mutta meidän vm -14 automatiikka laittaa "oikeat valot" päälle kun vähän hämärtää.


    • dfgerrwerrwerwer

      OLen huomannut että isoissa Audeissa, Bemareissa yms. ei toimi vilkut. Tai sitten ne kuskit ovat tämän ketjun avaajia jotka näkevät vain muiden viat mutta eivät osaa kritoisoida omaa tekemistään.

      • EI_toimi_ei_toimi

        Bemareista katkaistaan vilkkuviiksi luovutushuollossa mutta miten nuissa muissa premiumeissa?


      • be4554
        EI_toimi_ei_toimi kirjoitti:

        Bemareista katkaistaan vilkkuviiksi luovutushuollossa mutta miten nuissa muissa premiumeissa?

        Katkaistaan vilkkuviiksi?? Eihän toisen autosta ilman lupaa voi "katkaista" yhtään mitään.


      • Kokemustakinon
        be4554 kirjoitti:

        Katkaistaan vilkkuviiksi?? Eihän toisen autosta ilman lupaa voi "katkaista" yhtään mitään.

        Selittää ainakin vilkkujen toimimattomuuden?


    • kianmies

      Tähän aikaan vuodesta ei kannata tuota valoautomatiikka käyttää vaan laittaa se katkaisija siihen asentoon, että syttyy aina käynnistäessä ajovalot ja myös takavalot, koska aina jotain on ilmassa joko vesisumua tai pöllyävää lunta. Kesällä sitten ajella päivällä ledit päällä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1857
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1553
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1134
    Aihe