Telefinland nostaa hintoja 40% ja 200 % !

asiakas2016

Teleoperaattorin TeleFinlandin rajut hinnakorotokset - jotka on naamioitu "selkeyttämiseski" pöyristyttävät.
Tele Finladilta saapui taas kaunis kirje "liittymän automaattisesta päivityksestä".

Kun liittymä maksaa tällä hetkellä 9,99 e /kk olisi uusi hinta 17.2.2016 alkaen 14 eur/kk eli hinnannousu eli hinnankorotus 40 %.

Korotus totetetetaan tietysti siten, että "TeleFinland selkeyttää liittymävalikoimaa ja yllättäen TeleFinland huomasi, että käytössäni on liittymäpaketti, joka poistetaan valikoimasta". Voi kuinka kaunista ja röyhkeää hinankorotuspolitiikkaa.

Lisäksi kirjeesssä manitaan, että Mini-liittymät, jotka nyt maksavat 1 euron/ kk (ja jonka hintaa hiljattain korotettiin reippaasti), maksavatkin jatkossa alk. 3 euroa/kk. Eli hinnankorotus 200 %.


Asiakkaiden talous ei kestä, että TeleFinlandissa "selkeytellään" toimintaa - se on nyt tarpeeksi selkeää, "selkeyttäminen" tulee TeleFinlandin asiakkaillenne - ja katoavien asikkaiden myötä myös yhtiölle - kalliiksi.

Tästä saa vallan mainion jutun Kuningaskuluttajaan ja someen kiertoon.

28

216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei.veTELE

      No, tein jo numeronsiirron..joten kauaa ei tuota tempausta tarvi pähkäillä.Toivottavasti edes useampi äänestää operaattorin vaihdolla, jotta tajuavat...

      • Kuusetus

        Mihin operaattoriin vaihdoit ja paljonko numeronsiirto maksoi?

        Sinulla oli ilmeisesti hinnasta 9,99€/kk päätellen Mini-liittymä 2M netillä, jota ei ole enää tarjolla(?)

        DNA tarjoaa 2M RAJATTOMALLA netillä ja Tele Finlandin Mini-liittymää edullisempia puheluita ja tekstiviestejä 9,99€/kk:

        https://kauppa3.dna.fi/liittyman_tiedot/?subscription_offering=1376
        DNA Äly 2M
        Norm. 9,90 €/kk
        Kotimaan puhelut 0,05 €/min ja tekstiviestit 0,05 €/kpl
        Tiedonsiirtonopeus 2 Mbit/s
        Nopeuden vaihteluväli 0,4-1,6 Mbit/s
        Kuukausihinta 9,90 €, sisältää rajoittamattomasti tiedonsiirtoa


    • TelesopimuksetIrti

      Sama kokemus. Ensin liittymän hintaa korotetaan 20 % 24.02.2016 ja 01.06.2016 datakatto putoaa 50 %. Eikä mun tarvii tehdä mitään muuta kuin jatkaa maksamista. Hienoo :D. Kuukausi aikaa ne teetti asiakaskyselyn. Varmaan sen perusteella ne olettaa mun hyväksyvän muutoksen. En hyväksy. Tein samansisältöisen sopimuksen DNA:lle Telen nykyhintaaa edullisemmalla hinnalla.

      • PalveluEiToimi

        Valehtelevat myös asiakaspalvelun nopeudesta:

        https://www.tele.fi/aina apunasi/apu tuki/liittyma ja palvelut/numeron siirto operaattorilta toiselle/
        Kohdassa: "Numeron siirto Tele Finlandilta toiselle operaattorille:
        "Me Tele Finlandilla teemme parhaamme, että asiakkaanamme oleminen olisi helppoa ja mukavaa".
        Siksi tarjoamme:
        "Aina alle 3 min vastaavan asiakaspalvelun - tai soitamme sinulle takaisin"
        -
        Täyttä sontaa, viimeisen runsaan kuukauden aikana olen joutunut soittamaan TeleFinlandiin 2 kertaa Mininetin tiimoilta, ja molemmilla kerroilla jonotin saman ärsyttävän musiikin tahdissa 15-20 minuuttia.


    • Valitsensinut

      DNA Äly 2M
      Satunnaiseen nettisurffailuun Rajaton 0,05 €/min 0,05 €/kpl 2 Mbit/s 9,90 €/kk
      Avausmaksu 3,90 €
      puhe ja viestit käytön mukaan

    • 5465

      Aika tiukalle on rahankäyttö budjetoitu jos 2 eur/kk hinnankorotus romahduttaa henkilökohtaisen talouden.

      • choosenew

        Ei ole kysymys rahasta vaan periaatteesta ! Vaikka puhelimessasi ei ole nettimahdollisuutta niin siitä huolimatt TF perii netistä hinnan . Mitä hyvitystä minä saan siitä että TF oli poissa verkosta melkein 12 h enkä voinut soittaa tärkeitä puheluita ? Kuinka paljon on esim. vanhuksia joilla ei ole nettiä puhelimessa eivätkä haluakaan mutta siitä huolimatta, MAKSA NETISTÄ!!! Kahden pienellä eläkkeellä olevan vanhuksen taloudessa 2 e:n korotus (kummallakin puhelin) 48 e vuodessa.


      • DNA-trolli

        Telen trolli :D


      • Järkisyyt_taustalla

        Jos koko perheen liittymät on TeleFinlandilla vaikka 4 kpl ja niissä kaikissa 9,99€/kk Mini-liittymä 2M netillä (40€/kk), ja päälle kaikkien puhelinten puhelut (7snt/min) ja tekstiviestit (7snt/kpl), niin siirto 15€/kk liittymiin tulee kalliiksi(60€/kk puhelut/tekstarit), varsinkin kun tiedonsiirtorajoitus on vain 10Gt/kk ja sen jälkeen 128 kbit/s perusnopeudella jos ei maksa taas lisää. Edullisin max 256 kbit/s 3€/kk Mininettiliittymä on sellainen nuhapumppu jolla ei tee sitten yhtään mitään. Pitää siis ilman muuta vaihtaa rajattomaan 2M Äly DNA liittymään, jossa myös puhelut (5snt/min) ja tekstarit (5snt/kpl) on vielä edullisemmat.
        Puheluita ja tekstareita ei lähetellä kuitenkaan niin paljon että noita kalliita puhepakettiliittymiä kannattaisi ottaa joissa menee jo 100€/kk matkapuhelinmaksuihin.


      • Menoreikä

        "Aika tiukalle on rahankäyttö budjetoitu jos 2 eur/kk hinnankorotus romahduttaa henkilökohtaisen talouden".

        Itse asiassa korotus on jo yhdessä liittymässä 5€/kk, koska poistuva TeleFinland Mini-liittymä 2M Mininetti makoi 9,99€/kk ja sen korvaava Mini-liittymä Nopea netti 21M (10Gt/kk) maksaa 15€/kk. Kun tämän kertoo vaikka neljällä, jos perheen kaikki liittymät ovat TeleFinlandilla ja perheen pää maksaa lasten liittymät, niin korotus on melkoinen. Normaalilla työssäkäyvällä perheenpäällä kun on asumiskulujen ja ruuan lisäksi paljon pakollisia menoja, joten mobiilikulut on laitettava johonkin järkevään hintaluokkaan.


    • eitarvikuinmaksaa

      MINI-liittymä maksoi viime kesänä 67snt/kk ja nyt 3e/kk eli hinnankorotus 448 prosenttia!!!
      VINKKI: Globetel Tähti liittymä 59 snt/kk ja puhelut 5,9 snt/min

      • Ryöstöhinnoittelua

        Aivan ja vaikka tuossa Tele Finlandin edullisimmassa 3e/kk Mini-liittymässä on nykyään pakollisena Mininetti 256kbit/s niin tuolla nopeusluokalla ei edes tee mitään, pelkästään nettisivutkin avautuvat tuhottoman hitaasti saati videot, päivitykset ym. Ja monilla edullisinta liittymää käyttävillä ei puhelimissaan ole edes nettiä tai eivät käytä sitä, mm. vanhemmat ihmiset. Hinnan nosto 67snt/kk-hinnasta 3e/kk-hintaan on jumalaton näille henkilöille.


      • eipaljoovaihtoehtoja

        Muuten kiva toi globetel mutta taitaa olla minuuttivelotteinen, ei käy. Siis jos soitan useemman 10 sekunnin puhelun, menee kaikista minuutin hinta. Taitaa ainoa olla tällä hetkellä saunalahden latausliittymä missä kuukausikulut 0e ja maksan vain käytöstä ja siitä mitä tarvin (puh txt). Nyt ois jollekin järkevälle oepraattorille valtava markkinarako jos joku vaan älyäis perustaa netittömän JA sekuntivelotteisen halpisliittymän....sinne taatusti riittäs väkee.


      • alle1kkssa
        eipaljoovaihtoehtoja kirjoitti:

        Muuten kiva toi globetel mutta taitaa olla minuuttivelotteinen, ei käy. Siis jos soitan useemman 10 sekunnin puhelun, menee kaikista minuutin hinta. Taitaa ainoa olla tällä hetkellä saunalahden latausliittymä missä kuukausikulut 0e ja maksan vain käytöstä ja siitä mitä tarvin (puh txt). Nyt ois jollekin järkevälle oepraattorille valtava markkinarako jos joku vaan älyäis perustaa netittömän JA sekuntivelotteisen halpisliittymän....sinne taatusti riittäs väkee.

        Jos joudut maksamaan sen vajaat 6 senttiä jokaisesta 10 sekunnin puhelusta, niin laskehan huviksesi montako puhelua pitää soittaa, että tulle edes 1 euron lisäkustannus!


      • latausliittymäx
        alle1kkssa kirjoitti:

        Jos joudut maksamaan sen vajaat 6 senttiä jokaisesta 10 sekunnin puhelusta, niin laskehan huviksesi montako puhelua pitää soittaa, että tulle edes 1 euron lisäkustannus!

        Vähemmän tulee jokatapauksessa sekuntivelotuksella.


    • ontouhuu

      On pelkästään Soneran ahneutta. Vaihtuu kaksi liittymää pois Telestä, muutenkin data kulkenut liian usein jopa edgenä sity alueella.

    • Kokemustakinon

      Täysin hävytöntä touhua!
      Kuluttajavirastoon viestiä niin asiat hoitu Telefinlandin haitaksi:

      http://www.kkv.fi/

    • Sukkahousumiesliittymä

      Vaikuttaa siltä, että TF haluaa liian vähän rahaa sijoitusbisneksessä (jota puhelinoperointi nykyisin pääsääntöisesti on, ei enää yhteiskunnan palvelu) tuottavat osat mahdollisimman nopeasti pois valikoimasta. TELE-nimikkeellä tiedettiin olevan pitkään mielikuva vanhasta ja turvallisesta "valtion" liittymästä, joka ei sovi rahan voimaan perustuvaan liiketoimintaan; toisaalta se juuri veti puoleensa "toisinajattelijoita", tavallisia ihmisiä arkipäiväivissä ja yksinkertaisissa viestintätarpeissa. Monille puhelin kuitenkin on yhä tämä tyypillinen hyvinvointivaltion yhteiskunnallinen osa, ei jonkinlainen taloudellisen voiton johonkin sijoitusrakenteeseen tuottava mekanismi. Edullisimman liittymän käyttäjät, kymmenin, jollei sadoin tuhansin, haluavat puhua ja viestiä perinteisin keinoin ja mahdollisimman pienin kustannuksin, ja tämän ikään kuin ihmisarvoon kuuluvan tekijän TF ja takana oleva liiketoiminnallinen isompi yritys Sonera (siis entinen Telecom Suomi) on täysin unohtanut - yritystoiminnassa ei yksittäisen ihmisen tarve ratkaise, vain kylmä taloudellinen tulos. Muissakin liiketoiminnan nykypäivän yhteyksissä sinänsä terveesti toimivat osat on lakkautettu, koska ne eivät näytä tuottavan RIITTÄVÄSTI voittoa; nollatulos ja tasapaino ei ole tarpeeksi hyvä syy ylläpitää jotain sinänsä toimivaakaan rakennetta. Eli Amerikan malliin näyttää Suomikin kulkevan kovaa vauhtia. Juuri on päästy rähmällään olosta itään, niin sitten tervetuloa kova kapitalismi! "Sukkahousumiehen liittymänä" aikanaan markkinoitu edullisen ja yksinkertaisen puhelinkonseptin mielikuva muuttuu varmasti alta aikayksikön vastenmieliseksi petokseksi, ja maksavat asiakkaat kaikkoavat. Ihmetyttää edelleenkin, että useiden TF-asiakashaastattelujen jälkeenkin juuri tämä aktiivisten käyttäjien keskeisin mielikuva tuhottiin: kiistaton edullisuus ja yksinkertaisuus kotimaisessa puhelinoperaattoritoiminnassa. Eivät toden totta kaikki ihmiset tarvitse ja halua internet-yhteyksiä puhelimiinsa, jotka on hankittu juuri tätä yksinkertaisinta kommunikaatiota varten. Ei suinkaan ole taantumusta, jos puhelin ei ole avaruusmatkailun mahdollistava tietotekninen lisäke. Ihmisyys ja vuorovaikutus (ynnä viime kädessä normaali työkin!) on hävinnyt monesta muustakin kansalaisen palvelusta, kun yritysvetoisen tietotekniikan on arveltu pelastavan ihmiskunnan.

      TF pelastaisi vielä kasvonsa ja asiakkaansa esimerkiksi perumalla pitkäaikaisilta asiakkailtaan kyseisen yksipuolisen sanelun. Tähän saattaa toki ehtiä uusi palveluntarjoaja apajille sitä ennen? Jäädäänpä kuulolle...

      • Laillinen_ryöstö

        Samanlaisia ryöstöyrityksiä nämä Sonerat/Tele Finland, Nordea, Kesko ym. firmat, viimeinenkin sentti pois kuluttajalta.


    • Kyllä ne osaa laskeakin. Prepaidin datahintaa pudotettiin jopa 99,3 %, 1,52 eurosta megatavulta yhteen senttiin megatavulta. Maksimipäivähintakin melkein puolitettiin yhteen euroon.

    • hmmmmm

      TeleFinland nostaa nyt Mini liittymän alk. hinnan 5 €/kk. :-) Kuulostaa reilulta, kun ensin nostettiin roimasti ja sitte vielä vähä lisää. Sanonpa vaan, että vaihdan jälleen operaattoria parin kuukauden sisällä, jos minun hintaa nostavat.

    • kivaakestikikauanyli10v

      Oikein kauniisti TF näyttää per5että ja toivottaa vanhat persaukiset asiakkaat painumaan hevon hlvettiin. Piipperillä alotettiin, tähän asti kk-maksut 0 eu muut sitte kalliimpaa. Laskut ehkä 20 eu vuodessa. Nyt pelkät kk-maksut 5. Ja netillä en luurissa tee mitään. Hyvästi.

    • henskelimies6

      Jos alkuperäinen hinta on 9.99 € ja uusi hinta 14.00 €...niin silloin noiden hintojen välinen erotus on 28.64 %

      • jokkex_

        Hintojen välinen erotus on 4.01 €.


    • hehhheh

      Laitoin vaihtoon ja nyt pommittaa hädissään viesteillä että "soita meille ja kerro miksi olet vaihtamassa, mihin olet tyytymätön, mitä voisimme tehdä että jäisit" jne.! No minkähän takia niin....oisko kannattanu pitää vaan se netitönkin vaihtoehto tarjolla.

    • Poisteleltä

      Vaihtakaa hyvät ihmiset Globeteliin. Se ei hinnoilla revittele!

    • repikääsiitä

      Globetel on vähän puhuvalle joka ei nettiä tarvitse:

      Globetel Perus

      Puhelut kaikkiin liittymiin
      0,059 €/min

      Tekstiviestit kaikkiin liittymiin
      0,059 €/kpl

      Kuukausimaksu
      0,59 €/kk

    • Latausliittymällä

      et maksa mistään muusta kun käytöstä, halvempi 6,6centtiä min / viesti. Ja latauksen lopussa aina ilmaset 5min ja 5txt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      417
      1762
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      176
      1390
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1378
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      125
      1304
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      946
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      922
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      891
    9. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      116
      885
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      866
    Aihe