Miksi kouluruoka on niin kauheeta?

huomautuskaaneiauta

Ei ihme että opettajat ei sitä syö kun ruoka on ala arvoista, mutta oppilaiden on pakko,, no meillä ei ole, olen laittanut lapsille mukaan aina muovipussin johon voivat kipata ja sitten roskiin. Meidän lapset ei syö roskaa. Ei sitä 1 e saa kunnon ruokaa, jotain jätteitä syöttävät.
Olen myös laittanut hedelmiä, jugurttia, karkkia ym herkkuja mukaan ettei tule koulussa nälkä. Kotona sitten odottaa mielettöät lihapadat, ja laatikot ym hekrut. Nälkää eivät näe muuten kuin koulussa. Kuka syö pakasteruokia koulussa?
Opettajilla on viinerit ym herkut opettajan huoneessa. Lapsillammekin on herkkuja aina. Rahaa on sitten muana jotta koulumatkalla pääsee kipsalle, ellemme ehdi hakemaan. Koulumatka on pitkä 1,9 km joten usein haemme varmaan 4 kertaa viikossa ja viemme.
Kouluruoka pitäisi uudistua, kunnon häränpihvejä ja laaturuokaa.
Kouluruokailu laahaa perässä.

16

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • veron_maksaja

      Nolo trolli. Ei naurata.

      Joko olet ottanut kantaa koulujen homeongelmaan?

    • monetnäinjuuri

      Samat sanat, monissa kouluissa on ala arvoista sapuskaa. Siksi ne opet ei syö kun se on niin huonoa, lapset usein pakotetaan ja sitten oksennellaan päivät pitkät.

    • tuttuajuttua

      Me elettiin noin yläkoulun alusta lähtien about joka toinen päivä kebabilla. Sitten ysiluokalla alettiin saamaan lähikaupasta ykköstä (kun oltiin sen verran vanhan ja ison näköisiä :).

      Sen jälkeen ei tarvinnut syödä niinä muinakaan päivinä.

    • Kun minä olin oppikoulussa, niin oli lukukausimaksut ja piti tuoda omat eväät ..ne laitettiin pulpettiin ja sitten ne syötiin luokassa...ei ollut koulussa edes ruokalaa...

    • kouluruokaonkauheeta

      Koska lapsille saa syöttää huonoa ruokaa koska se on halvempaa. Viis lapsista. Oletteko huomanneet että joka ikisellä työpaikalla on monta eri vaihtoehtoa, kasvisruoka, laatikkoruoka, keitto ... aikuiset saa valita utta lapset laitetaan syömään jäteruuat.

    • Opettajalleoikein

      Meillä koulussa luokkalaistani pakotettiin syömään ruokaa, jonka opettaja oli laittanut. luokkalaiseni meni pokkana opettajan luokse, joka oli ruoan laittanut ja laittoi sen hänen eteensä ja sanoi ettei hänen tarvitse syödä toisen annostelemia ruokia. Opettaja sanoi että hän joutuu jälki-istuntoon, koska ei syö. Sanoi takaisin että miten se häntä kiinnostaa syönkö vai en, eikä hän voi olettaa että kaikilla on samanlainen ruokahalu. Laittoi Wilmaan merkinnän syömättömyydestä, jonka jälkeen opettaja joutui kuulla kunniansa lapsen äidiltä. Lasta ei sen jälkeen pakotettu syömään....

      • opettajatkiusaaeniten

        Siinä sen näkee millaisia kiusaajia ne opettajat ovat itse, ilmankos eivät hevillä puutu oppilaiden välisiin kiusaamisiin, kun kiusaaminen on heilläkin verissä.


    • hoit_su

      Helppo ratkaisu ongelmaan on, että lopetetaan kouluruokailu. Tai ruvetaan laittamaan gourmet-ruokaa ja nostetaan verotusta. Tai tehdään ruokailusta maksullista.

    • Veonen

      Turha valittaa ilmaisesta kouluruoasta. Ei sitä ole kenenkään pakko syödä, ilman voi hyvin olla. Vanhemmat voivat varustaa lapsensa kouluun juuri sellaisin einein kuin haluavat. Sama juttu päiväkotien kanssa.

      • kouluruokaonkammottavaa

        No meillä on lapsilla omat eväät repussa ja rahaa että voivat käydä kotimatkalla vaikka pitsalla. kotona on sitten paremmat ruuat, lihaa, ja muussia.
        Kouluruuat on olleet iät ja ajat kauheita.

        Ei maistu eikä koskaan riitä, viimeiset ruokavuorot jää usein ilman tai vähälle. Mausteita niissä ei ole ollenkaan, siksi ne ei maistu.
        Halvalla tehty niin eihän sille mitään voi, mutta menkääpä eduskuntatalolle katsomaan heidän ruokiaan???
        Voitte yllättyä, siellä sitä vasta sapuskaa on jokaiselle jotain vaihtoehtoja läytyy ja mausteita ja lisukkeita... ja loput heitetään roskiin.


    • jklio

      Kirjoittakaa mitä vain, kuitenkin kouluruuan koostumus ajatellaan ihan todella. On arkiruokaa ja kalorit on laskettu, tehdään puhtaista tuotteista ja valvotaan keittiön toimintaa : Ruoka ei ole gourmeita, mutta taatusti terveellistä ja hyvää ruokaa. Mitä lapset syövät kotona, hampurilaisia ja muut sanotaan "roskaruokaa" , joka aiheuttaa paljon erilaisia vaivoja ja ainakin lihomisen, joka ei ole terveellistä.

      Monessako kodissa on lämmin ruoka lapselle iltaisin, siis ihan kotiruoka, eikä valmiseines. Joten koulussa lapsi saa tärkeän lämpimän aterian ja oppii samalla tavalliseen arkiruokailuun, sitähän se kodeissakin pitäisi olla.

    • yläasteelainen

      Oletteko ihan tyhmiä??? Tietenkin työpaikoilla on parempaa ruokaa koska siitä pitää maksaa!! Kouluruoka on ilmaista, rahat otetaan verorahoista joten on hyvin rajallinen hinta per annos. Ruoka on silti hyvin tehty lautasmallin mukaan ja ainakin minun koulussani riittää aina kaikille ruokaa. Tietenkään se ei ole mitään maailman parasta mutta kyllä sitä pystyy syömään paria tiettyä ruokaa lukuunottamatta;) (pinaattikeitto...)

      • roskaruokaaseon

        Siis kouluruoka on melkein jätteistä kehitetty. Siksi ne opettajat ei sitä syö koska se on mautonta ja pahaa. Lastekaan ei ole pakko, sillä meidän lapisilla on aina pitsaa tai muuta ruokaa mukana, ja rahaa että koulun jälkeen voi käydä syömässä ja kotona on aina herkkuja. Kouluruoka on todella pahaa, eräs kouluavustajin sanoi etä ei sitä voi oksentamatta syödä, sksi avustajatkaan ei sitä syö.


    • olkaasyömättä

      ette taida tietää nälästä mitän

    • RuokaKunniaan

      Voin jo kuulla miten diabetes ja sydänvaivat iskee näihin lapsiin jotka syö pizzaa ja herkkuja päivät pitkät. Kouluruoka on ihan laadukasta hintaan nähden ja saattaa olla lapsen päivän ainoa terveellinen ateria.
      Ruokaa pitää arvostaa.
      Valitettavasti näitä "minun pikku mussukka ei..." vanhempia on oikeasti olemassa ja sitten ihmetellään mikä meni kasvatuksessa pieleen kun on vankilassa tai kuollut alle 30 vuotiaana.

    • mausteetmukaanvaan

      Vahnemmat hoi!!! Laittakaa lapsille välipaoja reppuun ja omat mausteet. NIillä saa kouluruokaan makua. Meidän lapislla on aina suolapurkki ja omavalintaisia mausteita mukana. Pienet purkit kotelossa repussa. Tosi kätevää.
      Onhan se nyt parempi että ruokaa syödään kun hietetään roskiin, mausteilla saa makua ruokiin. Meidän lapsilla on aina jälkkäriksi joku suklaa patukka tai hedelmä mukana. Karkkia pitää olla aina, siitä saa energiaa jos sattuu vielä että on erittäin huono opettaja sattunut lapsenne luokalle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1820
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe