Blue Village ClubHotel Riu Funana & Garopa

matkakuumetta2

Hei, onko kellään uusia kokemuksia kyseisestä hotellista?
Mistä talosta huone kannattaisi pyytyy ja pyydetäänkö se suoraa hotelita vai finnmatkoita?
Olemme varaneet suuremman kahden hengen huonee.
Kiitos etukäteen tiedoista, matkaa maaliskuussa:)

21

348

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • perhekapverdelle

      Hei! Minua kiinnostaisi myös. Ja yleisesti Kap Verdestä HELMIKUUSSA, kestääkö siellä lämpötilan tuulen suhteen lasten räpiköidä altaissa?

    • SalSantaMaria

      Tällä hetkellä täällä Salilla Santa Mariassa loistavat kelit. Viime talvi oli paikallisten mukaan kylmin aikoihin, joten vuoden takaisia tekstejä ei ole ainakaan uskominen :)

      • matkakuumetta2

        Hei mikä hotelli teillä on???


      • SalSantaMaria
        matkakuumetta2 kirjoitti:

        Hei mikä hotelli teillä on???

        Blue star oasis salinas sea


    • KAPpasverdeä

      Ei ole vielä. Lähtö ko. hotskuun 22.2.16. Innolla odotetaan 2 lasta ja 2 aikasta. Kertokaa ihmeessä kokemuksistanne, jos tulette ennen tuota päivämäärä pois saarelta. Miten lapset tarkenee (tietysti ne tarkenee, kävihän ne jouluna uimassa 2 asteisessa vedessä, mutta...). Mekin olemme maksaneet isommasta huoneesta, joten rakennuksilla lienee, jokin merkitys...

      • matkakuumetta2

        Hei me lähdetään vasta maaliskussa, joten toivottavasti matkanne on kiva ja tovottavasti kerrot palatessasi miten meni. Hauskaa matkaa!


    • JussiTD

      Moi,

      Tulimme juuri takaisin lomalta Riu Funanasta ja oli kyllä paras loma millä on tullut oltua. Lämpöä juuri sopivasti ja tuuli sen verran, että ei tullut tukalan kuuma vaan juuri sopiva. Iltaisinkin oli sopivan lämmintä eikä ainakaan minulle tullut kylmä missään vaiheessa. Hotellialue on ISO mutta ei liian iso. Ravintoloita ja baareja on useita ja aktiviteettejäkin riittää usemmille. Ei tullut aika pitkäksi ainakaan meillä. Ja hotelli itsessään on todella siisti vaikka samaa ei voikkaan sanoa Santa Mariasta tai Salin saaresta itsestään.

      Meillä oli huone talossa 3 ja siitä on sopiva matka sekä altaalle, rannalle että itse päätaloon jossa siis respa ja suurin osa ravintoloista. Mikäli haluaa lähempää rantaa, niin sitten talot 4 ja 5 ovat ok mutta jos haluaa lähetä ravintoloita, niin sitten talot 2 ja 1. Mutta meille talo 3 oli sopiva kompromissi. En tiedä voiko rakennusta valita etukäteen. Ja ei siellä huoneessa paljoa tullut oltua. Aamulla aamiaiselle ja siitä melkein heti altaalle jonka lähellä on lounaspaikka. Siitä suoraan rannalle ja vasta iltapäivällä takaisin huoneeseen. Siitä illalliselle ja vasta puoleltaöin taas huoneeseen.

      Uima-altaiden vesi on melko viileää mutta aina joku niistä neljästä on lämmitetty. Ja minä kyllä tykkäsin uida viileämmässäkin vedessä. Äkkiä siihen tottui. Mutta altaat ovat kohtuullisen suuret joten tilaa riittää myös lämmitetyssä altaassa vaikka siellä enemmän väkeä onkin. Yllättävän hyvin altaaltakin sai aurinkotuoleja vaikka keskellä päivää. Ja rannalta ne tuolit eivät varmana lopu kesken. Muutenkin se ranta on upea. Valitettavasti vain useana päivänä on punainen lippu vaikka kyllähän ne rohkeimmat silloinkin uivat vaikka aallot ovat välillä melko isoja. Rannan huonona puolena on se, että siellä ei ole vessaa (ellei lasketa suurta avoviemäriä nimeltä Atlanti), vaan sieltä on tultava hotellialueelle vessaan . Niin ja ainoa alkoholijuoma on olut.

      Ruoka oli hyvää eikä viikon aikana tullut kyllästyttyä sillä se vaihteli aina jonkinverran. Mutta ehdottomasti kannattaa heti ensimmäisenä tai toisena päivänä tehdä respassa pöytävaraukset niihin teemaravintoloihin (Grilli, kala, aasialainen ja afrikkalainen) sillä niissä on hieman parempi valikoima kuin normi buffetissa. Itse käytiin grillissä (ihan OK) ja aasialaisessa (todella hyvä). Nuo teemaravintolatkin toimii buffet-tyylillä eli itse haetaan ruoat. Valikoima on vain hieman parempi ja palvelu myös.

      • matkakuumetta2

        Kiitos JussiTD :)
        Kiva kertomus ja avarsi paljon hotelli tietoa!


    • perhekapverdelle

      Kiitos tuoreesta kokemuksesta!

      Meillä lähtee kahden viikon päästä nelihenkinen perhe tuonne (8- ja 10-vuotiaat lapset).

      Oliko hyttysiä? Nyt kun tuosta ZIKA-viruksesta on paljon puhetta ja Kap Verde yksi alueista, joka epidempia-aluetta.

      • JussiTD

        Me ei huomattu hyttysiä mutta kuultiin kyllä toisilta, että olivat niihin törmänneet. Ei niitä siellä ainakaan paljoa ole.


      • verdeverde

        Onko teillä viikon vai kahden retki. Me ollaan tulossa 22.2 samoin 8 v poika ja 10 v likka Funanaan. Eka kerta Kap Verdellä, kovasti on luettu ja haettu tietoa Verdestä, muuten on pallo tullut tutuksi.
        Toivottavasti ehdit pistämään jotain juttua välillä. Kerro ainakin huoneen sijainnista 1 vai 2 rakennus, kerros 1 vai 2. Kakkoskerroksessa on yleensä vähemmän itikoita (pohjalaaaiset so. sääskiä). Onko hotelilla "kirjastoa" josta voi lainata kirjoja ja tärkein onko huoneessa baarikaappia (jääkaappi) yms.
        Meillä on ollut tapana tuoda pullopojalle, baarimestareille, respan väelle siivoojille vastaaville jotain Suomesta ja vink vink annamme eka päivänä tuliaiset ja on muuten aina palvelu pelannut.


      • JussiTD

        Hotellilla on aulassa pääovien lähellä pöytä johon asukkaat ovat jättäneet kirjoja. Siitä niitä saa ilmeisesti ottaa luettavaksi. En katsonut onko siellä suomenkielisiä kirjoja mutta englanniksi ainakin oli.

        Huoneissa on jääkaappi mutta itse sinne pitää juomat hankkia. Eli lentokoneesta mukaan jos haluaa huoneessa jotain juoda. Tosin baarista voi kantaa juomia lasissa huoneeseen. Ei sitä ainakaan meiltä kielletty.

        Respasta saa ostaa kuohuviinipullon mutta hinta on 20 euroa joten ei ihan halvalla lähde.

        Me jätettiin siivoojalle joka päivä pari euroa tyynylle ja mukavia taideteoksia olivat pyyhkeistä ja lakanoista tehneet siitä hyvästä.


      • akrabatrabra

        Kiitos viestistäsi. Oliko Verden kentällä minkäänlaista taxfreetä, kuppilaa, baaria. Mikä hintataso taxfreessä, koneessa oli hyviä tarjouksia, mutta osta 4 kolmen hinnalla....
        Oliko ennen passin tarkastusta, tullia tai tuloaulassa mahdollisuutta ostaa vettä tai muuta joutavaa. Olen lukenut, että passintarkastuksessa menee aikaa ja kuuma on, joten juotavaa varmaan tarvitsee.


      • JussiTD

        Salin kentältä löytyy sekä pieni taxfree, että pieni kahvio. Mitään ihmeellistä valikoimaa ei kummassakaan ole mutta sai sieltä jotain karkkia lapsille ja kahviosta oluet ja sämpylän. Hintatasosta en osaa sen enempää sanoa kun ei tullut sen kummallisempia ostettua. Ja lähtöselvityksessä ja muissa meni sen verran aikaa, että alkoivat ottamaan melkein heti porukkaa koneeseen kun sai kahviossa jotain syötyä. Kahvioonkin oli melkoinen jono mutta aika nopsasti kahvion väki toimi ja jono veti hyvin.

        Ennen lähtöselvitystä passintarkastusta turvatarkastusta ei ole mahdollisuutta ostaa vettä tms. Ja aikaa saattaa mennä kun meidän lennolla oli vain 2 kpl lähtöselvitystiskejä käytössä. Varsinkin jos joutuu jonon hännille, niin meneehän siinä aikaa varmaan toista tuntia. Kannattaa ottaa vaikka hotellilta vesipullo mukaan ja jättää se roskiin ennen turvatarkastusta.


      • JussiTD

        Mutta ainakin meillä menomatkalla passintarkastus meni ihan nopsasti. En kyllä muista, oliko siellä mahdollisuutta ostaa mitään juotavaa. Tuskin. Eikä siellä tukalan kuuma ollut vaan sellainen sopivan lämmin.


      • perhekapverdelle
        verdeverde kirjoitti:

        Onko teillä viikon vai kahden retki. Me ollaan tulossa 22.2 samoin 8 v poika ja 10 v likka Funanaan. Eka kerta Kap Verdellä, kovasti on luettu ja haettu tietoa Verdestä, muuten on pallo tullut tutuksi.
        Toivottavasti ehdit pistämään jotain juttua välillä. Kerro ainakin huoneen sijainnista 1 vai 2 rakennus, kerros 1 vai 2. Kakkoskerroksessa on yleensä vähemmän itikoita (pohjalaaaiset so. sääskiä). Onko hotelilla "kirjastoa" josta voi lainata kirjoja ja tärkein onko huoneessa baarikaappia (jääkaappi) yms.
        Meillä on ollut tapana tuoda pullopojalle, baarimestareille, respan väelle siivoojille vastaaville jotain Suomesta ja vink vink annamme eka päivänä tuliaiset ja on muuten aina palvelu pelannut.

        Maanantaina lähdetään, jei :). Viikko ollaan.


    • perhekapverdelle

      Reissusta palattu, raporttia pukkaa.

      Taustatietona, että tämä oli meidän perheen ensimmäinen valmismatka resortissa. Aiemmin toistakymmentä omatoimista matkaa ehkä suomalaisittain erikoisempiin (lämpimiin) kohteisiin kauas pois.

      Lennosta: lentokoneessa oli ennakkotiedoista poiketen sittenkin vilttejä tarjolla (Finnmatkat/Tuifly Nordic ilmoittaa sivuillaan, ettei Kap Verden lennoilla ole vilttejä). Lentokone oli pieni ja vähän kälyinen, mutta hyvin vei perille :). Etukäteen maksettu ruoka oli ihan ok Helsinki-Teneriffa-Helsinki välillä, mutta ilmainen sämpylä välillä Teneriffa-Kap Verde-Teneriffa oli ihan kamala. Juomat eivät kuuluneet etukäteen maksettuun ateriaan (teetä ja kahvia lukuunottamatta). Henkilökunta oli ok. Lennoilla esitettiin yksi lasten elokuva ja yksi aikuisten elokuva, korvakuulokkeet erikseen maksullisia, ne sai pitää itsellään. Maksoivatkohan nyt sitten 3 euroa. Lapsille annettiin menomatkalla alussa pienet liidut, väritettävää ja jonkinlainen peli, tulomatkalla ei.

      Saapuminen Kap Verden lentokentälle: lentokoneesta tultiin ulos portaita kentälle ja hetki ihmeteltiin, että mitähän tapahtuu. Kuvittelimme bussin tulevan, mutta sitten paikallinen lentokenttäopas viittoili seuraamaan ja kävelimme terminaaliin passintarkastukseen. Passintarkastusjonossa kesti hyvä tovi, mutta ei mahdottoman pitkä jonotusaika ollut. Vessat olivat siinä vieressä.

      Etukäteen maksettu ja erikseen varattu bussikuljetus: lentokentällä oli vastassa Finnmatkojen suomalaiset oppaat, jotka selkeästi opastivat bussille. Bussimatka lentokentältä hotellille kesti noin 15-20 min. Kävi ensin toisella hotellilla ja sitten tuli Funana.

      Huone meillä oli kahden hengen suurempi huone (2 aikuista, 2 alakouluikäistä lasta). Sängyt olivat kaksi hyvin leveää sänkyä ja levitetty vuodesohva, joka oli sen verran epämukava, että päätettiin nukkua kaikkia leveissä parisängyissä. Huoneessa oli turvalokero, jonka turvallisuuteen nyt sinänsä en luottaisi, koska avain oli ns. ruuvi, mutta eipä tuolla tuntunut turvattomalta tavaroita silti sinne jättää. Huoneessa ei ollut ammetta. Parveke oli. Siivoojat kävivät vaihtelevalla aikataululla, mutta kävivät joka päivä.

      Ruoka (all inclusive): ruokaa riitti syötäväksi kyllä ihan riittävästi. Olikohan tunnin tauko päivässä, ettei mistään saanut hintaan sisältyvää ruokaa. Ruoan taso oli ihan ok, ei nyt pahaa, mutta näissä yleisissä buffeteissa ei mitään kulinaarisia elämyksiä löytynyt. Lapsille löytyi mieluista syötävää, pizzaa, hot dogeja jne. Salaattivalikoimat olivat hyvät ja olivatkin buffeteissa melkein omasta mielestä parasta antia. Jälkiruokiakin löytyi runsaasti, vaikkei itselle mitään erityistä herkkua löytynytkään. Lapsilla kului paljon jäätelöä. Erikoisravintoloistakaan ei muut kuin aasialainen säväyttäneet, aasialainen olikin sitten todella hyvä, tosin aasialainen ruoka yleensäkin on hyvää. Alkoholijuomia oli tarjolla valkoviiniä, punaviiniä, sangriaa ja olutta buffeteissa (ei mitenkään erityisen hyviä, muttei pahojakaan), baarista sai erilaisia drinkkejä, joista koetin ns. trooppisia kokeilla, muttei niitäkään toista kertaa tullut kokeiltua, kun olivat vähän esanssisen maksuisia (esim. pina colada, joka on reissussa useimmiten herkkuani). Mehut olivat hyviä ja lapsille löytyi myös limuja, kahvia ja teetä oli tarjolla jatkuvasti.

      Fun Break: lapsille loman kohokohta oli ehdottomasti huippukiva Fun Break 6-11-vuotiaille, joka on viitenä päivänä viikossa 2 h kerrallaan suomalaisten oppaiden ohjaamaa toimintaa, jolloin vanhemmat voivat puuhailla omiaan. Suosittelen vahvasti. Pienemmille oli Miniclub ja Bamse kavereineen pyöri kuvioissa välillä.

      Uima-altaista yksi oli lämmitetty, muut kylmiä. Tuuli oli kova, joten kylmissä altaissa ei oikein tarjennut. Yhtenä pilvisenä päivänä ei uimaan tehnyt kenenkään mieli, tuntui viileältä kuivanakin ja pitkähihaista sai pitää päällä. Lämpötila kuitenkin joka päivä sellainen, ettei pitkiä housuja tarvinnut ajatella. Aurinkoisina päivinä pärjäsi hyvin bikineissä, vaikka tuuli kovaa, todennäköisesti ilman tuulta olisi ollut liian kuuma.

      Rannalla etenkin tuuli todella kovaa ja lähes joka päivä oli punainen lippu. Mies ja lapset kuitenkin kävivät ihan rannassa pulikoimassa. Merivesi oli lämpimämpää kuin ilma.

      Santa Mariassa kävimme pikaisesti eikä siellä juuri ollut nähtävää. Ranta ja rantaravintoloita löytyy ja pieniä kauppoja. All inclusivesta johtuvan ähkyn vuoksi ei syöty siellä mitään, mutta kuulin, että sieltä löytyy oikein maukkaita ravintoloista, joita ei tosin ulkomuodon perusteella kannata arvostella.

      Euroilla pärjäsi hyvin, tosin ei paljon shoppailtu. Taksimatka Funanasta Santa Mariaan maksoi pari euroa, mutta kävellenkin kuulemma suht inhimillisessä ajassa sinne pääsee.

      Netti oli aulassa melko hidas, mutta toimi kuitenkin.

      Erilaisia ohjattuja liikuntajuttuja oli pilvin pimein tarjolla, kuntos

      Mitähän muuta...?

      Kaiken kaikkiaan, noin resort-lomaksi oikein kiva, helppoa lomailua. Hotellialue iso

    • perhekapverdelle

      ja siisti. Sinänsä lähiympäristössä ei ole juuri muuta nähtävää kuin se valtava rantaviiva ja ranta sekä Santa Maria. Ilman hyväpalveluista hotellia, tulisi aika todennäköisesti pitkäksi. Ja meille kaksi viikkoa todennäköisesti olisi ollut liikaa. Retkilläkään ei tällä kertaa käyty. Rentoutumiseen lasten kanssa kuitenkin oikein hyvä vaihtoehto, suosittelen.

      • matkakuume2

        Kiitos kirjoituksestasi, kysyisin vielä missä talossa te asiotte ja minkälainen näkymä parvekellta? Paikka kuulostaa juurit nyt oikealta, kun tällä lomalla halutaan vaan levätä, kävellä rannalla ja mies sukeltaa. Nyt on jo tosi matkakuume 6, 3 lähtö!


      • perhekapverdelle

        7 talossa, ei juuti mitään erikoista näkymää.


      • matkakuumetta2

        Talossa 7? luulin et 5 on isoin numero.
        Nyt on laukku pakattu ja perhosia vatsassa :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4759
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4333
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2821
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1689
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      95
      1641
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe